Tomisior 110 Napisano 26 Wrzesień 2008 Kurcze to wyglada tak, nie dzielilem sie z kumplem gra, tylko mu pozyczylem karty kredytowej zeby sobie normalnie łyknal. Zrobilismy tak ze stardustem, ja mam swojego on swojego - za wszystko placilismy osobno, wszystko gitara, w rankingach jestesmy. Ja juz cioralwm w wipe'a on chcial kupic ale od razu mu zaczelo sciagac (czyli tak jakby juz mial kupione, notabene przeze mnie) zainstalowal. Wszystko smiga, trofea, granie po sieci z trzemia kumplami, online z ludzmi ze swiata. Ale gdy wchodze w records we friendsach widze tylko jedna oobe i to nie jego i to na jednej trasie. Jego w ogole , nei moge tez moich wynikow zobaczyc na tle swiata. Ale gdy skoncze wyscig, w golbal records, w tym malym okienku pokazuje moje miejsce w swiecie. No ja pier...nie dzielilem sie moim ps kontem z kumplem wiec o co lazi? Czy to gra nawala, bo ogoleni sa z nia problemy z tego co czytam. Polowie ludzi sie wywala i wiesza o nie dzialajacej polowie kawalkow z dysku to juz nie wspomne. Ratujcie koeldzy bo nei wiem co robic, on ma ja skasowac z dysku czy pozostaj eczekanie na patcha? Bo w zaden sposob nei naruszylismy umowy licencyjnej tej gierki :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGpl 1 Napisano 26 Wrzesień 2008 Mnie gra powaliła na tyle mocno, że aż z wrażenia napisałem swoją pierwszą recenzję na Gamespot:) Ta gra to istny majsterszczyk! Pozdrawiam i do zobaczenia na torze:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 26 Wrzesień 2008 Mnie gra powaliła na tyle mocno, że aż z wrażenia napisałem swoją pierwszą recenzję na Gamespot:) Ta gra to istny majsterszczyk! Pozdrawiam i do zobaczenia na torze:) Nie zebym byl wscibski czy cos, ale z angielskim lekko na bakier jestes .. Mialo to sens dla mnie tylko dlatego ze znam polski i domyslalem sie jak te zdania po polsku brzmialy. Nie wystarczy uzyc jakiegos ladnego slowa ze slownika ktore jest odpowiednikiem polskiego. Musi to jeszcze pasowac do kontekstu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furio 0 Napisano 26 Wrzesień 2008 Ja czekam na zrealizowanie przelewy na konto Ing, bo mi zabrakło paru pln do wipouta ale wpłaciłem wczoeraj po pracy więc jak przyjdę to pewnie się zacznie ściąganie. nie mogę się doczekać. Czy widać to FullHd i 60 klatek/sek? pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomisior 110 Napisano 26 Wrzesień 2008 Widac, gra jest piekna, szybka i ultraplynna Wszystko super ale czy ktos moze mi pomoc o co chodzi z tymi rankingami, i czy komus dzieje sie podobnie. Komus kto dzielil ta gre? Sorki ze sie przypominam,ale zawsze moje posty sa olewane i gina posrod masy innych :/ a potwornie zalezy mi na tej grze i chcialbym to jakos naprawic.pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SDRaid 100 Napisano 26 Wrzesień 2008 Sorki ze sie przypominam,ale zawsze moje posty sa olewane i gina posrod masy innych :/ To pogrub i podkreśl czcionkę A NAJLEPIEJ TO NAPISZ JESZCZE DRUKOWANYMI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kirex 0 Napisano 26 Wrzesień 2008 Widac, gra jest piekna, szybka i ultraplynna Wszystko super ale czy ktos moze mi pomoc o co chodzi z tymi rankingami, i czy komus dzieje sie podobnie. Komus kto dzielil ta gre? Sorki ze sie przypominam,ale zawsze moje posty sa olewane i gina posrod masy innych :/ a potwornie zalezy mi na tej grze i chcialbym to jakos naprawic.pozdrawiam Ja jak pierwszy raz odpaliłem to trochę się załamałem, menu potrafi dobić (mogli je jakoś lepiej zrobić), dobrze, że sama gra wygląda inaczej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fuczak 43 Napisano 26 Wrzesień 2008 Ja jak pierwszy raz odpaliłem to trochę się załamałem, menu potrafi dobić (mogli je jakoś lepiej zrobić), dobrze, że sama gra wygląda inaczej nie wiem o co ci chodzi z tym menu, ewidentna sprawa gustu smiem twierdzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGpl 1 Napisano 26 Wrzesień 2008 Nie zebym byl wscibski czy cos, ale z angielskim lekko na bakier jestes .. Mialo to sens dla mnie tylko dlatego ze znam polski i domyslalem sie jak te zdania po polsku brzmialy. Nie wystarczy uzyc jakiegos ladnego slowa ze slownika ktore jest odpowiednikiem polskiego. Musi to jeszcze pasowac do kontekstu No ba, oczywiście nie twierdzę ,że taki "bakier" ze mnie, ale strona Gamespot ma małe udogodnienia, dzięki którym można sprawdzać pisownię.Poza w przypadku pisania, korzystam też często z bardzo dobrego translatora, kiedy to staram się napisać więcej.Orłem z gramatyki nigdy nie byłem, więc sam bez takiej pomocy, napewno nie osiągnąłbym takiej spójności.Poza tym pracowałem już w kilku krajach Europy, w tym także, Anglii:).Do tego masa obejrzanych filmów, w tym że języku, z angielskimi napisami daje całkiem niezłe rezultaty i obeznanie w składni i używaniu czasów.Największym plusem, jednak jest to, że szybko przyswajam informacje i wszystko zapamiętuję, nie widzę w tym nic nadzwyczajnego.Druga ważna kwestia, to znać różnice, pomiędzy Amerykańską a Brytyjską odmianą J.Angielskiego.Ty przebywasz w Anglii, więc wiadomym jest, że jesteś właśnie z nim oswojony,Amerykańska odmiana ma to do siebie, że idzie na łatwiznę i często upraszcza to co w Brytyjskiej odmianie wydaje się znacznie trudniejsze.Tak samo robię to ja, bardziej odpowiada mi "Amerykański" i z niego korzystam.Jest o wiele łatwiej. Przepraszam za offtopa i liczę na wyrozumiałość Moderatorów, aby nie karać mnie ostrzeżeniem, tylko w razie czego proszę o usunięcie posta.Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saincik 1 Napisano 26 Wrzesień 2008 Druga ważna kwestia, to znać różnice, pomiędzy Amerykańską a Brytyjską odmianą J.Angielskiego.Ty przebywasz w Anglii, więc wiadomym jest, że jesteś właśnie z nim oswojony,Amerykańska odmiana ma to do siebie, że idzie na łatwiznę i często upraszcza to co w Brytyjskiej odmianie wydaje się znacznie trudniejsze.Tak samo robię to ja, bardziej odpowiada mi "Amerykański" i z niego korzystam.Jest o wiele łatwiej.Przepraszam za offtopa i liczę na wyrozumiałość Moderatorów, aby nie karać mnie ostrzeżeniem, tylko w razie czego proszę o usunięcie posta.Pozdrawiam owszem, idzie na latwizne, ale ty poszedles zdecydowanie bardziej. Bywam w USA czesto z racji na wspolprace z tamtejszym biurem i uwierz mi, to nie byl "amerykanski". Przepraszam za offtopa, ale wkurza mnie kiedy ktos swiadomie kaleczy mowe, tlumaczac swoja znajomosc jezyka pobytami za granica i filmami moze lepiej przeczytac ksiazke do nauki jezyka? To, ze odmiana amerykanska korzysta z 2-3 czasow nie znaczy, ze calkiem mozna sobie folgowac i jechac na zywiol. Mimo wszystko skladania istnieje i nalezy sie jej trzymac. Pisze to, dlatego ze coraz wiecej mlodych ludzi podejmuje prace i na rozmowach wstepnych potrafia wydukac wyuczone kwestie, a tak naprawde jezyka ucza sie w pracy, kiedy ludzie z usa pisza i pytaja o co chodzilo w mailu ktorego dostali, bo nie bardzo wiedza. W jaki sposob wybic sie w swiecie, skoro podstawy kuleja? mozna byc mega mozgiem, ale poza tym, trzeba sie sprzedac. Amerykanie to dziwny narod, a po przeczytaniu twojej recenzji, z ich mentalnoscia nie sprzedalbys tej gry. Wazna jest forma. Mag, nie bierz tego do siebie bardzo Cie prosze, twoj przyklad, a jest ich wiele, nie co mnie rozdraznil, niestety stykam sie z tym codziennie. Bogu dzieki za L4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furio 0 Napisano 26 Wrzesień 2008 Znowu czepiacie się pierdół. Recenzja gierki to nie raport finansowy w PriceWaterHouseAndCoopers. Najłatwiej nauczyc się języka po prostu go używając. Ja mam tylko firsta ale w porównaniu z tym czego nauczyłem sie jeżdżąc po świecie i używając języka w praktyce, ten certyfikat dał mi baaardzo niewiele. Porozmawiajmy o WipeOut'cie , a nie ambicjach językowych poszczególnych użytkowników forum, proszę. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGpl 1 Napisano 26 Wrzesień 2008 Ja wcale nie miałem nic takiego na myśli o swoich ambicjach językowych, ale drażni mnie to, że za każdym razem, jak coś napiszę to komuś się to nie spodoba i się czepi,że to, że tatmo, a jak to...Dokładnie to tylko recenzja, cos z czym większość by sobie poradziła, znająć więcej niż podstawy, więc o co chodzi. ale wkurza mnie kiedy ktos swiadomie kaleczy mowe, tlumaczac swoja znajomosc jezyka pobytami za granica i filmami To my ze sobą rozmawialiśmy, bądź czytałeś cokolwiek co napisałem w tym języku, że wysuwasz takie wnisoki? nie znaczy, ze calkiem mozna sobie folgowac i jechac na zywiol. Mimo wszystko skladania istnieje i nalezy sie jej trzymac. <bez komentarza> Mag, nie bierz tego do siebie bardzo Cie prosze, twoj przyklad, a jest ich wiele, nie co mnie rozdraznil, niestety stykam sie z tym codziennie. Stary no przestań, nie jesteśmy małymi dziećmi.Mam to głęboko w poważaniu.Ale nie oceniaj ludzi w ten sposób, nie wiedząć wogóle, jak wygląda ich znajomość tego języka. Pozdrawiam(przepraszam za offtopa i proszę o usunięcie posta,lub jego przeniesienie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saincik 1 Napisano 26 Wrzesień 2008 pewnie masz racje, sorx, juz mam czepialstwo we krwi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 26 Wrzesień 2008 Druga ważna kwestia, to znać różnice, pomiędzy Amerykańską a Brytyjską odmianą J.Angielskiego.Ty przebywasz w Anglii, więc wiadomym jest, że jesteś właśnie z nim oswojony,Amerykańska odmiana ma to do siebie, że idzie na łatwiznę i często upraszcza to co w Brytyjskiej odmianie wydaje się znacznie trudniejsze.Tak samo robię to ja, bardziej odpowiada mi "Amerykański" i z niego korzystam.Jest o wiele łatwiej. Mieszkalem 2 lata w Stanach. Amerykanski to tez nie jest Zreszta nie wazne, doceniam fakt ze wogole chcialo Ci sie recenzje napisac. Tak tylko napomnknalem ze nie jest to poprawna angielszczyzna wogole i ze translatory, nie wazne jak dobre czy drogie, sa do dupy. Mozesz edytowac ta recenzje? Moge Ci pomoc ja poprawic. Nie jest to offtop, wszystko w dobrej wierze i dla Wipeouta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 26 Wrzesień 2008 Gra jest rewelacja!!! Prawie umarłem, cudowna przekozacko i zabójcza grafika!!! Wracam grać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 26 Wrzesień 2008 Dobre wieści dla osób, które mają powyżej 50 znajomych, a chcą pograc przez sieć. Right then guys - an update for you! The issue revolves around your friends list - if you have 50 or more friendsthen Wipeout will crash when you attempt to move from one menu to another. Dont worry - this is not an issue with the PlayStation Network! It will likely require a minor software update. The Gaming Team and Studio Liverpool have been notified, and are working very hard to bring you such an update. In the mean time, there are some work-arounds I'd like to confirm for you: Firstly, you can play the game with no problems offline. To do this, you can either disconnect your console from the internet, or neglect to sign-in when you start up your PS3. Second, if you do wish to play online and are having these issues - try creating an alternative account. Be sure to keep that account's friends list under 50 though. Finally, you can reduce the number of friends you have to below 50. My personal recommendation is that you create an alternate account, and let your buddies know your new PSN via the Wipeout forum. I wouldn't want you all to go deleting your buddies!!!! I will set up a thread for this if you like - let me know here. Once again, we're working solidly to get this sorted!!! I'll keep you updated - thanks to you all for being so patient. :smileyhappy: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinwks 0 Napisano 26 Wrzesień 2008 Też wam tak ciężko przychodzi przechodzenie kolejnych poziomów w tej grze, czy to tylko ja tak lamie? W zasadzie z kim nie gadam, to każdy twierdzi, że gra jest trudna. Sam to potwierdzam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarzomp 1 Napisano 26 Wrzesień 2008 Też wam tak ciężko przychodzi przechodzenie kolejnych poziomów w tej grze, czy to tylko ja tak lamie? W zasadzie z kim nie gadam, to każdy twierdzi, że gra jest trudna. Sam to potwierdzam. Też, też... jadę bez stłuczek, nie obijam się po bandach, a i tak nie umiem nawet srebra zdobyć... ale trzeba walczyć dalej:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gen-no-suke 0 Napisano 26 Wrzesień 2008 Też, też... jadę bez stłuczek, nie obijam się po bandach, a i tak nie umiem nawet srebra zdobyć... ale trzeba walczyć dalej:) To ja nie wiem jak Wy jeździcie. Właśnie skończyłem grać, mega miodna pozycja. Zaliczyłem dopiero 3 eventy i zabieram się za czwarty, oczywiście wszystko na złoto. Postanowiłem, że najpierw zdobędę te złote puchary, a dopiero później będę szalał online. Trochę mi się kręci w głowie bo gram od wczoraj, ale trudno sie oderwać od pada. Zrobiłem kilka fotek, może się komuś spodobają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteo 0 Napisano 26 Wrzesień 2008 Wipeout HD zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie... Tylko, że jest baaardzo trudno, szczególnie, że w "łajpałta" grałem tylko czasami w wersji PSP. Pomoże mi to ktoś ogarnąć (?) bo zacznę gryźć pada Startujemy, gaz (X), gałka analogowa do sterowania, airbrake (L2/R2) i jazda... Starając się jechać jak najlepiej, jak najszybciej i jak najdokładniej - w ciągu trzech godzin udało mi się zająć pozycję 5/8, co zaczyna mnie dosyć mocno już irytować... co robię źle? Combosy w Tekkenie to pikuś w porównaniu z tym killerem (UT3 też wydaje się łatwiejsze). Gen-no-suke: Dobij mnie jeszcze, no dobij Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gen-no-suke 0 Napisano 26 Wrzesień 2008 matteo, nie chce Cię dobijać, wolałbym z Tobą pobaraszkować ^ ^ A tak na poważnie to bardzo ważne jest byś dobrze wchodził w zakręty. Ja nawet nie startuje ze 'spida' gdy wyskakuje 'GO' i spokojnie zdobywam to złoto, zobaczymy jak będzie dalej... Musisz wczuć się w każdą trasę, bo są świetnie wykonane i trzeba się nauczyć zaliczać każdy zakręt z dobrą prędkością. Nakręcę filmik z mojej jazdy, jeśli chcesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ephemeralM 1 Napisano 26 Wrzesień 2008 matteo, nie chce Cię dobijać, wolałbym z Tobą pobaraszkować ^ ^ ohh yaoiz? ja na jednej trasie nie moge sobie poradzic z 2 zakretami w ksztalcie litery S. normalnie to u mnie wyglada tak - jade jade ani razu nie walnelam w nic przez cala trase a tu sciana sciana sciana ;-; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matteo 0 Napisano 26 Wrzesień 2008 matteo, nie chce Cię dobijać, wolałbym z Tobą pobaraszkować ^ ^ Ale tylko online A tak na poważnie to bardzo ważne jest byś dobrze wchodził w zakręty. Ja nawet nie startuje ze 'spida' gdy wyskakuje 'GO' i spokojnie zdobywam to złoto, zobaczymy jak będzie dalej... Już mi się cierpliwość zaczyna kończyć, ale trenuje dalej. To jeszcze tak, staram się przepływać przez wszystkie platformy (niebieskie i czerwone) pickup, i na nich odpalam "kwadrat", dostaje wtedy dodatkowy power czy broń, wchodzę w kolejne zakręty i powtórka z rozrywki, dobrze kojarze? Powoli zaczynam się zastanawiać czy nie ma jakiejś ukrytej filozofii w tej grze... damn. Taka prosta rozrywka miała być. Musisz wczuć się w każdą trasę, bo są świetnie wykonane i trzeba się nauczyć zaliczać każdy zakręt z dobrą prędkością. Próbuje więc dalej, jedno jest pewne: to wciąga! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 27 Wrzesień 2008 WipEout HD's 1080p Sleight of Hand http://insidethedigitalfoundry.blogspot.co...ht-of-hand.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furio 0 Napisano 27 Wrzesień 2008 quuuurak, a ja się zaraz wścieknę. Dwa dnie temu wpłaciłem kasę na kartę ING i nawet tam dzwoniłem, kasa jest na karcie ale pss mówi "founds cannot be added to your account". Ciekawe, że bank zarejestrował tylko 2 próby dodania kasy do wallet'a z dnia kiedy zrobiłem przelew na kartę ale nie odnotowali 20 prób z wczoraj i 2 z dzis rano...Ciekawe bo wcześniej wszystko działało bez najmniejszego problemu tz.n przelew szedł parę minut, potem add founds i wioo, a tu nagle jakiś zonk. Dziwne bo jeszce 3 dni temu dodałm parę pln i wszystko było ok, ale zabrakło na wp hd i teraz aaaaaaaaaaaaaaaaa. wqurwia mnie to. chce mojego wipeout'a!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach