Skocz do zawartości
Snafu

Assassins Creed III

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 7.11.2012 o 17:50, huqo PL napisał:

I psuć innym całą zabawę? Fajnie...

Zakały są wszędzie. Cóż poradzicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 7.11.2012 o 11:55, Malakay napisał:

dobra troche ponażekam, spieprzyli polowanie na zwierzęta bo gdy idziemy do tropu - ten zwierzak już przemyka po okolicy tak z 15 metrów dalej, a jak juz aktywujemy trop to podświetli on zwierza na mapie?! wtf? i takim oto sposobem znika cała idea tropienia zwierzyny, no i polowania bo dostajemy go praktycznie na tacy... powiem tak, w RDR sam mechanizm polowań jest idealny, rozległe tereny z 5 razy więcej gatunków zwierząt, walka z niektórymi jest naprawdę wymagająca, w AC3 jest uproszczony na maxa, i kompletnie nie daje sadysfakcji, robimy to bo z tego jest kasa, i taka cała prawda. Nie wiem oco chodziło w zapowiedziach z zabijaniem zwierzyny jednym ciosem, ale tak ... wilka zabijam jednym ciosem, kółko i trójkąt, ale niedzwiedzia musze trzy razy walnąć, gdzie można zapisać się do kółka łowieckiego? może ktoś to już ogarnął?

gra ma wiele błędów technicznych i wiele uproszczeń, zawsze żałowałem że w AC nie było jakby staminy na wspinanie się takiej jak w Shadow of Collosus, tutaj nasz bohater może wisieć za ręce godzinami, tak samo kąpiel w zimie w jeziorze to dla niego żaden problem, no ale podobają mi się animacje, jak przedziera się przez śniegi, faktycznie opór wyczuwalny jest ... drażni mnie trochę nachalna liniowość fabuły, więc jak mamy dowodzić oddziałem na koniu np. to nie możemy brać udziału w walce, baaa pojawiają się zniką niewidzialne ściany, jak chcemy samotnie zrobić szturm - taki jak na tym renderowanym trailerze - to gra automatycznie nam to uniemożliwia (bo armia przeciwnika gdy nie chowamy się za osłonami, strzela tylko w nas, i to bezbłędnie) ... kolejny głupi błąd, kupuje se strój nowy, inny kolor itd, dochodzi do animacji i Connor i tak jest w białym stroju assasyna?

jeszcze słowo o bohaterze, bo niektóre serwisy pisały że Connor to najlepszy bohater w assasynie, więc tak ... gry nie skończyłem, i mam nadzieje mnie ten Connor bardzo zaskoczy, jestem w 8 chapterze, i jak narazie ten gość jest totalnie pozbawiony rozumu :biggrin: ... jaja to on ma, ale co z tego, jak nie robi z nich użytku jak da Firenze ;) .... no jednak Ezio to im się udał, w moim osobistym rankingu najsłabiej wypada Altair, którego cholernie nie lubiałem, gość totalnie bez osobowości, ten Connor jest lepszy daje mu miejsce nr 2, ale nie jest to postać na miarę Auditore.

Pisze się Auditore, nie da Firenze. Da Firenze znaczy, że pochodził z tego miasta :)

Nie wiem, czy ktoś to u siebie zauważył, ale w prawym górnym rogu pojawiła mi się wczoraj informacja, że jestem w pierwszej dziesiątce osób na świecie z największą liczbą zabitych przeciwników... tego nie widziałem w poprzednich częściach, a w multi jeszcze nie grałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie znajdę jakiś sklep gdzie będę mógł kupić jakąś broń czy też zbroję.W Bostonie nigdzie nie widzę, czy trzeba jakoś "odblokować" ten sklep?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 8.11.2012 o 07:06, Flinston napisał:

Gdzie znajdę jakiś sklep gdzie będę mógł kupić jakąś broń czy też zbroję.W Bostonie nigdzie nie widzę, czy trzeba jakoś "odblokować" ten sklep?

W Bostonie masz dwa sklepy niedaleko nadzorcy portu zaznaczone są jako skrót od funta £.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 8.11.2012 o 07:06, Flinston napisał:

Można kupować broń w sklepie. Zbroję jako taką nie. Jedynie "odzienie". To to samo co strój Connora jako asasyna, ale w różnych kolorach :)Sklepy trzeba znaleźć na mapie (czasami dosłownie, bo tak skopane jest odkrywanie rzeczy na mapie) i w każdej lokalizacji są 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje pomocy, robie misje wyzwolenia w Nowym Jorku zostala mi ostatnia dzielnica Północna i musze znaleźć kontakt nazywa się Deborah Dobby Carter gdzie moge go znaleźć? Oczywiście mapa mi nic nie pokazuje :(. Z gory dziekuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 8.11.2012 o 07:27, tysia87 napisał:

W Bostonie masz dwa sklepy niedaleko nadzorcy portu zaznaczone są jako skrót od funta £.

Hah, no wlaśnie nigdzie nie mam tego funta pokazanego, nie wiem, może mam jakiegoś buga i mi się ten funt nie pokazuje ale sklep tam jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 8.11.2012 o 10:25, Flinston napisał:

Hah, no wlaśnie nigdzie nie mam tego funta pokazanego, nie wiem, może mam jakiegoś buga i mi się ten funt nie pokazuje ale sklep tam jest.

Możliwe, że bug. Mam tak samo z punktem szybkiej podróży na Pograniczu.

Eksploracja map i oznaczanie jest zrobione tragicznie. Bug na bugu

Spróbuj jeszcze stanąć bezpośrednio przed sklepem przez chwilę (jakieś 3-5 m od drzwi). U mnie sklep "odkrył" się na mapie po takim czymś. Mimo, że miałem mapę w tym miejscu 100% widoczną :/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekam ze zrobieniem 100% synchronizacji, aż poprawią błędy, bo obecnie ciężko cokolwiek znaleźć na tej zabugowanej mapie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie ja w tej sprawie-kiedy patch wiadomo?

bo czytam że zabugowana strasznie-póki nie poprawią nie ma co brać

przy tylu kopiach zdąży mocno stanieć bo na horyzoncie 22 i 29 listopada

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam misję:

Budowa osady=>Właściwe narzędzie=> Nowy York- Pomóż Dużemu Dave'owi w ulepszeniu jego narzędzi. Znajdź dwie części nowego młota Dave'a w Nowym Yorku

Ale na mapie nie mam żadnego oznaczenia.Ktoś zrobił już tą misje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 8.11.2012 o 12:22, ExVitallin_PL napisał:

Mam misję:

Budowa osady=>Właściwe narzędzie=> Nowy York- Pomóż Dużemu Dave'owi w ulepszeniu jego narzędzi. Znajdź dwie części nowego młota Dave'a w Nowym Yorku

Ja Ci niestety nie pomogę, bo dopiero tego kowala zwerbowałam :/.

EDIT: Musisz pojechać do NY,pójść do sklepu i kupić ten młot. Znajdziesz go pod zakładką przedmioty misji mieszkańców. Jak go kupisz wróć do osady i daj Dużemu Dave'owi.

Mam pytanie jak się uzupełnia tą encyklopedię powszechną? Jest napisane, że trzeba mieszkańców osady przeanalizować ale w jaki sposób? Mógłby ktoś napisać krok po kroku jak to zrobić?

Edytowane przez tysia87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 8.11.2012 o 13:04, tysia87 napisał:

Ja Ci niestety nie pomogę, bo dopiero tego kowala zwerbowałam :/.

EDIT: Musisz pojechać do NY,pójść do sklepu i kupić ten młot. Znajdziesz go pod zakładką przedmioty misji mieszkańców. Jak go kupisz wróć do osady i daj Dużemu Dave'owi.

Mam pytanie jak się uzupełnia tą encyklopedię powszechną? Jest napisane, że trzeba mieszkańców osady przeanalizować ale w jaki sposób? Mógłby ktoś napisać krok po kroku jak to zrobić?

Musisz trzymać L1 na wybranym osadniku. Każda klasa ma 3 animacje, które musisz zanalizować. Użyj Wizji i jeśli postać jest złota to znaczy, że właśnie wykonuje czynność potrzebną do zapisania.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 8.11.2012 o 12:22, ExVitallin_PL napisał:

Mam misję:

Też miałem małe problemy, rozwiązanie okazało się banalnie proste. Wbij do byle jakiego sklepu i po prostu kup Mu te narzędzia, heh.

Będą jakoś na samym dole w opcjach kupowania w normalnym sklepie zaznaczonym funtem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 8.11.2012 o 10:29, The_Siemek napisał:

Możliwe, że bug. Mam tak samo z punktem szybkiej podróży na Pograniczu.

Eksploracja map i oznaczanie jest zrobione tragicznie. Bug na bugu

Spróbuj jeszcze stanąć bezpośrednio przed sklepem przez chwilę (jakieś 3-5 m od drzwi). U mnie sklep "odkrył" się na mapie po takim czymś. Mimo, że miałem mapę w tym miejscu 100% widoczną :/.

Tak zrobię, mam nadzieje że to pomoże. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre ikonki na mapach w moim przypadku znikały,np sklepy na Pograniczu po wyjściu z mapy i powrocie nie były już widoczne.

Część zleceń dostaw od mieszkańców również nie była widoczna.Generalnie jednak wszystkie te zadania da się zrobić,tyle,że dłużej to schodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 8.11.2012 o 07:27, tysia87 napisał:

W Bostonie, pograniczu i Nowym Jorku są po 3 sklepy. W Bostonie wszytkie trzy odblokowałem grając bohaterem 2 aktu, bardzo blisko tych sklepow sa poczatki misji. I faktycznie jak juz przejdziesz obok nich, lub wejdziesz do nich to potem na mapie pojawia sie ikonka funta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 8.11.2012 o 16:57, Adso_PL napisał:

W Bostonie, pograniczu i Nowym Jorku są po 3 sklepy. W Bostonie wszytkie trzy odblokowałem grając bohaterem 2 aktu, bardzo blisko tych sklepow sa poczatki misji. I faktycznie jak juz przejdziesz obok nich, lub wejdziesz do nich to potem na mapie pojawia sie ikonka funta

Masz rację, mój błąd był spowodowany tym, że moja mapka lubi czasami robić mi psikusy ;)

W dniu 8.11.2012 o 14:03, The_Siemek napisał:

Musisz trzymać L1 na wybranym osadniku. Każda klasa ma 3 animacje, które musisz zanalizować. Użyj Wizji i jeśli postać jest złota to znaczy, że właśnie wykonuje czynność potrzebną do zapisania.

:thanks:

W dniu 8.11.2012 o 15:31, Zygo89 napisał:

Też miałem małe problemy, rozwiązanie okazało się banalnie proste. Wbij do byle jakiego sklepu i po prostu kup Mu te narzędzia, heh.

Będą jakoś na samym dole w opcjach kupowania w normalnym sklepie zaznaczonym funtem.

dwa posty wyżej to samo koledze proponowałam;), ale taka mała sugestia po prostu wystarczy czytać informacje które pojawiają się w lewym górnym rogu. Tam była o tym, że ma się udać do sklepu jak i w dialogu było wspominane...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka prawie ukończona w 100%, jeszcze tylko 7 pucharów i platyna :D

Wystawiłem już Assassyna na sprzedaż,mam nadzieję że dostanę za niego ok 170zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, stolarz mi zniknął.Wykonałem wszystkie misje w osadzie i nie mam stolarza.To jakiś bug?

Ostatnią misję jaką zrobiłem to

Pochowanie Achillesa

Ale już wcześniej nigdzie stolarza nie mogłem znaleźć

Ktoś wie gdzie może być?Ostatni wpis do encyklopedii mi został :/

Ostatnią misję jako miałem u stolarza to

Wypróbowanie maszyny latającej Leonarda

Po tym jak spadłem z nią do wody,więcej go nie widziałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 8.11.2012 o 17:52, ExVitallin_PL napisał:

Gierka prawie ukończona w 100%, jeszcze tylko 7 pucharów i platyna :biggrin:

Wystawiłem już Assassyna na sprzedaż,mam nadzieję że dostanę za niego ok 170zł :biggrin:

No nie chciałbym jakoś ostudzić Twojego zapału, ale to nie TYLKO 7 trofeów, tylko AŻ. Z tego co widzę brakuje Ci pucharu za 100% synchronizacji misji fabularnych, co może nie jest trudne, no ale czasochłonne, a do tego wymaksowanie wszystkiego. 4 gildie, gdzie niektóre zadania są naprawdę długie. Zeskanowana cała mapa łowiecka, czy wykupienie KAŻDEJ broni, co oznacza 70.000 kasy, do tego statek, czyli drugie 70k, pióra, skarby i wiele, wiele innych.A odnośnie Twojego drugiego posta. Spróbuj relog gry i szukanie go o każdej porze. Ludzie z osady zazwyczaj chodzą koło domów za dnia. Biegaj po miejscach które zaznaczyłem na mapie kilka stron wcześniej. Jego inicjały to "La".

Edytowane przez Zygo89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem w 10 sekwencji i jak dotąd wszystkie misje mam na 100%,prawie całą mapę łowiecką mam skompletowaną(brakuje mi chyba ok 4 zwierzaków), wszystkie bronie wykupione,statek też ulepszony na full,pióra i skarby zebrane

Obojętnie o której porze przyjdę,nigdzie go nie ma.Może gdzieś w terenie naprawia ten wynalazek.Idę go właśnie poszukać

Nie znalazłem go,więc musiałem wczytać stary save.4 godziny w plecy :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary save? Przechodzisz grę na dwóch zapisach? Ja mam jeden i na nim cały czas robi się auto-save, gdyby mi się zdarzyła podobna sytuacja, cały progress by się poszedł kochać.

Teraz ja mam pytanie o nieszczęsnego kuriera. Znacie jakiś sposób na niego? Chodzi o misję z gildii złodziejów. Już nie jednego goniłem, ale niestety kończyło się to jego śmiercią. Jest jakiś sposób, stały respawn, a może występuje gdzieś w misji? Wyczytałem coś o chodzeniu po Nowym Jorku z trzecim poziomem poszukiwania, ale słabo się to sprawuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kilka stron wcześniej jakiś typek pisał że save mu padł i musi wszystko od nowa zaczynać.Więc co jakiś czas kopiuje save na chmurę na taki wypadek:D i właśnie miałem taki wypadek i nie muszę od nowa zaczynać :D

Co do kuriera to nie mam pojęcia,przez całą grę spotkałem tylko 2.Nie wiedząc kto to jest zabijałem ich

Edytowane przez ExVitallin_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi