Skocz do zawartości
DaraS

Call Of Duty: Black Ops 2

Rekomendowane odpowiedzi

Grał ktoś w singla??? Chciałbym usłyszeć kilka zdań, bo głównie dla tego trybu planuje kupić grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamiętam miałem black ops 1 w premierę na pc to pięknie chodziło może małe lagi, ale grę szukało itd. na 2 dzień już wszystko śmigało, że palce lizać...MW3 nie wiem czy w premierę czy do tygodnia czasu, ale też śmigało :(

A ja pamiętam gigantyczną aferę z BO1 na PC, kiedy to lagi powodował dźwięk. Praktycznie nie dało się grać przez jakieś problemy dzwiękowe (sterowniki, karta, nie pamiętam). Wiem, że chyba z miesiąc się z tym problemem zmagałem i nigdy nie było perfekcyjnie, tak jak choćby chodził MW3 i BF3 na PC.

Czym więcej oglądam filmików z gry, tym bardziej przekonuję się do kupna tego Black Opsa... Z tym, że te problemy na multi skutecznie ostudzają mój zapał. A powiedzcie, czy w trybie zombie (w którym na PC w BO1 wygrałem mnóstwo godzin) też są takie problemy z połączeniem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie multi chodzi bez problemów, nie wiem skąd wynikają problemu u innych.

Może mam po prostu szczęście.

Co do kupna gry dla singla, odpuściłbym sobie.

Grafika nie powala, sama rozgrywka jest ok, ale jak ktoś lubi filmowe akcje (Rambo wymięka przy tym co się tu dzieje).

Gram od razu na weteranie, fajnie jak gra jest trudna i trzeba kombinować. Niestety tutaj za często trzeba liczyć na szczęście.

Miejscami przeciwnicy respawnują się bez końca, wtedy trzeba wcisnąć sprint i liczyć na fart, jest to bardzo frustrujące.

Dodam jeszcze, że są misej Grupy uderzeniowej które na weteranie są całkowicie brutalne, na szczęście można je pominąć.

Edytowane przez shemaforash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z pierwszych gameplayow to dupy nie urywa hehe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://community.act...ssage/413527171

Ciekawe teorie na temat tego czemu multik może nie działać.

Edit: Co mnie trochę śmieszy, na różnych forach aż huczy bo nie da się grać, a na twitterze ani nigdzie indziej nie ma żadnego update, czy coś w ogóle jest robione. Z tego co kojarzę to w produktach np Dice jak coś chrupnęło to info było na bieżąco. A tutaj David Vonderhaar 4 h temu dał znać, że badają temat, wcześniej coś że grał na Xboxie i Ps3 bez problemu i tylko dał radę żeby składać raporty z zaznaczeniem platformy i regionu/języka jeśli nie może ktoś się połączyć.

A jego najnowszy wpis jest bodaj odnośnie jakiegoś live chatu czy innego chwytu marketingowego. Wpisy pod tym twittem, śledzących go mówią same za siebie:

"how about making your game playable instead of publicity stunts? Just a thought."

"you should Fix the freezing. that should be priority considering the hype of #Bo2"

albo ten "at least we could play mw3 this time last year" - cóż za pocieszenie :biggrin:

Edytowane przez Scooby-Doo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta teoria ma najwięcej sensu:

• It's a session error, just like it says. Because of a disconnection mid-game, and the session/game is frozen, it will not allow that username to search for a new session/game because the server thinks you are still in that original session/game.
    The devs need to dump all frozen sessions from the server to release those frozen users, and find a way to stop this from happening.

Edytowane przez Numinex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety od godziny ok. 20.00 do kilka minut po polnocy nie dalo sie grac w standardowe multi - mowa o PS3.

Mozna bylo grac tylko w lidze, gdzie juz wszystko mamy odblokowane - zatem nie ma tej frajdy ze cos samemu "odkrywamy".

Jeden plus ze mozemy sobie "potrenowac" na kazdej broni z kazdym mozliwym dodatkiem i pozniej w "zwyklym" multi nie tracic cennych zetonow na odblokowanie czegos czego nie bedziemy uzywac.

Jak w MW3 przez wiekszosc czasu gralem wylacznie SMG (plus karabin Type95) to w tej czesci jakos nie moge sobie wybrac ulubionej broni z tego asortymentu.

Jak sie jeszcze dolozy tlumik to wogole nie czuje mocy broni.

Dobrze za to strzelalo mi sie podstawowym karabinem szturmowym (jak odblokowalem Type95 to bardzo sie ucieszylem - super sie z niego strzelalo w MW3 - niestety - karabin juz nie strzela burstem sad.gif)

Btw uzywacie tego kolimatorka co zaznacza czerwonym rombem przeciwnikow?

Pobiegalem z tym troche i cos czuje ze zaraz beda lamenty ze to taki lekki cheat, bo niezle pomaga w "rozpoznawaniu" wrogow z daleka.

Wystarczy przez ten wizierek "omiesc" okolice i zawsze kogos wylapie.

Mam nadzieje ze dzis da sie grac juz w standardowe multi, bo jak nie to sie lekko ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam wersję na PC i PS3 i z obiema są problemy ...

PC :

- Mapy wczytuje mi prawie minutę, gdzie kumple na podobnych konfigach czekają max 15sekund. Sama gra chodzi dobrze.

- NAT jakimś cudem wczoraj stał się "Średni" i mogę zagrać 1 na 5 meczów. Problem jest o tyle dziwny że w MW3 z NATem stało się to samo, a zawsze był "Otwarty"

Przez samoistne wywalanie przed rozpoczęciem meczu, na moje konto został nałożony nadzór i teraz za każdą utratę połączenia z hostem zostaje nagrodzony 5minutami hmmm banu ...

Wyskakuje licznik i póki się nie wyzeruje, to nie mogę wejść w żadną zakładkę.

PS3 :

- Tutaj NAT mam "Otwarty" (kabel oczywiście podłączony pod ten sam router co PC)

- Na Nuketown dwa razy zawiesiła mi się konsola - poprostu ekran stanął i tylko reset.

- Jeszcze wczoraj ciężko było zagrać całą rundę, bo utrata połączenia z hostem.

- Bardzo długo szuka lobby.

Jestem z natury bardzo spokojny, ale tutaj to wszystko lekko wyprowadziło mnie z równowagi :/

No cóż pozostaje czekać na patcha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie działa. Zobaczymy czy działa już na dobre, czy będą jeszcze jakieś jaja, sprawdziłem tylko czy wyszukuje, dołączyło mnie do lobby i wyszedłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Przeszedłem kampanię,

2. odpaliłem multi,

3. potem zombie

Wnioski

1. fabuła nie porywa, grafika archaiczna, brak realizmu

2. multi jak multi za dużo zmian nie ma

3. najlepsza rzecz, ale nie warto trzymać gry za 200zł.

Tytuł rozczarował. Sprzedany

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie działa wszystko przócz Wojn Lądowych , tak reszta działa .

Edytowane przez momanx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o dziwo dzisiaj smiga pięknie :)

No nie do końca. Nie wiem czy u wszystkich to występuje ale ja mogę grać we wszystkie tryby które nie zawierają team deathmatch. Przy lobby z tdm non stop jest to zbalansowanie drużyn i mapka się wcale nie wczytuje. Dominacja, czy likwidacja potwierdzona działa bez problemu.

Także u mnie ten syf występuje przy TDM i Ground War.

Vonderhaar 7 godzin temu zamieścił takiego twitta na swoim koncie:

"The "Waiting to balance teams" thing is something else entirely. More on that shortly."

Edytowane przez Scooby-Doo
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tak samo wszystkie gry prócz TDM jaka jest wasza ulubiona broń? bo moja type 25 jakoś najlepiej mi się nią gra duża szybko-strzelnośc oraz wysokie obrażenia. może ktoś chętny na zombie bo moi znajomi tylko w multi

PSNID Hubcio26x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te problemy z polaczeniem do gry tylko sa na PS3 tylko bo pytalem sie kumpli w szkole prawie wszyscy na Xbox I nikt nie ma takich problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam problemy z dobieraniem, balansowaniem drużyn w TDM, grałem może z godzinkę w multi i dwa razy po kilku sekundach od rozpoczęcia meczu wyskakiwał komunikat że drużyna przeciwna poddała się :), dodatkowo jak wchodzę do elite to zawiesza mi konsolę. Multi pewnie naprawią szybko ale w stosunku do MW3 nie podoba mi się grafika w singlu, moim zdaniem wygląda znacznie gorzej i na PS3 wygląda bardzo słabo (ciekawe czy na Xboxie też tak słabo). Co do fabuły to na razie jestem po 4 misjach więc nie skomentuję z wyjątkiem Afganistanu - KTO wymyślił ten ruski dwulufowy czołg ciężki, jak to zobaczył mój koń na którym pędziłem na helikoptery to mało się nie posrał ze śmiechu.

Edytowane przez spike1314

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W późniejszych rozdziałach z fabułą jest trochę bardziej na serio.

Mimo wszystko twórcę scenariusza trochę poniosło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne inspiracją był czołg Landkreuzer P-1000 Ratte. Hitler projekt z 1942 zaklepał ale w 43 Speer go wycofał. W każdym razie jak wpiszecie w google nazwę to są grafiki itd, pewnie ktoś w treyarch to zobaczył i znając Amerykanów to reakcja była typu "Oh my god, this is sooo cool! We have to put that tank into our game !". Grając tą misję też miałem niezłą polewkę z tego, w ogóle póki co to ta kampania jest dla mnie niezłą polewką, zobaczymy jak będzie dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra się ok w nocy i nad ranem. W południe jest masakra, bo serwery są najmocniej obciążone.

Edytowane przez heniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko pięknie ładnie ale jak gram w multi w dwie osoby na jednej konsoli to obraz jest z lewej i z prawej strony ścięty. Dwa czarne pionowe pasy. Obraz w którym wyświetla się czysty gameplay jest tragicznie mały. To standard? Czy kwestia ustawień? Ani BO ani MW3 nie miały tego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi