Skocz do zawartości
Tomo

Różne Poglądy Graczy

Rekomendowane odpowiedzi

Dopoki mam talesy na PS3 i X360, na Vicie nie sa mi potrzebne. Dziwi mnie tylko ze do dzis nie wypuscili w zrozumialym jezyku najlepszych talesow na PS3, crazy.

Gral ktos moze w Valkyria Chronicles 2 ? Ciekaw jestem opinii.

Edytowane przez Bansai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem, w porównaniu do jedynki to brak jej jakoś klimatu i postacie są cholernie drętwo przedstawione(kukły bez ikry), dla mnie zwykły przeciętniak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie mimo wszystko brakuje dobrych gier na PsV...mam handhelda sony już jakiś czas i z takich typowo psv'kowych gier to poza ZEVLR,GR,U:GA,P4G,RO,Atelier,...to nie ma za dużo do grania...większość to gierki z poprzednich konsol dlatego ucieszyłbym się gdyby jednak Tales of na psv opuściły granice KKW bo inaczej będę musiał sobie sprowadzić od nich i tyle...

A tak...zapomniałem dodać...Skoro Tales Of'y nie wyjdą u nas to pewnie tak samo będzie z nową częścią Ys,Muramasa:Rebirth i The Demon Blade,reszta częśco Atelier,PSO2, Monster Monpiece itp itd...no to ja się nie dziwie że sprzedaż PSV jest tak niska w EU, no bo skoro dobre gry zostają u siebie to nie ma co sprzedawać konsolki sony, a jak nie ma co sprzedawać konsolki sony to nie ma co podbijać im sprzedaży...

Dobrze chociaż że SouSaki wyjdzie poza KKW i to za nie cały miesiąc...

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grał ktoś w 3 części Arc The Lad z psn'u?

Arc Twilight Of The Spirits z czarnuli to niezły tytuł przy którym się cholernie dobrze bawiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grał ktoś w 3 części Arc The Lad z psn'u?

Arc Twilight Of The Spirits z czarnuli to niezły tytuł przy którym się cholernie dobrze bawiłem.

Właśnie jedynkę skończyłem. To był chyba pierwszy SRPG na PSXa jaki wyszedł, także nawet nie za bardzo jest o czym mówić. FF Tactics to nie jest. Gra jest krótka, system prościutki, w zasadzie tylko akcesoia zdobywamy i zakładamy, a reszta "full Auto" :-). Do tego gra się kończy totalnym cliffhangerem, więc od razu wypadałoby się zabrać za dwójke. Ja grę kupiłem w promocji -50% ceny.

Ograłeś już wszystko w tym gatunku? Wszystkie Agaresty, Disgejozy, PSPkowe Tactics Ogre i Joanne Darc (POLECAM!) to wtedy możesz się zastanowić.

Edytowane przez Torba_Piany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ograne oprócz Agaresta 2 ,a "Disgejoza" mi absolutnie nie podchodzi jakoś.

Jak na razie olewam PS3 i zabieram się za Romancing Sage i Arc End of Darknes na PS2, plus Mass Effect 3 na klocka (strasznie tępa strzelanka udająca rpg'a)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mania na Finale mnie wzięła :laugh:

Da się jakoś uruchomić je na PS3 (ściągnięte z neta) - PSP spiracić nie mogę, jakieś miałem z tym problemy, oczywiście mówię o klasykach, a nie chcę płacić 40 zł za VI, kiedy to jest rozbój w biały dzień :dry:, dwie dychy z przyjemnością zapłacę, ale nie aż tyle.

Edytowane przez LONG3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie odpalisz pirackich FF na ps3...chyba że zrobisz całkowitą przeróbkę która jest nieopłacalna...poczekaj chwile i pewnie niedługo będzie jakaś promocja na Finale znowu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tylko tym razem zamiast VIII i IX, kupiłbym wszystko, jak leci :biggrin:

Będzie trzeba emulator ogarnąć.

Niech to szlag :confused:

Edytowane przez LONG3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko dobra? Trace nie bluźnij :P Mi się spiłowały zęby ze szczęścia tak zgrzytam heh.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, mnie też majtki wystrzeliły i krocze ściągnęło się do kieszeni jak to przeczytałem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla  nie fanów to możne i dobrze, ale dla fanów to czysta tragedia. Będzie to zwykła wersja HD bez dodania czegokolwiek. Nie uświadczymy nowych postaci w drużynie, ani nowych scenariuszy - normalnie bezsens. Do tej pory każdy port był lepszy od poprzedniego, a teraz dla przycięcia to wezmą zrobią HD i nic więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko jak ktoś nie miał okazji ograć tych części to dla niego i tak jest świetna wiadomość.

Po za tym Talesy są "pełnymi" grami, bez pierdyliarda dlc które coś wnoszą do fabuły.

"Będzie to zwykła wersja HD bez dodania czegokolwiek." Ale BĘDZIE!!! To jest najważniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tales of Symphonia miała słabe modele już na PS2. Podciągnji pod HD i wychodzi ze wersje R na Vite są 10 razy lepsze graficznie.

Gdyby nie dodawali czegoś nowego to nikt o zdrowych zmysłach by nie chciał np Vesperi ns PS3 gdy mają wersje na XBOX'a.

Przykładowo, nikt nie pokazywał jasnego porównania , ale Graces f miał tekstury w wyżej rozdzielczości względem wersji na Wii. Kilka modeli tez poprawili. Dodanie nowych Ougi i Hi-Ougi to wręcz obowiązek.

W Tales of Destiny2 DC dodali praktycznie 90% nowego contentu( nawet scenariusz zmienili) a był to zwykły remake.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ale reedycja HD to nie remake, reedycja HD to reedycja HD.

Reedycja HD oznacza tylko podciagniecie gry do HD. Nic wiecej robic nie musza jesli chca sprzedac to pod haslem HD Remaster.

To nie bedzie konwersja rodem z Wii na PS3 gdzie poprawiaja grafike i dodaja content to bedzie zwykla REEDYCJA HD.

Gdyby nie dodawali czegoś nowego to nikt o zdrowych zmysłach by nie chciał np Vesperi ns PS3 gdy mają wersje na XBOX'a

A Ci co nie maja Xboxa a graja w Vesperie na PS3 tylko dlatego ze na Xie nie mieli wczesniej okazji to sa tez niezdrowi umyslowo ?

Ja np mam obie konsole, ale wybralem wersje na X'a, pomimo tego ze na PS3 dodali nowy content, czym mnie to czyni w takim wypadku ?

Edytowane przez Bansai
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Gdybym miał możliwość zakupu Vesperii w wersji EU lub US, nie zastanawiałbym sie nawet przez chwilę. Osoby posiadające obie konsole, tj. X'a i PS3, to raczej mniejszość niż większość graczy.

Edit:

Nie mogę uwierzyć, że doczekałem czasów, w których narzeka się na to, że wydawane są remasterowane wersję doskonałych tytułów. :blink: Xenosagę, Shadow Hearts, Dark Chronicles czy Dragon Quest'a w HD na PS3 brałbym w ciemno. W d..pie mam dodatkową zawartość.

Edytowane przez Grabeq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jestem smutny, że dożyłem czasów, gdzie na ponowne wydanie starej gry czeka się jak na zbawienie :(

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A ja jestem smutny, że dożyłem czasów, gdzie na ponowne wydanie starej gry czeka się jak na zbawienie :sad:

Smutne, fakt. Niemniej jednak ta generacja miała swoje perełki, które za kilka lat będą wspominane jako wielkie tytuły. Dark Souls, Demon's Souls,Tales of Vesperia, Xenoblade Chronicles, Wiedźmin, Wiedźmin 2, Ni No Kuni...dostanie mi się za to, ale seria Mass Effect też na swój sposób, zapisała się mocno w historii RPG...uhm... no rzeczywiście nie dużo tego w porównaniu z erą psx'a i ps2.

Tak na marginesie, pamiętacie jakieś totalne faile, napompowane balony z poprzednich generacji? Pamiętam, że dla niektórych wielkimi porażkami okazały się FF X oraz FF XII.

Edytowane przez Grabeq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na Summonera czekałem i pograłem ze 3 h jak wyszedł. Magna Carta to miał być FF killer a wyszła jakaś pokraka, no i Wild Armsy po 3-ce podupadły mocno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co myślicie o Time and Eternity? Może ktoś grał w japońca?

Premiera u nas chyba 28 czerwca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TokiTowa *_* słyszałem wiele dobrych rzeczy o tej grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wręcz przeciwnie, że w Japonii jakoś nie specjalnie się przyjęła, ale przejrzałem gameplay'e i wygląda na porządną produkcję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi