Skocz do zawartości
Tomo

Różne Poglądy Graczy

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, tylko w uboższej formie niż w większości produkcji, dużo jest w skitsach które są genialne.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tylko w uboższej formie niż w większości produkcji, dużo jest w skitsach które są genialne.

Dzięki, tego właśnie chciałem się dowiedzieć. Uwielbiam romanse w jRPGach, nieważne, jak bardzo oklepane, nieważne, jak bardzo cliche, wszystkie biorę, nawet w gównianym FFX mi się podobało. A że skitsy genialne, to już zdążyłem się przekonać, choć daleko nie zaszedłem jeszcze. Dzięki jeszcze raz, w grę się wessałem totalnie, a story to przeżywam jak świnia drutowanie. Geniusz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem troche w Mass Effect 3 u kuzyna na PS3 i jakoś nie przypadło mi do gustu. W sumie to raczej nie jestem wielbicielem RPGów ale Wiedźmina 2 na PC przeszedłem w 3 dni. Strasznie mi się podobał(pewnie dlatego że uniwersum wiedźmina znam od dawna z książki). Z chęcią pograłbym sb raz drugi we 'wieśka' ale na ps3, razem z aczikami/trofemi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem troche w Mass Effect 3 u kuzyna na PS3 i jakoś nie przypadło mi do gustu. W sumie to raczej nie jestem wielbicielem RPGów ale Wiedźmina 2 na PC przeszedłem w 3 dni. Strasznie mi się podobał(pewnie dlatego że uniwersum wiedźmina znam od dawna z książki). Z chęcią pograłbym sb raz drugi we 'wieśka' ale na ps3, razem z aczikami/trofemi ;)

Jeśli grałeś raz to poznałeś jedną ścieżkę fabularną i ominęło cię bardzo dużo. Ja właśnie zacząłem trzecie podejście. Zaczęło sie od testów nowej karty graficznej, a teraz nie bardzo mogę się oderwać :)

Jeśli nie jesteś wielbicielem RPGów to po prostu w nie nie graj. Nie ma co się na siłę uszczęśliwiać, a Mass Effect to strzelanka z elementami RPG, a nie na odwrót. Czołówkę erpegową powinieneś znać chociażby z reklam na portalach netowych itp O Wiedźminie czy Skyrim słyszałeś na pewno więc jeśli chcesz - atakuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mass Effect 2 - jeśli jego inne odsłony przypominają tę część, to ja podziękuję.

Chyba że jest tak samo jak z Bioshock, grałem tylko w dwójkę - gówno niewyobrażalne - i ponoć tylko ta część jest taka zła.

Pechowa dwójka? Dorzucić do tego jeszcze Devil May Cry 2.  :confused:

Edytowane przez LONG3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

final fantasy 10-2

dead space 2

mgs2

super mario bros 2

kotor2

bio2

me2 (chociaż Miranda trzyma poziom)

dragons age 2 (tfu co to za ścierwo)

dmc2

przypadek?? NIE! wina Tuska!

Edytowane przez zdun
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczepcie się od ME2. O co wam chodzi? Co do reszty się zgadzam, ale przecież druga część przygód Sheparda była zajbista! Gameplay bomba, muzyka epicka, bohaterowie wyraźnie zarysowani. Odeszli od formuły z jedynki, mniej było elementów RPG, ale zabawa doskonała. Pamiętacie ten moment, no szczana w dół...

Edytowane przez Grabeq
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mgs2

:mellow:

:mellow:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczepcie się od ME2. O co wam chodzi? Co do reszty się zgadzam, ale przecież druga część przygód Sheparda była zajbista! Gameplay bomba, muzyka epicka, bohaterowie wyraźnie zarysowani. Odeszli od formuły z jedynki, mniej było elementów RPG, ale zabawa doskonała. Pamiętacie ten moment, no szczana w dół...

Zgadzam się. Szkoda moim zdaniem czasu, na tłumaczenie, że ME jest RPG, czy też nim nie jest. Mam to głęboko w czterech literach, bo to po prostu dobre gry, bez względu na łatkę. Uwielbiam całe uniwersum i przy wszystkich częściach świetnie się bawiłem. Nie mogę nawet wskazywać, która była lepsza, bo to nie ma większego sensu. Powiem tylko tyle, że gdy zasiadłem do dwójki, to byłem content, w którą stronę poszła, bo dostałem to, czego brakowało mi w pierwowzorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiego nowego Finala możecie mi polecić do kupna? Grałem tylko w FF z PSX .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tam pozostań :) najlepszym fajnalem od czasów ps3 są - nier, ni no kuni, talesy, eternal sonata, resonance of fate, valkyria chronicles... 

13ka zła nie jest, bardziej bym powiedział: bardzo kontrowersyjna... Jeżeli nie grałeś można spróbować ale licz sie że przez pierwsze 30 godzin gry square stwierdziło że gracze to debile i zrobili taki tutorial że przez bite tyle godzin biegniesz jednym korytarzem i powtarzasz to samo do upadłego, ostatnie 10 godzin jest trochę lepsze ale nadal gra nie wychyla się z określenia "lekko przynudzająca gra średnio dobra" - na petarde jak za czasów psxa nie ma co liczyć...

Edytowane przez zdun
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nad "Ni no kuni" się zastanawiam od 2dni ,bo czytałem Twoją recenzje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiego nowego Finala możecie mi polecić do kupna? Grałem tylko w FF z PSX .

Nie ma nowych fajanali, są tylko tanie imitacje. Trzymaj się z daleka od wszystkiego z XIII w tytule i czekaj cierpliwie na 9 sierpnia 2013. Tales of Xillia is coming!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapowiada się ciekawa gra ,nie grałem w to jeszcze :) dzięki za informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MarcinX ja grałem może w jedną misję czy jedno zadanie :biggrin: Jeszcze lepiej

@LONG3r BioShock 2 gówno? O gustach się nie dyskutuje ale powiedz mi jaka gra dla Cb jest naprawdę dobra ? 

BioShock ma na metacriticu 96

BioShock 2 - 88

A BioShock infinte - 93

Edytowane przez MisiekMati1993

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@LONG3r BioShock 2 gówno? O gustach się nie dyskutuje ale powiedz mi jaka gra dla Cb jest naprawdę dobra ? 

Żeby nie było, wymienię tylko tę generację. Kolekcje HD się liczą, bo nie miałbym o czym opowiadać.  :sweat:

Shadow of the Colossus - jedyna gra, którą pokochałem. Gdyby tak wyglądała co dwudziesta gra na PS3, to stwierdziłbym, że to cudowna generacja, lecz nie ma żadnej takiej gry na PS3, z wyjątkiem Metal Gear Solid 4.

Seria Metal Gear Solid (wliczając Revengeance)

Dark Souls

Okami

Devil May Cry 3

BAYONETTA

To są gry, które trzymają bardzo wysoki poziom (kolejność nieprzypadkowa).

Z dobrych można wymienić Ni no kuni, Eternal Sonatę.

P.S. Te liczby przy tytułach to średnie recenzentów? Dlatego śmiem twierdzić, że ich większość to idioci.

"Gra całkiem przyjemna - 8/10".  :mellow:

Lub te dawanie God of War 10/10. Za co? Bo dużo krwi i przemocy.  :pioneer:

Jeśli jakiś pierdułkowaty asassyn III ma 85 a Shadow ot Colossus 88. Matko jedyna, Gra akcji (gramy, bo gramy) i na podobnym poziomie co gra klimatyczna?

To tak jakby Harry Potter dostał ocenę 89/100 a Nie-boska komiedia / Lalka / Zbrodnia i kara 92/100.

Recenzent, który, psia mać, poniżej 50% wystawia wtedy, kiedy gra jest rysowana w paintcie. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kotor2

:mellow:  Zacytuję klasyka: "I don't want to live on this planet anymore." Jakim cudem gra z jednymi z najciekawszych antagonistów w uniwersum SW (Sion, Nihilus, Traya) i - jak na SW - poważną fabułą, jest gorsza od swojej poprzedniczki, z archetypicznymi karykaturami postaci, prostą jak kij fabułą i nudnym zakończeniem? Przyznam, że twist fabularny jest dobry - ale obecnie nie robi to wrażenia, bo twisty są nagminne.

@MisiekMati1993 - Metacritic to agregator i jego oceny są nic nie warte, szczególnie kiedy wliczają do wyniku wszystkie recenzje zakupione przez wydawców przed premierą gry.

Edytowane przez JibrilPL
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby była hardkorowa gierka jak RM. Dark Kjayudo to chyba najtwardszy opcjonalny boss w jrpg ever, do tego jego świta to 23 uber moby i bossy z końca gry. Coś koło 5h go rzezałem i cały czas trzeba było uważać, bo można było zginąć w każdej chwili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam tego bossa jak dziś, ile ja się z nim namęczyłem, ile h grindowałem levele eh piękne czasy !

Tzn nie rozwaliłem go w sumie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co poradzić...wolą wydać tańszą grę na komórki niż droższą na konsole...telefony ma więcej osób niż konsole...tylko niech potem się nie dziwią że ludzie mówią na nich Crapcom z powodu tego że dobre gry zatrzymują na gównianych platrofmach mobilnych albo w granicach KKW, a średniaki wypychają dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi