Strife 1353 Napisano 15 Lipiec 2013 Tak, tylko w uboższej formie niż w większości produkcji, dużo jest w skitsach które są genialne. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siriondel 855 Napisano 15 Lipiec 2013 Tak, tylko w uboższej formie niż w większości produkcji, dużo jest w skitsach które są genialne. Dzięki, tego właśnie chciałem się dowiedzieć. Uwielbiam romanse w jRPGach, nieważne, jak bardzo oklepane, nieważne, jak bardzo cliche, wszystkie biorę, nawet w gównianym FFX mi się podobało. A że skitsy genialne, to już zdążyłem się przekonać, choć daleko nie zaszedłem jeszcze. Dzięki jeszcze raz, w grę się wessałem totalnie, a story to przeżywam jak świnia drutowanie. Geniusz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 15 Lipiec 2013 Im dalej tym lepiej w tym tytule. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisiekMati1993 2 Napisano 1 Sierpień 2013 Grałem troche w Mass Effect 3 u kuzyna na PS3 i jakoś nie przypadło mi do gustu. W sumie to raczej nie jestem wielbicielem RPGów ale Wiedźmina 2 na PC przeszedłem w 3 dni. Strasznie mi się podobał(pewnie dlatego że uniwersum wiedźmina znam od dawna z książki). Z chęcią pograłbym sb raz drugi we 'wieśka' ale na ps3, razem z aczikami/trofemi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 1 Sierpień 2013 Nie wrzucaj do jednego wora ME3 i reszty epg'ów/// Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 1 Sierpień 2013 Grałem troche w Mass Effect 3 u kuzyna na PS3 i jakoś nie przypadło mi do gustu. W sumie to raczej nie jestem wielbicielem RPGów ale Wiedźmina 2 na PC przeszedłem w 3 dni. Strasznie mi się podobał(pewnie dlatego że uniwersum wiedźmina znam od dawna z książki). Z chęcią pograłbym sb raz drugi we 'wieśka' ale na ps3, razem z aczikami/trofemi ;) Jeśli grałeś raz to poznałeś jedną ścieżkę fabularną i ominęło cię bardzo dużo. Ja właśnie zacząłem trzecie podejście. Zaczęło sie od testów nowej karty graficznej, a teraz nie bardzo mogę się oderwać :) Jeśli nie jesteś wielbicielem RPGów to po prostu w nie nie graj. Nie ma co się na siłę uszczęśliwiać, a Mass Effect to strzelanka z elementami RPG, a nie na odwrót. Czołówkę erpegową powinieneś znać chociażby z reklam na portalach netowych itp O Wiedźminie czy Skyrim słyszałeś na pewno więc jeśli chcesz - atakuj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LONG3r 73 Napisano 1 Sierpień 2013 (edytowane) Mass Effect 2 - jeśli jego inne odsłony przypominają tę część, to ja podziękuję. Chyba że jest tak samo jak z Bioshock, grałem tylko w dwójkę - gówno niewyobrażalne - i ponoć tylko ta część jest taka zła. Pechowa dwójka? Dorzucić do tego jeszcze Devil May Cry 2. Edytowane 1 Sierpień 2013 przez LONG3r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 1 Sierpień 2013 (edytowane) final fantasy 10-2 dead space 2 mgs2 super mario bros 2 kotor2 bio2 me2 (chociaż Miranda trzyma poziom) dragons age 2 (tfu co to za ścierwo) dmc2 przypadek?? NIE! wina Tuska! Edytowane 1 Sierpień 2013 przez zdun 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grabeq 1138 Napisano 1 Sierpień 2013 (edytowane) Oczepcie się od ME2. O co wam chodzi? Co do reszty się zgadzam, ale przecież druga część przygód Sheparda była zajbista! Gameplay bomba, muzyka epicka, bohaterowie wyraźnie zarysowani. Odeszli od formuły z jedynki, mniej było elementów RPG, ale zabawa doskonała. Pamiętacie ten moment, no szczana w dół... Edytowane 1 Sierpień 2013 przez Grabeq 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LONG3r 73 Napisano 1 Sierpień 2013 mgs2 :mellow: :mellow: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kovacs 367 Napisano 2 Sierpień 2013 Oczepcie się od ME2. O co wam chodzi? Co do reszty się zgadzam, ale przecież druga część przygód Sheparda była zajbista! Gameplay bomba, muzyka epicka, bohaterowie wyraźnie zarysowani. Odeszli od formuły z jedynki, mniej było elementów RPG, ale zabawa doskonała. Pamiętacie ten moment, no szczana w dół... Zgadzam się. Szkoda moim zdaniem czasu, na tłumaczenie, że ME jest RPG, czy też nim nie jest. Mam to głęboko w czterech literach, bo to po prostu dobre gry, bez względu na łatkę. Uwielbiam całe uniwersum i przy wszystkich częściach świetnie się bawiłem. Nie mogę nawet wskazywać, która była lepsza, bo to nie ma większego sensu. Powiem tylko tyle, że gdy zasiadłem do dwójki, to byłem content, w którą stronę poszła, bo dostałem to, czego brakowało mi w pierwowzorze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tycior 10 Napisano 2 Sierpień 2013 Jakiego nowego Finala możecie mi polecić do kupna? Grałem tylko w FF z PSX . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 2 Sierpień 2013 (edytowane) i tam pozostań :) najlepszym fajnalem od czasów ps3 są - nier, ni no kuni, talesy, eternal sonata, resonance of fate, valkyria chronicles... 13ka zła nie jest, bardziej bym powiedział: bardzo kontrowersyjna... Jeżeli nie grałeś można spróbować ale licz sie że przez pierwsze 30 godzin gry square stwierdziło że gracze to debile i zrobili taki tutorial że przez bite tyle godzin biegniesz jednym korytarzem i powtarzasz to samo do upadłego, ostatnie 10 godzin jest trochę lepsze ale nadal gra nie wychyla się z określenia "lekko przynudzająca gra średnio dobra" - na petarde jak za czasów psxa nie ma co liczyć... Edytowane 2 Sierpień 2013 przez zdun 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tycior 10 Napisano 2 Sierpień 2013 Nad "Ni no kuni" się zastanawiam od 2dni ,bo czytałem Twoją recenzje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grabeq 1138 Napisano 2 Sierpień 2013 Jakiego nowego Finala możecie mi polecić do kupna? Grałem tylko w FF z PSX . Nie ma nowych fajanali, są tylko tanie imitacje. Trzymaj się z daleka od wszystkiego z XIII w tytule i czekaj cierpliwie na 9 sierpnia 2013. Tales of Xillia is coming! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tycior 10 Napisano 2 Sierpień 2013 Zapowiada się ciekawa gra ,nie grałem w to jeszcze :) dzięki za informacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisiekMati1993 2 Napisano 2 Sierpień 2013 (edytowane) @MarcinX ja grałem może w jedną misję czy jedno zadanie Jeszcze lepiej @LONG3r BioShock 2 gówno? O gustach się nie dyskutuje ale powiedz mi jaka gra dla Cb jest naprawdę dobra ? BioShock ma na metacriticu 96 BioShock 2 - 88 A BioShock infinte - 93 Edytowane 2 Sierpień 2013 przez MisiekMati1993 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LONG3r 73 Napisano 3 Sierpień 2013 @LONG3r BioShock 2 gówno? O gustach się nie dyskutuje ale powiedz mi jaka gra dla Cb jest naprawdę dobra ? Żeby nie było, wymienię tylko tę generację. Kolekcje HD się liczą, bo nie miałbym o czym opowiadać. :sweat: Shadow of the Colossus - jedyna gra, którą pokochałem. Gdyby tak wyglądała co dwudziesta gra na PS3, to stwierdziłbym, że to cudowna generacja, lecz nie ma żadnej takiej gry na PS3, z wyjątkiem Metal Gear Solid 4. Seria Metal Gear Solid (wliczając Revengeance) Dark Souls Okami Devil May Cry 3 BAYONETTA To są gry, które trzymają bardzo wysoki poziom (kolejność nieprzypadkowa). Z dobrych można wymienić Ni no kuni, Eternal Sonatę. P.S. Te liczby przy tytułach to średnie recenzentów? Dlatego śmiem twierdzić, że ich większość to idioci. "Gra całkiem przyjemna - 8/10". :mellow: Lub te dawanie God of War 10/10. Za co? Bo dużo krwi i przemocy. :pioneer: Jeśli jakiś pierdułkowaty asassyn III ma 85 a Shadow ot Colossus 88. Matko jedyna, Gra akcji (gramy, bo gramy) i na podobnym poziomie co gra klimatyczna? To tak jakby Harry Potter dostał ocenę 89/100 a Nie-boska komiedia / Lalka / Zbrodnia i kara 92/100. Recenzent, który, psia mać, poniżej 50% wystawia wtedy, kiedy gra jest rysowana w paintcie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JibrilPL 53 Napisano 3 Sierpień 2013 (edytowane) kotor2 :mellow: Zacytuję klasyka: "I don't want to live on this planet anymore." Jakim cudem gra z jednymi z najciekawszych antagonistów w uniwersum SW (Sion, Nihilus, Traya) i - jak na SW - poważną fabułą, jest gorsza od swojej poprzedniczki, z archetypicznymi karykaturami postaci, prostą jak kij fabułą i nudnym zakończeniem? Przyznam, że twist fabularny jest dobry - ale obecnie nie robi to wrażenia, bo twisty są nagminne. @MisiekMati1993 - Metacritic to agregator i jego oceny są nic nie warte, szczególnie kiedy wliczają do wyniku wszystkie recenzje zakupione przez wydawców przed premierą gry. Edytowane 3 Sierpień 2013 przez JibrilPL 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 3 Sierpień 2013 Czas w końcu powoli ruszać z rainbow moon... http://www.ps3site.pl/rainbow-skies-zmierza-na-ps3-i-ps-vita/162623 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 3 Sierpień 2013 Oby była hardkorowa gierka jak RM. Dark Kjayudo to chyba najtwardszy opcjonalny boss w jrpg ever, do tego jego świta to 23 uber moby i bossy z końca gry. Coś koło 5h go rzezałem i cały czas trzeba było uważać, bo można było zginąć w każdej chwili. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 4 Sierpień 2013 Pamiętam tego bossa jak dziś, ile ja się z nim namęczyłem, ile h grindowałem levele eh piękne czasy ! Tzn nie rozwaliłem go w sumie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 4 Sierpień 2013 http://www.crunchyroll.com/anime-news/2013/08/02-1/breath-of-fire-6-is-coming-as-a-mobile-touch-screen-rpg Czemu nie na duże, albo chociaż handheldy, szmaciarze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 4 Sierpień 2013 Co poradzić...wolą wydać tańszą grę na komórki niż droższą na konsole...telefony ma więcej osób niż konsole...tylko niech potem się nie dziwią że ludzie mówią na nich Crapcom z powodu tego że dobre gry zatrzymują na gównianych platrofmach mobilnych albo w granicach KKW, a średniaki wypychają dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jipang 6 Napisano 5 Sierpień 2013 Moge z calego serca polecic wysmienita gre z pogranicza przygodowki, jrpg, survival horroru i visual novel. Mianowicie mowa jest o Corpse Party na Vite/PSP. Wiecej na temat gry napisalem tu http://www.ps3site.pl/forum/topic/74933-corpse-party/#entry876918 wiec zainteresowanych zapraszam do poczytania. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach