Skocz do zawartości
drk2

Tales Of Graces F

Rekomendowane odpowiedzi

Małe odkopanie tematu...przechodzę grę na NG+ i chciałem odwiedzić Zhonecage ale nie mam tam dostępu...niby miał być jakiś skit przed ostatnim bossem ale nic takiego nie miałem. 

Dodam że mogę zabijać smoki które stoją przed Cryas'ami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Zhonecage nie trzeba new game +, trzeba przejść tylko grę, loadujesz i przed ostatnim bossem przy save'ie jest skit, potem ponownie odwiedzić posiadłość Asbela, potem krótka walka i masz dostęp do Zhonecage.

Edytowane przez Strife

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki dało radę :) 104lvl już wbity i niedługo mam zamiar wybrać się na Zhonecage 7-9.

Jak myślicie na tym poziomie dam radę rockgagongowi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jaki poziom trudności masz ustawiony, na normalu bez problemu, jak na chaos to zapomnij.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok...to skoczę sobie na chapter 9 i pójdę go jednak dopiero ubić...przy okazji może jakaś fajna broń wypadnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zhonecage zaliczony...miałem trochę problemów z dostaniem się na 10 piętro ale jak podbiłem Iseleberga na + 8 to już mogłem tam iść.

Ogólnie gra bardzo fajna, niestety wg. mnie fabuła w Future Arc jest lepsza niż w podstawce :( nie licząc całego tego romansu oczywiście...

Gra już idzie na sprzedaż ponieważ po około 140h juz więcej nie ma nic do zaoferowania...mimo wszystko jest to niezły kawał oldschoolowego jrpg'a i będzie bardzo miłym wspomnieniem.

Tak to z rozbiegu machnąłem wszystkie inne dodatkowe aktywności jak inn questy,side questy, walki na arenach, itp itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wsio jest w dziale BM...a ze nie chcemy dostac bana to zajrzyj tam jak coś.

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłem w promocji psstora TOGF i TOX. Obecnie gram w TOGF i jest naprawdę świetne. Macie może jakieś rady, porady. Bo jak na lekarstwo tego w necie. Dopiero teraz zaczynam łapać o co chodzi z mixerem a jestem w trakcie misji commando dla Ryśka ze stolicy postacie około 25 lvl poziom hard. Czytam wasze komentarze i nie wiem jak wbić np. 30 hits, obecnie na walce wychodzi mi w przedziale 10-20, może coś źle robię oraz czy warto dokupić jakieś dodatki z psstora.

Edytowane przez zbawiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie warto brać dodatków ponieważ nic nie dają. A jak chcesz wbić wyższe hit combo to musisz to rozplanować żeby nie skończyły Ci się pkt ataku razem z innymi pomagierami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie,jeszcze będziesz trzaskał comba po 80-100hitów.Wszystko przyjdzie z czasem i rozwojem ekipy.Narazie skup się na wchłonięciu gry i czerpaniu jak największego funu z niej.Ogarnij sobie na start tytuły i dishe...Dobrze że zacząłeś od Togfa;)

W razie kłopotów pytaj się ,któryś z nas zawsze pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie o mixer. Mam tam wrzucone książki oraz jeden przepis na jedzenie, bądź też samo jedzenie, które wg opisu będzie stworzone po spełnieniu określonego parametru w bitwie. W trakcie bitwy spełniam ten warunek i pojawia mi się komunikat cooking..., jednak po zakończeniu walki nie dodaje mi żadnego przedmiotu do ekwipunku, nie zwiększa mi się ilość pożywienia i nie wiem co się z tym dzieje.

Edytowane przez zbawiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam eleth Point, nie wiem może to trzeba ręcznie wyciągać?

Edytowane przez zbawiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nope, samo się robi jak spełnisz wymagania. A jaki jest % szansy na craft ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynym warunkiem do spełnienia jest kiedy kogoś hp będzie mniejsze lub równe 60%, i w trakcie walki pojawia mi się komunikat, że jedzenie się ugotowalo i nie wiem co dalej. Może oni od razu po walce to zjadają. Punkty eleth są zuzywane i za cholerę nie wiem gdzie znaleźć to jedzenie co niby się ugotowalo. Sprawdzałem na przedmiocie scale, który ma 90% na powstanie w trakcie podróży i normalnie pojawia się w ekwipunku. A z jedzeniem jak pojawia się cooked to chyba od razu jest ono zjadane.

Edytowane przez zbawiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Motacie się z tym elethem jak g... w mikserze  :P

Jeśli zrobisz jakieś żarcie w mixerze, ( nie robisz go dosłownie jako itemu) ze składników jakie masz, jest robione danie, które to daję zwiększone parametry podczas lub po walce np: podczas walki zwiększa się str, def, exp, kasa itp. tyle że działa to jako czar wspomagający nie na stałe tylko w określonym czasie(najlepszym jest plus 1 do ataku po każdej walce które jest na stałe, tak można wykoksować postacie że żółwik pada w ok 1min na najtrudniejszym poziomie, co to jest żółwik dowiesz się później z gry) niektóre dania zwiększają def itp. po walce i jak rozpoczynasz następną to ze zwiększonym def i innymi dopałkami w zależności którego dania użyłeś.

W zależności których dań używasz zwiększają się punkty mixera, tyle że większość dań , daje cholernie mało tych punktów więc trzeba wybierać odpowiednie które Ci naładują to najszybciej( najbardziej przesrany pucharek w grze o ile Ci na nich zależy).

Edytowane przez Strife

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ruszyłem z Graces F i musze przyznać że gra jest nadspodziewanie dobra !

Przede wszystkim rozwój postaci z Titles  to genialny pomysł, przypomina mi trochę uczenie się skillów z EQ w FF9 .

Craftowanie eq to kolejny bdb wg mnie dodatek który powinien być obecny w każdym jrpg(jak dla mnie najlepiej było to zrobione w Star ocean )

Postacie są ok, przoduje Asbel i Richard na ten moment (15h) Pascal tylko nieco mnie razi .

Exploracja również wypada super, ładna kolorowa graficzka, spore lokacje, dungeony w którym można nieraz się pogubić .

Wszędzie poupychane różnego rodzaju znajdzki sprawiające że chcę się zajrzeć w każdy domek/szafkę/zakamarek .

Fabuła zapowiada się na dosyć ciekawą i mocno wciąga już po 10h+ gdzie w takiej Xilli bardzo wolno to się rozkręcało .

Sam system walki jest również dobry, bardzo ładnie robi się sidestepy, bloki(przeważnie nie używałem ich w Xilli) brakuje mi tylko linkowania i pełnej swobody ruchu .

Podsumowując, miałem odpuścić Graces F, odstraszały mnie dzieciaczki(nie wiedziałem że w grze dorastają i jest przeskok o 7 lat) a zaraz kolejne Tallesy które wydawały mi się ciekawsze.

Na ten moment mogę już z całą pewnością stwierdzić że Graces F to kawał eleganckiego jrpg na długie godziny i fakt że jest to port z Wii nie umniejsza nic temu tytułowi .

Podziękowania dla Ziko który udostępnił mi grę do testów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Ci brakuje pełnej swobody ruchu? Przecież można latać jak się chce podczas starć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, nie wiem jak to ominąłem ale można na L2 latać swobodnie, tyle że CC szybko spada .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że nie odpuściłeś,z czasem gra rozkręca się coraz bardziej.A o CC się nie martw z czasem będziesz miał go wystarczająco...Gdybyś zaczął od Togfa zamiast ToXa to nie przeszkadzałoby Tobie że nie ma linków;D

Jezeli zależy Tobie na fabule i na dobrym systemie rozwoju postaci to powinieneś być zadowolony.Daj znać jak wrażenia tak w okolicach kokona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszedłem główny wątek :)

Chciałem uderzyć do zhonecage jednak jestem za słaby(60lev), z trudem przeszedłem 1 floor .

Gdzie najlepiej levelować przed zhonecage ?

Przydało by się też lepsze EQ .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wal to Future Arc, przed ostatnim Bossem polevelujesz i potem Zhonecage, plus odblokujesz system walki na fulla i zdobędziesz najlepsze bronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiedziałem o tym, pchałem się do Zhonecage i na normalu bęcki zbierałem na 2 piętrze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi