grzybu87 77 Napisano 4 Październik 2012 W dniu 4.10.2012 o 08:40, xypsylon napisał: Ja jej nie oceniam bo nią się nie sugeruje... to co np Musiola nerwuje mi się podoba np soczyste strzały... brak naszej durnej ligi... :) Ogólnie dużo bardziej polubiłem tą cześć od poprzedniej i jestem zadowolony z zakupu... Po to producenci wydali dema obu gier by wstępnie się zapoznać z rozrywką jaka nas czeka bo Fifa i PES to dwie inne piłki ale trzeba być nie zdrowy na umyśle by tylko i wyłącznie sugerować się recenzjami a nie swoim doświadczeniem oraz odczuciem z dema... kolego ja tylko sie zapytalem, jak oceniacie ta recenzje, a nie, ze od razu trzeba sie sugerowac jaką kolwiek ;) ... chcialem znac tylko wasze spostrzeżenia ;) ....a co do naszej ekstraklasy to moim zdaniem my POLACY musimy walczyc o swoje i trzeba wspierac to nasza lige jaka by nie byla ;) ... takich troche obowiazek pilkarskiego patrioty ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmurowski 30 Napisano 4 Październik 2012 (edytowane) W dniu 4.10.2012 o 06:43, Nesh napisał: Naprawdę wierzysz w to co piszesz czy specjalnie tak trollujesz? Online gra jest kiepska i frustrująca. Tylko tobie się podoba więc swoje wypowiedzi poprzedzaj zwrotem: W mojej opinii... Pokaż jak ogarniasz grę online: id vonNesh Przede wszystkim zwracasz mi uwagę, że piszę w imieniu innych, a ja wyrażam swoją opinię. Podpisana jest moim nickiem. To właśnie Ty piszesz w imieniu innych używając zwrotów w stylu: "Tylko Tobie się podoba..." Wiesz, ja staram się do tego podejść z dystansem. Jak pisałem wcześniej, to tylko gra. Zerknij sobie, do tematu o Fifie12, co ludzie pisali po premierze. Też się nie podobał nowy system obrony, sporo osób krytykowało grę. Żeby nie być gołosłownym kolega Warson po premierze 12 pisał: "o od ostatniego czasu nie wiem co sie dzieje, pad już prawie w częściach cała sciana poobijana, poprostu mam dość tego on-line, oto moje ostatnie wyniki, nie wiem co robie źle totalnie nie wiem brak mi juz sił... w fifie 11 tak źle nie było..." "Koniec Gry, pad Rozj&*** Czy ktoś chce kupić Fife 12 po tańszej cenie??" Brzmi jakby znajomo :) Jak ktoś chce linka: http://www.ps3site.p.../page__st__2380 Takich postów jest znacznie więcej. Znalezienie tego zajęło mi chwilkę. W moim poprzednim poście napisałem również co mi się w nowej Fifie nie podoba.Myślę, że jest to opinia o tyle cenna, że oprócz "kiepska i frustrująca" masz też jakąś argumentację. Szkoda, że na forach ludzie nie są w stanie wyrazić uargumentowanej opinii. Oczywiście są wyjątki. Np posty Sebastiana, Michała_Anioła, Chrisa i kilku innych userów (sorry, że nie rzucam ksywami, ale musiałbym się przebić przez gąszcz papki postów bez znaczenia- nic nie wnoszących do tematu, albo tych, których twórcy pytają o temat poruszony kilka postów wyżej.) Nie zawsze się z nimi zgadzam, ale przynajmniej są w stanie napisać coś więcej niż "chujowa" albo "zajebista", czy Wam też się wiesza. BTW chętnie z Tobą zagram Nesh, ale nie po to, by coś komuś udowadniać. Gra ma bawić. Jeśli Ciebie nie bawi, to lepiej zagraj w coś innego. A odnośnie samej gry, to sporo osób narzeka na mocne strzały z dystansu, które wchodzą jeden za drugim, a ja w online nie zauważyłem. Tam jest zwykle za mało miejsca, żeby coś z dystansu ukłuć. Owszem, zdarza się, ale nie nagminnie. Mnie też tak nikt nie karci. @Grzybu:Recenzja na ps3site mi się nie podoba, bo za mało jest w niej informacji o online i o gameplayu z nim związanym. Edytowane 4 Październik 2012 przez chmurowski 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maras710 3 Napisano 4 Październik 2012 Ja w tej odsłonie tracę strasznie dużo nerwów, rozłączanie z serwerami w trakcie meczu i naliczanie w ten sposób przegranych, ludzie tracący bramkę w 3 minucie opuszczają mecz i zalicza remis, robienie tysiąca akcji i cudowne parady bramkarza lecz nie mojego bo mój lubi se puścić pierwszy lepszy strzał (mowa o grze z AI) i czasem mam wrażenie że gdy wybiore ustawienia manualne to doszukuje mi przeciwnika z asystami... Gra ogólnie jest ok ale momentami jest strasznie frustrująca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebaastiann 52 Napisano 4 Październik 2012 (edytowane) Recenzja nie jest zła. Musiol wytykuje błędy, które faktycznie mają miejsce, ale ta recenzja skupia się tylko i wyłącznie na nowościach. Tak jak wspomniał Chmurkowski dla osób grających w tę serię od kilku lat te tzw. nowości to za mało. Może napiszę tak strasznie ogólnikowo co chciałbym zobaczyć w następnej edycji, a więć: - wyjściowa kontrola na semi auto Wyeliminowanie zagrań z L1+x,( strasznie to arcadowe) ale tym samym partnerzy muszą być jeszcze bardziej aktywni w ataku, pokazywać sie na pozycjach itp. - większa przypadkowość w polu, zmienność pozycji np. Ronaldo schodzący na prawe skrzydło, czy też Pique pomagający w ataku(zdarza mu sie) -brak podań ping-pongowych, aby to się stało nie może istnieć schemat w obronie. Nie wiem jak to napisać, ale się postaram. Rozgrywając bezmyślnie piłkę w stylu ping pongowym nie patrzymy nawet na obronę ,bo i tak wiemy, iż ona zawsze będzie w tym samym miejscu, z takim samym odstępem do przeciwników, To jest moim(nie tylko moim??) zdaniem najgorszy element całej serii i psuje cały gameplay. Większości rozgrywka skupia się na trzech, czterech podaniach z pierwszej ,aż dojdziemy do napastników ,po czym zaczyna się niesamowita sprawność związana z l1+x i tak w koło cały mecz i następny, potem kolejny i tak do usranej następnej częsci hah. Włączamy nowy numerek i co się okazuje K.rwa to samo, a słyszałem setki wypowiedzi Davida Ruttera, że to poprawili Chodzi mi o większą przypadkowość np. jeden obrońca będzie przyklejony do atakującego, drugi zaś chce przecinać podanie, a trzeci zamulił i ch.j wie kolo pilnuje i co on tam w ogóle robi heh, czyli podajemy piłkę do kolegi ,który jest pilnowany przez trzeciego, po wcześniejszym namyśle, powtarzam jeszcze raz NAMYŚLE. Wyobraźcie sobie jak gra skupiłaby się naprawdę na środku pola po przechwycie świetne kontry i to jest własnie piłka nożna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - lepsze strzały, podobne(nie takie same!) do tych z PES`a. Strzały również polegają na schematach. Mogę się założyć ,że oglądaliście jakieś top 10 goli. Prawie wszystkie z tych bramek polega na kręceniu trików przez pół boiska, a bramka sama w sobie to samo wykończenie. Dlaczego tak się dzieje, a no dlatego, iż w fifie bramki są takie same, zmieniają się tylko pozycje oddania strzałów. -Specjalne animacje GWIAZD. Graliście kiedyś w koszykówkę od 2k??? Druga moja ulubiona pozycja(..,a może i pierwsza...hmm...???) do online. Tak dużo animacji jak jest w tej grze dla poszczególnych gwiazd i tylko dla nich nie ma w żadnej grze. Sposób oddawania rzutów z dystansu jak i osobistych, tudzież pięknych wsadów itp. Apstrahująć to jest najbardziej odwzorowana gra symulacyjna ever. Juz zacieram raczki w piatek premiera 2k13:P - poprawiona fizyka piłki. Kolejny schemat, czasami mam wrażenie że na boisku są niewidoczne szyny po których piłka leci ciągle tak samo(szyny i leci?! hehe, ale wiadomo o co chodzi) - taktyki pod krzyżakiem, tylko ja mam takie wrażenie ,że to praktycznie nic nie daje. Owszem pułapka ofsajdowa działa, ale reszta słabo , oj bardzo - większe zmęczenie zawodników(grając w necie praktycznie przez cały mecz można napierać pressingiem, a zawodnicy nic sobie z tego nie robią, czyżby sterydy??[quote name=grzybu87' - jestem estetą, lubię piękne rzeczy i kobiet::) dlatego stwierdzam,iż murawa jest okropna. Co to za kolory ,jakby orali pole. W 11 była ładna trawka chcę ją z powrotem. - prawdziwi trenerzy na murawach, ławka rezerwowych w końcu zapełniona. - dodana liga mistrzów jak PES`owi skończy się licencja, oczywiście z trybem online yeahhh!!! - i ostatnie co mi sie narzuca to ...KOMENTARZ ahahahahaah może przez wiek panów rozmówców popełniają, aż takie błedy. Jak to mówią "wesołe jest życie staruszka", nie zawsze musi się sprawdzać. Czas na emeryturę ,a w zamian może jakiś duet z Canal+ Sport. To są moje spostrzeżenia na temat naszej ulubionej kopanki ,która zaczyna zataczać błędne koło. Nowości, którymi raczą nas Panowie Producenci są kpiną dla prawdziwych fanów serii od kilku jak nie więcej lat. . Prawie idealna(bo idealizm nie istnieje ponoć, a bracia Mroczkowie i Cichopek hahaha?!) powstałaby Piłka po połączeniu Fify wraz z PES`em. Najlepsze atuty z obu gier połączyć w jedno. To byłoby to. Niestety piszę wszystko w trybie przypuszczającym, a wolałbym w twierdzącym heheh. Pozdro dla kumatych graczy.Piłkatimestamp='1349335143' post='746511] Panowie jak oceniacie recenzje Musiola na ps3site?? Kur.wa 1/3 tekstu mi urwali Edytowane 4 Październik 2012 przez sebaastiann Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xypsylon 0 Napisano 4 Październik 2012 W dniu 4.10.2012 o 08:45, jets napisał: Skoro kolega sugeruje się demami to nic tylko pogratulować i litościwie temat przemilczeć. Więc widzę należysz do grupy ludzi która najpierw czyta recenzję a później bełkota w komentarzach jaka ona jest nie uczciwa,dlaczego dostała taką ocenę a nie inną :D no cóż widocznie co nie którym brakuje własnej opini na temat gry chociażby po demie a jeżeli już chodzi o tasiemce jakimi są FIFA i PES to tym bardziej się zastanawiam ile trzeba mieć w główce by oczekiwać cudów :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebaastiann 52 Napisano 4 Październik 2012 (edytowane) ..,ciąg dalszy moich wywodów. -jestem estetą ,więc lubię piękne rzeczy, ale jak patrze na murawę to wolałbym nim nie być. jest okropna. W 11 była najładniejsza. -chcę widzieć zapełnioną ławkę rezerwowyych, prawdziwych trenerów - ostatni zupełnie niezrozumiały mankament to... komentarze??????????????????????? O co chodzi jakby????????????????????????Z roku na rok gorsi ,a nie lepsi???????????????Widoczna oznaka starości tych Panów??? heehehe pora na zmianę. Za mikrofonem widzę jakiś duet z Canal+ Sport To tyle co mam do napisania w kwestii naszej kochanej fify, która zaczyna zataczać błędne koło. Szkoda że zdania są w napisane w trybie przypuszczającym ,a nie twierdzącym(może kiedyś heheh). Nowości ,które są na siłę upychane przez Panów Producentów to jakaś kpina, śmiech prosto w twarz, mająca na celu łatwy zarobek. Po co mają się przepracowywać jak gra i tak się sprzeda. Odwieczna wojna niedojrzałych graczy między PES`em ,a grą od Elektroników jest dla mnie śmieszna. Kompromis znajdziemy przez połączenie najlepszych cech z obu gier w jedną. To nie możliwe ,ale kto nie może pomarzyć hehe. Ahahahahahaah, ale typek. Napisał o trollowaniu, a sam to robi, pisząc "...pokaż jak ogarniesz grę online". Na androidzie mam apke, w której mogę looknąć staty graczy w Fife. Ten ogarnięty zawodnik staty ma następujące 36/21/89. Nie mam pytań W dniu 4.10.2012 o 06:43, Nesh napisał: Pokaż jak ogarniasz grę online: id vonNesh Edytowane 4 Październik 2012 przez sebaastiann Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yogurt 0 Napisano 4 Październik 2012 Witam mam pytanie dotyczące gry online a mianowice chodzi mi o to czy mozna grac sezony online czyli tzw ranknigowe mecze z ludzmi przez internet w ktorych jest mozliwosc awansownia do wyzszyych lig przykladowo tak jak to blyo w fifa 12 bodajze zaczynalismy od 10 ligi i awansowalismy lub spadalismy.... W fifie 13 widze tylko fifa interactive world cup do tego wszyscy pilkarze maja overale 85 ... chcialbym zagrac mecze rankingowe czyli aby statystyki sie zapisywaly w centrum gracza bo jak gram caly czas w tym FIWC to staty wogole sie nigdzie w centrum gracza nie zapisuja... i jeszcze jeden blad mnie denerwuje dlaczego czasami mi zaliczyla cos dwa razy przykladowo mialem 8 zwyciestw 4 remisy i 1 porazke to po przegranym meczu z 1 porazki zrobily sie 3 ? co jest cholera grane ? nie czaje tego o zawieszniach gry na arenie czekaja na mecz nie wspomne bo tak mam przynajmniej pare razy dziennie ... prosze o odpowiedz bede bardzo wdzieczny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memeczyslaw 2 Napisano 4 Październik 2012 czy w najblizszym czasie ma wyjsc jakis patch do fify poprawiajacy multiplayer? jesli nie da sie grać przez internet, albo da sie grac ale gra jest strasznie nie komfortowa to chyba rezygnuje z zakupu, bo chce kupić piłkę nastawioną głównie na gre przez internet, moze sie ktos jeszcze wypowiedzieć kto gra w fife na ps3 jak z tą grą online? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebaastiann 52 Napisano 4 Październik 2012 (edytowane) Tak jest. Wjedź w sezony. W dniu 4.10.2012 o 11:16, yogurt napisał: Witam mam pytanie dotyczące gry online a mianowice chodzi mi o to czy mozna grac sezony online czyli tzw ranknigowe mecze z ludzmi przez internet w ktorych jest mozliwosc awansownia do wyzszyych lig przykladowo tak jak to blyo w fifa 12 bodajze zaczynalismy od 10 ligi i awansowalismy lub spadalismy.... W fifie 13 widze tylko fifa interactive world cup do tego wszyscy pilkarze maja overale 85 ... chcialbym zagrac mecze rankingowe czyli aby statystyki sie zapisywaly w centrum gracza bo jak gram caly czas w tym FIWC to staty wogole sie nigdzie w centrum gracza nie zapisuja... i jeszcze jeden blad mnie denerwuje dlaczego czasami mi zaliczyla cos dwa razy przykladowo mialem 8 zwyciestw 4 remisy i 1 porazke to po przegranym meczu z 1 porazki zrobily sie 3 ? co jest cholera grane ? nie czaje tego o zawieszniach gry na arenie czekaja na mecz nie wspomne bo tak mam przynajmniej pare razy dziennie ... prosze o odpowiedz bede bardzo wdzieczny Kupuj śmiało. Na razie różnie to bywa z tą grą, ale co roku jest to samo. Wydadzą patch i będzie lepiej. Nie ma idealnych gier prze sieć. W dniu 4.10.2012 o 11:18, memeczyslaw napisał: czy w najblizszym czasie ma wyjsc jakis patch do fify poprawiajacy multiplayer? jesli nie da sie grać przez internet, albo da sie grac ale gra jest strasznie nie komfortowa to chyba rezygnuje z zakupu, bo chce kupić piłkę nastawioną głównie na gre przez internet, moze sie ktos jeszcze wypowiedzieć kto gra w fife na ps3 jak z tą grą online? Edytowane 4 Październik 2012 przez sebaastiann Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nesh 62 Napisano 4 Październik 2012 (edytowane) W dniu 4.10.2012 o 11:09, sebaastiann napisał: ..,Ahahahahahaah, ale typek. Napisał o trollowaniu, a sam to robi, pisząc "...pokaż jak ogarniesz grę online". Na androidzie mam apke, w której mogę looknąć staty graczy w Fife. Ten ogarnięty zawodnik staty ma następujące 36/21/89. Nie mam pytań Przecież nie ukrywam swoich statystyk i piszę, że gra online jest zwalona czego przykładem są owe statystyki Chciałbym zobaczyć jak wy trolle internetowe gracie online, bo w Fife 13 grać się przez net nie da. Wyślij zaproszenie i udowodnij, że się myle. Każdy może mi pokazać jaki jestem cienias... tylko jakoś chętnych brak. Fifa online jest spieprzona. Grac się nie da. Odradzam zakupu. btw, już wiem dlaczego nikt nie chce ze mną zagrać. Macie niskie levele 5, 8, 12... buhaha, porównujesz moje statystyki z 33 lvl do swojego 5 lvl? :) Edytowane 4 Październik 2012 przez Nesh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chris de la Rosa 76 Napisano 4 Październik 2012 Czy ktoś chce czy nie ale prawda jest taka, że tylko pełny manual na tą chwile sprawia, że Fifa nie jest schematyczna. nie ma pingponga a każdy mecz i każda bramka jest inna... Granie na asystach to faktycznie totalny arkejd gdzie nie trzeba patrzeć na obronę przeciwnika tylko wymieniać podania z L1... Owszem na manualu można także wymieniać podania z L1 ale dokładność takich zagrań jest uwarunkowana skillem a nie tylko refleksem... Ktoś tu pewnie zaraz wyjedzie że manual jest za trudny i on chce mieć to wszystko co z manuala na asystach... Niech sobie ta osoba uświadomi że nigdy tego mieć nie będzie bo to niemożliwe... Wczoraj oglądając Ligę Mistrzów mecz przypominał mi ten z Fify na manualu... niedokładne podania, strzały, głupie straty, odbiory, wyjście z kontra atakiem, podobne akcję... Zgadzam się z wadami na temat sędziowania, polskiego komentarza, brzydkiej murawy i innych mniejszy pierdół... ale schematyczność na manualu nie istnieje w tej grze... Jeszcze odnośnie tempa, moim zdaniem w tej odsłonie zdecydowanie spada w trakcie meczu od 70 minuty czuć zdecydowanie zmęczenie... jest więcej miejsca na boisku... Kto nie che się przesiadać na manuala niech nawet nie wchodzi ze mną w dyskusję bo to nie ma sensu skoro nie ma pojęcia o czym piszę.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysos 5 Napisano 4 Październik 2012 panowie krótka piłka: Który sędzia 'pozwala grać' i nie kartkuje za byle co? pytam co by go włączyć grając z kumplem 1 vs. 1 offline. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebaastiann 52 Napisano 4 Październik 2012 (edytowane) Nie zmienia to faktu, że na manualu nadal są schematy,Tylko mniej widoczne.Dlatego właśnie pisałem o sterowaniu jakimś kompromisie między automatem, a manualem. Powiedzmy podania takie jak w manualu, a strzały jak w semi-auto. Jakoś to wszystko pogodzić Poza tym powinni na manualu czas gry wydłużyć razy dwa. W dniu 4.10.2012 o 11:25, Chris de la Rosa napisał: Czy ktoś chce czy nie ale prawda jest taka, że tylko pełny manual na tą chwile sprawia, że Fifa nie jest schematyczna. nie ma pingponga a każdy mecz i każda bramka jest inna... Granie na asystach to faktycznie totalny arkejd gdzie nie trzeba patrzeć na obronę przeciwnika tylko wymieniać podania z L1... Owszem na manualu można także wymieniać podania z L1 ale dokładność takich zagrań jest uwarunkowana skillem a nie tylko refleksem... Ktoś tu pewnie zaraz wyjedzie że manual jest za trudny i on chce mieć to wszystko co z manuala na asystach... Niech sobie ta osoba uświadomi że nigdy tego mieć nie będzie bo to niemożliwe... Wczoraj oglądając Ligę Mistrzów mecz przypominał mi ten z Fify na manualu... niedokładne podania, strzały, głupie straty, odbiory, wyjście z kontra atakiem, podobne akcję... Zgadzam się z wadami na temat sędziowania, polskiego komentarza, brzydkiej murawy i innych mniejszy pierdół... ale schematyczność na manualu nie istnieje w tej grze... Jeszcze odnośnie tempa, moim zdaniem w tej odsłonie zdecydowanie spada w trakcie meczu od 70 minuty czuć zdecydowanie zmęczenie... jest więcej miejsca na boisku... Kto nie che się przesiadać na manuala niech nawet nie wchodzi ze mną w dyskusję bo to nie ma sensu skoro nie ma pojęcia o czym piszę.... Edytowane 4 Październik 2012 przez sebaastiann Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chris de la Rosa 76 Napisano 4 Październik 2012 (edytowane) W dniu 4.10.2012 o 11:29, sebaastiann napisał: Nie zmienia to faktu, że na manualu nadal są schematy,Tylko mniej widoczne. Poza tym powinni na manualu czas gry wydłużyć razy dwa. Z przyjemnością dowiem się jakie to schematy są na manualu ? może mi się przydadzą :) Bardzo proszę... EDIT: Owszem mecze mogły być dłuższe... zgadzam się... Edytowane 4 Październik 2012 przez Chris de la Rosa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chmurowski 30 Napisano 4 Październik 2012 (edytowane) Panowie graliscie w ten ich puchar interactive world cup czy jak to sie u nich nazywa? Albo cos zrobili z gameplayem, albo gracze lepsi, albo nie wiem co, ale to zupelnie inna gra (w sensie lepsza) trudniej dostac sie pod bramke. Dostaje tam w sumie baty od wszystkich :). Fajnie sie gra. Nie wiem co oni tam porobili, ale super. oby tak samo bylo w sezonach pojedynkow Czy to te wyrownane statystyki moga dac taka zmiane pozytywna? edit: manual to nie rozwiązanie. Utrudnili atakowanie, ale obrona jest taka sama, co oznacza malo goli, co oznacza mecz po 0:0, gora 1:0. Nie o to chodzi. Edytowane 4 Październik 2012 przez chmurowski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 4 Październik 2012 No nie znowu się zaczyna, już tego nie zniese Macie tu temat o manualu i dajcie ludziom żyć... http://www.ps3site.p...74-fifa-manual/ Od teraz wszystkie wywody o manualu w osobnym temacie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebaastiann 52 Napisano 4 Październik 2012 Przyznaję ,że gra jest o wiele ciekawsza i bardziej przypadkowa, jednak grasz tak samo jak na asyscie. Po prostu wszystko przychodzi trudniej, W dniu 4.10.2012 o 11:31, Chris de la Rosa napisał: Z przyjemnością dowiem się jakie to schematy są na manualu ? może mi się przydadzą :) Bardzo proszę... EDIT: Owszem mecze mogły być dłuższe... zgadzam się... Bez sensu. Rozumiem osobny temat "ultimited", ale sterowania. W dniu 4.10.2012 o 11:37, pablos_83 napisał: No nie znowu się zaczyna, już tego nie zniese Macie tu temat o manualu i dajcie ludziom żyć... http://www.ps3site.p...74-fifa-manual/ Od teraz wszystkie wywody o manualu w osobnym temacie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chris de la Rosa 76 Napisano 4 Październik 2012 (edytowane) W dniu 4.10.2012 o 11:33, chmurowski napisał: manual to nie rozwiązanie. Utrudnili atakowanie, ale obrona jest taka sama, co oznacza malo goli, co oznacza mecz po 0:0, gora 1:0. Nie o to chodzi. Nie do końca jest tak ja piszesz... Jak gra dwóch ogarniętych ludzi to zazwyczaj są remisy lub zwycięstwa i porażki 1 bramką... jak w rzeczywistości mierzą się dwie dobre drużyny... Natomiast jak ktoś jest ewidentnie słabszy i ma za przeciwnika dobrego gracza to wyłapie 3-4 bramki w meczu... również jak w rzeczywistości... W dniu 4.10.2012 o 11:42, sebaastiann napisał: Przyznaję ,że gra jest o wiele ciekawsza i bardziej przypadkowa, jednak grasz tak samo jak na asyscie. Po prostu wszystko przychodzi trudniej, właśnie tu się mylisz... na manualu więcej myślę... bardziej się przykładam, więcej przewiduje... To że gra się podobnie czyli raz do skrzydła raz środkiem itp to wynika nie ze schematu tylko z tego że taka jest piłka nożna, bo football to nie jest nieograniczony sport, jest boisko które wyznacza pole gry są dwie bramki i 11 zawodników... zawsze akcję są w jakiś sposób podobne, po prostu zawodnicy podejmują różne decyzje w tej samej sytuacji... przez co zmienia się akcja... jeden będzie podawał inny dryblował a jeszcze inny strzelał... i tak samo jest w grze... jeden sobie pomyśli że spróbuję przedryblować inny strzelić z dystansu a inny szukać podania... Edytowane 4 Październik 2012 przez Chris de la Rosa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebaastiann 52 Napisano 4 Październik 2012 K..wa mam laser rozje..ny i nie udało się wyczyścić. Staty mi nie rosną hehehe. Myślę, że w następnym tygodniu już go wymienie, a wtedy może pogramy sparingi, kto by tam chciał. To napewno, ale grajac w lidze idziesz coraz wyzej. Poziom sie wyrownuje i masz juz problem strzelic bramke. Mecz koncza sie 0;0. Dlatego czas razy 2 W dniu 4.10.2012 o 11:43, Chris de la Rosa napisał: Nie do końca jest tak ja piszesz... Jak gra dwóch ogarniętych ludzi to zazwyczaj są remisy lub zwycięstwa i porażki 1 bramką... jak w rzeczywistości mierzą się dwie dobre drużyny... Natomiast jak ktoś jest ewidentnie słabszy i ma za przeciwnika dobrego gracza to wyłapie 3-4 bramki w meczu... również jak w rzeczywistości... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 4 Październik 2012 Będzie osobny temat do manualna koniec kropka. Właśnie dlatego powstał dział sportowe , aby można było zakładać tematy które interesuję tylko wybranych. Tak jak np Aiming Lag w Battlefield. Nie każdy gra na manualu i nie każdy ma ochotę o nim czytać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebaastiann 52 Napisano 4 Październik 2012 (edytowane) Napiszę Ci inaczej Chris. Idealne sterowanie to takie pomiędzy semi, a manual. Powiedzmy tak: - podania po ziemi manualne -podania wysokie manualne -podania w uliczke manualne - strzaly pol automat. ..,bo co mi po tym jak doszedlem po ciezkich trudach do okazji bramkowej jak jebne w trybuny, albo w jakiegos ptaka Aha, czyli nie dlugo beda pod tematy. Fifa podania, fifa strzaly, fifa i krytyka ,fifa ronaldo ,messi itp. Dla mnie bez sens. Nie każdy gra online i chce o nim słyszeć, nie każdy gra WG i chce o niej słyszeć heheh. Dziwne rozumowanie W dniu 4.10.2012 o 11:50, pablos_83 napisał: Będzie osobny temat do manualna koniec kropka. Właśnie dlatego powstał dział sportowe , aby można było zakładać tematy które interesuję tylko wybranych. Tak jak np Aiming Lag w Battlefield. Nie każdy gra na manualu i nie każdy ma ochotę o nim czytać. Edytowane 4 Październik 2012 przez sebaastiann Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jets 17 Napisano 4 Październik 2012 W dniu 4.10.2012 o 10:34, xypsylon napisał: Więc widzę należysz do grupy ludzi która najpierw czyta recenzję a później bełkota w komentarzach jaka ona jest nie uczciwa,dlaczego dostała taką ocenę a nie inną no cóż widocznie co nie którym brakuje własnej opini na temat gry chociażby po demie a jeżeli już chodzi o tasiemce jakimi są FIFA i PES to tym bardziej się zastanawiam ile trzeba mieć w główce by oczekiwać cudów Mówiąc twoją terminologią to owszem teraz zdarzyło mi się "bełkotać”, bo ktoś poprosił o opinię nt. konkretnej recenzji. Nic zdrożnego w tym nie widzę i inni chyba też nie. Wycieczka twoja słowna w moim kierunku jest dla mnie, co najmniej nie zrozumiała. Może jaśniej albo nie trolluj? A wracając do tematu to czytam różne recenzje i gram w demo żeby sobie jakoś nakreślić wizję gry i uniknąć rozczarowania. Grałem w demo przed zakupem fify i przeczytałem masę recenzji po zakupie i dlatego większość recenzji dławiących się w zachwytach mnie zwyczajnie drażni, bo przedstawia tylko wyidealizowany obraz gry przecież nie idealniej (zwiechy, wadliwy online, rozgrywka i masa innych wad. Hmm jakąś krucjatę robie tej grze i bardzo dobrze :rofl: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 4 Październik 2012 Ludzie mi się skarz na PRV że się im na wymioty zbiera jak czytają chrisa de la rose i jemu podobnych. Chyba że taki jest cel aby ciągle były wojenki i inne konflikty. Można zrobić ankietę. Niech zadecyduje większość może być? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chris de la Rosa 76 Napisano 4 Październik 2012 (edytowane) W dniu 4.10.2012 o 11:53, sebaastiann napisał: Napiszę Ci inaczej Chris. Idealne sterowanie to takie pomiędzy semi, a manual. Powiedzmy tak: - podania po ziemi manualne -podania wysokie manualne -podania w ulicze manualne - strzaly pol automat. ..,bo co mi po tym jak doszedlem po ciezkich trudach do okazji bramkowej jak jebne w trybuny, albo jakiegos ptaka Przyznaję rację... że przy takiej długości meczu jak teraz strzały na semi byłby by dobre... przy wydłużeniu meczu wtedy mogłoby być wszystko na manualu... Co do poziomu w wyższych dywizjach to fakt że mecze sa wyrównane ale szczerze to ja wolę tak grać i skończyć 80% meczów wynikiem 0:0 lub 1:1 niż jak bym miał stracić lub strzelać po 3-4 bramki... większa radość jak się gra z przeciwnikiem o podobnych umiejętnościach i w 80 minucie strzeli się na 1:0 po piłkarskich szachach... przynajmniej dla mnie :) Pozdro EDIT: "Ludzie mi się skarz na PRV że się im na wymioty zbiera jak czytają chrisa de la rose i jemu podobnych." Bardzo przepraszam jeśli tak... ale staram się jak tylko mogę kulturalnie podejść do tematu i poradzić jak grać by czerpać radochę z gry a nie denerwować się schematycznością... Edytowane 4 Październik 2012 przez Chris de la Rosa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebaastiann 52 Napisano 4 Październik 2012 Rozumiem to. Musze ci powiedziec, ze semi auto mi bardzo odpowiada tez sa schematy no ,ale tempo jest wolniejsze i trojkacik jest w pelni manualny ,wiec L1 i X jest strasznie trudny do opanowania. Gra jest znacznie przyjemniejsza, lecz trudno znalezc przeciwnika. Widocznie wszystcy wola napierdalanke. W dniu 4.10.2012 o 12:02, Chris de la Rosa napisał: Przyznaję rację... że przy takiej długości meczu jak teraz strzały na semi byłby by dobre... przy wydłużeniu meczu wtedy mogłoby być wszystko na manualu... Co do poziomu w wyższych dywizjach to fakt że mecze sa wyrównane ale szczerze to ja wolę tak grać i skończyć 80% meczów wynikiem 0:0 lub 1:1 niż jak bym miał stracić lub strzelać po 3-4 bramki... większa radość jak się gra z przeciwnikiem o podobnych umiejętnościach i w 80 minucie strzeli się na 1:0 po piłkarskich szachach... przynajmniej dla mnie :) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach