shemaforash 881 Napisano 17 Grudzień 2013 Nierealne to było w GT5, tam wyzwania Vetella zajęły mi łącznie ponad 25h grania. Tutaj wpadło za około 5 razem i to z 4 sekundami zapasu (0:26.969), a da radę pojechać na pewno szybciej. Rada ode mnie to żeby przy tym jednym wyzwaniu włączyć wszystkie wspomagacze, będzie dużo łatwiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fuczak 43 Napisano 18 Grudzień 2013 ci co przynajmniej próbowali vettela w gt5, robią złoto w gt6 między pierwszym a drugim daniem :] mnie też zajęło to około 4-5 prób. Mam nadzieję że podobne ale trudniejsze eventy będą dodane z czasem, bo nie czułem większej radości niż zrobienie eventu na złoto alfą 8c w GT5, aż sobie wtedy sam polałem 50ml chivasa :] a vettel dalej czeka :D 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 18 Grudzień 2013 Przy Vettelu moja DFGT aż zaczęła dziwnie trzeszczeć. Masakra jaka to była jazda wtedy :D Ale wspominam i to dobrze, nawet na YT nagrałem dla potomnych XD Spędziłem bodaj 3 bite dni robiąc to na złoto, przez większością patchy jeszcze, które podobno coś tam ułatwiły chyba. Zrobiłem wszystkie GT na 100%, ale Vettel dał mi najbardziej w kość ze wszystkich możliwych wyzwań w serii Gran Turismo :) Alfa 8C na Eiger też dawała w kość, a kluczowy punkt to serpentyna. Dobre przejście serpentyny i ostatniego zakrętu to był klucz do ozłocenia. Dobre czasy, dobre :D 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 18 Grudzień 2013 Przecież tym RedBullem wystarczy utrzymać się na czarnym, nawet specjalnie nie trzeba się napinać. To już karty w IB są trudniejsze od tego RedBulla. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graGITARA 24 Napisano 18 Grudzień 2013 Przecież tym RedBullem wystarczy utrzymać się na czarnym, nawet specjalnie nie trzeba się napinać. To już karty w IB są trudniejsze od tego RedBulla. dokladnie, redbull to NFS a nie GT... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crasch 10 Napisano 18 Grudzień 2013 GT6 mnie ominęło, nic kompletnie o tej grze nie wiem a szczerze nie chce mi się czytać całego tematu. Panowie, parę najistotniejszych pytań:- dalej auta i tory w kategorii premium/standard? - ilość aut, mniejsza czy większa niżeli GT5? - grafika zapewne poprawiona? - lepsza od GT5? To chyba mnie najbardziej interesuje :) będę wdzięczny za odpowiedź :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 18 Grudzień 2013 Prościutki przyjemny był ten Godwood Hillclimb Redbullem. Gram na padzie i co prawda zajęło mi to z 20-30 minut, ale wyzwanie jest bardzo fajne. Nawet kiedy wyzłociłem ten event, próbowałem zdobyć lepszy czas. Największy problem dla mnie to to, że mój wzrok nie nadąża za tym co się dzieje na ekranie. Kamera z środka bolidu odpada, ze derzaka też, zza auta również. Najlepszym widokiem dla tego wyzwania jest widok znad maski, oferuje on najszerszy kąt widzenia i nie trzęsie tak jak inne widoki. Nie wiem, może z moim TV jest coś nie tak, ale nie daje rady grać na innych kamerach. @craschStandardowo - więcej i lepiej. Szóstka jest bogatsza w zawartość, niestety trasy i samochody nadal podzielone są na dwie klasy, tylko tym razem jest to mniej zauważalne. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aptekarz10 3 Napisano 18 Grudzień 2013 -dalej są podzielone -większą -poprawiona niewiele ale wystarczająco żeby zobaczyć różnice od razu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 18 Grudzień 2013 dokladnie, redbull to NFS a nie GT... Jak dla mnie to bliżej do Wipeouta niż NFSa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DatSheffy 2 Napisano 18 Grudzień 2013 Jest gdzieś w grze możliwość pojeżdżenia po torach z włączonym zużyciem opon i paliwa w ramach prób czasowych? W GT5 było to w sekcji treningu, tutaj czegoś takiego nie widzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medmaxx 70 Napisano 18 Grudzień 2013 No i pojawił się patch 1.02 ;) http://blog.eu.playstation.com/2013/12/18/gran-turismo-6-red-bull-x-challenge-goes-live-today/ - będzie bonus za logowanie - zwiększą się wygrane z kariery - Red Bull X Challenge :) - i inne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ksawery_GT 24 Napisano 18 Grudzień 2013 (edytowane) http://blog.eu.playstation.com/2013/12/18/gran-turismo-6-red-bull-x-challenge-goes-live-today/ edit: same time :P Rura mięknie, niedługo ogłoszą rezygnację z "makrotransakcji" Edytowane 18 Grudzień 2013 przez Ksawery_GT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graGITARA 24 Napisano 18 Grudzień 2013 Jest gdzieś w grze możliwość pojeżdżenia po torach z włączonym zużyciem opon i paliwa w ramach prób czasowych? W GT5 było to w sekcji treningu, tutaj czegoś takiego nie widzę. postaw sobie pokój online. tam możesz wszystko ustawić, druga sprawa jeszcze istotniejsza, ze tuning online != tuning offline. więc setup powinno się ustawiać online właśnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrKubool 17 Napisano 18 Grudzień 2013 (edytowane) Gran Turismo 6: Red Bull X Challenge goes live today Consecutive Login BonusWhen you login online for consecutive days, a bonus to all credits awards will accrue up to a potential 200% bonus on the 5th day. Be sure to login everyday to earn more credits! Entry requirements for Seasonal Events loweredPlayers will only require a National B licence in order to participate in Seasonal Events and, for a limited time, there will be unique special events that will reward cars as prizes, so don’t miss this opportunity and remember to login online!Bonus Events within Seasonal EventsTwo new Seasonal Events will run from 20 December 2013 to 17 January 2014 and 02 January to 30 January 2014. These unique events to mark the seasonal holidays and the New Year will feature special bonus credits.Credits earned in Career Mode increased Kolega med mnie uprzedził :P Łatka waży 1255mb. Edytowane 18 Grudzień 2013 przez MrKubool Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simon999 2 Napisano 18 Grudzień 2013 Jak dla mnie ten red bull mógłby nie istnieć, wg mnie nie ma nic wspólnego z real driving simulator:] Ale ważne, że ciągle coś dorzucają :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 18 Grudzień 2013 Jak dla mnie ten red bull mógłby nie istnieć, wg mnie nie ma nic wspólnego z real driving simulator:] Ale ważne, że ciągle coś dorzucają :) A ja chciałbym aby zbudowali prawdziwy bolid :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fuczak 43 Napisano 18 Grudzień 2013 a pisałem chwil kilka o tym jak by fajnie było gdyby dorzucili trudniejszy event i jak na zawołanie nowy vettel :D 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graGITARA 24 Napisano 18 Grudzień 2013 (edytowane) kto nie zarobił 20baniek dostępnych w 1.01 "od ręki" ten już w wersji 1.02 nie zarobi... naprawili to ale biorąc pod uwagę, ze dali premie 200% za logowanie online 5 dni z rzedu i podniesienie zarobków z eventów to ten glitch i tak nie ma już aż tak wielkiego sensu. info dla tych co się bali bana: nikt nic nie traci, żadnych banów i tym podobnych głupot :) EDIT: zmieniła się umowa licencyjna, prawdopodobnie dotyczy glitcha. nie ryzykowałbym juz teraz ... Edytowane 18 Grudzień 2013 przez graGITARA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fuczak 43 Napisano 18 Grudzień 2013 (edytowane) a od jutra '48 Hudson :] http://www.gtplanet.net/mario-andrettis-48-hudson-comes-to-gt6-on-december-19th/ plus cała historia: http://playstation.gt6firstlove.com/ Edytowane 18 Grudzień 2013 przez Fuczak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wrobelrly 0 Napisano 18 Grudzień 2013 (edytowane) Muszę się Wam pochwalić że udało mi się wbić platynę w GT6, zajęło mi to 54 godziny. W porównaniu z piątką ta platyna to bułka z masłem. Bez uciekania się do przekrętów udało mi się na razie stworzyć kolekcję ponad stu aut wśród których znalazły się auta takie jak FXX, Veyron, R18, Zonda R, Hyuara, wszyskie auta GT3, nowe GT500, 300 o tańszych nie wspominając. Starałem się kupować wszystkie auta których nie było w GT5 i w miarę możliwości każdy wyścig jechać innym autem. Nie krytykuję tych którzy idą na skróty, chce tylko powiedzieć że bez tego też można grać. Mi nie są potrzebne Race Cary za 20 mln, najeździłem się nimi w GT5 gdzie w garażu miałem wszystkie auta dostępne w grze. Swoją drogą nie kończę swojej przygody z GT6 i pewnie dojdą jakieś sezonówki czy Bspec więc będzie jeszcze okazja odłożyć Credytów na droższe autka. za co jest ukryte trofeum ?? Edytowane 18 Grudzień 2013 przez wrobelrly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graGITARA 24 Napisano 18 Grudzień 2013 dla tych co nie czytaja gtplanet male podsumowanie zmian wypatrzonych przez userów (poza tym co oficjalnie podali do wiadomości) - wrócił psn login zamiast nazwiska - poprawiono światła w pojazdach w trybie nocnym - l1 r1 działa w menu na kierownicach dfgt - drafting poprawiony - jest opcja realistyczny - wlasna muzyka w wyscigach - vision od lambo "egoista" - funkcje RA na ds3 dzialaja - eliminacja problemu zwiazanego ze zmiana kol na customowe, jest juz oka - brak blura w powtorkach i zwiekszony framerate do 60 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ksawery_GT 24 Napisano 18 Grudzień 2013 (edytowane) - RA menu działa też na G27 - fajnie :) - R1 L1 nie działają na padzie kiedy kierownica jest podłączona - niefajnie :P (na g27 wygodniej jednak po menu poruszać się padem) Edytowane 18 Grudzień 2013 przez Ksawery_GT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal22rak 1 Napisano 18 Grudzień 2013 No i pojawił się patch 1.02 ;) http://blog.eu.playstation.com/2013/12/18/gran-turismo-6-red-bull-x-challenge-goes-live-today/ - będzie bonus za logowanie - zwiększą się wygrane z kariery - Red Bull X Challenge :) - i inne pobieram :D :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Użytkownik 1 Napisano 18 Grudzień 2013 Ziomki, dowiem się od Was, którym przyciskiem włącza się światła w aucie i zmienia z krótkich na długie (i odwrotnie) ? W GT5 bylo to chyba R1, a w GT6 nie mogę dojść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bagilks 20 Napisano 18 Grudzień 2013 W ustawieniach możesz sobie przypisać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach