Skocz do zawartości
Patricko

Gran Turismo 6

Rekomendowane odpowiedzi

michaliskox rozumiem Twoje stanowisko i zgodziłbym się z nim, gdyby nie bardzo wysokie ceny samochodów w powiązaniu z relatywnie niskimi premiami za wyścigi. Myślę, że jest to bezpośrednio związane z wprowadzeniem przez POLIPHONY mikro płatności, które są dalekie od mikro. Nie kupiłbym GT6, gdyby nie ten błąd i możliwość upgrade garażu za free. Niestety, ale studia coraz głębiej sięgają do naszych kieszeni. Już im nie wystarcza zysk kilkuset milionów $ i bicie kolejnych rekordów wpływów ze sprzedaży. Wciąż mało, mało i mało. Ja by wydać pieniądze muszę je zarobić. Beztroski czas, gdy wszystko kupowali mi rodzice minął. To uczy szacunku do pieniędzy i uwrażliwia na sytuacje, gdy ktoś chce się do nich dorwać  ;)  

Edytowane przez mrchilihead
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w trakcie wyścigu wciśnij start i w opcjach masz asysty i inne "ulepszacze"

W trakcie wyścigu na 2 po wciśnięciu START jest tylko kontynuuj, od nowa i wyjście :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jadę sezonowe wyścigi i wczytam powtórkę ducha z pierwszego miejsca to są też pokazane linie moich znajomych. Można je jakoś wyłączyć, żeby był tylko ten jeden duch?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie mi powiedzieć czy te oferty GT6 na allegro są warte zachodu? Czy to daje takie sam możliwości jak normalna gra z płyty? Zakładam, że gra jest do ściągnięcia jednorazowo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie mi powiedzieć czy te oferty GT6 na allegro są warte zachodu? Czy to daje takie sam możliwości jak normalna gra z płyty? Zakładam, że gra jest do ściągnięcia jednorazowo?

Po zakupie koleś poda Ci LOGIN i HASŁO do slota z GT6.

Zazwyczaj masz 24h na pobranie... po tym czasie koleś zmienia HASŁO, dezaktywuje Twoje PS3 i ...... sprzedaje kolejnemu ...

Wszystko jest OK do momentu jak Ci padnie dysk albo konsola. Wtedy nie będziesz miał możliwości ponownego pobrania z PSS.

Edytowane przez INO1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym nie brał jak wyżej ci napisano, padnie dysk czy konsola i jesteś z niczym. Jeśli masz kogoś zaufanego ze znajomych albo z rodziny to bierz z kimś takim na w spółkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zaryzykowałem i tak kupiłem. Różnica cenowa jest bardzo duża, 200zł za pudełkową albo 120zł za cyfrową. Ryzykujesz, że w razie awartii dysku, potrzeby formatu stracisz grę na zawsze, ale... Do tego czasu możesz grać spokojnie.

Ja często tak robię i nie narzekam. To jest droższa opcja, ale warto zapłacić. :) Jeżeli wiem, że gry nie będę sprzedawać, bo wrócę do niej nawet za rok (tak jest np z GT6) to wybieram slot z Allegro.

Gdy jednak jest to produkcja typowo "na przejście" typu The Last of Us, wybieram tańszą opcję. Kupuje w dniu premiery w Empiku. Mają tam często bardzo korzystne ceny, np wspomniane TLoU kupiłem za 200zł, ukończyłem i parę dni później sprzedałem za 170.

Edytowane przez DatSheffy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zakupie koleś poda Ci LOGIN i HASŁO do slota z GT6.

Zazwyczaj masz 24h na pobranie... po tym czasie koleś zmienia HASŁO, dezaktywuje Twoje PS3 i ...... sprzedaje kolejnemu ...

Wszystko jest OK do momentu jak Ci padnie dysk albo konsola. Wtedy nie będziesz miał możliwości ponownego pobrania z PSS.

Napewno deaktywuje ps3? jeśli tak zrobi to chyba już by nie pograł bez aktywnego konta?

Ja zaryzykowałem i tak kupiłem. Różnica cenowa jest bardzo duża, 200zł za pudełkową albo 120zł za cyfrową. Ryzykujesz, że w razie awartii dysku, potrzeby formatu stracisz grę na zawsze, ale... Do tego czasu możesz grać spokojnie.

Ja często tak robię i nie narzekam. To jest droższa opcja, ale warto zapłacić. :) Jeżeli wiem, że gry nie będę sprzedawać, bo wrócę do niej nawet za rok (tak jest np z GT6) to wybieram slot z Allegro.

Gdy jednak jest to produkcja typowo "na przejście" typu The Last of Us, wybieram tańszą opcję. Kupuje w dniu premiery w Empiku. Mają tam często bardzo korzystne ceny, np wspomniane TLoU kupiłem za 200zł, ukończyłem i parę dni później sprzedałem za 170.

Niepotrzebnie ryzykujesz. Zamiast kupować slot na allegro wystarczy ze sie z kimś złożysz i kupicie wersje pss na dwóch. Masz pewność ze hasła ci nikt nie zmieni i pózniej ten slot tez możesz sprzedać. A w razie konieczności ponownego pobrania gry zawsze możesz to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak zrobiłem złożyłem sie z jednym z użytkowników gametrade na slot w psstore i GT6 specjalną wersje kupiłem za 140 zł a nie 220zł. Mam pytanie odnośnie tego myku z mercem. Jak odinstaluje grę i potem zainstaluje jeszcze raz bez patcha  do nie usuną mi się sejwy gry? 

Edytowane przez Sycho Sid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewną zagwozdkę gdyż odnoszę wrażenie że na początku wczytywało się wszystko dużo szybciej. Kiedy załaduje się ekran wyścigu i odrazu klikam "start" ładowanie trwa od 40s do nawet ponad minuty.

Czy ktoś kto ma grę na płycie mógłby sprawdzić jak to wygląda u niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy po ponownej instalacji gry jak ją włącze to wystarczy że nie zgodzę sie na instalacje tego patcha 1.01 czy musze konsole odłączyć od neta jak chce tego merca sprzedać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mat, u mnie ładowało się ciut dłużej po wgraniu świerzego patcha 1.01 jak nie miał nic cachowane na dysku. jak juz jakiś tor robiłem wcześniej kilkukrotnie czas wczytywania był w granicach 10-15 sek.

@Sid, wystarczy ze sie nie zgodzisz na install. nic nie musisz odłaczać od sieci. btw olej merca kup m4 coupe, tansze ;)

co do glitcha to kolejny artument za to "sztywność nadwozia" koszta naprawy nadwozia są astronomiczne a samo nadwozie psuje się juz po około 300-500km !!!!! kupujesz fure lms za bańke, przejedziesz kilka razy po nordschleife i huj. pół bańki na remont a z tego co piszą w gt6 sztywność ma znakomity wpływ na prowadzenie, to jest skandal. więcej tutaj: http://www.gtplanet.net/forum/threads/body-rigidity-deteriorates-way-too-fast.292723/page-4

pd ostro przycięło w wacka. bede glitchował dzisiaj do bólu, miarka się przebrała. złodzieje i naciągacze. licze ze project cars ich polozy na łopatki to może oprzytomnieją cioty.

Edytowane przez graGITARA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewną zagwozdkę gdyż odnoszę wrażenie że na początku wczytywało się wszystko dużo szybciej. Kiedy załaduje się ekran wyścigu i odrazu klikam "start" ładowanie trwa od 40s do nawet ponad minuty.

Czy ktoś kto ma grę na płycie mógłby sprawdzić jak to wygląda u niego.

U mnie od początku ładowanie wyścigu trwało dosyć długo. A dzisiaj pojawił się nowy błąd - "Nie można rozpocząć tego wyścigu. Informacje o wyścigu są niepoprawne"  :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sid, wystarczy ze sie nie zgodzisz na install. nic nie musisz odłaczać od sieci. btw olej merca kup m4 coupe, tansze ;)

Ja chcę sprzedać tego merca i skorzystać z tego glitcha a jeszcze po tym co napisałeś teraz to tym bardziej mam na to ochote

Mam pewien problem z tym glitchem zainstalowałem grę od nowa mam wersje 1.0 bez tego patcha i problem jest taki że jak wejde w garaż to gra mi sie wiesza czy wejde normalnie czy przy zmianie samochodu przed wyścigiem gra mi sie wiesza i musze zresetować konsole jestem odłączony od neta i mam grę z psstore. Wiecie może w czym problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewien problem z tym glitchem zainstalowałem grę od nowa mam wersje 1.0 bez tego patcha i problem jest taki że jak wejde w garaż to gra mi sie wiesza czy wejde normalnie czy przy zmianie samochodu przed wyścigiem gra mi sie wiesza i musze zresetować konsole jestem odłączony od neta i mam grę z psstore. Wiecie może w czym problem?

wprawdzie sam tego nie robilem ale problem jest znany. na bank po otrzymaniu merca vision wybrałeś go jako akutalne auto. wtedy po downgrejdzie do 1.0 i wejściu do garażu się zawiesza. rozwiazanie jest jedno niestety. instal patcha 1.01, zakup visiona albo m4 coupe i ustawienie hondy fit dla pewności jako auto domyślne. zapis sejva i downgrade do 1.0

EDIT; przy wersji cyfrowej to troche problem bo trzeba całą instale ściągać (15GB)

żeby nie było, ja tu nikogo nie zachęcam do gliczowania. po prostu sporo czytam gtplanet i jestem ze wszystkim nowościami ze świta gt na bieżąco ;)

jeszcze jeden EDIT: przed downgradem (usunięciem łatki 1.01) zgrajcie sobie co ciekawsze fotki i replaye bo one znikają wraz z nim ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety właśnie taki błąd popełniłem przez nieuwage. Teraz instaluje tego patcha 1.01 od nowa tylko tego merca nie ma salonie więc wystarczy że zainstaluje patch wybiore jako aktualne auto honde fit potem zainstaluje grę od nowa bez patcha i będzie ok? Czy to już sie nie uda jak wcześniej wybrałem tego merca jako aktualne auto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma znaczenia czy nim jeździłeś czy nie. NIE ma być wybrany jako akutalny w 1.01 bo go w 1.0 nie było po prostu i jak potem zrobisz downgrade do 1.0 to się sypie. jak mówiłem sam tego nie przerabiałem, zresztą ja mam wersję pudełkową. liczy sie to co masz w sejwie zapisane, on pamięta jakie masz fury i jaka jest wybrana akutalna. bedzie działać :)

EDIT: zgrywaj sobie sejwy na pendriva a potem na kompa, przed zmianą i po w celu uniknięcia ewentualnych nieprzyjemności

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.gtplanet.net/forum/threads/20-million-credits-for-free.292976/ - jeśli czegoś nie jesteś pewnien przeczytaj koniecznie PIERWSZY wpis, jest tam faq co robić i jak i jakie ewentualnie mogą spotkać Cię niespodzianki i jak sobie z nimi radzić

Twój przypadek też jest opisany, jako drugi ;)

Q2: Do I have to have 1M credits to do this?
A: No. You can race and save 120,000 credits to purchase a BMW M4 or take delivery of the first gifted Mercedes-Benz AMG Vision GT and sell it in v1.00.

IMPORTANT: DO NOT FORGET TO GET OUT OF THE VEHICLE BEFORE EXITING AND DELETING THE V.101 UPDATE! BUY ANOTHER VEHICLE WHICH IS KNOWN TO EXIST IN THE BASE CODE OF V1.0 (HONDA FIT, ETC.) AND GET IN THAT! OTHERWISE, THIS WILL CAUSE AN ERROR/FREEZE! IF THIS OCCURS, REFER TO Q/A 10 FOR A FIX!

sprawa jest banalnie prosta wbrew pozorom i sprowadza się do usinięcia patcha 1.01 i tyle + to co jest wyżej na czerwono ;) 3 minuty roboty + czas potrzebny na pobranie patcha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pd ostro przycięło w wacka. bede glitchował dzisiaj do bólu, miarka się przebrała. złodzieje i naciągacze. licze ze project cars ich polozy na łopatki to może oprzytomnieją cioty.

Mniej emocji - moge zrozumiec rozczarowanie, niemniej jesli czegos nie mozesz zmienic to musisz sie z tym pogodzic. 

Look on the bright side - w GT5 jesli chodzi o sztywnosc zawieszenia to gra Ciebie nie informowala o tym ze ta jest gorsza (jesli dobrze na szybko przeczytalem na gtplanet w GT6 jest wiadomosc cos o tym wspominajaca - popraw mnie jesli sie myle). Co wiecej w GT5 po przywroceniu sztywnosci wystarczylo wybrac auto zaczac wyscig przejechac 100m na prostej i juz wedlug gry ta sztywnosc nie byla taka jak przed przywroceniem 2 minuty wczesniej. 

niestety widac ze spamowaniem has tagiem #4thepayers nabiera nowego wymiaru jako skarkazm z innego jakze zblizonego rozniacego sie tylko jedna literka #tagu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mniej emocji - moge zrozumiec rozczarowanie, niemniej jesli czegos nie mozesz zmienic to musisz sie z tym pogodzic. 

sek w tym, ze moge to zmienić i dziś wieczorem to zmienie.... btw w grupie siła, jeśli gracze pokażą PD że takie coś nie przejdzie to jest szansa, ze się wycofają ze złego rozwiązania. jak będziemy w ciszy godzić się na wszystko to dobrze to nie wróży...

emocji rzeczywiście za dużo w moim poście było no ale reaguje chyba jak zdrowy homosapiens a nie jak idiota który wszystko łyka. nie wiem zresztą, nie obchodzą mnie dylematy moralne w tej kwestii. :)pozdro

EDIT: co do szytności to zbulwersowała mnie wiadomość z gtplanet, że jest duża różnica w prowadzeniu auta a to ma na bank związek z mikrotransakcjami. w gt5 jak pisałeś to był tylko zabieg kosmetyczny dla pedantów ktorzy chcieli mieć fury na full odpicowane ale w jeździe to w niczym nie przeszkadzało.

EDIT2: wyobraź sobie, że startujesz w lidze online lms. jeden wyscig w tygodniu i co tydzień musisz wydawać 500tys kredytów lub więcej tylko po to żeby mieć szanse online. zresztą to co na gtplanet to nie jest wyrocznia, tam też są trole i debile jak wszędzie i często muszę sam weryfikować bzdury które wypisuja. co mnie martwi to inna fizyka online, pisałem o ty mw temaci GTbN a potem po dwóch dniach pojawił się temat na gtplanet w którym ludzie też się skarżą, że jest trochę inaczej... ciekawe jak się temat roziwnie bo póki co cisza więc może to tylko moje przywidzenai. oby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka inna fizyka? O co chodzi? Po kupieniu auta za kasę jest inna fizyka czy jak? Ja osobiście nie odczułem większej różnicy jeżdżąc online... na pewno efekt jest mniej zauważalny niż w GT5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tryed some things offline, then online at same conditions.
different results.

offline- flip car - yes
online- flip car- no, a magic hand stop the car at 45°.

offline- on 3 wheels into corner - yes, works very well like in real(fwd car -stiff&low rear suspension)
online- on 3 wheels into corner- no - car just begin to slide - less bodyroll

offline- smooth ff feeling, wide range of control the car on limit.
online- ff feels little stiffer and less accurate.

online also all tyres have less/small grip range. 

caly temat tutaj: http://www.gtplanet.net/forum/threads/offline-physics-online-physics.290882/

jeśli chodzi o moje wrażenia to mi się jeździło łatwiej niż w singu. ale prawda jest też taka, że jeździliśmy jakieś testy race carem Bmw na wyścigowych oponach a one z założenia prowadzą sie o wiele łatwiej niż honda fit ;) w gt5 na początku fizyka online była inna, podobno wraz z kolejnym patchami ujednolicili to tak, że nie było różnicy. w temaci musiałby się wypowiedzić ktoś kto czuje się dobrym kierowcą i jest w stanie wyłapać niuanse. ja nie jestem dlatego czekam jak temat się rozwinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi