andryush 48 Napisano 12 Styczeń 2014 (edytowane) Panowie, jakie średnio czasy kręcicie na Suzuce w autach wyścigowych bez ulepszeń silnika?Chodzi mi o auta LM, TC, GT3, GT2, GT500. Najbardziej mnie interesuje klasa GT3.Przed chwilą grałem online z gościem, który zakręty pokonywał z prędkością światła w swojej niby stockowej BMW Z4 GT3. Mój najlepszy czas to 1:59.XXX, jego to 1:52.XXX. Ten szybki łuk pod koniec okrążenia pokonywał z prędkością 265km/h, podczas gdy ja najszybciej mogłem tam pojechać z prędkością 220km/h. O 260km/h to mogłem nawet na prostej tylko pomarzyć. Wskaźniki przednich opon przez cały wyścig paliły mu się na pomarańczowo, nie wiem co to za magia, ale kur*wsko psuje zabawę. Albo to jakiś nowy bug, exploit w fizyce, albo tak wygląda magia "SRF", Skid Recovery Force, Wychodzenie z poślizgu. Gość w ogóle nie musiał hamować przed zakrętami... Edytowane 12 Styczeń 2014 przez andryush Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Selo 57 Napisano 12 Styczeń 2014 Własnie kupiłem auto nascar do wyścigów z kampanii i odnoszę wrażenie, że to miał być chyba jakiś mało śmieszny żart na prima aprilis. Sztuczna inteligencja na poziomie buta powoduje że co chwile albo ktoś nas dociska do ściany, albo na zakręcie popycha nas w tył przez co lecimy w bok od razu. I nawet nie chodzi mi tu o momenty gdzie cisne się na chama, przed chwilą jechałem pierwszy i nagle sru ktoś mnie popchnął i poleciałem w bok, jemu oczywiście nic się nie stało, nawet nie zwolnił o 0.01kmh bo przecież jest durnym botem. Producenci tej gry na prawdę nie widzieli, że największym problemem GT5 była mega durna inteligencja przeciwników? Takie to jest trudne, żeby to naprawić? Jakoś w Forzie nie mieli tego problemu. Nawet zwykły shift ma lepsze SI. Ale przecież ważniejsze jest dodanie jazdy jakimś łazikiem po księżycu i dorzucenie 10 Hond NSX różniących się od siebie tym, że jedna ma o 2NM więcej od tamtej 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fuczak 43 Napisano 12 Styczeń 2014 wszystko na temat AI gt5 vs forza http://www.youtube.com/watch?v=VdXriG8P31E Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gucio79 157 Napisano 12 Styczeń 2014 wszystko na temat AI gt5 vs forza Heh... Dobre. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 12 Styczeń 2014 GT5... w GT6 to wiem tyle, że jeżdżą po sznurku, czasami nawet gracza nie zauważają i w zakrętach wjeżdżają mu w bok. Imo AI w GT6 jest tylko symboliczne, tak samo jak te wyścigi w karierze. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Selo 57 Napisano 12 Styczeń 2014 Jest równie wiele filmików na korzyść forzy. Co by nie było, prawda jest taka, że to AI jest największą wadą gran turismo, a producenci zamiast się nim zająć to dodają jazde po księżycu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fuczak 43 Napisano 12 Styczeń 2014 (edytowane) zgadzam się, ale jest to jedna z najtrudniejszych rzeczy do ogarnięcia IMO. Wszystkich ruchów gracza nie przewidzisz. AI jest tak mądre jak kawałek kodu który za niego odpowiada. Edytowane 12 Styczeń 2014 przez Fuczak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gucio79 157 Napisano 12 Styczeń 2014 Panowie, to było już wałkowane 1000 razy. Chcecie wyzwaniań, jeździjcie z innymi online. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Selo 57 Napisano 12 Styczeń 2014 Mi w tym przypadku nawet nie chodzi o wyzwania, tylko o ukończenie wyścigu, które graniczyło z cudem. Dopiero jak włączyłem wspomaganie kierowania i wychodzenie z poślizgu to dałem rade to skończyć, bo wtedy spychanie mnie przez ai nie kończyło się tragicznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gucio79 157 Napisano 12 Styczeń 2014 Niech zgadnę, chodzi Ci o wyścig na Daytonie. Też przez przeciwników wylatywałem z trasy ale był to jedyny wyścig w karierze GT6 gdzie uświadczyłem takich rzeczy. W innych wyścigach SI zachowuje się conajmniej poprawnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dr-yogi-reborn 1094 Napisano 12 Styczeń 2014 Nie rozumiem dla czego traktować takie zachowanie jako błąd, przecież to Nascar:)!! Przejechałem to wyzwanie bez żadnych wspomagaczy ale dopiero wtedy jak się przestawiłem z normalnego ścigania na styl Nascar:) Po pierwsze jak wyszedłem na prowadzenie to starałem się jak najdłużej trzymać idealny tor jazdy i nie wpuścić przed siebie goniących w drafcie przeciwników. Po drugie : i tu jest mnóstwo frajdy :) jak już mnie dogonili i z powrotem wpadłem w tłok to musiałem naprawdę mocno pracować gazem , co chwila lekko odpuszczając tak aby auto nie wpadło w poślizg od mikro puknięć przeciwników. W trudach i znoju dało się zdobyć wszystkie złota bez żadnych wspomagaczy a to że był to najtrudniejszy sprawdzian może świadczyć tylk o tym jak trudny jest to sport w rzeczywistości:) Jazda w kółko by ktoś powiedział , phi.... , a tu prosze:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INO1 101 Napisano 12 Styczeń 2014 (edytowane) (...) W trudach i znoju dało się zdobyć wszystkie złota bez żadnych wspomagaczy a to że był to najtrudniejszy sprawdzian może świadczyć tylk o tym jak trudny jest to sport w rzeczywistości:) Jazda w kółko by ktoś powiedział , phi.... , a tu prosze:) (...) 99% kierowców z tego forum powie Ci, że NASCAR to nie wyścigi tylko ... jazda w kółko i nie ma w tym nic interesującego... Tylko, że taki "kozak" jak już przypadkiem wpadnie do pokoju, w którym "jeździ się w kółko" i przegrywa bo zapomniał ... zmienić gumy ... za mało wahy zalał albo nie utrzymał się w drafcie za czołówką nabiera respectu do tego sportu... I po czymś takim już sam rozumie, że jednak nie jest taki kozak... A jak jeszcze nie potrafi ustawić fury pod "kółko" to już nie wie sam gdzie jest..... Edytowane 12 Styczeń 2014 przez INO1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cziczaki 95 Napisano 12 Styczeń 2014 W innych grach jakoś nie można doczepić się słabego SI, ale to może przez to że inne gry są bardziej arcadowe, a GT to bardziej jako symulator można traktować. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Selo 57 Napisano 12 Styczeń 2014 Jakby nie było, Gran Turismo podpisuje się pod szyldem The Real Driving Simulator, więc powinni dbać o takie rzeczy. A widze, że jest tu parę osób zorientowanych w temacie Nascar, może by zorganizować kiedyś jakiś wyścig na multi? Ja sam nie mam pojęcia o ustawieniach na nascar itp, ale chętnie bym się w coś takiego pobawił w jakiejś większej grupce ze zużyciem opon, paliwa i całą resztą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 13 Styczeń 2014 http://youtu.be/idMqv2334Cw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
INO1 101 Napisano 13 Styczeń 2014 Jakby nie było, Gran Turismo podpisuje się pod szyldem The Real Driving Simulator, więc powinni dbać o takie rzeczy. A widze, że jest tu parę osób zorientowanych w temacie Nascar, może by zorganizować kiedyś jakiś wyścig na multi? Ja sam nie mam pojęcia o ustawieniach na nascar itp, ale chętnie bym się w coś takiego pobawił w jakiejś większej grupce ze zużyciem opon, paliwa i całą resztą Codziennie po 22:00 jeździmy od 25 do 60 okrążeń. Czasami jak frekwencja (sami swoi) dopisze to i 200 lecimy. Jednak obecnie większość czeka na patcha 1.03, który ma (rzekomo) naprawić błędy w zużyciu opon. Bo to co się teraz wyprawia po zjeździe do PITu jest nie do wytrzymania... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 13 Styczeń 2014 To co, jutro update 1.03? http://www.gtplanet.net/gt6-update-v1-03-coming-january-14-includes-bmw-m4-interior/Ciekawe co nowego dodadzą, co naprawią, a czego nie naprawią...Na 100% dostaniemy wnętrze BMW M4 i nową Toyotę FT-1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArtiF1 19 Napisano 13 Styczeń 2014 http://www.ultima.pl/gran_turismo_6_pl_dlc/i14175/ Radzę się śpieszyć, bo taka okazja często się nie zdarza ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 13 Styczeń 2014 Jezu dalej łatają tą grę co miesiąc czy 2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Selo 57 Napisano 13 Styczeń 2014 22 i tak dużo okrążeń to troche mi nie na rękę bo muszę rano wstawać a pewnie sporo czasu zorganizowanie i rozegranie tego zajmuje. Ale może w jakiś piątek albo sobotę, czemu nie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrKubool 17 Napisano 14 Styczeń 2014 (edytowane) Patch 1.03 już do ściągnięcia 99mb. Dodali m.in. Toyote FT-1, i wnętrze do BMW M4.. http://www.gtplanet.net/gran-turismo-6-update-1-03-now-available-brings-toyota-ft-1-concept-bmw-m4-interior-and-new-seasonal-events/ Przejechałem się online na route X nascar'em, by sprawdzić czy może zużycie naprawili po picie, no i naprawili nie ma co.. Wjeżdżam do pit'u, a w okienku wyboru opon dostępna tylko jedna opcja: ,,pulldown'' wtf?! Ale to nie koniec, ekran robi się czarny, jakieś poświaty latają, i przenosi mnie do menu szybkiego wyścigu offline :P Good job PD! EDIT: Dobra coś jest na prawdę mocno skopane.. Pit na Silverstone, i Daytonie kończy się tym samym.. Edytowane 14 Styczeń 2014 przez MrKubool Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gucio79 157 Napisano 14 Styczeń 2014 U niektòrych (między innymi u mnie) próba pobrania patcha 1.03 kończy się restartem konsoli i odtwarzaniem systemu plików. Odpowiedź jak naprawić ten problem znajduje się tu: http://www.gran-turismo.com/pl/news/00_3266694.html?t=@gt6game Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andryush 48 Napisano 14 Styczeń 2014 Aby zapobiec pojawianiu się tego błędu, musisz wybrać [OK] przy aktualizacji w czasie krótszym niż 2 sekundy od wyświetlenia się komunikatu o aktualizacji. Hahaha)) Nie ma co, jaki fix))) I jaki problem, aktualizajce dla rewolwerowców...) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 14 Styczeń 2014 Wystarczy odmowic instalacji patcha, odpalic gre i z poziomu gry go pobrac. Dziala 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 15 Styczeń 2014 (edytowane) Wszystko pieknie, ale w national A karty na kart space to dla mnie rzecz niewykonalna. Jak to zrobiliscie? Ok juz sie udalo ;) Edytowane 15 Styczeń 2014 przez snosch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach