Skocz do zawartości
Patricko

Gran Turismo 6

Rekomendowane odpowiedzi

Spokojnie, wyjdą opcje społecznościowe, stworzy się klub i w jego ramach będzie jazda. Zasady ustalisz jak chcesz.

Co do Huayry - masakra auto. Delikatna korekta kierunku jazdy to faktycznie obrót. Co ciekawe, grałem z kumplem online, ja na padzie on na kierownicy - chęć porzucenia auta wystąpiła u mnie dużo szybciej niż u niego. Wnioskuję, że do jazdy tym autem niezbędna kierownica :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie, dobrym pomysłem będzie kupić bolid X2011 Red Bulla i zmniejszać jego PO, żeby nieco przyspieszyć i bez większych trudności przejść przez najbardziej uciążliwe wyścigi oraz ukończyć grę ?

Edytowane przez Użytkownik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A które wyścigi są najbardziej uciążliwe? Mi do zdobycia pozostało całe S, cała reszta - jeśli chciałem iść na efekt - brałem Chapparala i po kłopocie. Tańszy też chyba niż RBX2011. Oczywiście nie wszędzie się da.

Edytowane przez cieglo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej grze raczej nie ma uciążliwych wyścigów jeżeli chodzi o kariere chyba że w klasie S bo jej jeszcze nie grałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbuje wbić platynę, superlicencja od 1 do 3 banalne, s4 z Aventadorem zmusiła mnie do przejechaniu 500 km na Brands Hatch, w końcu jest 1:34,877, satysfakcja duża. Jednak to co sie dzieje w s5 zaczyna mnie martwić czy poradzę sobie na padzie. Jakieś porady? Może znacie stronę, gdzie będzie opis Acari w. Bugatti ewentualnie mam prośbę wiec o dodanie do znajomych, żebym zobaczył linię przejazdu jeśli juz macie na złoto wbitą tą próbę mój nick na ps3 taki jak na forum, pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tnij zakręty i wykorzystuj łagodne zakręty na jechanie możliwie największą prędkością. Dla mnie osobiście Veyron był prostszy niż Aventador. Zaraz podrzucę Ci invitkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojeździj trochę po torze, postaraj się go lepiej poznać. Dla mnie największy problem sprawiła właśnie słaba znajomość toru. A Veyron prowadzi się całkiem nieźle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tak jest z każdym torem. Nie poznasz, nie nauczysz się gdzie można przycisnąć bez hamowania, gdzie można w pewnym stopniu skosić zakręt - nie zrobisz dobrego czasu. W Ascari jest kilka miejsc gdzie bardzo ładnie można ciąć (poczynając od pierwszego S potem serie zakrętów gdzie jedziemy po krawędzi) - powiedziałbym, że kluczem jest wyczucie prędkości, przy której nas nie wyrzuci a jednocześnie nie nastąpi przegięcie w zakresie obcinki. Jednocześnie fajnie czuć jak masywnym autem jest Veyron, to nie zgrabna wyścigówka - zupełnie inaczej jeździ się choćby takim Eventadorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciieglo - dzięki za zapro, próbuję cały czas, ciekawa gra, kilka osób z różnymi impresjami - dla mnie Aventador był łątwiejszy, bardziej naturalny, no nic, nie zanudzam, idę jeździć:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tak jest z każdym torem. Nie poznasz, nie nauczysz się gdzie można przycisnąć bez hamowania, gdzie można w pewnym stopniu skosić zakręt - nie zrobisz dobrego czasu. W Ascari jest kilka miejsc gdzie bardzo ładnie można ciąć (poczynając od pierwszego S potem serie zakrętów gdzie jedziemy po krawędzi) - powiedziałbym, że kluczem jest wyczucie prędkości, przy której nas nie wyrzuci a jednocześnie nie nastąpi przegięcie w zakresie obcinki. Jednocześnie fajnie czuć jak masywnym autem jest Veyron, to nie zgrabna wyścigówka - zupełnie inaczej jeździ się choćby takim Eventadorem.

Veyron jest ciężki ale prowadzi się genialnie, z GT5 pamiętam go troszeczkę w gorszym świetle. Podobnym autem, które mnie pod tym względem pozytywnie zaskoczyło, jest Aston One-77, 1.7 tony a prowadzi się bajecznie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy moglby mnie ktos nauczyc driftowac? Przeciez to nie moze byc niemozliwe. Walcze z tym od jakiegos czasu ale idzie coraz gorzej. Please.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy moglby mnie ktos nauczyc driftowac? Przeciez to nie moze byc niemozliwe. Walcze z tym od jakiegos czasu ale idzie coraz gorzej. Please.

Żaden problem ;)

Dodaj do znajomych to trochę polatamy bokiem ;) Mam nadzieję, że w czymś pomogę...

Obecnie spadłem na 18 bo pominąłem kilkanaście rund...

http://www.mygranturismo.net/rankings.php?countryscore=pl

Oczywiście mile widziany HS - łatwiej/szybciej się dogadamy...

Edytowane przez INO1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym ukończyliście zawody ok. 600 PO ? Próbuję Mercedesem SLS AMG GT3, ale na złoto trochę ciężko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Ferrari 358 Italia. Piękne autko i daje radę. Max. w nim to chyba 608 PO a więc delikatna korekta mocy i co najmniej pierwsza trójka województwa gwarantowana.

Edytowane przez cieglo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie ukończyłem 24 minuty Le Mans w stockowym Audi R18 :D Bajer, bardzo fajny wyścig.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie ukończyłem dwa dni temu wszystkie wyścigi z licencji łącznie z tymi 24 minutowymi ps do ostatniego wyścigu polecam red bull junior x coś tam pojazd,ogólnie zdobyłem 79% Trofików czyli dość ładny wynik,gra sama w sobie jest dużo prostrza niż GT5(którego nie ukończyłem nawet w połowie) zostaje teraz czekać az dodadza B-Space oraz ciekawi mi jedno kiedy dodadzą pojazdy do GT Vision bo w tym tempie w którym dodają cokolwiek zajmie im to z 10 lat 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobione s5 :))) klucz wejście-wyjście w punkt. I jakie piękne Audi R8 LMS ultra  nagrodę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobione s5 :))) klucz wejście-wyjście w punkt. I jakie piękne Audi R8 LMS ultra  nagrodę ;)

Gdy się nim przejedziesz, pewnie je znienawidzisz i może nawet sprzedasz w cholerę:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, mam Audi R8, ale normalne, niebieski metalik i w poślizg nie trudno jest nim wpaść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minutowu nurb. w iA nie do zrobienia dla mnie. Wyprzedzam wszystkich na 1 okrazeniu. Nastepne 2 siedza mi na ogonie. Nie da sie uciec. I wyprzedza mnie jeden zawsze na ostatniej prostej. I przegrywam 1s. Podchodzilem kilka razy. Zawsze scenariusz identyczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minutowu nurb. w iA nie do zrobienia dla mnie. Wyprzedzam wszystkich na 1 okrazeniu. Nastepne 2 siedza mi na ogonie. Nie da sie uciec. I wyprzedza mnie jeden zawsze na ostatniej prostej. I przegrywam 1s. Podchodzilem kilka razy. Zawsze scenariusz identyczny. 

Mnie się udało  GTR R35 Touring Car. I poszło jakoś bez stresu :biggrin: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi