Skocz do zawartości
mazi252

[Psv] Uncharted Złota Otchłań

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy aby odblokować najwy ższy poziom musze grę przejść na hardzie od deski do deski, czy mogę skoakać rozdziły zaliczając je osobno na hardzie- wybierając rozdziały ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz przejść wszystkie poziomy i tylko tyle wiem...ja przeszedłem od razu od samego początku do samego końca gre na hardzie i dostałem wtedy lvl "miażdżący"

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza z plusowych gierek ukończona :)

Jestem bardzo zadowolony, kieszonkowy Drake nie dorównuje braciom z PS3 ale i tak fajnie się gra.

Zalety

+grafika WOW, nie spodziewałem się że na Vicie gry wyglądają tak rewelacyjnie(widoczki, woda), jedyny minus to ogień który wygląda na pixelozę

+długość całkowicie satysfakcjonująca

+ mazianie po ekranie jest fajne, szczególnie rozwiązywanie zagadek, w walkach z bossami ok, w poruszaniu można ale nie trzeba korzystać

+poruszanie się, strzelanie, chowanie za zasłonami wszystko bez zastrzeżeń

Wady

-fabuła zdecydowanie gorsza niż w trylogii na PS3, ale widocznie poprzeczka była zbyt wysoko

-Dorotka Gardias jest po prostu fatalna, najgorszy dubbing ever; generał bez rewelacji, najemnicy i żołnierze mega sztuczni

Jak dla mnie tak 8,5/10 ale nie mam porównania bo pierwsza duża gra na tę konsolkę, z samej Vity  jestem mega zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
-Dorotka Gardias jest po prostu fatalna, najgorszy dubbing ever; generał bez rewelacji, najemnicy i żołnierze mega sztuczni

By uniknąć werbalnego kontaktu z pogodynką na starcie włączyłem angielski dubbing z napisami Pl.

Przez pierwszą połowę byłem tą częścią bardzo rozczarowany. Dopiero gdy gra zeszła do podziemi pokochałem ją całym sercem i uważam że jest lepsza od U1 i U3. Ale to moja opinia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra już czeka na Vicie na swoją kolej, pewnie do czerwca, teraz smyram paluchem Zero Escape.

Dla mnie pierwsza część Uncharted była najlepsza, więc zobaczymy jak będzie wyglądał ten ranking za parę tygodni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest rozwiązane lepiej.

Po odpaleniu gry nie zależnie od języka Vity wybierasz ścieżkę dźwiękową.

Ja na polskim języku Vity bez problemu grałem na angielskiej wersji un.

Z tego co na szybko sprawdzałem, to po zmianie języka gry na angielski, nie uświadczymy napisów po polsku. Niech mnie ktoś poprawi, jeżeli jest jednak taka możliwość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Z tego co na szybko sprawdzałem, to po zmianie języka gry na angielski, nie uświadczymy napisów po polsku. Niech mnie ktoś poprawi, jeżeli jest jednak taka możliwość.

W opcjach gry, do których wchodzisz z początkowego ekranu UN możesz ustawić angielskie głosy / polskie napisy. Na pewno się da.

Edytowane przez Natsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tam jakoś ta Gardias specalnie nie przeszkadza. W ogóle dubbing jest conajmniej jedną poprzeczkę niżej niż w U2 ale dla mnie nie jest akurat to najistotniejsze. Ile jest wszystkich chapterów ? Jestem na 13 i gra jak na razie daję radę chociaż wiadomo że do serii z PS3 to jej brakuje dużo. Szkoda że jest mało zagadek przynamniej do tej pory. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te puzzle potrafią zdenerwować. Przechadzasz się spokojnie, podziwiasz krajobrazy, a tu nagle układanie puzzli zrobionych z jakiegoś nieciekawego obrazka 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ukończyłem grę na poziomie trudnym ale nie odblokował mi się poziom "druzgocący". Tzn. odblokował się ale jedynie poprzez wybór rozdziałów, natomiast gdy wybieram opcję "Nowa gra" to tam już niestety go nie ma :/ Miał ktoś taki problem ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ukończyłem grę na poziomie trudnym ale nie odblokował mi się poziom "druzgocący". Tzn. odblokował się ale jedynie poprzez wybór rozdziałów, natomiast gdy wybieram opcję "Nowa gra" to tam już niestety go nie ma :/ Miał ktoś taki problem ?

to normalne :) żaden problem teraz po prostu z wyboru rozdzialu wybierasz 1 jako drugzocacy i przechodzisz gre.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pomiń tylko prologu. To też trzeba zaliczyć na druzgocacym.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Chapter 11 na Crushingu tam gdzie uciekamy przed armią Guerro jest naprawdę irytujący. Udało mi się go pokonać po ładnej godzinie prób. Chyba jedyna dobra metoda to zapieprzać ile sił w nogach (kciukach), ja nie używałem żadnych przeturlań. Uff :)

Edytowane przez pio_89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chapter 11 na Crushingu tam gdzie uciekamy przed armią Guerro jest naprawdę irytujący. Udało mi się go pokonać po ładnej godzinie prób. Chyba jedyna dobra metoda to zapieprzać ile sił w nogach (kciukach), ja nie używałem żadnych przeturlań. Uff :)

mi to łatwo poszło :) zobaczysz walke z dante na druzgocacym :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi to łatwo poszło :) zobaczysz walke z dante na druzgocacym :biggrin:

mi też łatwo poszła ta ucieczka, a Dante faktycznie wymagał więcej wysiłku niż Guerro, ale nie było aż tak tragicznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na hardzie miałem problemy z Guerro, Dante stosunkowo prosto. No zobaczymy jak będzie na druzgocącym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Druzgocąco , bo masz jedną sznasę i dodatkowe fikuśne ruchy. Cała walka i tak prosta , zwłaszcza jak masz zgapkę na kartce, co ma być następne . Mój problem był taki , że nie mogła mi vita czytać tego ruchu okrężnego , co tam na Crushing dochodzi , jak robiłem szybko, a jak robiłem wolno , to nie mieściłem się w oknie czasowym, no ale praktyka czyni mistrza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Druzgocący ukończony. W sumie walka z Guerro tym razem poszła chyba za 5 razem, na hardzie męczyłem się z nim z godzinę. Trochę więcej czasu poświęciłem na Dantego jakieś 20 min ale też bez więszych problemów :) W sumie ten Crushing ogólnie zdecydowanie prostszy niż w Uncharted 2, nie wspominając o Uncharted 1 - tam to był dopiero hardcore. W U3 jeszcze nie grałem jakby co więc nie ma porównania ale słyszałem, że też jest prosto. Wniosek z tego taki, że im dalsze numerki Uncharted tym twórcy gry nam ułatwiają zadanie platynowania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego tyle czasu się z nimi męczyłeś? NIe kapuję?! Właśnie skończyłem hard i Dante poszedł za pierwszym razem, Guerro za drugim,,,

Bardzo fajna produkcja, super się grało. No i jest Sully!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol, jaka ta Vita jest niedorobiona. Mam save w chmurze ps+ w trakcie przechodzenia Crushinga i wyrzuciłem grę. Teraz ściągnąłem od nowa, wgrałem save, klikam load game, wybieram odpowiedni save, Vita po chwili pokazuje że załadowała save. Klikam continue i pyta czy kontynuować prolog na normalu...a gdy wybiorę nową grę to w ogóle nie mam odblokowanego Crushinga...więc pewnie dlatego nie ładuje save do końca. Wygląda jakby nie wszystkie informacje były zapisane w tym save.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yyyy to kicha faktycznie...... Ale znam takich co to usuneli gre nie przerzucajac sejva a pozniej grali od nowa:P mimo ze zostal im teoretycznie crushing to trzeba bylo jeszcze raz HARD zrobic:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wkurzaj mnie mroczas... Takie poczatki vitowca ze nie ogarnal, iz save'a nie ma oddzielnie.. Przynajmniej na crushingu szybko poszlo, swoja droga nie bylo chyba w ogole ciezej niz na hardzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co z tego, ja przerzuciłem save i też dupa bo widocznie nie wszystko się tam zapisuje. Więc co to za save ja się pytam?

Też będę musiał lecieć od początku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tu cos Ci sie musialo zwalic, daleko byles?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi