Skocz do zawartości
mazi252

[Psv] Uncharted Złota Otchłań

Rekomendowane odpowiedzi

Proste pytanie dot. trofeum 

Dotknij mojego tyłu
Użyj tylnego panelu dotykowego, aby wspiąć się po linie lub łańcuchu.

Co robię nie tak? Drake nie chce się ani wspinać, ani opuszczać gdy smyram tylny panel. Trzeba mieć jakiś specjalny patent na to wspinanie. Mało tego gdy zwieszam się na linie przy schodzeniu to Drake schodzi sam nie muszę poruszać drązkiem.???

A podobno łatwe trofeum :-)

Edytowane przez misfit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gralem dawno wiec nie pamietam, nie ma moze w ustawieniach jakiejs opcji do wlaczenia uzycia tylniego panelu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustaw się obok liny,i wtedy zobacz,przesuwaj do góry lub na dół.Line już masz na początku gry,po 30 min. rozgrywki.

Możliwe że w ustawieniach,masz wyłączone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. W Uncharted nie ma żadnej opcji dot. tylnego panela dotykowego, w każdym razie ja nie znalazłem.

2. Tylny panel działa prawidłowo, bo mogę obracać przedmioty i zoomować przy robieniu zdjęć w Uncharted.

Zaraz normalnie krwia mnie zaleje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś z plikami gry. Ja bym wymasterował co się da, potem wywalił grę, zassał/zainstalował ponownie i w przypadku poprawy wbił ten jeden pucharek. Jeśli to jednak nie pomoże to sugeruję poniższe rozwiązanie;

a699a305673ace6e.jpg

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na "druzgocącym" do pokonania Dante i Guerro polecam rysik i wykonywanie na wszelki wypadek każdego ruchu szybko i dwa razy. Rysik nie poci się z emocji tak jak paluchy i zawsze ma dobry poślizg :-)

Edytowane przez misfit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slyszalem ze duzo osob mialo problemy z tymi powiedzmy bossami a u mnie poszlo gladko i sprawnie bodajze za pierwszym razem, wystarczy szybko robic to co pokazuje sie na ekranie i po sprawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś z plikami gry. Ja bym wymasterował co się da, potem wywalił grę, zassał/zainstalował ponownie i w przypadku poprawy wbił ten jeden pucharek. Jeśli to jednak nie pomoże to sugeruję poniższe rozwiązanie;

a699a305673ace6e.jpg

:shok: :blink: :laugh: :laugh: :laugh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proste pytanie dot. trofeum 

Dotknij mojego tyłu

Użyj tylnego panelu dotykowego, aby wspiąć się po linie lub łańcuchu.

Co robię nie tak? Drake nie chce się ani wspinać, ani opuszczać gdy smyram tylny panel. Trzeba mieć jakiś specjalny patent na to wspinanie. Mało tego gdy zwieszam się na linie przy schodzeniu to Drake schodzi sam nie muszę poruszać drązkiem.???

A podobno łatwe trofeum :-)

Wygląda na to, że to używanie tylnego panela nie działa na wszystkich linach, dopiero w rozdziale 31 lub 32 zadziałało i trofeum wpadło, dziwne....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to, że to używanie tylnego panela nie działa na wszystkich linach, dopiero w rozdziale 31 lub 32 zadziałało i trofeum wpadło, dziwne....

Coś masz nie tak, mi wpadło na pierwszej linie w grze, nawet się zdziwiłem za co to trofeum, bo przed pierwszym przejściem nie czytałem nawet jakie trofki są do zdobycia. I był to pierwszy trofik jaki zdobyłem w tej grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że wpadło pomimo bólu. A i tak najgorsze z całej gry trofea to:

200 zabójstw: GAU-19
Pokonaj 200 wrogów, używając GAU-19. 

70 zabójstw: SAS-12
Pokonaj 70 wrogów, używając SAS-12.

Bezsensowne farmienie.

Edytowane przez misfit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że wpadło pomimo bólu. A i tak najgorsze z całej gry trofea to:

200 zabójstw: GAU-19

Pokonaj 200 wrogów, używając GAU-19. 

70 zabójstw: SAS-12

Pokonaj 70 wrogów, używając SAS-12.

Bezsensowne farmienie.

Co do tych zabójstw to należy pamiętać aby po każdej fali zabić się a nie wybierać "restart checkpoint" . W moim przypadku jak wybierałem ta drugą opcje to nie zliczało zabójstw, straciłem przez to dużo czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi większość sama wpadła, a na niektóre trzeba było posępić w niektórych poziomach (czyli zabijać w kółko paru gości i dać się zabić). Pomocne jak zwykle YT, wpisz nazwę trofeum i na pewno coś się znajdzie. No i im wyższy poziom tym większa szansa na rzadsze rzeczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli innego sposobu niż przechodzenie rozdziałów w kółko nie ma? :mellow: A co z czarnym rynkiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli idziesz na platynę i robisz na poziomie druzgocącym to samo ci wszystko powinno wpaść bez farmienia, ja tak właśnie miałem (piszę oczywiście tylko o tych bounty).

Edytowane przez misfit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Platyna była dosyć łatwa, jedynie męczące były trofea, gdzie trzeba było mieć odpowiednią ilość zabójstw daną bronią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Platyna była dosyć łatwa, jedynie męczące były trofea, gdzie trzeba było mieć odpowiednią ilość zabójstw daną bronią.

w kazcej czesci uncharted sa te trofiki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli idziesz na platynę i robisz na poziomie druzgocącym to samo ci wszystko powinno wpaść bez farmienia, ja tak właśnie miałem (piszę oczywiście tylko o tych bounty).

Na druzgocącym już przeszedłem jakiś czas temu - potem powtarzałem kilka razy rozdziały z danej grupy pod konkretne trofeum bounty i nic. Do każdego trofeum mi troszeczkę brakuje. Jakoś specjalnie trofeów nie zbieram (27% średniego ukończenia gier ;)) ale w uncharted bym jednak chciał mieć komplet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w kazcej czesci uncharted sa te trofiki 

Akurat to była moja pierwsza platyna jeśli chodzi o serię Uncharted.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crushing odblokowuje się jak w pierwszych seriach po przejściu na hard czy jak w U3 po przejściu na dowolnym poziomie trudności ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw trzeba przejść na Hard a po ukończeniu gry wchodzisz w wybór rozdziału i wybrać Prolog na Miażdżącym i jedziesz już do końca. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę zacząć crushing od 15 chaptera żeby wpadło trofeum? Przeszedłem do 15 chaptera niestety ten syf się zbugował w tym rozdziale i za nic nie chce puścić mnie dalej. Restart od punktu kontrolnego nic nie daje. Daremny jest ten system zapamiętywania rozwiązanych zagadek do tego totalnie zbugowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam problemów nie napotkałem, a do trofika wymagane jest mieć ukończone wszystkie chaptery na miażdżącym :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi