Palpiboy 35 Napisano 7 Listopad 2012 @UP Fakt jest jednak też taki, że jednak kiedyś elektronikę (szczególnie niektórych firm) kupowało się z większą dozą zaufania do jakości wyrobu. Znam, na przykład, osobiście ludzi, którzy ciągle mogą pochwalić się działającym Rubinem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tresor 4 Napisano 8 Listopad 2012 (edytowane) A ja tam nadal twierdzę że najładniejszy i najbardziej dostojny był poczciwy FAT, mój grubas niedługo pojedzie na kolejne SPA i wymianę past termoprzewodzących, liczę że dzięki systematycznym przeglądom posłuży dzielnie kolejne lata ... sorki za offtop , ale znacie moze jakis tutorial jak samemu w Fatce wymienic/nalozyc paste termoprzewodzaca ,jakiej firmy itp. co do nowej ps3 , widziałem ja w media markt , jak bym mial teraz kupowac to brałbym nową , podoba mi sie. Edytowane 8 Listopad 2012 przez tresor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 8 Listopad 2012 Na youtube jest pełno filmików łącznie z rozebraniem całej konsoli krok po kroku. Wpisz thermal paste apply ps3 czy coś w tym stylu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PonurakPS3 186 Napisano 11 Listopad 2012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grochu 0 Napisano 11 Listopad 2012 Nie chce nic mówić , ale co ja te PS3 będę w kieszeni nosić??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redo 530 Napisano 11 Listopad 2012 A czemu w kieszeni ? Ja zawsze nosiłem w plecaku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Si3b0 0 Napisano 11 Listopad 2012 Po 5 latach grania na X360, tydzień temu zakupiłem PS3 SS 500GB. Stwierdzam, że konsola jest głośniejsza od Xboxa (zarówno fat jak i slim), jednak wyglądem bije go na głowę. Waży bardzo mało, chyba z 3 razy mniej niz Xbox;) Zgodze się z Wami, pierwszy PS3 był ładniejszy. Pozdro! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Holy 0 Napisano 4 Grudzień 2012 Witam, Zamierzam kupić konsolę PS3 i jak to zawsze jest rodzą się pytania a nikt wokół mnie nie jest w stanie odpowiedzieć, więc liczę na was :) 1. Czy 12GB to mało ? Ponieważ chcę kupić Super Slima z Movem i kontrolerami a są tylko do wyboru 2 typy 12GB i 500GB z tego co wiem to 12GB nie wystarczy bo chciałbym ściągać dema z internetu itp. 2. Czy w ogóle to dobry pomysł aby kupić te 500GB i czy odradzacie mi Super Slima. Czy może lepiej wziąć 320GB Slima? 3. Czy te 2 kontrolery ruchu są potrzebne ( wiem, że do wybranych gier ) ale czy jest tych gier dużo i czy opłaca się kupić 2 czy 1 wystarczy kontroler ? 4. Czy warto kupować konsolę przez internet czy lepiej kupić w swoim mieście w sklepie, ponieważ interesuje mnie bardziej konsola nowa. Jeśli ktoś mógłby to chciałbym aby wysłał bezpośredniego linka do wybranej przez niego aukcji. Z góry dzięki za odpowiedzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpiboy 35 Napisano 5 Grudzień 2012 AD. 1) 12 GB mało. Bardzo mało. Szczególnie jeśli liczysz na gry z Plusa. AD. 2) Osobiście radziłbym wziąć Slima zamiast Super Slima. Dlaczego, można przeczytać w innych wątkach na tym forum. AD. 3) Kwestia potrzeb. Mnie na przykład nie są potrzebne do niczego - ani jeden, ani tym bardzie dwa. Ale być może Tobie akurat się przydadzą - choć gier, szczeólnie tych wartych uwagi, jest raczej jak na lekarstwo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
horned-viper 109 Napisano 5 Grudzień 2012 AD. 4. Ja bym konsoli raczej przez sieć nie kupił z uwagi na problem przy ewentualnej awarii.Zawsze lepiej mieć pod nosem sklep w przypadku jakichkolwiek napraw gwarancyjnych niż bawić się w wysyłanie sprzętu i telefony. Po drugie nie wiadomo,jak ktoś będzie konsolę traktował w transporcie,pozostaje jedynie włączanie i sprawdzanie przy kurierze.Sam musisz zdecydować,wiele osób kupuje przez neta i sobie chwali. Ja bym wolał pójść do sklepu w okolicy z uwagi na w/w argumenty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 5 Grudzień 2012 12GB to tyle co nic, na starcie odejdzie pare giga na system i praktycznie te kilka giga które zostanie wystarczy na instalke jakiejś gry, pare patche'ów, 1 demko i kilka mp3-jek. Nie wiem po co w ogóle wypuścili taki model :dry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiiilin 14 Napisano 5 Grudzień 2012 Ja to sobie tym tłumaczę, że jeśli np. padnie komuś konsola, w której był włożony dysk o pojemności większej niż 500gb to wtedy można jeszcze się zastanawiać nad kupnem tego super slima. Z drugiej strony można próbować sprzedać nieużywany dysk z konsoli 500gb, ale trochę upierdliwe to się wydaje, ponieważ ciężko w tym wypadku ogarnąć sprawę gwarancji. No i dochodzi pytanie czy dysk 12gb ssd przy wmontowaniu hdd jest nadal używany do obsługi np. plików systemowych itp. i czy wpływa to w widoczny sposób na szybkość wczytywania danych.. :whistling: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 5 Grudzień 2012 4. Czy warto kupować konsolę przez internet czy lepiej kupić w swoim mieście w sklepie, ponieważ interesuje mnie bardziej konsola nowa. 1. 12GB to za mało.... nawet nie ma co myśleć o tej wersji :D Zwykły model (stary slim) znajdziesz też z move'ami w zestawie/ ew sam pad będzie a move dokupujesz osobno co i tak taniej wyjdzie niż SuperSlim :D 2. Odradzam SuperSlim- tandeta jakich mało; poprzedni slim ma fajniejszy napęd szczelinowy, lepsze wykonanie i w ogóle, Lepiej brać więc model SLIM z dyskiem 320 lub 160GB (HDD możesz zawsze potem zmienić na większy). Ostatnio była nawet fajna promo na ps3 160GB w tesco za 777zł, może jeszcze jest co dokupując pakiet startowy move za 250 da ci niższą cenę niż za zestaw z nowym gorszym ps 3. 1 move teoretycznie starcza (np do gier wspierających move jak FPS KILLZONE3 ale też do typowych gier na move jak sports champions2) ale jeśli chcesz dużo grać w gry typowo pod move to warto mieć 2x move (kamerka jest tylko 1 potrzebna) bo po prostu jest to wygodniejsze i bardziej realistyczne, 4. najlepiej w swoim mieście w dużym sklepie jak media markt saturn czy choćby tesco i odpowiedniki- chodzi o to, że od sony masz rok gwarancji ale masz jeszcze tzw odpowiedzialność sprzedawcy za towar czyli sklepu- ustawowe prawo w całej UE przez 2 lata od zakupu. Jak kupisz na miejscu to masz potem łatwiej dochodzić swoich praw, już na pewni odradzam sklepiki na allegro, które mogę zniknąć w ciągu 2 lat i co wtedy? nici z wyegzekwowania swoich praw. Zresztą- małe sklepy lokalne też będą Ci robić wszystko by nie naprawić/wymienić sprzętu bo to na ich koszt jest. Duże sklepy mają to w kosztach i tam jest to łatwiejsze do wyegzekwowania... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
horned-viper 109 Napisano 5 Grudzień 2012 Jako,że sam noszę się z zakupem konsoli,gdyż mój poczciwy fat odmówił współpracy,to też przeglądam ofery,kalkuluję,zastanawiam się...Wyczuwam negatywne nastawienie do super slim,jednak nie jest to poparte żadną racjonalną argumentacją.Kiepskie materiały,mechanizm wkładania płyty,wygląd - to jedyne argumenty,z którymi sie spotykam i jakoś do mnie nie trafiają.Ważne są bebechy - czy te uległy zmianom? Wygląd to indywidualna sprawa,natomiast co do mechanizmu,to widziałem sprzęty,w których tacka na płytę wyglądała,jak z kartonu,a mimo to sprzęt dawał naprawdę zacną jakość.Za krotko też super slim jest na rynku,żeby oceniać ewentualną awaryjność.Mam wrażenie,że ciągle powtarza się pewne slogany,które mnie póki co nie przekonują.Trudno znaleźć jakieś konkretne informacje,co do niższości super slim w stosunku do pozostałych modeli.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lordofarcana 17 Napisano 5 Grudzień 2012 Weź zwykła slimke mówię ci jesli nie trafiają do ciebie tamte argumenty to poprzyj swój zakup tym że super slim jest krótko na rynku a slimka jest już sprawdzona no ale zrób jak uważasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiiilin 14 Napisano 5 Grudzień 2012 (edytowane) http://community.eu....s/td-p/17245332 Tu jest mała ściana płaczu o ss. Może to jest niewielki odsetek kupionych konsol, ale jednak zniechęca. Stronę wcześniej jest ten sam link:P Polecam przejrzeć.. ;) Edytowane 5 Grudzień 2012 przez wiiilin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tymon66 0 Napisano 5 Grudzień 2012 Witam, Mam pytanie odnośnie nowego Ps3 z 12 GB dyskiem. Kolega powiedział mi dziż że nawet jak założę sobie dodatkowy dysk to będe miał problemy z aktualizcjami do gier po będą mi się pobierać tylko na ten 12 GB dysk i kicha?? Prawda to czy nie. Czy lepiej brać 320 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PonurakPS3 186 Napisano 5 Grudzień 2012 (edytowane) Może to jest niewielki odsetek kupionych konsol Tutaj jest dużo więcej problemów z Super Slimem: http://tiny.pl/hkkjt http://tiny.pl/hkk1v http://tiny.pl/hkkjm http://tiny.pl/hkkjg http://tiny.pl/hk8g4 http://tiny.pl/hk8gn http://tiny.pl/hk8gk http://tiny.pl/hk8gs http://tiny.pl/hk8g6 http://tiny.pl/hk8gb Powinno wystarczyć... EDIT: Dodatkowo bardzo fajny filmik znalazłem, z nudów: Ktoś jeszcze chętny na zakup Super Duper Hiper Slima? ;) Edytowane 5 Grudzień 2012 przez PonurakPS3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
horned-viper 109 Napisano 6 Grudzień 2012 No tak...patrząc przez pryzmat powyższych linków,to faktycznie można się zastanawiać,czy super slim to jednak nie jest masówka obarczona dużym ryzykiem stwarzania problemów...pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s0-Vicky 312 Napisano 6 Grudzień 2012 Generalnie te wszystkie problemy cechuja sie zawieszsniem konsoli, tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 6 Grudzień 2012 Zeby to tylko z super slimem były takie problemy. Jak wyszedł slim sraczka na forach była podobna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s0-Vicky 312 Napisano 6 Grudzień 2012 Tez wlasnie. Nigdy wszystkim sie nie dogodzi! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PonurakPS3 186 Napisano 6 Grudzień 2012 drk2- Na pewno nie w ciągu dwóch miesięcy po premierze. Pamiętam, że wówczas buszowałem po necie, zastanawiając się czy wymienić swoją FAT'kę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Azureus 0 Napisano 6 Grudzień 2012 Moim skromnym zdaniem ss ma fajny design, bebechy pewnie się nie różnią. Z tego co się doczytałem, ludzie narzekają na wykonanie, ale bądźmy szczerzy, to nie ma służyć do rozbijania komuś łba, tylko do zabawy, a chyba każda konsola począwszy od fata do ss, to zapewnia. Jakby ktoś chciał mieć niezniszczalną konsolę to by kupił sobie pancerną na zamówienie (taki mój wymysł), konsola ma stać na półce i tyle. Ja sam zamierzam w najbliższym czasie zakupić PS3, na daną chwilę decyduje jeszcze pomiędzy Slim, a Super Slim. Więc jakbyście mogli mi koledzy jakoś konkretnie wyjaśnić jakie są te problemy z płynnością i od czego one zależą to byłbym wdzięczny, oglądałem gameplay'e na yt i żadnych tam spadków FPS'ów nie widziałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PonurakPS3 186 Napisano 6 Grudzień 2012 (edytowane) Podałem przecież na poprzedniej stronie multum linków oraz filmik, przeglądnij sobie... Nikt nie wie od czego to zależy (a Sony ma to w dupie), ponadto występują liczne problemy z desynchronizacją dźwięku, zawieszaniem, głośną pracą, a nawet całkowitym zgonem Super Szajsima. Edytowane 6 Grudzień 2012 przez PonurakPS3 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach