Skocz do zawartości
Slizer

Ps3 Super Slim

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie a wiecie może co oznaczają 3 krótkie dzwięki z konsoli i do tego zawiecha i czarny ekran? Zdarzyło mi się to już 3 raz.Zawsze się to dzieje w "menu" nie jak gram.Dodam że zdarzyło mi się to po raz pierwszy chyba przedwczoraj gdy pobrałem najnowszą aktualizacje.Konsola ma niecałe 3 tyg

Edytowane przez bartekking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewien ale taki dźwięk wydaje chyba konsola przy resecie. Swego czasu Mass Effect 3 wieszał mi się często i musiałem wyłączać konsolę przyciskiem. Dwa razy też mi się zdarzył reset przy wychodzeniu z gry i wtedy właśnie miałem te 3 krótkie dźwięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie ile miesięcy,lat będzie działać ten mechanizm zasuwania klapy ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż się zapadki nie wyrobią? Głupie pytanie. Zależy jak często będziesz otwierał i zamykał. Przy normalnym, niehardkorowym 'ciepaniu' tą klapką z nudów na lewo i prawo myślę, że nie ma się co martwić o zepsucie tego mechanizmu :yes:

Edytowane przez Przemek_07

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie ile miesięcy,lat będzie działać ten mechanizm zasuwania klapy ? 

Do wydania PS4 :P .

A na serio, z różnego rodzaju "hardcorowych" testów jakie można znaleźć na YT mechanizm klapy jak i całe SS są wykonane solidniej niż na to wygląda więc myślę, że trochę pochodzi.

Edytowane przez Saladyn81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prędzej dostaniesz YLODa niż ten mechanizm się zepsuje.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam SS od stycznia mniej więcej. Odpalane jest niemal co dzień i zawsze jakaś płytka ląduje w napędzie. Nie zauważyłem by choć trochę się coś wyrobiło. Jeśli chodzi o zabrudzenia lasera to też nie ma problemów. Bardziej bałbym się o to że jak się po skończonej sesji otwieram klapkę to kołek obracający płytę wyhamowuje ją w ułamek sekundy. Zastanawia mnie tu czy w pewnym momencie nie nastąpi awaria mechanizmu hamującego. 

Aha, czyściochem nie jestem ale nie pali nikt u mnie w domu, nie mieszkam też w okolicy narażonej na zapylenia jeśli dla kogoś ma to znacznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam następujący problem.Posiadam PS3 SS i trzymam ją na regale nad TV.Problem polega na tym że konsola po bokach ma sporo wolnego miejsca od bocznych ścianek a z tyłu już tylko 10 cm do ścianki i tutaj kieruje do was pytanie.Czy taka ilość miejsca wystarczy na prawidłowe odprowadzanie ciepła czy nie? Za bardzo nie ma gdzie ustawić konsoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem 500gb ss pościągałem troche gier : Saints Row 3 , NFS MW , Spec Ops , Dust 514 i szczerze powiedziawszy w żadnej z tych gier nie czułem super płynności. Czuć zwolnienia i przycinki czasem jest ok. Jedynie Deathmatch Village lub When Vikings Attack chodzi elegancko no ale nie chodzi mi o takie gry nie po to wydawałem kase. Do tego widać czasami szczególnie w Dust że tekstury migają albo w NFS MW takie krawedze biale podczas filmików ehh lipa straszna tak ma być ? 0 przyjemności z gry co można zrobić?

Edytowane przez McKay

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co można zrobić? Wybierać takie gry, które chodzą płynnie i są dopieszczone technicznie. Albo poczekaj na nową generacje. Albo kup Titana i graj na pc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co można zrobić? Wybierać takie gry, które chodzą płynnie i są dopieszczone technicznie. Albo poczekaj na nową generacje. Albo kup Titana i graj na pc.

Ta.. kupić titana za 4000 złotych + procesor, który nie będzie odstawał od reszty + płyta główna i reszta = ponad 10k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co wszystkie gry tak chodzą ? :D Tych płynnych to chyba skromna liczba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ta.. kupić titana za 4000 złotych + procesor, który nie będzie odstawał od reszty + płyta główna i reszta = ponad 10k.

Jak ktoś nie potrafi czerpać przyjemności z grania bo mu coś tam miga i czasami gubią się klatki i ma dużo hajsu to czemu nie? Przez 2-3 lata pogra komfortowo xD

Edytowane przez drk2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam na swojej SS nie zauważyłem spadku płynności. Grałem m.in. w Uncharted 3 i mi nie 'klatkowało'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasami gubią sie klatki :biggrin: ok gdyby to bylo czasami to do zaakceptowania. Ale konsola nowa a wszystkie gry widać że mają mały fps tną strasznie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa konsola i spadki fpsow? Nie może być, myślałem że tylko stare konsole mają brzydką grafikę i klatkujace gry a tu niespodzianka :-).

Na poważnie to co do fps to tak po prostu jest przy niektórych grach. Co do grafiki to podpowiem, że wielkie znaczenie mają ustawienia TV.

Ludzie w regulaminie jest napisane, że to forum od 21 roku życia bodaj a tu takie kwiatki z nową konsolą co ma brzydką grafikę i traci klatki :-D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak gracie w gry tak jak u mnie to chodzi to was podziwiam  :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość gier chodzi w 30 klatkach, niektóre mają mniejsze lub większe spadki jak się dużo dzieje na ekranie. W większości tych gier jest to do zaakceptowania jak się nie jest przewrażliwionym na punkcie technicznej strony gier i można czerpać przyjemność z grania. Sa też żle zoptymalizowane crapy, jak choćby Risen 2, gdzie spadki są tragiczne. Tak było, jest i będzie jeszcze długo bo gry robią ludzie, i jak to ludzie - jeden umie i robi lepiej a inny umie mniej i odwala kaszane. Dla graphic whore jedyna opcja to pc bo na nim niedoróbki devów można zniwelować pakując niewspółmierną kase w sprzęt. Konsola nie daje takiej możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku u mnie ide po prostu gościem i czuje zwolnienia nie jest to płynne. Nie ma znaczenia czy to wiecej akcji czy mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ustaw na telewizorze tryb gry, bo coś czuje, że w tym jest problem. 

A także pogrzeb w ustawieniach ekranu w konsoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tryb gry?:) Mój TV raczej tego nie posiada. Ustawienia ekranu co tam móglbym zmienić? Mafia 2 po prostu nie grywalna. Jade samochodem non-stop tnie , tekstury sie doczytywają. Ściągnąłem U3 F2P Multiplayer i jest grywalnie nie idealnie ale juz mozna popykać coś. Demon Soul's na chwile odpaliłem i jest ok. Także nie wiem co mam myśleć czy jest ok czy nie jest ok. Miałem 2 lata temu X360 i żadnych spadków nie uświadczyłem  :sweat:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam ze w sr3 czasami doswiadczam powazne sciny ale bez przesady ze sie nie da grac ;)..  Pozostale moje gry smigaja dobrze a troche ich juz mam/mialem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jest tak jak piszesz to faktycznie coś jest nie tak. Przed chwilą ukończyłem Mafię i owszem nie jest to stałe 60 fps ale o ścinaniu nie ma mowy. Czasem widać zwolnienia ale są one bardzo niewielkie i w ogóle nie wpływają na odbiór gry. Doczytujących się tekstur nie uświadczyłem. Jednak coś jest z tymi super slimami że jedne egzemplarze działają OK a inne gubią klatki. Potestuj jeszcze trochę gier i sprawdź jak się zachowuje konsola.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś kiedyś wyczytałem, że problem ze spadkami animacji mógł być związany z jakąś lipną partią dysków twardych w konsoli. Nie wiem na ile jest to prawdziwe info, ale ja bym spróbował wsadzić jakiś inny dysk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi