Żywy 690 Napisano 2 Listopad 2013 Bungie chce, aby w becie Destiny uczestniczyl az 1MLN graczy! http://www.vg247.com/2013/11/02/bungie-wants-a-million-people-playing-the-destiny-beta/ I to sie nazywa profesjonalne podejscie do tematu, a nie fuszerka jaka odwala EA/DICE z kazdym swoim shooterem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 3 Listopad 2013 Na betę to akurat jest banalny sposób i jakieś losowanie kluczy i inne pierdoły łaski nie robią. Wystarczy złożyć pre-order na Amazonie, poczekać na klucz, dodać go na stronie Bungie i można usunąć pre-order. Ja zostawię pre-order chyba do startu bety, żeby mi czasem klucz nie przestał działać, ale po dodaniu go na stronie Bungie chyba już nic z tym nie mogą zrobić. A jak tak bardzo chcą tłoku na serwerach to niech zrobią Open Betę i po sprawie...Halo testowało prawie 3mln ludzi, więc nie wiem czemu kombinują z tym kluczami. Chyba, że potem zrobią Open Betę co jest bardzo możliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 3 Listopad 2013 @up Cebula extreme :D... Open bete na 100% zrobia, podejrzewam ze ten caly cyrk z closed to wytyczne activision aby ludzie robili pre-ordery i mieli zapewnione miejsce :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glugi 26 Napisano 9 Listopad 2013 Złożyłem pre-order w rodzimym Euro :) Dostałem maila, w którym zostałem poinformowany, że kody do bety będą wysyłane po 29.11. Teraz tylko czekać na nowe materiały i możliwość uczestniczenia w becie. Najpierw w zamkniętej, a później (oby była) w otwartej, żeby w końcu dorwać się do produktu właściwego po premierze :DMam nadzieję, że widzimy się w grze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 10 Listopad 2013 Kolejne trzy kody do wpisania :) #15 69X-DJN-74V #16 6A7-7NP-3X7 #17 6A9-DTG-YGN Wpisujemy na: http://www.bungie.net/en/User/coderedemption 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piernik 60 Napisano 10 Listopad 2013 Dzięki za kody. Numer 14 w ogóle został wydany ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 10 Listopad 2013 Dzięki za kody. Numer 14 w ogóle został wydany ? #14 69R-VL7-J6A 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glugi 26 Napisano 10 Listopad 2013 Patricko rozpieszczasz nas tymi kodami, dzięki! ;)Może ktoś z Bungie się wygadał odnośnie któregokolwiek kodu i wiemy co nam przyniesie?Na jakieś legendarne itemki nie ma co liczyć, ale ciekawe co się może odblokować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio007 35 Napisano 10 Listopad 2013 moze dostep do bety :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glugi 26 Napisano 10 Listopad 2013 Wątpię, jasno określili warunki jakie trzeba spełnić, żeby załapać się na zamkniętą betę ;)Strasznie liczę na tę gierkę. Przypomina trochę Borderlands, a tam w coopie spędziłem kilka ładnych godzin z przyjaciółmi. Wciągało jak mało co :) Liczę na swoistą powtórkę z rozrywki w tym aspekcie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio007 35 Napisano 10 Listopad 2013 również na to liczę, głównie mam nadzieje że w nowej generacji takich gier będzie jak najwięcej ;) moze nie do końca fps, ale z naciskiem na mmo ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 11 Listopad 2013 Akcja z kodami nie jest nowa. Dzieki nim bedziemy zdobywali np. wiecej expa, dostaniemy bron na starcie albo jakies itemki. Tak samo bylo z Defiance, gdzie kody mozna bylo znalezc zarowno w serialu TV jak i roznych miejscach w necie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio007 35 Napisano 11 Listopad 2013 zawsze coś ;) mimo wszystko i tak mam nadzieję, że zrobią otwartą betę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 11 Listopad 2013 (edytowane) Tak wyglądała lista bonusów dzięki kodom w Defiance, nie spodziewał bym się aby kody do Destiny służyły do czegoś innego ;) W Defiance poszczegolne kody nie mialy zadnego znaczenia, liczyla sie jedynie ich ilosc - wraz ze wzrostem liczby wpisanych kodow rosla ilosc odblokowanych bonusow. Gra była fajna przez pierwsze 2 tygodnie, potem zabila ją montonia … obawiam sie ze tu bedzie podobnie. Na trailerach i zapowiedziach wszystko wyglada genialnie, pseudo otwarty swiat, a w rzeczywistosci otrzymamy male lokacje i powtarzajace sie te same zadania. Edytowane 11 Listopad 2013 przez czacha79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 11 Listopad 2013 Nie porównuj Bungie do jakiegoś nieznanego nikomu producenta, który nie zrobił nic ciekawego w swoim dorobku. Nie wiem czy gra miała być promocją serialu, czy na odwrót, ale taki zestaw nigdy dobrze nie wychodzi. Bungie jest dla mnie jednym z najlepszych twórców FPS'ów, a fakt, że do dzisiaj tysiące ludzi grają w Halo 3 (ostatnie od Bungie) tylko to potwierdza. Są mistrzami w tym co robią i o miodność Destiny się nie boję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 11 Listopad 2013 (edytowane) Nie porównuj Bungie do jakiegoś nieznanego nikomu producenta, który nie zrobił nic ciekawego w swoim dorobku. Nie wiem czy gra miała być promocją serialu, czy na odwrót, ale taki zestaw nigdy dobrze nie wychodzi. A jakie znasz inne polaczenia fabularne seriali i gry, gdzie wszystko sie ze soba zazębia aby tworzyc calosc? ;) Nikt tego nie robil na taka skale, nikt tak nie budowal fabuly. To wlasnie dopelnia klimat, bo sama fabula MMO jest przewaznie mega nudna… Bungie jest dla mnie jednym z najlepszych twórców FPS'ów, a fakt, że do dzisiaj tysiące ludzi grają w Halo 3 (ostatnie od Bungie) tylko to potwierdza. Są mistrzami w tym co robią i o miodność Destiny się nie boję. Ale HALO nie jest MMORPG tylko sieciową sieczką FPS, to ze mozna zagrac w misje co-op nie czyni z niej tworu typu Destiny czy Defiance. Destiny będzie MMORPG, a nie wielka areną do PvP. Chcesz to dam Ci inne porównanie - Star Wars The Old Republic. Rowniez reklamowali podroze miedzy planetami i inne cuda na kiju. Swiatl mial byc ogromny, masa graczy na serwerach .. taaaaa… rzeczywistosc okazala sie mniej kolorowa i gra umarla szybciej niz powstawala.. Ale co tam, LucasArts i BioWare tez pewnie gier nie potrafi robić ;) Wiem ze Destiny nie ma jeszcze i ciezko cos powiedziec o niej, ale patrzac na sposobu reklamowania, na to o czym mowia tworcy .. wychodzi gra o stylu gry znanym z Defiance. Na konsolach to nowosc, ale w swiecie gier raczej nie ... BTW nie gloryfikuj tak Bungie, bo przed seria Halo tez niczego wielkiego nie stworzyla … ani po niej ;) Oh wait… Zobaczymy jak pojdzie im z Destiny - na pewno mam zamiar przekonac sie o tym osobiscie. Edytowane 11 Listopad 2013 przez czacha79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 11 Listopad 2013 No tak, tylko można się kłócić, że zamiast robić słaby serial, można było poświęcić budżet na dopracowanie gry, która też szału nie robi. Można tak dywagować w nieskończoność, dla mnie takie pomysły są nietrafione, gra to gra, a serial to serial. Wielu ludzi przejechało się na tej grze, oceny zebrała jako zwykły średniak, a głównym powodem była właśnie powszechna monotonia i nuda. Co do Bungie to chodzi mi o to, że mają już ogromne doświadczenie w robieniu genialnej strzelanki i budowaniu genialnego uniwersum. Destiny nie odstaje od Halo zbyt wiele, klimaty są dość podobne, ale jednak Destiny sprawia wrażenie dojrzalszego produktu, a jak będzie to się okaże. Robią swoje, nie podają daty wydania, pracują cały czas nad grą, zrobią betę z prawdziwego zdarzenia, a przede wszystkim mają taki kontakt z fanami, że każda inna firma mogłaby się tego od nich uczyć. Zrobili tylko HALO, albo AŻ. Gwarantuje, że wiele firm chciałoby mieć jeden taki genialny produkt, zamiast 10 miernych. Wyrobili sobie markę właśnie na Halo, więcej nie trzeba. Wśród użytkowników X'a Bungie było tym, czym dla użytkowników PS'a jest teraz ND. Mieli dość wytycznych M$'a, żeby doić z kolejnych części, więc odpuścili w końcu Halo i skupili się na Destiny, za co im chwała. Jak wyjdzie sojusz z Activision? Sam jestem tego ciekaw... Ma być jedno czy dwa duże DLC, a 2 lata potem kolejna część, zaś części Destiny wstępnie ma być 4, takie są wymagania Acti właśnie. Poza tym Destiny nie będzie żadnym MMO, więc porównywanie tej gry nie żadnego sensu, tym bardziej z typowym MMO jakim były Star Warsy (nieudane swoją drogą), które miały być kontrą na WoW'a. Owszem, Destiny czerpie z produktów MMO, ale takowym nie będzie, a to jest różnica już. Nigdy żaden z twórców nie określił tej gry mianem MMO, a nawet zaprzeczali i żeby jej takim nie określać. Użyli określenia "Shared World Shooter". Jak już przypasować to do czegokolwiek to do Borderlandsów w dużo bardziej poważnych klimatach i rozbudowanym światem. Co do podróży pomiędzy planetami to tutaj nie będzie czegoś takiego, że sobie sam lecisz statkiem, bez przesady... Takich oczekiwań to nawet ja nie mam. Po prostu wybierasz miejsce, gdzie chcesz obecnie grać i będzie loading, na którym właśnie leci nasz owy statek (gdzieś to było nawet pokazane). Kwestie naszego statku są wciąż owiane tajemnicą, ale ze względu na ograniczenia starej generacji, w tej części Destiny to będzie raczej miły dodatek niż jakiś konkretny punkt gry. Można się tylko cieszyć, że Bungie w końcu będzie po stronie Sony. O jakość Destiny się nie martwię. Bungie przekonało mnie już, że potrafią zrobić dopracowany produkt na długie godziny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 11 Listopad 2013 Myślę że o tym jaka bedzie ta gra przekonamy sie gdy w nia zagramy. Chcial bym abys mial racje, obawiam sie jednak ze racja bedzie po mojej stronie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 11 Listopad 2013 Wszystko zależy jakie kto ma oczekiwania, bo jak ktoś myśli, że to będzie WoW w kosmosie to się przejedzie :) Chociaż sam bardzo bym chciał, żeby tak było, to pozostaje realistą. Bardziej radziłbym patrzenie pod kątem Borderlandsów. Jak komuś sprawiało frajdę siekanie i szukanie nowego sprzętu, to w Destiny się odnajdzie natychmiastowo. Jak ktoś liczy na jakąś głęboką fabułę i długie godziny historii to raczej nie tutaj. Loot, loot i jeszcze raz loot, tym będzie ta seria stała i tym będzie dominowała :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 11 Listopad 2013 (edytowane) WoW tez mi sie nie podobal, MMORPG podzielony na lokacje to nie MMORPG .. jakies durne teleporty, rownlolegle serwery i ograniczenia. Lineage2 to bylo to ;) Edytowane 11 Listopad 2013 przez czacha79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piernik 60 Napisano 11 Listopad 2013 Ale jak to będzie wyglądało, przeszukiwanie lokacji będzie mega miodne i klimatyczne. Nudne Defiance w ogóle nie ma startu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 11 Listopad 2013 (edytowane) I stwierdzasz to na podstawie .. czego? Ze na filmiku z kolesiem grała jakaś laska, wiec myslisz ze i Ty bedziesz mial wirtualne kolezanki do grania? Ostatnio to powszechna maniera, ze w gameplayach z multi pojawia sie gracz plci zenskiej z milym glosem … ;) W rzeczywistosci jedyne co bedziesz slyszal to ruganie piskliwym glosem 13-latka.. takie zycie Kiedy juz pojawia sie prawdzwie gameplay'e a nie te spreparowane bedzie mozna mowic o miodnosci.. PS. przeszukiwanie lokacji to przeszukiwanie lokacji, czym sie rozni jedno od 2giego? ;) Edytowane 11 Listopad 2013 przez czacha79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żywy 690 Napisano 11 Listopad 2013 ja pragne tylko przypomniec, ze Destiny bedzie mialo zarowno tryb MMO jak i zwykle PvP, wiec kazdy znajdzie cos dla siebie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piernik 60 Napisano 11 Listopad 2013 I stwierdzasz to na podstawie .. czego? Ze na filmiku z kolesiem grała jakaś laska, wiec myslisz ze i Ty bedziesz mial wirtualne kolezanki do grania? Nie, stwierdzam na podstawie tego co widziałem, że przeszukiwanie lokacji będzie arcyciekawe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 11 Listopad 2013 I stwierdzasz to na podstawie .. czego? Ze na filmiku z kolesiem grała jakaś laska, wiec myslisz ze i Ty bedziesz mial wirtualne kolezanki do grania? Ostatnio to powszechna maniera, ze w gameplayach z multi pojawia sie gracz plci zenskiej z milym glosem … ;) W rzeczywistosci jedyne co bedziesz slyszal to ruganie piskliwym glosem 13-latka.. takie zycie Kiedy juz pojawia sie prawdzwie gameplay'e a nie te spreparowane bedzie mozna mowic o miodnosci.. Czepiasz się, że ktoś ocenia jakiś element z gry na podstawie tego co zobaczył na filmikach, a sam robisz to samo w temacie o DriveClub... Przyganiał kocioł garnkowi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach