MachoMan 90 Napisano 24 Kwiecień 2014 (edytowane) W dniu 24.04.2014 o 15:22, mack napisał: a trzeba mieć podwyższoną adapatability czy wystarczy bazowe 6? Na mostku w Iron Keep rolka do przodu przy bazowym 6 ADP absolutnie nie chroni mnie przed strzałem magią. Najbardziej mnie wkurzają lightning spears, jestem na one shota i mają olbrzymi phantom range na boki - zabijają mnie mimo że przeturlałem się w bok ale mnie gostek załatwił - zmienia się w wazon, biegnę do niego z oburącz halabardą, o on nagle one shotuje mnie z dual avelyne ... trzeba było być bardziej ostrożnym... Chyba przy 10 adp masz tyle iframes co w DKs1 przy fastrollu. Przy 150slu to raczej komfortowo możesz sobie dać 4 punkty do ADP :P Edytowane 24 Kwiecień 2014 przez MachoMan 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzana 9 Napisano 24 Kwiecień 2014 Hej chłopcy do czego jest chochla służącej. Otrzymałem ją od firekeeperki w domku gdzie się oddaje vessel do rozdysponowania od nowa pkt exp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MachoMan 90 Napisano 24 Kwiecień 2014 W dniu 24.04.2014 o 16:01, brzana napisał: Hej chłopcy do czego jest chochla służącej. Otrzymałem ją od firekeeperki w domku gdzie się oddaje vessel do rozdysponowania od nowa pkt exp To ci chyba dała ich służąca a nie firekeeperka. To jest broń. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fighterzysko 189 Napisano 24 Kwiecień 2014 Da się wyrolkować wszystko z bazowym ADP. Ale polecam ładować w tą statystykę szczególnie w pvp W dniu 24.04.2014 o 15:22, mack napisał: a trzeba mieć podwyższoną adapatability czy wystarczy bazowe 6? Na mostku w Iron Keep rolka do przodu przy bazowym 6 ADP absolutnie nie chroni mnie przed strzałem magią. Najbardziej mnie wkurzają lightning spears, jestem na one shota i mają olbrzymi phantom range na boki - zabijają mnie mimo że przeturlałem się w bok ale mnie gostek załatwił - zmienia się w wazon, biegnę do niego z oburącz halabardą, o on nagle one shotuje mnie z dual avelyne ... trzeba było być bardziej ostrożnym... To było do ciebie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 24 Kwiecień 2014 Wrócę jeszcze do tematu znerfienia . Jaki problem jest zrobić easy mode dla każuali i classic mode dla fanów serii i osób szukających wyzwania ? Chyba lepsze to niż nerfienie po całości nie uważacie? Dodatkowo jakiś pucharek złoty za przejście na classic żeby platynę mieli tylko ci którzy będą chcieli trochę się pomęczyć.(w końcu platyna sama z nazwy powinna być za dokonanie czegoś wymagającego) No i nie zapominajmy że jest co op który w ogóle wypacza poziom trudności do very hiper easy . 3 phantomy, 1 przyjmuje na tarczę 2 pozostałych klepie bezkarnie po plecach . Współczuję ludziom którzy w ten sposób stawiają swoje 1 kroki w DS, bo w zasadzie nie poczuli nawet co to Dark Souls . Tyle ode mnie, przejdę jeszcze NG+ i gra leci do żyda choć i tak uważam że DS2 to must have daleko przed innymi tytułami . ` 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anarch1946 18 Napisano 24 Kwiecień 2014 Zawsze można wejść do przymierza mistrzów i się męczyć :D 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 24 Kwiecień 2014 Zawsze można grać z wyłączonym TV :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piachu00 3128 Napisano 24 Kwiecień 2014 W dniu 24.04.2014 o 19:27, Numinex napisał: Zawsze można grać z wyłączonym TV :P. Albo stopami ;D ale widziałem na twitchu jak jakiś azjata grał stopami równie dobrze jak ja dłońmi :D 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 24 Kwiecień 2014 I widzicie, a na brak wyzwań narzekacie ;). Btw, czekamy na czyjś forumowy playthrough bez śmierci, albo używania ognisk w takim razie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mack 10 Napisano 24 Kwiecień 2014 po pojedynkach z magami zrobiłem sobie reset u kobitki i zaiwestowałem w INT tak aby móc używać Crystal Magic Weapon - trzeba bodajże mieć 28 INT aby uzyć. Ponieważ do PVP stosuję głównie Black Halberd +5 zrobiłem test na mobie z wieży Heide (rycerz miecz + tarcza): Black Halberd +5 + buff Crystal Magic Weapon - obrażenia od R1 (jednorącz) ok 350. Black Halberd +5 + buff Flame Weapon - obrażenia od R1 (jednorącz) ok 500. Soulvessel stracone - ponowny reset, powrót do bazowej INT 6 i rezygnacja z magii (Piromancy nie wymaga wysokiej inteligencji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MachoMan 90 Napisano 24 Kwiecień 2014 W dniu 24.04.2014 o 19:54, mack napisał: po pojedynkach z magami zrobiłem sobie reset u kobitki i zaiwestowałem w INT tak aby móc używać Crystal Magic Weapon - trzeba bodajże mieć 28 INT aby uzyć. Ponieważ do PVP stosuję głównie Black Halberd +5 zrobiłem test na mobie z wieży Heide (rycerz miecz + tarcza): Black Halberd +5 + buff Crystal Magic Weapon - obrażenia od R1 (jednorącz) ok 350. Black Halberd +5 + buff Flame Weapon - obrażenia od R1 (jednorącz) ok 500. Soulvessel stracone - ponowny reset, powrót do bazowej INT 6 i rezygnacja z magii (Piromancy nie wymaga wysokiej inteligencji) Buffy działają inaczej niż w poprzednich częściach, bo w 1 dodawały konkretną wartość wzmacnianą przez katalizator i ilość inta/faith. Teraz dodaje 50dmg +50% od danego żywiołu (czyli żeby zadawać większe obrażenia od cmw to broń musisz mieć z obrażeniami magiczymi itd.) i nie jest wzmacniane przez katalizator ani ilość int/faith. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 24 Kwiecień 2014 Cytat Wrócę jeszcze do tematu znerfienia . Jaki problem jest zrobić easy mode dla każuali i classic mode dla fanów serii i osób szukających wyzwania ? Chyba lepsze to niż nerfienie po całości nie uważacie? Dodatkowo jakiś pucharek złoty za przejście na classic żeby platynę mieli tylko ci którzy będą chcieli trochę się pomęczyć.(w końcu platyna sama z nazwy powinna być za dokonanie czegoś wymagającego) No i nie zapominajmy że jest co op który w ogóle wypacza poziom trudności do very hiper easy . 3 phantomy, 1 przyjmuje na tarczę 2 pozostałych klepie bezkarnie po plecach . Współczuję ludziom którzy w ten sposób stawiają swoje 1 kroki w DS, bo w zasadzie nie poczuli nawet co to Dark Souls . Tyle ode mnie, przejdę jeszcze NG+ i gra leci do żyda choć i tak uważam że DS2 to must have daleko przed innymi tytułami . ` Schranz jeszcze nie przyzwyczaiłeś się do tego że pieniądz rządzi światem a już w 100% Stanami i Europą...niestety.Mnie też to boli...Pamiętam jak o Demons Souls wyczytałem na jakimś us portalu i szukałem po całym Opolu,a wszyscy patrzyli na mnie jak na wariata :shok: nikt nie czaił gry.Dostałem ją dopiero w empiku na zamówienie.Całą grę przeszedłem na offie ,męczyłem się okrutnie przy ostatnim bossie ,podobnie było z Tower Knightem itp. ale satysfakcja gwarantowana i to poczucie spełnienia,teraz rzadko mi się zdarza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 25 Kwiecień 2014 W dniu 24.04.2014 o 11:49, brzana napisał: Jaki to czar/cud który kładzie bossa na 2 hity? :) Przepraszam, dopiero doczytałem! :D Oglądałem przedwczoraj speedrun, gdzie koleś kładł największych bossów dwoma-trzema Great Resonant Souls, a pakował jedynie w FTH, INT no i oczywiście w odpowiednie Chime'y. Charriot padł w czasie jazdy od trzech Climaxów ;). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fighterzysko 189 Napisano 25 Kwiecień 2014 W dniu 25.04.2014 o 04:47, Numinex napisał: Przepraszam, dopiero doczytałem! :D Oglądałem przedwczoraj speedrun, gdzie koleś kładł największych bossów dwoma-trzema Great Resonant Souls, a pakował jedynie w FTH, INT no i oczywiście w odpowiednie Chime'y. Charriot padł w czasie jazdy od trzech Climaxów ;).masz jakiegoś linka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fighterzysko 189 Napisano 25 Kwiecień 2014 (edytowane) W dniu 24.04.2014 o 16:01, brzana napisał: Hej chłopcy do czego jest chochla służącej. Otrzymałem ją od firekeeperki w domku gdzie się oddaje vessel do rozdysponowania od nowa pkt expu nas chłopaki na forum grają tym w pvp i to z powodzeniem:)A tu filmik jak szybko uzbierać 50.000 dusz w pierwszych 8 minutach gry:) http://youtu.be/Q59PdW-X7NM Edytowane 25 Kwiecień 2014 przez Fighterzysko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
motoko 36 Napisano 25 Kwiecień 2014 Ej tez ktos uwaza, ze ten boss szczurek to znak, ze tworcy gry puszczaja oko do fanow sifa? Jest niemalze identyczny tyle, ze bez miecza no i ta sama taktyka jak na sifa sprawdzila sie w 100%. Padl za pierwszym razem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 25 Kwiecień 2014 (edytowane) W dniu 25.04.2014 o 08:47, Fighterzysko napisał: masz jakiegoś linka? To akurat speedrun ze wszystkimi bossami, ale we wcześniejszym (trochę ponad 50 minut) też używał podobnego zestawu. Edytowane 25 Kwiecień 2014 przez Numinex 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fighterzysko 189 Napisano 25 Kwiecień 2014 W dniu 25.04.2014 o 11:50, Numinex napisał: To akurat speedrun ze wszystkimi bossami, ale we wcześniejszym (trochę ponad 50 minut) też używał podobnego zestawu. podziękować:) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzana 9 Napisano 25 Kwiecień 2014 (edytowane) Z duszy króla vendricka wykułem miecz króla co wygląda jakbym walczył ogromną figurą szachową. Zrobiłem na plus 5 dodalem dmg od ognia i trzymając oburącz przywalilem ancient dragonowi za ponad 930mg to dużo czy mało aha i jeszcze zakląłem go czarem crystal weapon Edytowane 25 Kwiecień 2014 przez brzana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 25 Kwiecień 2014 moi chłopcy :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
motoko 36 Napisano 25 Kwiecień 2014 parenting, you're doing it right Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 25 Kwiecień 2014 Zaskoczył mnie właśnie dość spory patch 121 MB . Z tego co wyczytałem będzie można teraz wejśc do shrine of winter od samego początku gry ? (zaraz to sprawdzę ) Jeśli tak to droga do platyny skróciła by się niesamowicie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 25 Kwiecień 2014 W dniu 25.04.2014 o 17:51, schranz napisał: Zaskoczył mnie właśnie dość spory patch 121 MB . Z tego co wyczytałem będzie można teraz wejśc do shrine of winter od samego początku gry ? (zaraz to sprawdzę ) Jeśli tak to droga do platyny skróciła by się niesamowicie . Chodziło podobno o naprawienie buga, który nie pozwalał niektórym graczom przejść przez Shrine bez rozpalenia Primal Bonfires, mimo że mieli odpowiedni poziom Soul Memory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 25 Kwiecień 2014 Faktycznie, pewnie to nawet i lepiej bo tak to można by iść po king's ring omijając 3/4 gry :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 25 Kwiecień 2014 gdzie jest w końcu ten kings ring?;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach