Sushi 611 Napisano 2 Lipiec 2013 (edytowane) Przy stanie 4-3 Radwańska miała 2 piłki na przełamanie, niestety się nie udało i Li obroniła serwis. Było kilka zajebistych wymian, Li raczej ma inicjatywę i atakuje, ale Aga się dobrze broni, więc w dalszym ciągu remis. Obie grają bardzo dobrze i punkty raczej biorą się z dobrych akcji, niż błędów przeciwniczki. Li miała właśnie 2 break-pointy i Agniecha się wybroniła, mamy równowagę. Damn, i przełamanie :/ Edytowane 2 Lipiec 2013 przez Sushi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zuba1899 662 Napisano 2 Lipiec 2013 jak dla mnie to agnieszka gra za bardzo asekuracyjnie.. cały czas do środka licząc na błędy chinki.. a tamta ja rozrzuca cały czas po korcie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robotyk 433 Napisano 2 Lipiec 2013 Ale broni się Radwańska kapitalnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 2 Lipiec 2013 jak dla mnie to agnieszka gra za bardzo asekuracyjnie.. cały czas do środka licząc na błędy chinki.. a tamta ja rozrzuca cały czas po korcie... Jak na Twoje zawołanie zaczęła cisnąć :D Poprzedni gem zajebisty, tak jak piszesz, Chinka cisnęła, ale Radwańska bieganiem do każdej piłki obroniła seta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redo 530 Napisano 2 Lipiec 2013 Set dla Radwańskiej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 2 Lipiec 2013 1:0! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pescar 98 Napisano 2 Lipiec 2013 Od chwili straty podania świetną pracę wykonała Radwańska. Dobra robota. Oby trochę tak przegrany set podłamał Li :) Bo gania czasami strasznie Age po korcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robotyk 433 Napisano 2 Lipiec 2013 I wyczuły moment aby skończyć seta bo zaczęło padać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laptok 529 Napisano 2 Lipiec 2013 (edytowane) Trochę fartownie, ale cały czas do przodu :) "Znowu po taśmie, chyba ta siatka została wyprodukowana w Chinach" ;) Gramy dalej Edytowane 2 Lipiec 2013 przez Laptok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laptok 529 Napisano 2 Lipiec 2013 Uff 8 piłka meczowa i w końcu mamy półfinał, masakra, wszystko po liniach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redo 530 Napisano 2 Lipiec 2013 Nerwowa końcówka ale się udało :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 2 Lipiec 2013 ale mnie ten Tomaszewski wkurzał ale najważniejsze zwycięstwo, choć nerwów było sporo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zuba1899 662 Napisano 2 Lipiec 2013 Polak i Polka w półfinale Wimbledonu :-) pięknie ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 2 Lipiec 2013 Jeśli kogoś interesuje, to na polsacie sport leci powtórka. Ja niestety 2 ostatnie sety ominąłem, a chętnie zobaczę co się w końcówce wyczyniało, bo jak czytałem na onecie jak się Chinka broniła, to myślałem, że nie skończą. Jest mega szansa dla Radwańskiej na zwycięstwo, patrząc na sam ranking to pozostałe przeciwniczki nie są nawet z pierwszej 10 WTA. Ktoś wie jak się kształtuje historia pojedynków Radwańskiej z Lisicki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
redo 530 Napisano 2 Lipiec 2013 Ktoś wie jak się kształtuje historia pojedynków Radwańskiej z Lisicki? 1/1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zuba1899 662 Napisano 2 Lipiec 2013 Podobno Janowicz ma zagrać jutro w klapkach Kubota :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pakasiedlce 321 Napisano 2 Lipiec 2013 Tenis przez najbliższy miesiąc to nowy polski sport narodowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 2 Lipiec 2013 Tenis przez najbliższy miesiąc to nowy polski sport narodowy I bardzo dobrze. Sam się tenisem zainteresowałem ok. 2 lata temu i nie zamierzam ukrywać, że głównie dzięki temu, że Radwańska zaczęła się pojawiać. Wcześniej tylko od niedzieli rzuciłem okiem na jakiegoś wielkiego szlema jak akurat leciał. Sytuacja, która ma miejsce teraz to naprawdę ogromny sukces polskich tenisistów i jeżeli utrzymają taką formę to nie mam nic przeciwko żeby tenis stał się sportem narodowym. W erze open sukcesów było jak na lekarstwo, był Fibak, który cisnął w deblu i miał ćwierćfinał w szlemie. Fyrstenberg i Matkowski w deblu kilka lat temu zaczynali się pojawiać, ale to co się dzieje w tegorocznym Wimbledonie to jest sukces, którego jeśli oni sami nie osiągną ponownie, to będziemy czekać kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt lat. Lepszym sportem narodowym jest piłka nożna? Mi większą przyjemność sprawia oglądanie jednego sportowca, który przez 3, czy nawet więcej godzin zostawia całe swoje serce na korcie, niż 11 patałachów, którzy na euro grają padakę, a kilkadziesiąt milionów Polaków przed telewizorami włosy sobie z głowy rwie na widok tych wyczynów. Może jakby dostawali hajs, tak jak tenisiści, za wygrane mecze, to by nie było blamażu w postaci remisu z Mołdawią. Nie masz wrażenia, że coś w tym jest? Wygląda jakby sił nie mieli na 90 minut, a tenisista musi śmigać w skrajnych przypadkach nawet i 5 godzin, jeśli wypadnie 5-setówka dłuższa. A w ekstremalnych przypadkach można i biegać na korcie przez 3 dni :) Normalną sytuacją jest to, że jeżeli w danej dyscyplinie idzie dobrze, odnosimy sukcesy, to mecze pojawiają się w TVP1 czy zwykłym Polsacie. Tak było z Małyszem, Kowalczyk, siatkówką, piłką ręczną. Ludzie zaczynają oglądać i interesować się daną dyscypliną, bo są najwyraźniej głodni sukcesów. Ja się ciesze popularnością tenisa na forum, choćby wynikającą z tego co się na kortach w UK dzieje, i zapraszam wszystkich gorąco do dyskusji i komentowania meczów. Małysz przestał skakać, to już o skokach trochę ucichło. Piłkarze przestali grać jakieś 30 lat temu, a huczy do tej pory. Fenomen! ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laptok 529 Napisano 3 Lipiec 2013 Jak już sięgamy do historii, to moja przygoda z tenisem, zaczęła się od... "pingla" i Andrzeja Grubby :P Dopiero, jak trochę podrosłem i pojawiła się możliwość śledzenia wydarzeń wielkoszlemowych, to gdzieś tak w połowie lat 90 przerzuciłem się na Tenis ziemny. Załapałem się jeszcze na Beckera, Changa [jeden z moich ulubionych], Ivanisevicza, Kraijczka, Medwediewa oraz na niesamowite pojedynki Samprasa z Agassim [mój guru] :) Oczywiście o Polakach (w owych czasach) nie było ani widu, ani słychu - sukcesem było przebrnięcie kwalifikacji, toteż w swojej "pasji" byłem raczej osamotniony. Jeśli chodzi o "aktywny udział", to z czasem zacząłem pogrywać na betonie (jeszcze na boiskach siatkówki, bez siatki lub z jakąś prowizorką), by z czasem przerzucić się na nawierzchnie ziemną, już z normalnym sprzętem (a raz miałem okazję zagrać na sztucznej trawie). Jeszcze dzisiaj z chęcią bym poodbijał, ale nie ma z kim - o dziwo, jest więcej chętnych do Squasha :P Wracając do meritum, chłopaki zagrają na korcie nr 1 zaraz po meczu Djoko (14:00), czyli najwcześniej ok. g. 15:30-16. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 3 Lipiec 2013 (edytowane) Trzymamy kciuki za Verdasco! Pierwszego seta wygrał. Któremuś z Polaków łatwiej będzie walczyć z nim, niż z Murrayem.A A polski mecz wyrównany, jakoś szalonego widowiska nie ma. Dopiero teraz mogę się skupić na meczu i zobaczymy co nam z tego wyjdzie. Ja trzymam kciuki za Janowicza, ma większe szanse w kolejnej rundzie. 2:0 dla Verdasco i 2:0 dla Janowicza :) Edytowane 3 Lipiec 2013 przez Sushi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laptok 529 Napisano 3 Lipiec 2013 Na razie serw wchodzi, więc Kubot nie ma za dużo do gadania. Co do Murraya, to coś czuję, że szykuje nam się 5 setów ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 3 Lipiec 2013 Szkocik się chyba obudził, bo w 3 secie już 5:1 :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zuba1899 662 Napisano 3 Lipiec 2013 Ciężki mecz dla Szkota ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 3 Lipiec 2013 Ale wygrał w końcu, Janowicz będzie miał ciężkie zadania i raczej na chwilę obecną półfinał może okazać się szczytem. Chociaż w paryżu Murray dostał niezłe bęcki :D Teraz na polsacie sport leci powtórka Verdasco-Murray. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laptok 529 Napisano 3 Lipiec 2013 (edytowane) Cóż za wymiany w meczu Murray - Verdasco. Przy tym spektaklu mecz Polaków (do jednej bramki) wydał się lekko usypiający ;) Anglik (sorki Szkot / ew. Brytyjczyk :P) jednak dopiął swego i będzie trudny do przejścia, w szczególności przy takiej publiczności oraz "lekkiej" pomocy "liniowych" ;) co nie oznacza, że nasz jest bez szans. Moim zdaniem to jedyny zawodnik w zasięgu JJ (w końcu raz już go pokonał), więc piątkowy mecz zapowiada się wybornie. Djoker poza zasięgiem. Edytowane 3 Lipiec 2013 przez Laptok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach