Skocz do zawartości
LionelPL

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie gryf zamiótł wszystko... MOGŁEM tak spamować znakami, że szok :D

I na 2 podejście na najwyższy poziom obowiązkowo GRYF :D

Choć do dziś nie znam statów Setu Wilka ;) (więc kto wie, ale na 100% GRYF/WILK)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w pierwszym przejsciu gry mialem set Gryfa, teraz za drugim podejsciem postanowilem zalozyc set Kota. Ciagle nie mam setu Wilka, wiec moze zmienie zdanie jak go zdobęde i wymaksuje na ostatni level.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 12.07.2015 o 19:59, DigitalMan_PL napisał:

Choć do dziś nie znam statów Setu Wilka ;) (więc kto wie, ale na 100% GRYF/WILK)

Łap ;) Gryf daje większy bonus do znaków w samych częściach rynsztunku, ale z Wilkiem i skillem szkoły Gryfa moc znaków jest wciąż niezła, a i Wilk ma całkiem ciekawe bonusy do ataku i adrenaliny, no i wyższy poziom, więc wyższa wartość pancerza. No i Wilk wygląda dla mnie zdecydowanie lepiej, ale to kwestia gustu. Korzystam z setu Wilka i skilla szkoły Gryfa (głównie do szybszej regeneracji wytrzymałości) skupiając się na walce i alchemii. W znaki w drugim przejściu nie inwestowałem w ogóle oprócz Aksji do dialogów. Koszę wszystko młynkiem :D

Witcher_3_Mastercrafted_Wolf_Gear_Stats-

W dniu 12.07.2015 o 19:59, DigitalMan_PL napisał:

U mnie gryf zamiótł wszystko... MOGŁEM tak spamować znakami, że szok :biggrin:

I na 2 podejście na najwyższy poziom obowiązkowo GRYF :biggrin:

Jak lubisz spamować znakami to koniecznie sprawdź kombinację znaków z alchemią, oczywiście to do zrobienia będzie możliwe na wysokim poziomie przy sporej ilości punktów umiejętności, ale to całkiem niezła zabawa. Wyśmienite eliksiry Zamieć - nie zużywa wytrzymałości gdy jest maks punktów adrenaliny, Las Mariborski - przyśpiesza ładowanie adrenaliny i zwiększa maksymalną ilość punktów adrenaliny do 4, Filtr Petriego - zwiększa moc znaków, z umiejętności ogólny skill gdzie adrenalina zwiększa też moc znaków, z walki pierwszy skill do adrenaliny - po otrzymaniu obrażeń brak spadku adrenaliny, z alchemii skill Synergia, który zwiększa bonus mutagenów o 50%, przy czterech niebieskich mutagenach łatwo przekroczyć granicę 300% mocy znaków. Wtedy Igni zadaje ogromne obrażenia, a ze schowanym mieczem nawet dwa razy większe. Przy wszystkich punktach adreanaliny i dopóki działa zamieć można używać znaków bez czekania aż się odnowi wytrzymałość. Jak jeszcze weźmiesz skill Opóźniony rozkład i wyśmienitego Raffarda Białego, to dodatkowo jesteś nieśmiertelny i spamujesz znakami bez przerwy ile chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi wam o tego gryfa na skellige, na wysepce gdzie jest ten gosc co chce ksiazki o tematyce religijnej? Ja go pokonalem:D Mam nawet filmik nagrany:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie... szukajac rynsztunku zmii... 

czy ktos mial taki motyw ze wejscie do krypty gdzie leza zwloki kolgrima bylo zamkniete???
na necie widzialem ze ludzie przychodza na ten cmentarz i wyskakuje im jakas zjawa ...

ja krecilem sie tam kilka razy o roznych porach dnia i nocy i nic a jak zejde na dol do wejsc nie moge bo krata zamknieta :sad:

dodam ze juz chyba zanim zaczolem te zadanie przejechalem przez ten cmentarz ale nie pamietam czy mi sie ta zjaawa pojawila..

Edytowane przez TaMLiN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po zakonczeniu gry bede mogl nadal wykonywac zadania poboczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale nie wszystkie, część zadań może być nie dostępnych np. poboczne z jaskrem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przeszedłem Wiedźmina. Cała seria zatoczyła krąg, gdyż pierwszą część ukończyłem 13 lipca 2008 a trzecią dzisiaj.

Grałem od 18 maja do dzisiaj. Nie umiem ubrać w słowa podziwu dla tej gry. Była to najlepsza gra/seria w jaką kiedykolwiek grałem. Grafika, muzyka, grywalność, wszystko, wszytko na najwyższym poziomie, nawet bugi itp. nie mają przy tym większego znaczenia.

Co do zakończenia

Ciri zostaje wiedźminką a Geralt rusza dalej.

Czułem mega zawód jak Geralt mówił Emhyrowi, że Ciri nie żyje. Aż się zniechęciłem. Poszedłem do twierdzy, otrzymałem miecz Jaskółkę (już coś podejrzewałem, że to jakieś kłamstwo z tą śmiercią). Lecę do karczmy a tam Ciri i uśmiech na mojej twarzy :)

A teraz? Nie wiem co zrobić ze swoim życie, polecieć do Empiku po książki czy co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 13.07.2015 o 10:37, AdekO_o napisał:

A teraz? Nie wiem co zrobić ze swoim życie, polecieć do Empiku po książki czy co?

Leć jak najprędzej. Wciągniesz się tak samo jak w grę.

Wracając do dodatków. Jak myślicie, w jakim czasie CDPR umiejscowi drugi dodatek? Przed, w trakcie czy może po głównej fabule, bo jednak taka podróż na południe nie pasuje kompletnie w żadne z tych ram czasowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście wolałbym aby dodatki rozgrywały się po wydarzeniach z głównej linii fabularnej. Wolę jednak ciągłość fabuły a nie powroty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o patchu cisza

Momot na forum cpdr pali głupa i irytuje ludzi wstawkami w stylu "wiem ale wam nie powiem bo nie moge"

Bardzo śmieszne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy trofea Mesmer i Śmierć w przestworzach mam wykonać wyłącznie na ludziach czy na zwierzętach/potworach też może być (np. wilki) ?

EDIT: moderator może usunąć post

Edytowane przez AdekO_o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ludziach i "nie ludziach" czyli nie potworach :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 13.07.2015 o 14:33, arkadiuszj napisał:

A o patchu cisza

Momot na forum cpdr pali głupa i irytuje ludzi wstawkami w stylu "wiem ale wam nie powiem bo nie moge"

Bardzo śmieszne

Czekam na tego patcha bo chcę drugi raz przejść grę i wkurza mnie to bo już w zeszłym tygodniu miał być potem podali że w tym a zaraz się okaże iż jeszcze sobie poczekamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 13.07.2015 o 16:14, Angelus528 napisał:

Czekam na tego patcha bo chcę drugi raz przejść grę i wkurza mnie to bo już w zeszłym tygodniu miał być potem podali że w tym a zaraz się okaże iż jeszcze sobie poczekamy

Mam to samo- czekam zeby zacząć drugie przejście na najwyższym poziomie juz po patchu

Miał byc w zeszłym tygodniu dlatego nie dawali dlc

Pozniej bezczelnie (i nieprawdziwie) odpisali ludziom na forum ze wcale nie mówili ze dadzą patch a patchlog

Teraz cisza - jak potrafią spieprzyc dlc ciri ważące tyle co nic to obawiam sie o ten patch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie DLC.

Podobno któryś pacz zniósł regionalizacje na DLC, prawda to? Ktoś może potwierdzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Blokada regionalna DLC to chyba leży w kwestii Sony i Playstation a nie twórców gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie sadzicie,ze skoro sa schematy na miecze na 46 poziom i potwory na 45 to redzi planuja zrobic dodatki fabularne na podobnych levelach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo podwaliny pod NG+ :P W wywiadzie było, że dodatki będą najprawdopodobniej dla wysoko poziomowych postaci, więc może przygotowali sobie teren żeby potem mniej roboty było.

Edytowane przez Krzyszt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No oby, oby, bo nie wiem jaka gra teraz zapełni pustkę w moim sercu po tej grze

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieeee, to juz jest kompletny idiotyzm ...

Zaczalem wlasnie zadania na Skellige, aby sie tam przeniesc wymagany lvl 16. Jestem juz po stypie, zaczynam misje w ktorych mam pomóc Crahowi (Cerys i Hjalmar) a ta misja ECHA PRZESZLOSCI z Myszoworem w miejscu katastrofy jest na sugerowany level 13. Co to k.wa ma byc??? Zeby sie dostac na Skellige to 16, ale zadania na Skellige 13????? Przeciez to sie kupy nie trzyma. Czy naprawde w tym CD PROJEKT pracuja sami idioci??? No i dupa, mam 20 level a zadania bede robil za damski ch.j To juz robi sie niepowazne.

Edytowane przez carsonix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 13.07.2015 o 18:57, AdekO_o napisał:

No oby, oby, bo nie wiem jaka gra teraz zapełni pustkę w moim sercu po tej grze

Mam to samo ;) :( Niby gra, ale kurna tak EPICKA, że nic nie przykuwa mnie teraz do konsoli, wszystko jest jakieś NIE takie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 13.07.2015 o 18:36, toreso napisał:

Chodzi Ci o pierwszy akapit? To jest tekst z 20 maja. I możesz być pewny, że to nie działa. Sprawdzałem na tamtym i paru nowszych DLC kiedy na amerykańskim PS Store pojawiały się wcześniej. Po pobraniu wisi cały czas na "gotowe do zainstalowania". Z tego co się orientuję to jest tylko kilka gier, chyba nawet mniej niż 5, które nie mają blokady regionalnej na DLC.

W dniu 13.07.2015 o 18:51, Krzyszt napisał:

Albo podwaliny pod NG+ :P W wywiadzie było, że dodatki będą najprawdopodobniej dla wysoko poziomowych postaci, więc może przygotowali sobie teren żeby potem mniej roboty było.

Ja stawiam na NG+ (i mam nadzieję, że dodatki będą się skalować wzwyż jak się przeleweluje swoją postać wcześniej) bo same drzewka umiejętności i cała idea posiadania tylko 12 aktywnych umiejętności sugeruje, że w pewnym momencie będzie można odblokować wszystkie skille i wtedy dopiero zacznie się zabawa z przygotowywaniem się do walki z konkretnym potworem i wyborem także odpowiednich umiejętności a nie tylko olej i odpowiednie bomby. Z podniesionym o wiele poziomem trudności wtedy walka będzie jeszcze ciekawsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi