Skocz do zawartości
LionelPL

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.07.2015 o 08:26, AdekO_o napisał:

Do wykonania trofeum strzelec wyborowy, która kusza i które bełty będą najlepsze i gdzie znajdę schematy na nie. I czy np. gra mi zaliczy trofeum jeśli wypiję eliksir na zadawanie więcej obrażeń podczas wykonywania tego trofeum ?

Nie ważne jaka kusza i czy coś piłeś. Ważne żeby trafiać w czubek głowy aby zaliczyło trafienie krytyczne (polecam włączyć logi w opcjach wyświetlania, bo wtedy widać na zielono trafienie krytyczne). Ja robiłem w taki sposób, że strzelałem z kuszy przy auto celowaniu do momentu aż przeciwnik miał mało hp, dosłownie na 1 strzał z kuszy i rzucałem na niego AKSJI, 1 strzał w czubek głowy = śmierć z trafieniem krytycznym. Polecam miejscówkę diabli dół w velen. Można medytować i przeciwnicy się respawnują po 3-6. 

Edytowane przez seba842005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalem sobie spokoj z tym trofeum. Naliczylem 63 trafienia w glowe (ekran sie zatrzasl,trafienie krytyczne) nie wiem czemu nie zaliczylo :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętacie moze jak załączyć wyścigi w rezydencji vegelbundow?

Wyścigi we Wrońcach zaliczone następne wyścigi jak zadanie sie nie pojawiły a w rezydencji jak pojechałem cisza i zero wyścigów

Nie pamietam juz jak to robiłem poprzednio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś koleś na rynku w Novigradzie zapraszał na wyścigi. Aktywowały się pewnie po wykonaniu jakiegoś zadania głównego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.07.2015 o 12:00, AdekO_o napisał:

Dalem sobie spokoj z tym trofeum. Naliczylem 63 trafienia w glowe (ekran sie zatrzasl,trafienie krytyczne) nie wiem czemu nie zaliczylo :-(

Mi na patchu 1.07 wpadło bezproblemowo. Nie liczyłem ile razy... po prostu strzelałem aż wpadło. Już myślałem, że przejście na patchu 1.07 nie da mi platyny za poziom, ale jest udało się ją wbić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.07.2015 o 12:00, AdekO_o napisał:

Adek do tego trofka przydatne/potrzebne są:

1.kusza jakakolwiek, najlepiej jak najmocniejsza

2.bełty np. rozrywające.

3.umiejętność spowalniania czasu podczas strzelania

4.Aksjii do otumanienia przeciwnika (ale NIE ten poziom, który sprawia, że przeciwnik zabija z nami)

5.Diabli Dół i wywabianie przeciwników pod bramę

6.tona cierpliwości.

Przynajmniej ja tak go wbiłem. Oddałem chyba ponad 200 strzałów w głowę zanim wpadło ;)

W dniu 29.07.2015 o 12:01, arkadiuszj napisał:

Pamiętacie moze jak załączyć wyścigi w rezydencji vegelbundow?

Wyścigi we Wrońcach zaliczone następne wyścigi jak zadanie sie nie pojawiły a w rezydencji jak pojechałem cisza i zero wyścigów

Nie pamietam juz jak to robiłem poprzednio

Wyścigi w rezydencji chyba odpalają się dopiero po balu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi strzałami w głowę to wydaje mi się, że wszystkie obrażenia jakie zadamy przeciwnikowi przed krytykiem w głowę, muszą być również z kuszy.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Nie muszą być z kuszy, można przeciwnika "zmiękczyć" w inny sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Gumiś: możliwe, ja w sumie niczego innego nie używałem do tego trofka. Wpadałem do Diablego Dołu, jak 3-4 za mną zaczynało biec, to ustawiałem się przed bramą i strzelałem po kolei i do skutku.

Edytowane przez Sithman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewidentnie cos musi byc nie tak, bo juz naliczylem 80 poprawnych HS. Przed wykonywaniem trofea mialem cos kolo 1200xp, teraz mam 1704. Za kazdego zabitego dostsje 2xp, wychodzi,ze zabilem cos kolo 200-250 przeciwnikow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miał ktoś z was problem z niegrającą muzyką w grze? Nie wiem co się stało ale odpaliłem grę i nie ma muzyki, ani w trakcie gry ani w trakcie przeglądania ekwipunku. A bez muzyki jest jakoś tak dziwnie, nawet w trakcie walki się nie odpaliła. Nie wiem czy to że mam pobieranie w tle może mieć coś z tym wspólnego. Wyłączyłem i włączyłem grę i dalej nic. Nie próbowałem jeszcze kompletnego wyłączenia konsoli i włączenia ale to później sprawdzę gdyby nic się nie zmieniło.

E: Dobra, fast travel mi pomógł, wróciła muzyka :D

Edytowane przez Scooby-Doo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sprawdzić czas poświęcony na gre?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie, że nie narzekam, grę przeszedłem bez większych bugów, ale to było na starszych patchach...

Po tym co czytam wolałbym, żeby Redzi jednak załatali tą grę zanim wypuszczą ng+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest problem z misja najgrozniejszy potwor na skilge po zabiciu wilkolaka nic sie nie dzieje ,tak jakby sie dalej walczylo i tez jest problem z misja mistrz areny ulle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.07.2015 o 16:30, tomkill napisał:

jest problem z misja najgrozniejszy potwor na skilge po zabiciu wilkolaka nic sie nie dzieje ,tak jakby sie dalej walczylo i tez jest problem z misja mistrz areny ulle

Mistrz areny to ta ostatnia misja z cyklu walk na Skellige? Na patchu 1.05 albo 1.04 (lub wcześniejszym) miałem buga z ostatnim fragmentem walk na Skellige. Bez spoilowania powiem tylko tyle że Geralt zamiast bić pięściami w dłoni trzymał niewidzialny miecz którego nie dało się schować a co za tym idzie nie dało się w żaden sposób atakować. Musiałem wtedy wczytać wcześniejszy save.

A co do zlecenia Najgroźniejszy potwór na Skellige, to faktycznie jest to bug który wszedł z patchem 1.07 i chyba w tej chwili nie ma solucji jak sobie z tym poradzić. Wczoraj robiłem tego questa i u mnie również ten bug wystąpił.

Edytowane przez Scooby-Doo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jakiś dziwny problem. Posiadam zbroje kota, jest ona od 14lvl a teraz po uaktualnieniu do 1.07  całe wyposażenie Kota jest od 17lvl o.0 

też tak macie? 

Edytowane przez maciek1027

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tylko miałem ulepszone i od kowala wyszedłem w gaciach i z gołymi łapami ale to było tego samego dnia co wyszedł patch.

Teraz już jestem na 27.

Musisz po prostu zmienić na coś innego i dobić do 17.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taką sprawę: 

Większy kamień runiczny czernobóg daje 5% do ataku. Mam je umieszczone we wszystkich gniazdach w pancerzu, w sumie 7.
Znalazłem fajne rękawice, z dwoma gniazdami, i chciałem je tam umieścić. Ale nie mogę, ponieważ kamienie można umieścić tylko w mieczach.
I taką informację otrzymuję od gry gdy wciskam X. Czy od jakiegoś patcha coś się zmieniło z tym ulepszeniem, czy mam jakiegoś buga?

Jak umieściłem te kamienie w pancerzu? Usunąłem u kowala kamień z rękawic, i rzeczywiście obrażenia spadły mniej więcej o 5%
Ale z kolei gdy umieszczam kamienie w mieczach, obrażenia nie rosną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.07.2015 o 17:46, WaldekM napisał:

Mam taką sprawę: 

Większy kamień runiczny czernobóg daje 5% do ataku. Mam je umieszczone we wszystkich gniazdach w pancerzu, w sumie 7.

Znalazłem fajne rękawice, z dwoma gniazdami, i chciałem je tam umieścić. Ale nie mogę, ponieważ kamienie można umieścić tylko w mieczach.

I taką informację otrzymuję od gry gdy wciskam X. Czy od jakiegoś patcha coś się zmieniło z tym ulepszeniem, czy mam jakiegoś buga?

Jak umieściłem te kamienie w pancerzu? Usunąłem u kowala kamień z rękawic, i rzeczywiście obrażenia spadły mniej więcej o 5%

Ale z kolei gdy umieszczam kamienie w mieczach, obrażenia nie rosną.

A nie mylisz kamieni runicznych z glifami?

Te pierwsze używa się do oręża, a te drugie do zbroi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.07.2015 o 18:56, Sithman napisał:

A nie mylisz kamieni runicznych z glifami?

Te pierwsze używa się do oręża, a te drugie do zbroi.

No nie, widzę co mam w zbroi, to kamienie z 5% siły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed patchem faktycznie kamienie 5% do obrazen wkladalo sie do zbroi. Po patchu juz nadaja sie tylko do mieczy. Niestety teraz nie ma zadnych dobrych kamieni do zbroi jesli ktos woli walke a nie znaki. Natomiast obrazenia rosna po wlozeniu kamieni w miecz tylko musisz miec ten miecz wyciagniety, to nie jest bug od poczatku tak bylo.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez rosomakoborsuk
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.07.2015 o 08:44, haobao_PL napisał:

Nie, na pewno nie, bo 2min wcześniej uwolniłem gościa z klatki :biggrin:

Czytam internety, znalazłem porady co do kart i takie coś:

"Kolejne do zrobienia to ogrywanie wszystkich spotkanych kupców, barmanów, zielarzy, kowali i płatnerzy. Nie musimy się specjalnie martwić, bo owych graczy jest więcej niż kart, które możemy wygrać."

Także jeszcze nie ma dramatu :)

W dniu 29.07.2015 o 09:00, Nath_147 napisał:

Ja grałem tez wg poradnika i w nim bylo info tylko dwóch kupcach których trzeba uwolnić, i znajdowali sie w innych miejscach, chyba nie każdy uratowany daje kartę, ja uratowałem dodatkowo zielarza w skillige i tez karty nie wygrałem. I jak ktos wspomniał, jest tylko jedna pula karty niezależnie od lokacji.

Porzuciłem chwilową panikę i wbiłem do Navigardu. Dwóch pierwszych kupców i...randomowe karty wpadły :) Także z losowymi kartami imo jest ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.07.2015 o 19:33, rosomakoborsuk napisał:

Przed patchem faktycznie kamienie 5% do obrazen wkladalo sie do zbroi. Po patchu juz nadaja sie tylko do mieczy. Niestety teraz nie ma zadnych dobrych kamieni do zbroi jesli ktos woli walke a nie znaki. Natomiast obrazenia rosna po wlozeniu kamieni w miecz tylko musisz miec ten miecz wyciagniety, to nie jest bug od poczatku tak bylo.

Dzięki, już wszystko jasne. Chyba zostawię te kamienie na stałe ;-)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.07.2015 o 19:33, rosomakoborsuk napisał:

Dla mnie te kamienie lepiej pasowały do zbroi niż tak jak zrobili teraz do mieczy. Raz, że do zbroi teraz zostały tylko glify +10% do mocy tylko jednego znaku a dwa, że do mieczy jest runa +5% mocy znaków ogólnie, więc ma sens opcja kamienia do zbroi z ogólnym bonusem siły ataku. Teraz jak ktoś nie idzie w znaki to pozostaje włożenie glifów Quen, bo tego znaku używa się niezależnie od stylu walki. Całe szczęście, że przed patchem powkładałem do zestawów kota, niedźwiedzia i wilka, którym gram aktualnie, te kamienie +5% do ataku, to teraz przy zestawie skierowanym na jak największe obrażenia mam bonus i ze zbroi i z miecza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Natrafiłem na kolejnego buga to poinformuje, może komuś się przyda. Questy poboczne "Statuetka szlachcica" oraz "Statuetka żołnierza".

Być może bug jest tylko w określonej sytuacji, na tym przejściu nie zatrzymałem Triss w Novigradzie i udała się do Koviru jednak po walce z Gonem w Kaer Morhen Triss jest dostępna w Novigradzie, na piętrze w Passiflorze. Rozmawiając z Triss są obie opcje dialogowe dotyczące obu statuetek, żołnierza i szlachcica jednak niezależnie od tego co byśmy nie wybrali to udając się z Triss na miejsce gdzie odprawia rytuał jest tylko jedna opcja dialogowa: "Odczarujmy szlachcica". Rzecz w tym że wówczas Triss odczarowuje statuetkę żołnierza i ten quest pokazuje się jako zakończony, natomiast quest "Statuetka szlachcica" widnieje w zadaniach i tam widać jej cel jednak gdy wybierzemy to zlecenie to pod minimapą celu nam nie pokazuje a kiedy wrócimy do Triss to opcja dialogowa dot. statuetki szlachcica nie pojawia się. Próbowałem wybierać początkowo i jedną i drugą opcję dialogową na obu jest to samo.

Jak grałem za pierwszym razem to chyba również po walce w Kaer Morhen udałem się do Triss z tymi questa (najprawdopodobniej na patchu 1.05) i wtedy wszystko działało poprawnie, po odczarowaniu jednej figurki jeszcze na miejscu można było poprosić Triss o odczarowanie drugiej, w tej chwili Triss od razu znika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi