Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Sony chyba wystraszylo sie krytyki bo oglosili na blogu ze Driveclub po upgradzie bedzie dzialal rowniez bez plusa. Alez mi laska :D

Edytowane przez kevcio23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale do zabawy w multi (a na tym gra się opiera) i tak tego plusa trzeba będzie mieć, więc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sony chyba wystraszylo sie krytyki bo oglosili na blogu ze Driveclub po upgradzie bedzie dzialal rowniez bez plusa. Alez mi laska :biggrin:

Coz, jednak fala krytyki ktora ich zalala, pokazala ze nagle z powodu wszyskich negatywnych komenatrzy gra zaczyna dostawac zla prase... Decyzja biznesowa - trzeba to zmienic. Dajemy upgrage bedzie pelniakiem.

Ale do zabawy w multi (a na tym gra się opiera) i tak tego plusa trzeba będzie mieć, więc...

Owszem, duzo racji w tym co napisales. Niemniej - tu chodzilo o brak zgody na praktyke duzego (80%) DLC. Drugie - jesli ktos bedzie mial przerwe w abonamencie moze zawsze spedzic troche czasu w trybie singlowym ktory ta gra oferuje (mimo iz skupia sie na multi). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No gra wygląda bardzo ładnie, ale to już wiedzieliśmy od dawna, że będzie opad szczeny.

Jednak model jazdy strasznie m się nie podoba, typowy NFS można by powiedzieć.

Maserati na zakrętach jedzie jak przyklejone do drogi, a dupa powinna mu latać na prawo i lewo.

Wiadomo, że to arcade i nie liczyłem na nic innego, ale myślałem, że będzie chociaż odrobinkę skillowy model jazdy.

No nic, wg mnie to taki NFS w innych barwach i otoczce, cała reszta pozostaje taka sama :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Graficznie pięknie, to co cieszy to dobrze oddana prędkość jazdy, jedyna niewiadoma to model jazdy, trzeba spróbować samemu, ale jeżeli przy grze pracują ludzie od PGR, to wydaje mi się, że nie ma co się martwić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Patricko - no wiadomo bylo ze to wyroslo z arcade, choc z ocena modelu ja sie wstrzymam do momentu kiedy bede mial okazje ograc PS+ edt. 

Moze dadza jakies ustawienia ktore wplywaja na wlasciwosci jezdne (trakcja, wychodzenie z poslizgow i cos tam jeszcze). 

Ale fakt masz racje auto dosc mocno przyklejone do asfaltu choc chyba wole to niz model jazdy z GRID2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było?

UPDATE: Our priority for DRIVECLUB is to enable you to play and enjoy everything it has to offer and PlayStation recognises that the prior plan for DRIVECLUB entitlement for the upgrade to the PS Plus edition was not appropriate. As a result, we have adjusted the PlayStation Plus terms for DRIVECLUB.

Now, If you intend on downloading DRIVECLUB PlayStation Plus Edition, and upgrading to the full game experience, you will have access to the full game even if your PlayStation Plus subscription runs out.

http://blog.eu.playstation.com/2014/05/07/whats-included-driveclub-playstation-plus-edition/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 filmiki na głównej:

http://www.pssite.com/news-32962-od_switu_do_zmierzchu___rozgrywka_w_driveclub_na_nowych_materialach.html

Dla mnie osobiście słabo to wygląda, nie widzę tu nic ciekawego. Jakoś to wszystko kolorowe i nijakie. Uwielbiam większość wyścigów ale ta gra co nowa wiadomość to gorzej.

Widzę że muszę się przyjrzeć bardziej project cars, do tej pory nie interesowała mnie ta gra ale po ostatnich wiadomościach widzę że może być ciekawie odwrotnie niż driveclub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No gra wygląda bardzo ładnie, ale to już wiedzieliśmy od dawna, że będzie opad szczeny.

Jednak model jazdy strasznie m się nie podoba, typowy NFS można by powiedzieć.

Maserati na zakrętach jedzie jak przyklejone do drogi, a dupa powinna mu latać na prawo i lewo.

Wiadomo, że to arcade i nie liczyłem na nic innego, ale myślałem, że będzie chociaż odrobinkę skillowy model jazdy.

No nic, wg mnie to taki NFS w innych barwach i otoczce, cała reszta pozostaje taka sama :)

Tak na dobrą sprawę dopóki nie zobaczymy jak grają gracze między sobą do dopóty nie będziemy wiedzieć jak skillowa jest gra. Oby nie było źle, bo dobrego arcade dawno nie zaznałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Chyba nikt na poważnie nie brał pod uwagę Drive club jako sima. To jest pozycja przeznaczona dla szerszego grona odbiorców, która chce się dobrze zabawić przy piwku. Na konsole jest bardzo cieniutko, jeśli chodzi o dobre symulatory. Światełkiem w tunelu jest pCARS, o ile nie uproszczą fizy na potrzeby rynku konsolowego. Nie można zapomnieć również o GT7. Większa moc nowej generacji da możliwość wykonania bardziej skomplikowanych obliczeń matematycznych na potrzeby fizyki.. A ona jest dla simracer'a najważniejsza.

A jak się chce, to można zrobić sima z prawdziwego zdarzenia na konsole. Przykładem jest Richard Burns Rally :)

Pozdro.

Edytowane przez DAK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 filmiki na głównej:

http://www.pssite.com/news-32962-od_switu_do_zmierzchu___rozgrywka_w_driveclub_na_nowych_materialach.html

Dla mnie osobiście słabo to wygląda, nie widzę tu nic ciekawego. Jakoś to wszystko kolorowe i nijakie. Uwielbiam większość wyścigów ale ta gra co nowa wiadomość to gorzej.

Widzę że muszę się przyjrzeć bardziej project cars, do tej pory nie interesowała mnie ta gra ale po ostatnich wiadomościach widzę że może być ciekawie odwrotnie niż driveclub

Kup sobie okulary

%C5%9Alepy.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale fakt masz racje auto dosc mocno przyklejone do asfaltu choc chyba wole to niz model jazdy z GRID2.

w grid2 twórców nieźle poniosło z modelem jazdy...

Mam nadzieję, że DC zaserwuje nam podobny do motorstorma model jazdy i będzie dobrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obstawiam że któreś DLC pewnie wprowadzi bardziej hardcore'owy model jazdy do wyboru ale na starcie raczej w to nie wierzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie okulary

Sam se kup.

Widziałeś project cars? Mi driveclub na tych filmikach się nie podoba i co mi zrobisz? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam se kup.

Widziałeś project cars? Mi driveclub na tych filmikach się nie podoba i co mi zrobisz? 

Nie martw się ja to mam względem pCars, dla mnie wizualnie nawet GT5 robiło większe wrażenie, a teraz DC robi opad szczeny w ogólnym rozrachunku grafiki. Co głowa to inne spojrzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjaśnienie działania klubu

oraz wykonywanie zadań

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka bedzie grafika w DC nowy film!!!

Playstation 7 dopiero 2045r.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te gify mnie troche rozwalają, wcześniej te 2-3 sekundowe teasy podsycały atomosfere i oczekiwania, ale obejrzana pełna wersja i już tak fajnie to nie wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się zagra na normalnym telewizorze w 1080p to opad szczęki będzie i każdy powie "WOW". gdy to zobaczy w ruchu.

Te rozpaćkane materiały przez konwersję YT i tak mało co pokazują. Do tego małe gify tak samo.

Ja wiem, że ta gra będzie najładniejszą samochodówką. PCars to póki co pokazuje screeny z jakiegoś photomode, a samego gameplayu zero z PS4.

Tak jak mówiłem wcześniej, martwi mnie model jazdy. Po samym filmiku widać, że jest on banalnie prosty, fury trzymają się asfaltu jak przyklejone, a ilość koni pod maską nie mają znaczenia na przyczepność.

Czy Maserati, czy dopakowana Zonda, trzymają się ładnie i pięknie asfaltu przez cały przejazd. Praktycznie ani jednego uślizgu (pomijam te arcadowe drifty, który z uślizgiem nie mają nic wspólnego).

No, ale to taki tytuł miał być od początku, więc w sumie co się dziwię :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Patricko tą grę robią ludzie od motorstorma więc nic dziwnego, że model jazdy jest "dość prosty"...  przynajmniej na filmikach bo w praktyce może być z tym różnie :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Antyaliasing strasznie razi w oczy w tych nowych gameplejach. Na pewno to poprawią do premiery. A obiecywali dać nieskompresowane filmiki w poniedziałek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi