LionelPL 217 Napisano 20 Lipiec 2013 (edytowane) PR'owska ściema. Jak gra wyścigowa może nie być w 60 klatkach? Jest w ogóle taka? Wydadzą w 60 k/s o to można być spokojnym. Jak i o to, że powiedzą wtedy, o zobaczcie jacy jesteśmy wspaniali. Dajemy wam 60 a mogliśmy 30! :P Edytowane 20 Lipiec 2013 przez LionelPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 20 Sierpień 2013 Okładka oraz bonusy z pre-ordera: http://blog.eu.playstation.com/2013/08/20/driveclub-pre-order-offers-and-cover-art-revealed/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 20 Sierpień 2013 Mógłby ktoś skrobnąć info o tym jaka jest różnica między wersją retail, a tą z plusa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 20 Sierpień 2013 wiadomo tyle, że ma być mniej tras i aut ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tata_arek 79 Napisano 20 Sierpień 2013 W wersji Ps+ będą pewnie 3 samochody i 5 tras. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 20 Sierpień 2013 w obliczu darmowej fify na x1 sobie nie pozwolą na coś takiego raczej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 21 Sierpień 2013 W PS+ bedzie mocno okrojona wersja, wiadomo to od dawna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 21 Sierpień 2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żywy 690 Napisano 21 Sierpień 2013 Not bad. Przypomina mi stare dobre NFSy (czyli Porshe i wczesniejsze). Tylko jedno caly czas nie daje mi spac po nocach - co sie stalo z koncepcja, ze gra ma byc non-stop w widoku FFP? Tak o tym mowli, ze ogladanie samochodow, wsiadanie, caly gameplay ma byc FPP i tylko FPP, a wczoraj jak patrzylem to jest 5 czy 6 roznych ujec kamery, a Evolution caly czas o tym milczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 21 Sierpień 2013 Pomerdało ci się z Project C.A.R.S. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrzozaLuk 876 Napisano 21 Sierpień 2013 Zywy a wyobrazasz sobie biadolenie ludzi ze jest tylko jedna kamera? Moim zdaniem jak juz bedzie tyle mozliwosci to kazdy znajdzie cos dla siebie i nie bedzie 100 postow o tym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 21 Sierpień 2013 @Żywy Jak dla mnie to ta gra nie podchodzi nawet do NFS: Porshe 2000. Obecne arcade racery, zdają się być tak zrobione jakby samochód nie skręcał tylko zmieniał pozycje na psach. Od ustalonego kierunku jazdy odbija w lewa lub prawo. Prawie nie trzeba w nich hamować i cały gameplay przypomina slalom, a nie wyścig. Oczywiście nie oczekuję tu uczucia jak w GT, ale te gry są bardzo uproszczone nawet jak na arcade. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żywy 690 Napisano 21 Sierpień 2013 Evolution ciagle walczy o 60FPS: http://www.videogamer.com/ps4/driveclub/news/driveclub_isn_t_60fps_yet_but_evolution_still_hopes_to_reach_it_for_launch.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 22 Sierpień 2013 Jak na razie po tym co widać na filmikach z gry jestem zadowolony. Model jazdy nie wydaje się być zbyt arcade, ale to pewnie okaże się po premierze. Podoba mi się pomysł ze ściganiem się z innymi teamami i w końcu widać to w akcji. Czekam na więcej konkretów, bo kilka filmików to mało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 22 Sierpień 2013 Wyładniał nam DC od czasu E3. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 22 Sierpień 2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 23 Sierpień 2013 Gra wygląda świetnie, są nadal małe problemy graficzne (tearing) czy miejscami słabe tekstury. Jest to kod alpha, a do premiery zostało sporo czasu. Jednak to co mnie boli to 30fps i jest to dla mnie porażka na całej linii. Szczególnie, że jest to gra wyścigowa i przy 60fps gdy obraz szybko przelatuje wygląda to niesamowicie. Liczyłem, że w 2013 roku 60fps będzie standardem (nawet przy 720p). Dla porównania włączcie sobie te dwa filmiki obok siebie: (przewincie do miejsca gdzie jest wyścig) Forza5 (60fps): http://www.gamersyde.com/stream_forza_motorsport_5_off_screen_gameplay-30588_en.html DC (30fps): http://www.gamersyde.com/stream_driveclub_gc_gameplay-30590_en.html Patrzenie na tych filmikach na DC jest wręcz bolesne i chce się to wyłączyć jak najszybciej. Gdzie Forza wygląda tak 'gładko' że aż chce się więcej. Nie wiem czy 30fps w DC jest już w 100% potwierdzone, ale mam nadzieję że to się zmieni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol.mufc 4 Napisano 23 Sierpień 2013 Panowie, słyszałem, że kupując Driveclub otrzymuje się 50%zniżki na rocznego plusa. I właśnie znalazłem potwierdzenie dzięki Patricko - wielkie dzięki :) Ale czy zniżkę znajdę także w pudełku w Polsce? Czy jest to tylko jakaś promocja na inne rynki? To samo tyczy sie PSS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torba_Piany 97 Napisano 23 Sierpień 2013 Nie wiem czy 30fps w DC jest już w 100% potwierdzone, ale mam nadzieję że to się zmieni. Toć masz pare postów wyżej. "Moda na sukces" wciąż trwa w najlepsze. http://www.videogamer.com/ps4/driveclub/news/driveclub_isn_t_60fps_yet_but_evolution_still_hopes_to_reach_it_for_launch.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żywy 690 Napisano 23 Sierpień 2013 Jest to kod alpha, a do premiery zostało sporo czasu. 3 miesiace minus ~1 na tloczenie plyt to "sporo czasu"? IMO mozna juz zapomniec o 60FPS, moze kiedys je dodadza w patchu, ale nie na premiere, chyba ze chodzi im o takie takie "60"FPS jak w GT5, gdzie framerate skakcze miedzy 40-60FPS, a te 60 to jest tylko jak jedziemy sami w tunelu, to ja juz wole stale 30. Troche szkoda, bo patrzac na GT5/6 na PS3 wlasnie, ktore chodza w 1280/1440x1080p @40-60FPS, to natywne 1080p@60FPS w scigance na PS4 powinno byc osiagalne z przyslowiowym palcem w doopie, po prostu deweloperom potrzeba troche wiecej czasu zeby zaznajomic sie ze sprzetem, no ale premiery nie moga przelozyc bo juz zapowiedzieli, ze gra bedzie dawana za darmo do PS+ i nie moga sie teraz z tego wycofac. BTW pojawil sie w koncy pierwszy oficjalny direct-feed gameplay: http://www.youtube.com/watch?v=WinPfGC9_qg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
repelek 2 Napisano 23 Sierpień 2013 Cytat ze strony "Evolution Studios zapewnia, że gra na premierze powinna śmigać w 60 klatkach na sekundę, podczas gdy na wideo tytuł wyświetlany jest w 720p i 30 klatkach. Trzymamy za słowo" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 23 Sierpień 2013 IMO wygląda dobrze, zwłaszcza że to alpha i mają w pamięci, że każdy MotorStorm zyskiwał graficznie tuż przed premierą, tu będzie podobnie. Gdzieś czytałem, że ostatnie szlify graficznie będzie robić studio w Londynie (odpowiedzialne tylko za narzędzia developerskie do PS4), nie Evolution, rozdzielili tak pracę, aby zdążyć na premierę. W grę na pewno zagram, bo będzie w Plusie, a jesli mi podpasuje to dokupię pozostałą zawartość. Będzie dobrze, w końcu to ludzie od WRC z PS2 i MotorStorma. PS. Po tym filmiku widać, że znów zapowiada się świetna muzyka. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żywy 690 Napisano 23 Sierpień 2013 Ostateczna okladka: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 23 Sierpień 2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tata_arek 79 Napisano 23 Sierpień 2013 Jest już jakaś lista samochodów i torów? Albo chociaż liczba? Obejrzałem kilka materiałów z gamescomu i zapowiada się naprawdę świetna gra, niezależnie od tego, czy będzie 60, czy 30 fps. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach