Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Podsumowując ta guma to jakaś lipa. Masakra żeby po tygodniu używania były już pierwsze oznaki zużycia materiału. Ciekawy jestem czy w razie konkretniejszego pęknięcia gumki na analogu sony przyjmie pada na gwarancję bo jakby nie patrzeć, jest to uszkodzenie mechaniczne. Teraz jestem w kropce, miałem kupić DS4 do ps3 jako że potrzebuje drugiego pada dla mojej luby ale przy jej paznokciach wole nie myśleć jak wyglądałby ten pad po paru sesjach. Gracze powinni zgłaszać ten problem do SONY, czym więcej zgłoszeń tym większe prawdopodobieństwo że wyjdzie ulepszona wersja DS4. Swoją drogą nakładki na pada to żadne rozwiązanie, równie dobrze można używać pada w foliowym woreczku, tak żeby się nie zniszczył (taka moda była za komuny w przypadku pilota od TV :) )

Edytowane przez Gregor_TSK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, ta gumka to jakiś niewypał. Mam 2 pady i na każdym grałem po max 15h, a na 1 z nich (ten dokupiony, nie z zestawu) zaczyna już ta wierzchnia warstwa łuszczyć. Pewnie nie ma nawet co liczyć na wymianę gwarancyjna w przypadku gdyby się całkiem wytarło po 2 miesiącach? Może będą kiedyś do kupienia same gałki, które da się wymienić po rozkręceniu DS4. W DS3 lewa mi się wytarła, to zamieniłem ją bez problemu z prawą, którą rzadko się używa.

Ciekawe, czy gałki z DS3 pasują do DS4. Rozbierał już ktoś nowego pada?

Edytowane przez dreamtox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze nie doswiadczylem pekniecia lub uszkodzenia gumki. Gram 5 godzin dziennie od premiery i jest gicior. Gracie online, giniecie, wkur*** sie i niszczycie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze nie doswiadczylem pekniecia lub uszkodzenia gumki. Gram 5 godzin dziennie od premiery i jest gicior. Gracie online, giniecie, wkur*** sie i niszczycie :)

Z tym niszczeniem bym nie przesadzał:) badz co badz pierwszy raz sie spotykam zeby po kilkunastu godzinach grania "oryginalny' pad sie zużywał, bo bez gumek raczej się nie pogra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu raczej nie chodzi o pekniecie tylko zuzywanie sie. Naprawde jeszcze wgl nie scierala Cie sie guma? Niestety sam mam podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś dokupiłem 2giego pada, niebieskiego, genialny ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie czerwony, miodzio :)

Po dokładnym przyjrzeniu się i potestowaniu obu padów, stwierdzam że ten dokupiony niestety jest nieco gorszej jakości. Gałki na analogach są zrobione z nieco injego materiału, nawet struktura gumy jest zupełnie inna.

Edytowane przez ImSoCute

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://imgur.com/a/ytRW5

W oparciu o zamieszczone tam fotki, wydaje mi sie ze sony zastosowali ten sam analog co w ds3, wymiana zużytych galek na te od ds3 powinna byc mozliwa, nóżki w ds3 są minimalnie cieńsze, i wyższe = szerszy zakres operowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy kotś z was miał już problem z wciskającym sie przyciskiem L1? u mnie jestem po wymianie jednego pada i teraz po 3 dniach ten wymieniony ma dokłądnie ten sam problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie czerwony, miodzio :)

Po dokładnym przyjrzeniu się i potestowaniu obu padów, stwierdzam że ten dokupiony niestety jest nieco gorszej jakości. Gałki na analogach są zrobione z nieco injego materiału, nawet struktura gumy jest zupełnie inna.

No właśnie, też mam dokupiony niebieski pad i na nim guma z gałek zaczyna się łuszczyć. W tym z zestawu na razie nie ma tego objawu, a oba mają tyle samo godzin na koncie.

Bo bliższym przyjrzeniu się gałkom z obu padów raczej nie stwierdzam aby się zbytnio różniły w dotyku i z wyglądu. A

Edytowane przez dreamtox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a możecie sprawdzić deadzony na padzie z zestawu i kupowanego osobno?

Na ps3 w dokupionym padzie była inna obudowa (chropowata) i te nieszczęsne deadzony były większe i to całkiem sporo, ciekaw jestem jak wygląda to przy ps4... bo co jak co ale rozmiar deadzone to najważniejsza sprawa w wielu grach (fps).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie struktura pada z zestawu jest bardziej chropowata a z dokupionego jest bardziej gładka. Rozpakowalem w sumie 2 zestawy i co mnie zdziwiło to pady były zupełnie inaczej zabazpieczone folia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy kotś z was miał już problem z wciskającym sie przyciskiem L1? u mnie jestem po wymianie jednego pada i teraz po 3 dniach ten wymieniony ma dokłądnie ten sam problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się jak cholera ta gładka powierzchnia pod przyciskami kierunkowymi i tymi x,o,kwadrat, trojkat, a pozniej chropowata i bardziej przyczepna  ;) Z tym light barem troche dali ciala. Jezeli ktos ma plazme albo jakis kineskopowy tv to musi byc ciezko.

Ta dotykowa czesc pada tez nie reaguje tak szybko na dotyk jak np ekran vity. Galki tez mogli byli dac wklesle, a nie wypukle. Co z tego, ze maja wystajacy brzeg i palce nie spadaja, ale srodek jest wypukly i nie jest przy dluzszym obcowanu komfortowy.

Tak od czasu do czasu lubie sobie potrzymac pada od x360 i on naprawde dobrze lezy. Galki wklesle, ulozenie na nich swoich dloni to przyjemnosc i pad jest jakis taki wiekszy i ciezszy niz dualshock 4. Moglby byc ten dualshock troche wiekszy. Poza tym triggery dualshocka 4, ok teraz nie sa tak niewygonde jak w dualshocku 3, ale mimo wszystko wydaja sie byc jakies takie na sile zrobione. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest to samo. Konsolę mam tydzień, sporo gram i od wczoraj zaczął się problem z przyciskiem L1, wciskam go i nie zawsze odskakuje:/ 

Czy chcąc go zareklamować muszę reklamować całą konsolę czy można samego pada zareklamować??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest to samo. Konsolę mam tydzień, sporo gram i od wczoraj zaczął się problem z przyciskiem L1, wciskam go i nie zawsze odskakuje:/ 

Czy chcąc go zareklamować muszę reklamować całą konsolę czy można samego pada zareklamować??

Ja w Saturnie dostałem po wielkich kłotniach nowego Pada no ale co z tego jak po 3 dniach i kikunastu meczach w fife problem powrócił. Wczoraj dzwoniłem do Sony to baba kazała mi go tutaj cytuje "lżej używac" no przeciez to jest jakis śmiech. Dzis jade ponownie do saturna i wymieniam pada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi na lewej galce juz "pekla gumka". Nawet nie bralem pod uwage reklamacji, bo to nie ma najmnieszego sensu, tylko zakupilem kropelke hehe. Nie wiem, gdzie, jak i kiedy. Wyglada to identycznie, jak na fotkach latajacych jakis czas temu po necie. Jednym slowem... lipa pod wzgledem wytrzymalosciowym. Wszystkiemu winna fifa :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dziś wymienili na miejscu na nowy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, miałem podobny problem z L1, naprawilem to sam , zrobiłem to tak. Wziąłem malutki śrubokręt, podważyłem klawisz i go delikatnie wyjąłem bez rozkrecania pada, włożyłem go na swoje miejsce i działa dobrze od 3 dni. Bardzo łatwo można to naprawić, trochę precyzji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, miałem podobny problem z L1, naprawilem to sam , zrobiłem to tak. Wziąłem malutki śrubokręt, podważyłem klawisz i go delikatnie wyjąłem bez rozkrecania pada, włożyłem go na swoje miejsce i działa dobrze od 3 dni. Bardzo łatwo można to naprawić, trochę precyzji.

gorzej jak zjebie to wtedy nikt mi nie naprawi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę już pograłem na nowym padzie, i jest bardzo dobry, 100 razy lepszy od DS3, triggery i gałki są mega. Co mnie denerwuje to de durne światełko, bezużyteczne i zżera baterię, no i touchpad, równie niepotrzebny, a mogli zamiast niego jakiś inny fajny ficzer dać, jak wibracje na spustach z xbone'a. No i  na kabelku do ładowania też oszczędzali, strasznie krótki. Niemniej jednak sama ergonomia pada, wygoda i dopasowanie to ogromny przeskok, i jeden z głównych powodów, dla których warto się przesiąść na nową generację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kształt kontrolera jest świetny, bardzo dobrze leży w dłoniach, ale materiał z którego wykonane są gałki jest beznadziejny. Guma jest miękka i bardzo szybko się ściera. W moim przypadku wystarczył tydzień grania, a już z chropowatej warstwy nie pozostało prawie nic. Teraz powłoka jest bardzo gładka, przez co palec się ślizga.. Nie jest to spowodowane złym użytkowaniem, ponieważ w ds3 po kilku latach gry problem nie wystąpił, a tutaj już po tygodniu. Obecnie szukam jakiś nakładek.. Możecie coś polecić ? Może ktoś już zamówił ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiedziałeś przy wymianie wziąłeś samego pada i paragon czy cała konsole bo tez mam ten problem z zacinajacym się L1 BartasDBC bo ja swoją kupiłem w mm a to to samo co saturn.

Edytowane przez piespako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rowniez potwierdzam, ze guma na galkach to lipa! Po tygodniu palec po lewej galce sie slizga :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi