Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Allegro, cena trochę skoczyła. Kosztują coś około 35 zeta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nie ma obecnie, myślałem, że może gdzieś indziej też to kupowaliście.

Czekam aż się znowu pojawią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się kurde zastanawiam, co Wy robicie ze swoimi padami... Poniżej zdjęcie mojego, kupiony w zestawie z konsolą na premierę. Seria 211. Zero problemów, a gram już trochę czasu :)

ds4.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gramy. Po prostu gramy ...a guma zostaje na palcach.

Najnormalniej w świecie się ściera a lekki przypadkowy kontakt z paznokciem zostawia trwały ślad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosty sposób, obgryzajcie paznokcie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gramy. Po prostu gramy ...a guma zostaje na palcach.

Najnormalniej w świecie się ściera a lekki przypadkowy kontakt z paznokciem zostawia trwały ślad.

No ja też gram, a pad wygląda jak nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to masz szczęście.

Mi przy pierwszym kontakcie z padem zaczęły na kciukach zostawać resztki gumy.

Przy pierwszej rysie kupiłem nakładki. Gra się wygodnie więc płakać nie będę.

Teksty typu "co wy robicie z tymi padami" albo "mi się nic nie ściera ani nie pęka" są nie na miejscu. Sam tak podchodziłem do tego tematu zanim nie dostałem do ręki pada. Myślałem sobie, przecież dorosły chłop używający "normalnie" pada nie zajedzie go w parę dni. ...a jednak da się uszkodzić analogi nawet przy poruszaniu się po menu.

Sony dało plamę z analogami i to nie podlega wątpliwości. Teraz trzeba sobie z tym jakoś radzić albo wymieniając pady do skutku albo kupując nakładki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzybki są zwalone.

Już sama ergonomia mnie rozkłada na łopatki - wychylając takiego analoga opieram palec na samej krawędzi... No ale głosy rozsądku zostały zakrzyczane przez fanbojów konkurencji.

Imho gdyby nie ruszali analogów pad byłby praktycznie idealny.

No jeszcze do baterii możnaby się przyczepić, ale osobiście mam dwa pady (jeden zawsze się ładuje) więc dla mnie to zero problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś szukał nakładek z firmy HAMA to się odezwijcie na PW. Mam nieuzywane do sprzedania, tylko odpakowane, kupione na Allegro przed Świętami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też było cacy do póki nie usiadłem do NBA, sporo machania, do tego spocone łapska bo jakiś trol z dallas mavericks rzuca mi w ostatniej sekundzie za 3 i przepis na rozpieprzony grzybek gotowy. Ja mam pytanie czy można wymienić grzybek bez rozkręcania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to masz szczęście.

Mi przy pierwszym kontakcie z padem zaczęły na kciukach zostawać resztki gumy.

Przy pierwszej rysie kupiłem nakładki. Gra się wygodnie więc płakać nie będę.

Teksty typu "co wy robicie z tymi padami" albo "mi się nic nie ściera ani nie pęka" są nie na miejscu. Sam tak podchodziłem do tego tematu zanim nie dostałem do ręki pada. Myślałem sobie, przecież dorosły chłop używający "normalnie" pada nie zajedzie go w parę dni. ...a jednak da się uszkodzić analogi nawet przy poruszaniu się po menu.

Sony dało plamę z analogami i to nie podlega wątpliwości. Teraz trzeba sobie z tym jakoś radzić albo wymieniając pady do skutku albo kupując nakładki. 

No ok, ale też nie generalizujmy, że wszyscy muszą mieć problem i każdy analog się rozpada. Są partie, które wykonane są z dobrej gumy, której nawet nie śni się zużycie. To mój pad, który tylko w Codzie ma już przegranych jakieś 50 godzin. Jak widać zero śladów zużycia, a katuje go bez sumienia.

fa7.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zyga101

chyba tylko siłą umysłu :)

krettinio

może nie trzymasz pada prawidłowo, tak jak ja, u mnie ze względu na konieczność używania spustów i budowę pada, moje kciuki opierają się na przednich krawędziach grzybka, zamiast na środku

Edytowane przez Nath_147

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

krettinio

może nie trzymasz pada prawidłowo

Hmmm chyba właśnie ja trzymam pada prawidłowo skoro nie ma na nim żadnych zniszczeń ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tak krótkim okresie użytkowania nie ważne jak by się trzymało, powinny być nadal w idealnym stanie. U mnie co prawda wszystko wporządku ale ewidentnie żywotność zależy od partii. Przykładowo mam sixaxisa od 5 lat i grzybki są w bardzo dobrym stanie. Mam też 3 letniego DS3 i nie ma śladu użycia. Mam wytarte analogi na padzie od x360 ale był on katowany przez 7 lat i jestem w szoku że nadal działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też uważam, że trzymanie nie ma tu nic do rzeczy. To jest oficjalny pad Sony za 250zł - gałki (będące najardziej używanym elementem całego kontrolera) powinny być tak wytrzymałe, żeby nawet jakby ktoś je pogryzł wyglądały doskonale. Po miesiącu normalnego, a nawet intensywnego grania nie powinno być na nich śladu zużycia i nie można twierdzić, że nagle gracze przestali wiedzieć jak trzymać poprawnie pada. Takie teksty będziemy i tak słyszeć od Sony, które będzie chciało uniknąć wymiany masy kontrolerów, bo bardzo łatwo w takim przypadku zwalić winę na użytkownika...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wezme to pod uwagę gdy będę kupował kolejna generacje konsol ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dwóch tygodniach prawy trigger zaczął chodzić nieco inaczej, jak lewy trigger. Po naciśnięciu słychać sprężynkę w środku. Kupiłem już drugi zapasowy pad dla bezpieczeństwa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, w moim padzie przycisk r1 odmówił posłuszeństwa. Blokuje się w pozycji wciśniętej. Tak czułem, że i mnie dopadnie jakaś usterka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, w moim padzie przycisk r1 odmówił posłuszeństwa. Blokuje się w pozycji wciśniętej. Tak czułem, że i mnie dopadnie jakaś usterka.

wcześniej masz filmik jak samemu to naprawic w łatwy sposób pozdrawiam . ja gram już około 50h i pad jak nowy odpukac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak wyżej. Naprawa zajmuje minute jest bezinwazyjna. Ja na analogi nie narzekam poza R1 problemów niemam od 2 grudnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem. A jeśli np. coś połamię, lub poniszczę? Nie stracę gwarancji również na konsolę? Wiem, że pad to oddzielne urządzenie itp. jednak chciałbym mieć pewność. Poza tym takie czyszczenie jest doraźnym rozwiązaniem problemu. Z drugiej strony serwis zrobi pewnie to samo - wyczyszczą i tyle. Sam już nie wiem. W sumie taki problem, to nie problem. Zdrowia Wszystkim na nowy rok!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie polamiesz jak spojrzysz od przodu na r1 to od góry zobaczysz szczelinę i jeden ząbek. Wkładasz w nią np nóż obiadowy lub inne cienkie narzędzie i podwazasz tak żeby wysunąć przycisk. Gdy go wyjmiesz wyczyść prowadnice przetrzyj, przedmuchaj lub jedno i drugie i włóż z powrotem zwazajac na to by prowadnice weszly w otworki w r1 i po sprawie. Lepiej nauczyć się to robic bo pomimo oddania na gwarancję problem powróci z czasem a tak wezmiesz przeczyscisz i po problemie.

Edytowane przez tomekagu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto oddawał dualshocka 4 na gwarancje. Uznali Wam? jakie mieliście objawy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi