Skocz do zawartości
Patricko

The Crew

Rekomendowane odpowiedzi

PVP leży, mało konfiguracji itd. ale same wyścigi genialne są. Tak jak piszesz - początek może zrażać biorąc pod uwagę to, co dzieje się później. Niestety, developerzy wprost mówią, że to dopiero początek, i gracze są tak naprawdę nowymi designerami gry i będą ją robić taką, jaką chcą gracze. Kontrowersyjne, bo wydajemy 200+ zł i dostajemy tak naprawdę niewiele więcej niż beta jeśli chodzi o dopracowanie produkcji. ale w zamian developerzy mają szansę zrobić z tej gry coś naprawdę dobrego, ale... po jakimś czasie .

Taki trochę ukryty crowdfunding. Kupcie to, co teraz Wam daliśmy, a my zrobimy wtedy to, co naprawdę chcecie (dodatki mają być w dużej mierze za free0. I chyba najlepiej tak tą grę obecnie traktować. Ja to kupuję, bo podoba mi się zaangażowanie devów i plany rozwojowe, a to co dostałem obecnie zapewni mi kilkadziesiąt godzin zabawy. Myślę, że niemało jak na obecne standardy, mimo niestety niedopracowania gry, czego ukryć się nie da.

PS. Sorry, klawiatura mi się uszkodziła i fatalnie się pisze, stąd czasem literówki :/

Edytowane przez gamebox24pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki trochę ukryty crowdfunding.

O widzisz i dla Ciebie to nie problem, ale dla wielu (wliczajac w to moja skromna osobe) juz tak. Zdecydowanie omijam szerokim lukiem gry z  obietnicami bedziemy gre rozwijac (GT5, GT6, DriveClub, i wiele innych przykladow by sie znalazlo). GT5 kupilem Academy Edt z masa DLC i spora iloscia poprawek potem poczytalem jak wygladala gra na premiere i lapalem sie za glowe. GT6 otrzymalem w prezencie bylo pare latek, widze ze nowa zawartosc sie pojawia i spoko  jakos to akceptuje ale gdyby nie to ze byl to prezent to pewnie bym jeszcze tej gry nie mial.

Zdaje sobie sprawe z tego ze rynek sie zmienia ewoluuje ale jako odbiorca mam prawo byc z obrotu pewnych spraw niezadowolony. Zwyklem traktowac produkt jako calosc (i nie ma tu znaczenia czy to oprogramowanie czy fizyczna rzecz). Nie kupilbym bym ekspresu do kawy wiedzac ze parzy tylko jeden rodzaj kawy - zwykla czarna a np espresso, capuchino, i inne american coffee maja byc pozniej bo rozwijaja produkt. Tak samo postrzegam oprogramowanie - co innego poprawki bo przy skomplikowaniu softu dzis nie trudno o bledy ale wolalbym otrzymac pelen produkt skrojony na miare.

To oczywiscie tylko moja subiektywna opinia. I zaznaczam wcale fakt ze devsi oglaszaja bedziemy rozwijac produkt nie skresla dla mnie danej prodkcji a zazwyczaj odkladam jej zakup w czasie.

Edytowane przez MagEllan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przy okazji:

Tworzymy ekipę do grania online w The Crew :)

Pierwszy wyścig już chyba w ten weekend, szukamy ludzi do The Crew do wyścigów online , głównie misje frakcyjne + pewnie lobby PVP :)

Łączymy się w ekipy 4 osobowe i tworzymy wewnętrzny ranking grupy.

Wyścigi chyba będziemy transmitować online na twitchu :)

Jak ktoś zainteresowany, dołączajcie: https://www.facebook.com/groups/thecrewps4polska/ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie odnośnie wyboru jednego samochodu i jego ulepszaniu jak napisał gamebox24pl to uważam, że tu ma rację. To nie jest nfs czy Test Drive tylko z założenia twórców ma być to MMO czyli tak naprawdę wybierasz jeden samochód i go cały czas levelujesz. World of Warcraft też się zmienia co chwilę postać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten koleś camo czy jakoś tak co nie jest w 5 10 co nasyła policję na nas

Słuchajcie odnośnie wyboru jednego samochodu i jego ulepszaniu jak napisał gamebox24pl to uważam, że tu ma rację. To nie jest nfs czy Test Drive tylko z założenia twórców ma być to MMO czyli tak naprawdę wybierasz jeden samochód i go cały czas levelujesz. World of Warcraft też się zmienia co chwilę postać?

Porównujesz 2 odrębne gatunki gier :P

Wy tak serio z tym 1 samochodem? :biggrin:

To jest gra "samochodowa" o samochodach a nie opowieść o małym camaro (jego życiu, dorastaniu itd) :P

Do każdego wyścigu powinna być możliwość zmiany samochodu. Tu jest dobrze że co kilka poziomów każdy samochód w garażu awansuje.

Ja zmieniam auta często zależnie jaki mam nastrój :P

Wieczorny edit:

chyba mam dość tej gry na kilka dni, jak mnie irytują misje to masakra

jak jest jakaś misja co policja nas goni to można ku.wicy dostać, uderzają, taranują, blokują. Niby norma ale tak irytuje że masakra.

Tak samo irytują mnie misje typu zbieranie czegoś czy gonienie kogoś i uderzanie.

Na dzisiaj mam przesyt, jak bym miał płytkę to bym ją w piz.u połamał :D

Edytowane przez helganin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że to dwie odrębne gry, przyczym przypominam, że to ma być niby MMO a nie zwykły racer.

Edytowane przez wojcik_dan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze wrażenie nie było zbyt pozytywne ale teraz gra mnie bardziej zassała. Kampanię dla jednego gracza ciągnę powoli a teraz skupiam się na maksowaniu po jednym aucie z każdej kategorii i dla mnie ten aspekt w tej grze jest najfajniejszy. Mam już Uliczne Bmw 1279, Offroadowego Nissana 1289, Wyczynowego Vipera 1287, Rajdowe Porsche 1283. Teraz maksuję Torowe Lambo Murcielago. Jak już skończę, to będę uzbrojony na PvP :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co chodzi w tym tuningowaniu aut ? Jestem u tunera i chciałbym stuningowac bryke ale gdy wchodze w mechanike pisze że nie mam żadnych części. Wiadomo, że części zdobywa się poprzez wygrywanie wyścigów ale to w kg można zmieniać a u tunera myslałem że będzie można cos kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym dłużej gram tym bardziej mnie ta gra męczy.

Cholernie irytują mnie pościgi za innymi (również jak mnie policja goni), gadanie jakiś debilnych komentarzy podczas misji, skały (skały to jakiś odrębny byt, gdy samochód ich dotknie to głupieje), kolizje lub raczej ich brak, model jazdy, zerowanie się km w samochodach, skoki i spadanie (na razy auto głupieje przy wyskakiwaniu lub lądowaniu), aktywności (slalom, zbieranie, jazda po linii, przejeżdżanie przez bramki), inni gracze (bo 90% to debile, chociaż może 95%). To tyle co pamiętam na tą chwile z większych minusów.

Dla osób które są niezdecydowane: poczekajcie do jakiejś większej aktualizacji lub poczekajcie aż stanieje. Na ten moment gra jest niedrobiona dla mnie.

Na ten moment po solidnym ograniu dałbym ocenę 6/10 na zachętę choć czym więcej gram to wydaje mi się że takie solidne 5/10 wypadało by dać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka nie jest idealem bardziej mi pasowal TDU (te domy garaze I ilosc samochodow) ale tu jest swietna mapa.

Czy gra ktos moze na manualu? Ja gram tylko tak (bez muzyki) i jadac spokojnie zmieniajac biegi kierowca zawsze robi to z przygazowka, jest jakas opcja to wylaczyc? Oczywiscie przy szybkiej jezdzie jest to efektowne, ale do lajtowego przelotu juz troche meczace.

Dla mnie minusem jest tez brak suwaka dzwieku do odglosu silnika, zawsze w grach wyostrzam dzwiek silnika, a niestety tu idzie to w parze z otoczeniem i czesto dzwiek uderzenia w przeszkode jest glosniejszy od silnika przez co musze sciszac a potem dzwiek silnika jest zbyt cicho.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grał ktoś już w to długo? Chciałbym wiedzieć, czy jest coś do roboty w grze po ok. 30h grania :-) czy już nic nie ma do roboty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy u kogoś też występuje problem z zapisywaniem postępów? Głownie chodzi o punkty charakterystyczne zacząłem je odkrywać i przy każdym kolejnym uruchomieniem gry muszę je zbierać od nowa. Tzn są niby zielone "v" przy tych, które już zobaczyłem, ale w statystykach jest np "2/242", mimo iż odkryłem ich znacznie więcej. Ponadto gdy sprawdziłem czas spędzony w grze w statystykach to pokazuje mi jakieś 5 godzin, mimo iż jest to na pewno więcej niż 15.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z przejściem misji fabularnej. Ktoś chętny do pomocy?

psn id: erwines15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ten sam problem nie zapisuje mi statystyk ani punktów charakterystycznych jeśli ma ktoś na to sposób to proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem w tą wersję 2 godzinną i dla mnie ta gra to pomyłka.Model jazdy nie istnieje ,a grafika rodem z PS3 (momentami zastanawiałem się czy gram na ps4),drzewa ,otoczenie PADAKA,już o praktycznie braku antyaliasingu nie wspomnę.Gra zrobiona na odwal się :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy działają Wam dzienne łupy z frakcji ?

Od końca zeszłego miesiąca chyba raz mi naliczyło, zmieniałem frakcje, nic nie pomaga, ktoś ma pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grałem w wersję beta i gra mnie odrzuciła. Potem w tą pełną, dwugodzinną i było trochę lepiej. Parę dni temu kupiłem wersję pudełkową i cóż, gra wciąga niesamowicie. Setki rzeczy do robienia, zwiedzania, można samemu lub ze znajomymi, bicie rekordów, tunning, naprawdę fajny tytuł mimo hejtu dookoła. Owszem, jest sporo niedociągnięć, najbardziej kłuje w oczy kiepsko wyglądające pojazdy dookoła, to jakby początki PS3 :) Mimo wszystko to dobry, solidny tytuł. Mam nadzieję, że nie dadzą kiedyś w PS+ , haha...ale tam bardziej drób na PS4 w cenie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie po tygodniowym pobycie na wakacjach w Hajduszoboszlo. 

Pytanie mam odnośnie The Crew, odpaliłem i pokazuje mi stan sieci czy coś tam ŚCISŁY.

Mam NAT2 , porty 10000 i 10001 UDP odblokowałem a i tak na czerwono mam.

Złote głowy pomysły macie ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spisać ip konsoli, przepisać do zakładki DMZ w routerze, dodatkowo włączyć UPnP i całość zatwierdzić.

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może wystarczy,ale spróbuj wystawić w strefę dmz i zobacz czy pomaga, jeśli tak to znaczy,ze nie wszystkie porty są prawidłowo otwarte, pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalem do DMZ i dalej to samo, porty odblokowane są... ta gra jest... chora, w żadnej innej grze nie mam takiego czegoś, w ogóle w innych grach nie potrzeba takich ceregieli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co chodzi z tymi punktami w tej grze? Przyjeżdżam na 1 miejacu a i tak pokazuje brąz, albo srebro... Nie kumam tego.

---—------------

Nie ważne, już załapałem o co biega.

Co do gry, to na początku była strasznie nie przystępna, ale im dalej tym coraz lepiej :) może nie jest graficznym killerem i ma kilka wad, to mi podszedł klimat tej gry i jej piękne widoki. Pozdrawiam.

Edytowane przez ardek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobralem demko - panowie pytanie kto gra na kierownicy i jakie macie ustawienia?

Zmienialiscie przyciskami kat obrotu czy domyslny oraz jak ustawienia w grze?

Ustawienia sa bardzo ubogie z tego co widze, a pierwsze wrazenia z PS4 i T300 duuuzo gorsze niz z bety na PC i DFP.

Nie ukrywam ze jesli mialbym bujac sie po USA w tej grze to wolalbym robic to na kierownicy.

Nic to przelacze sie poki co na pada i zobacze co i jak. W demku nawet nie widze schematu sterownia.. zebym sie musial domyslac gdzie jest reczny albo zmiana widoku....  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi