TRaCeGuitar 1141 Napisano 30 Maj 2014 Nie wiem czy było z racji zalania tematu narzekaniem. Więc dodaje tutaj. http://kotaku.com/heres-how-playstation-plus-is-changing-1583292823 Ogólnie jedyne zmiany w Ps+ to takie: -2 gry na każdą platformę. -czas zaklepywania gier zmniejszony do 4 tygodni zamiast pełnego miesiąca -pełna rotacja gier, nie bedzie już takich które zostają w rozpisce na dłużej niż miesiąc -brak roczniaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 30 Maj 2014 Moja ukochana riposta w tym temacie "zamiast płakać...". Poziom dokładnie ten sam co hasła typu "Plus jest do dupy". Zachęcam gorąco do przeczytania 2-3 poprzednich stron. Stosunkowo sensowna rozmowa na ten temat (biorąc pod uwagę co się dzieje w tym temacie zazwyczaj, to jest ultrasensowna). Przedstawiłem kilka argumentów czemu nie trzeba głaskać Sony za każdym razem jak coś zrobi, pojawiły się kontrargumenty... i po chwili rozmowa wróciła na zwyczajne tory ;) Przy okazji: "Szukana fraza płakać zwróciła następującą liczbę wyników: 100 Wyniki wyszukiwania" - większość to właśnie temat z Plusem ;) Idę płakać do kąta ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uhahany 0 Napisano 30 Maj 2014 ja kupiłem to PS Plus, wcześniej grając w zaledwie jedną grę i wydaję mi się bardzo fajne/opłacalne płace 160zł dostaję 15 gier, w które nie grałem to wychodzi 10zł za grę przecież to jak za friko jedyne co mnie niepokoi to mój dysk 150gb i duża waga gier do tego mogę sobie jakieś fajne tytuły na PS4 odkładać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtasso88 53 Napisano 30 Maj 2014 No dokladnie kase ktora by sie normalnie wydalo na pudelkowe gry mozna przeznaczyc na nowa platforme i ograc sobie gry z plusa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nath_147 267 Napisano 30 Maj 2014 Mozna tez zagłosować swym portfelem i nie przedłużać dalej uslugi (o wyłączenie uslugi i zwrot kasy pewnie nie ma co prosic, zapewne Sony już dawno zawarło w regulaminie stosowne zapiski). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 30 Maj 2014 Na Ps3 takie coś to pikuś, nie płacisz i masz w nosie...ale na ps4 jest gorzej, tam żeby grać online trzeba mieć plusa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 30 Maj 2014 (edytowane) Na Ps3 takie coś to pikuś, nie płacisz i masz w nosie...ale na ps4 jest gorzej, tam żeby grać online trzeba mieć plusa. tym bardziej może dziwić olewanie posiadaczy ps3 :D Edytowane 30 Maj 2014 przez Singularity Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robotyk 433 Napisano 30 Maj 2014 Plus jest bardzo dobrą usługą dla ludzi którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z konsolami Sony, jednak dla ludzi którzy już siedzą w tym troche czasu staje sie coraz mniej opłacalny i nie da się tego nie zauważyć. Dodatkowo coraz więcej promocji na PSS potęguje ten efekt, bowiem gry po nich są często wrzucane do PS+. Wg mnie usługa stoi cały czas na dobrym, pryzwoitym poziomie ale nie jest już takim fenomenem jak jeszcze rok temu. Z drugiej strony Sony płynnie przechodzi w next gena, bo w sumie mogliby z dnia na dzień wycofać się z wspierania gier PS3 a tak po prostu przesuwają gry z PS3 na PS4, a że gier nie ma za dużo to nie za bardzo można co dać. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 30 Maj 2014 minus 3 gry to jeszcze nie olewanie. 2 gry na PS3 to nadal solidne wsparcie. W 2014 roku wyszły 2 gry na PS3 które mają ręce i nogi. I tak gry będą coraz starsze bo nowości po prostu nie ma. Bardzo byłbym ciekawy takiej listy 3x12 + 3 roczne która można wyczarować z PS3, która miałaby utrzymać jakość co do średniej ocen jak i świeżości gier. Indyki i 4 letnie suchary? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nemsik_PL 42 Napisano 30 Maj 2014 Ja swoją przygodę z PS+ zacząłem od ps4 chociaż ps3 miałem kilka lat ale jakoś nie kręciło mnie to... Chociaż teraz powiem szczerze że załuje że nie miałem ps+. Może dlatego nie przeszkadzają mi obecne gry które były... Jak mi sie nie podoba to nie gram i tyle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzyzak86 107 Napisano 31 Maj 2014 Teraz na poważnie. Muszę się z wami podzielić informacją którą udało mi się uzyskać z pewnych (że pewne) źródeł! Otóż ma byc Play Station 5! Niestety nie znam dokładnej daty ani jak tym razem będzie wygladała, ale wiem na pewno, że ma być! Tak że nie wykupujcie ps+ na ps4 no bo po co? Znów "przyjdą" i zabiorą gry:( No bo przecież te Sony to takie chu... niedobrzy ludzie:/ 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WikFlesh 16 Napisano 31 Maj 2014 Teraz na poważnie. Muszę się z wami podzielić informacją którą udało mi się uzyskać z pewnych (że pewne) źródeł! Otóż ma byc Play Station 5! Niestety nie znam dokładnej daty ani jak tym razem będzie wygladała, ale wiem na pewno, że ma być! Tak że nie wykupujcie ps+ na ps4 no bo po co? Znów "przyjdą" i zabiorą gry:( No bo przecież te Sony to takie chu... niedobrzy ludzie:/ Podrap się po swoim lesie zanim napiszesz coś debilnego ^_^. To nie będzie PS 5 tylko PS Omega i będzie przenośna (silnik ps4 + wyglad ps vita). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uhahany 0 Napisano 31 Maj 2014 siema jutro już NBA będzie? i czy są jakieś gry na dwa pady w PS Store teraz? ściągnąłem uncharted 3 i jest po angielsku, a widziałem, że jest chyba nawet z dubbingiem trochę lipa a i jak to jest ten uncharted ogólnie z 30gb pliki to ile cała gra zajmuję miejsca? pozdro dzięki za odpowiedzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 31 Maj 2014 siema jutro już NBA będzie? i czy są jakieś gry na dwa pady w PS Store teraz? ściągnąłem uncharted 3 i jest po angielsku, a widziałem, że jest chyba nawet z dubbingiem trochę lipa a i jak to jest ten uncharted ogólnie z 30gb pliki to ile cała gra zajmuję miejsca? pozdro dzięki za odpowiedzi :) Update zawsze we środę jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Matheo_ 666 Napisano 31 Maj 2014 Chciałem się podłączyć do dyskusji na temat zmian w ofercie PS+ i na temat złego/dobrego Sony, ale swoje zdanie wyraziłem już na 168 stronie (jak by ktoś był ciekaw), więc chyba nie ma sensu się powtarzać. ;) Napiszę tylko krótko, że wprowadzone zmiany bardzo mi odpowiadają. Może dzięki temu ogram w końcu zaległe tytuły, których ilości nawet nie liczę. Nie liczę też kasy, jaką zaoszczędziłem (i jaką w przyszłości zaoszczędzę) dzięki wykupieniu Plusa, bo zwróciła mi się ona już z pierdyliard razy. Cieszy mnie też wyrównanie oferty dla posiadaczy każdej z konsol. Wszystko jest teraz bardziej przejrzyste i klarowne, a każdy dostaje taką samą ilość gier za śmieszne pieniądze. Nasunęła mi się jeszcze taka refleksja... Kiedyś, będąc jeszcze młodym gnojkiem, gdy dostęp do oryginalnych gier w Polsce był tylko dla wybranych, nierzadko wydawało się większą kasę (w skali roku) na comiesięczny zakup pirata. Teraz za ułamek tej kasy można dostać co miesiąc kilka gier - oryginalnych, w pełni legalnie. Wniosek? Mamy złote czasy dla graczy, którym od dobrobytu się w dupach poprzewracało. Ehh, taki znak czasów chyba. ;) 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zales00 6 Napisano 31 Maj 2014 z tym dobrobytem częściowo masz rację ale... "Dzięki sony za to że są słabe miesiące bo mogę nadrobić zaległości..." sorry czytam któryś raz i się świetnie bawię :D 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 31 Maj 2014 Sony zrobiło co chciało "bo mogło i ch*j" i nic tego nie zmieni w tym momencie .. a przynajmniej nic co napiszecie na tym forum. W każdym zły moment na zmiany, zła forma przekazu. Osoby posiadające tylko PS3 lub PS Vita będą się czuły wyruchane, posiadacze PS4 zacierają ręce. Teksty o nadrabianiu zaległości itp. są nie na miejscu. Nie każdy posiada kilkunasto miesięczną subskrypcję bądź dużą bibliotekę gier, więc może się poczuć kopnięty w twarz bo liczył na gry z Plusa. Niestety nie znalazł się jeszcze taki co by każdemu dogodził ale równy podział 2/2/2 wydaje się rozsądny. ...tak, mam 3 konsole i Plusa od ponad 2 lat więc mogę cwaniakować. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dilerus 485 Napisano 31 Maj 2014 PS+ dobre, PS+ złe, PS+ dobre, PS+ złe (przeplatane wstawkami o braku polskiej lokalizacji)...Czy tylko ja mam wrażenie, że ten wątek do niczego nie prowadzi? Mi jak się coś nie podoba to nie kupuje i tyle...po co prowadzić tą nudną dyskusję przez następne 176 stron... Zmiany, nie zmiany co za różnica - psioczenie na "słabe" miesiące jest nieodzowną częścią PS+ (niektórzy są chyba szczęśliwi, że w ramach abonamentu mogą sobie jeszcze ponarzekać, ot taka wartość dodana). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 31 Maj 2014 (edytowane) Na tym świecie nie ma dziwki idealnej, która zadowoliłaby każdego na 100%, a ci myślą że marketingowcy i biznesmeni temu podołają. Plus to jest zakup w ciemno i zawsze taki był. Nauczcie się tego. Gdyby były zawody w narzekaniu to Polak zdobyłby więcej pkt niż wszyscy pozostali razem wzięci. Dobre jest też to, że jak jest jakaś rozpiska to jest zbiorowa masturbacja, wszystkie monitory i tv zaciapane, a potem ci sami ludzie w następnym miesiącu hejcą przez 30 dni. Kinder niespodziankę też kupujecie, a nie wiecie co się wam trafi w środku. Edytowane 31 Maj 2014 przez Castiel 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Matheo_ 666 Napisano 1 Czerwiec 2014 z tym dobrobytem częściowo masz rację ale... "Dzięki sony za to że są słabe miesiące bo mogę nadrobić zaległości..." sorry czytam któryś raz i się świetnie bawię Ależ ja im wcale nie dziękuję, że są "słabe miesiące" - czy jak Wy to tam nazywacie. Mi taki rozwój wydarzeń po prostu pasuje, bo będę miał dzięki temu czas na ogranie zaległości. To jest ta subtelna różnica. ;) Osoby posiadające tylko PS3 lub PS Vita będą się czuły wyruchane, posiadacze PS4 zacierają ręce. Teksty o nadrabianiu zaległości itp. są nie na miejscu. Nie każdy posiada kilkunasto miesięczną subskrypcję bądź dużą bibliotekę gier, więc może się poczuć kopnięty w twarz bo liczył na gry z Plusa. Niestety nie znalazł się jeszcze taki co by każdemu dogodził ale równy podział 2/2/2 wydaje się rozsądny. ...tak, mam 3 konsole i Plusa od ponad 2 lat więc mogę cwaniakować. Posiadam tylko combo PS3 + VITA i jakoś nie czuję się wyruchany. Ba, nawet cieszę się, że posiadacze PS4 dostaną teraz również po 2 gry, jak wszyscy pozostali. Oferta jest teraz w pełni sprawiedliwa i dzięki temu również bardziej przejrzysta. No i dlaczego teksty o nadrabianiu zaległości są nie na miejscu? Bo za uja nie rozumiem. ;) Jeśli ktoś nie posiada bogatej biblioteki plusowych gier, to powinien klepać się w czoło, że nie wykupił usługi wcześniej. Kupując dopiero teraz każdy taki gracz ma nadzieję, że oferta będzie przezajebista, ale jednocześnie powinien liczyć się z ryzykiem, że równie dobrze może być kupa z oferowanych gier. Taka jest specyfika tej usługi. Zmiany, nie zmiany co za różnica - psioczenie na "słabe" miesiące jest nieodzowną częścią PS+ (niektórzy są chyba szczęśliwi, że w ramach abonamentu mogą sobie jeszcze ponarzekać, ot taka wartość dodana). Każdy kto ma trochę oleju w głowie, powinien mieć świadomość, że zmiany w tej usłudze zajdą prędzej czy później. Mogą to być zmiany nawet tak drastyczne, jak całkowite odcięcie darmowych gier na PS3 i PS Vita. Taki moment kiedyś nastąpi i biorąc pod uwagę tylko dotychczasowe narzekania - będzie to chyba początek końca świata. ;) Plus to jest zakup w ciemno i zawsze taki był. Nauczcie się tego. Kinder niespodziankę też kupujecie, a nie wiecie co się wam trafi w środku. Otóż właśnie to! Niestety niektórzy gracze nie potrafią zrozumieć tej jakże prostej zasady, wedle której, wszelkie pretensje powinni mieć tylko do samych siebie. No i dobre porównanie z czekoladowym jajkiem - trafiłeś w sedno. ;) 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwarfpm 11 Napisano 1 Czerwiec 2014 @_Metheo_ może ktoś nie kupił wcześniej usługi bo nie miał konsoli? Dopuszczasz taką możliwość? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 1 Czerwiec 2014 Kilka osób z tego forum tak zrobiło. Ich ryzyko. Ja przez ostatnie kilkanaście miesięcy zbierałem gry na Vita nie mając konsoli. Jak już kupiłem to miałem niezłą kolekcję. Dajcie już sobie spokój z tym kto bardziej cierpi i jak został wyruchany. ...abo można założyć osobny temat z lamentami na ps+ i tam rzucajcie do siebie kamieniami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuldi82 384 Napisano 1 Czerwiec 2014 (edytowane) Kilka osób z tego forum tak zrobiło. Ich ryzyko. Ja przez ostatnie kilkanaście miesięcy zbierałem gry na Vita nie mając konsoli. Jak już kupiłem to miałem niezłą kolekcję. Dajcie już sobie spokój z tym kto bardziej cierpi i jak został wyruchany. ...abo można założyć osobny temat z lamentami na ps+ i tam rzucajcie do siebie kamieniami Dokładnie myślę, że nie warto dalej wałkować tematu bo wszystko już zostało napisane. Jak napisałem wcześniej, podział jest teraz sprawiedliwy, a Sony od jakiegoś już czasu dążyło do tego by ludzie posiadali najlepiej 3 konsole i dla tych osób plus jest wtedy fantastyczną opcją. Przecież mimo, że nie posiada się jakiejś z konsol nie oznacza to, że gier nie można sobie zaklepać (na przyszłość). Edytowane 1 Czerwiec 2014 przez szuldi82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Matheo_ 666 Napisano 1 Czerwiec 2014 @_Metheo_ może ktoś nie kupił wcześniej usługi bo nie miał konsoli? Dopuszczasz taką możliwość? Oczywiście, że dopuszczam. Ale to już strata tej osoby. Plusa można było z powodzeniem kupić z poziomu PC i jedyną kwestią było podjęcie decyzji, czy takie kupno z wyprzedzeniem się opłaca. Kilka osób z tego forum tak zrobiło. Ich ryzyko. Ja przez ostatnie kilkanaście miesięcy zbierałem gry na Vita nie mając konsoli. Jak już kupiłem to miałem niezłą kolekcję. Otóż to. Jeśli ktoś zaryzykował, może być zadowolony. Każdy kto bał się tego ryzyka, może sobie teraz pluć w brodę. Również zbierałem kolekcję na Vitę, nie posiadając jeszcze tej konsoli, dzięki czemu mam teraz przebogatą bibliotekę gier do ogrania. To samo będzie, gdy już kupię PS4. :) Dokładnie myślę, że nie warto dalej wałkować tematu bo wszystko już zostało napisane. Jak napisałem wcześniej, podział jest teraz sprawiedliwy, a Sony od jakiegoś już czasu dążyło do tego by ludzie posiadali najlepiej 3 konsole i dla tych osób plus jest wtedy fantastyczną opcją. Przecież mimo, że nie posiada się jakiejś z konsol nie oznacza to, że gier nie można sobie zaklepać (na przyszłość). Podpisuję się pod tym. ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artorias 32 Napisano 1 Czerwiec 2014 Mam pytanie odnośnie PS VITA. W ps3 jest tak, że większość gier z plusa działa tylko wtedy, gdy jest się podłączonym do internetu. Czy na PS VITA jest tak samo, czy bez neta też można w nie grać? Może to pytanie było już wałkowałne 1000 razy, ale ja za cholerę nie potrafię znaleźć odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach