HarDy 1684 Napisano 23 Sierpień 2014 Nie wiem czy dobrze rozumiem to co napisal kill, ale czy w Diablo chodzi o to, zeby grac 5 lat w jedna gre, robic w kolko to samo, tylko po to zeby potem na stronie internetowej udowodnic koledze ze moja postac zadaje 5000001 damage a jego 4999999? Tak to zrozumialem w dosc sporym uproszczeniu. To kiepsko zrozumiałeś... Istotą Diablo jest farma itemków, pogoń za jak najlepszymi statami dla każdego zdobytego przedmiotu. No ale to coś czego Janusze grający na konsoli nie zrozumieją, bo gdy znudzi im się pogoń za tym wymarzonym przedmiotem, wezmą i zedytują sejwa. Potem chwilę pograją, stwierdzą, że gra nie oferuje nic ciekawego i odłożą ją na bok, bo tuż za rogiem pojawi się kolejna pozycja w której trzeba zdobyć platynę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzmiwtrzcinie 317 Napisano 23 Sierpień 2014 Ktoś z Was grał w obie wersję Diabełka (PS3 a teraz PS4) i może porównać? Jak wypada gra na najmłodszym dziecku Sony, warto zainwestować ponownie, jeśli grało się już na czarnuli? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 23 Sierpień 2014 (edytowane) Seph na którym lvl masz postać? Mag 70 (13) Nie wiem czy dobrze rozumiem to co napisal kill, ale czy w Diablo chodzi o to, zeby grac 5 lat w jedna gre, robic w kolko to samo, tylko po to zeby potem na stronie internetowej udowodnic koledze ze moja postac zadaje 5000001 damage a jego 4999999? Tak to zrozumialem w dosc sporym uproszczeniu. W uproszczeniu to tak. ...Tak samo jak w uproszczeniu w każdym MMO. W sumie to najlepiej można porównać do MU Online jeżeli ktoś jeszcze pamięta tą grę. Ktoś z Was grał w obie wersję Diabełka (PS3 a teraz PS4) i może porównać? Jak wypada gra na najmłodszym dziecku Sony, warto zainwestować ponownie, jeśli grało się już na czarnuli? Ja mam obie i gra oferuje nowe doznania. Nowy akt, tryb przygodowy i szczeliny po przejściu gry, 10 dodatkowych poziomów postaci i nowe przedmioty. Niby to samo ale gra się troszkę inaczej niż w Diablo 3 na PS3. Możesz zrobić import konta z PS3 i "grać dalej", tylko niektóre wyzwania i wszystkie trofea trzeba wbić bo nie przechodzą. ...A jeżeli nie chcesz to grasz od zera. To kiepsko zrozumiałeś... Istotą Diablo jest farma itemków, pogoń za jak najlepszymi statami dla każdego zdobytego przedmiotu. No ale to coś czego Janusze grający na konsoli nie zrozumieją, bo gdy znudzi im się pogoń za tym wymarzonym przedmiotem, wezmą i zedytują sejwa. Potem chwilę pograją, stwierdzą, że gra nie oferuje nic ciekawego i odłożą ją na bok, bo tuż za rogiem pojawi się kolejna pozycja w której trzeba zdobyć platynę. ...ale tak na prawdę sprowadza się to do farmienia w kółko jednych i tych samych mobów za lepszymi itemkami i kręcenie ich wyżej i wyżej o ile się da. :P Na szczęście zwykły Janusz nie zedytuje sejwa na PS4 bo (jeszcze) sie nie da. ...przynajmniej nie bezpośrednio. Haxy są oczywiście bo nie da się tego uniknąć poprzez import postaci z PS3 co uważam za nie wybaczalny błąd po stronie Sony/Blizza (nie tyle sam import postaci a brak należytych zabezpieczeń save czy weryfikacji przedmiotów i statystyk). Nielegalne/modowane przedmioty ze statsami niedopuszczalnymi w normalnej grze powinny znikać od razu razem z wyczyszczeniem całego ekwipunku i skrzynki a postać od razu powinna trafiać do mauzoleum. Edytowane 23 Sierpień 2014 przez SephiroT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 23 Sierpień 2014 (edytowane) E Mag 70 (13) W uproszczeniu to tak. ...Tak samo jak w uproszczeniu w każdym MMO. W sumie to najlepiej można porównać do MU Online jeżeli ktoś jeszcze pamięta tą grę. Czyli dobrze rozumiem, poprostu niektorzy dorabiaja do tego ideologie. Edytowane 23 Sierpień 2014 przez snosch 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 23 Sierpień 2014 ...przecież to jest Diablo. O to w tym chodzi. Tutaj praktycznie nawet questów nie ma. Cieszmy się że jest jakakolwiek fabuła. Czego innego się wszyscy spodziewają? Hack & Slash w czystej formie. Przejdź od punktu A do punktu B i zabij wszystko po drodze a na końcu bossa. Wydrop 1000 wersji tego samego itemku i wybierz najlepszy. Leveluj, grinduj, zbieraj lepszy sprzęt i powiększaj e-penisa czy e-vaginę. ...tylko że na konsoli nie ma całej otoczki społeczności i oficjalnych dokładnych statystyk. Całość dodatkowo psują źle zabezpieczone save które "dzieciaki" modyfikują i na haxowanym sprzęcie jadą bo szybko trofki wpadną i trzeba opylić płytę zanim spadnie z ceny. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 23 Sierpień 2014 (edytowane) SephiroT dostałeś moją przesyłkę? Co to było? Pytam bo jak przeglądałem ekwipunek to miałem skrzynkę z opisem, że mogę ją Ci podarować (co zresztą uczyniłem :yes: ) Masz może na pozbycie kilka kamyków (tych, które lecą na 70lvl) - przytulił bym z 6 zielonych i jeden czerwony :) Edytowane 23 Sierpień 2014 przez HarDy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michupol 146 Napisano 23 Sierpień 2014 Robił z was ktoś już skarby horadrimów? Jeśli tak to mógłby ktoś napisać jak jest z dropem z nich? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus528 50 Napisano 23 Sierpień 2014 Jakoś szukam na forum diablo ale nie mogę odszukać czy da się kupować klejnoty od kupców?? i gdzie znalęść esencje do przeszkolenia kowala i shena?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 23 Sierpień 2014 Jakoś szukam na forum diablo ale nie mogę odszukać czy da się kupować klejnoty od kupców?? i gdzie znalęść esencje do przeszkolenia kowala i shena?? Nie da się. Musisz wydropić albo zrobić. Esencja, karty i księgi można złożyć lub dropią na wyższych poziomach gry oraz wyższych poziomach trudności. Tak to było przynajmniej w wersji na PS3. Jeżeli nie importujesz save z PS3 to nie ma tak że od razu możesz sobie zrobić prze-koksa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 23 Sierpień 2014 Robił z was ktoś już skarby horadrimów? Jeśli tak to mógłby ktoś napisać jak jest z dropem z nich? Tutaj masz rozpiskę co/gdzie leci (każdy akt ma inne nagrody za zdobyte skrzynki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nesh 62 Napisano 23 Sierpień 2014 Serio? Nikt z was nie gra na PC? Pytam, bo czytając niektóre posty zaliczam facepalma. Coś w stylu: jaki masz komputer? Szary :) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus528 50 Napisano 23 Sierpień 2014 Dzięki Sephiro za info Dzięki też HarDy za trochę wiedzy. Jeszcze jedno pytanie o co chodzi z tymi prezentami?? dropią się z przeznaczeniem do konkretnego znajomego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 23 Sierpień 2014 Dzięki Sephiro za info Dzięki też HarDy za trochę wiedzy. Jeszcze jedno pytanie o co chodzi z tymi prezentami?? dropią się z przeznaczeniem do konkretnego znajomego Tak. Podnosisz przedmiot dla konkretnej osoby z listy znajomych. Później w ekwipunku go wysyłasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fausto 14 Napisano 23 Sierpień 2014 Jak odblokować poziom mistrz? Jestem w drugim akcie i wszystko pada na strzała.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 23 Sierpień 2014 Zacząć nową grę i wybrać obecny akt? Tylko zrób sobie kupię zapasową save na w razie czego jak by się nie odblokował jeszcze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 23 Sierpień 2014 Pytanko. Czy czesci klucza do szczelin wpadaja tylko na konkretnych poziomach trudnosci? Zrobilem juz kilkanascie zadan i nie aauwazylem zadnych czesci. Da sie sprawdzic ich stan posiadania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fausto 14 Napisano 23 Sierpień 2014 Robiłem nowa postać i nie ma do wyboru poziomu mistrz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 23 Sierpień 2014 Nie nową postać tylko tą samą ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 1 309 Napisano 23 Sierpień 2014 Jak odblokować poziom mistrz? Jestem w drugim akcie i wszystko pada na strzała.. Poziom mistrz odblokuje ci się po ukończeniu czwartego aktu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 23 Sierpień 2014 Pytanko. Czy czesci klucza do szczelin wpadaja tylko na konkretnych poziomach trudnosci? Zrobilem juz kilkanascie zadan i nie aauwazylem zadnych czesci. Da sie sprawdzic ich stan posiadania?W ekwipunku masz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fausto 14 Napisano 23 Sierpień 2014 Poziom mistrz odblokuje ci się po ukończeniu czwartego aktu.czyli musze przelatac do czwartego aktu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 1 309 Napisano 23 Sierpień 2014 Musisz przelecieć czwarty akt i ubić Diablo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Angelus528 50 Napisano 23 Sierpień 2014 Dobrze wiedzieć bo miałem zmieniać poziom bo 3 akr wszystko na strzała góra 2 co do legendarnych itemków w 3 akcie wywaliło mi 8 rzeczy z czego 4 ataku wiec wszystko zależy od farta choć nie powiem wszystkie ściany wylizałem razem z sufitem i podłoga o piwnicy nie wspomnę.mam też problem z trofeum podnieś 500.000 złota zebrałem ponad i dupa trofik nie wpadł...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fausto 14 Napisano 23 Sierpień 2014 Na ps3 tak nie było że leciało się jak chciało na danym dostępnym poziomie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anarom 1 309 Napisano 23 Sierpień 2014 mam też problem z trofeum podnieś 500.000 złota zebrałem ponad i dupa trofik nie wpadł...... Jeżeli dobrze pamiętam, to złoto wypadające ze skrzynek, beczek itp, chyba się nie zalicza. Tylko to co wypadnie z przeciwników. Wejdź na listę wyzwań i zobacz ile ci brakuje. No chyba że naprawdę masz jakiś błąd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach