Patricko 8082 Napisano 17 Listopad 2013 100zł za kawałek plastiku :D Brawo dla tego kto to kupi :P 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 17 Listopad 2013 To ze w pionie bedzie sie mnie grzala to raczej logiczne i wynika z tego, ze wieksza powierzchnia oddaje wiecej ciepla, ale zeby mialo to jakis negatywny wplyw na sama konsole? Bzdury, inaczej w instrukcji napisano by, ze ma stac tylko i wylacznie w jednej pozycji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 17 Listopad 2013 Jutro się tym pobawię. Dopiero odpaliłem Battlefield 4 i system zaliczył crash. Po ponownym uruchomieniu gry dostałem komunikat, że wszystkie zapisy zostały uszkodzone. No i kampanię trzeba rozpocząć od nowa. Pieknie. To jak coś to poproszę tak z 30s w najlepszej i najgorszej możliwej jakości jaką oferuje nagrywanie w ps4 :) o tak dla porównania xd Tak to wg. mnie to wystaczy dac konsoli trochę miejsca i nie będzie sie nikomu przegrzewac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregor_TSK 226 Napisano 17 Listopad 2013 100zł za kawałek plastiku Brawo dla tego kto to kupi :P spokojnie, zaraz na allegro pojawią się podstawki firmy krzak i będą po 30zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tangul 41 Napisano 17 Listopad 2013 Jak konsola zostala zle skonstruowana i nie potrafi wydalac z siebie dostatecznej ilosc ciepla w stosunku do ciepla generowanego to ilosc miejsca nie ma tu az tak wielkiego znaczenia. Chyba nikt nie trzyma konsoli w szafce ze skarpetkami. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pusiek 9 Napisano 17 Listopad 2013 (edytowane) Ukryta moc ;] http://www.youtube.com/watch?v=wDgicSBu-As Cały artykuł: http://www.redgamingtech.com/playstation-4-secondary-processor-2gb-ram-discovered/ Edytowane 17 Listopad 2013 przez Pusiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 17 Listopad 2013 Jak konsola zostala zle skonstruowana i nie potrafi wydalac z siebie dostatecznej ilosc ciepla w stosunku do ciepla generowanego to ilosc miejsca nie ma tu az tak wielkiego znaczenia. Chyba nikt nie trzyma konsoli w szafce ze skarpetkami. Nie źle skonstruowana a źle złożona. Przynajmniej według plotek o tym że praktykanci w Foxconn celowo źle składali konsole bo cię ich do tego zmuszało (większość z nich poszła na Amazon więc powodzenia) Jakby była źle skonstruowana to by padła większość a nie 0.4% ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dempsey 44 Napisano 17 Listopad 2013 http://gamezilla.komputerswiat.pl/publicystyka/2013/11/komentarz-pierwsze-chwile-z-playstation-4 Pierwsze chwile z PS4.Czym bliżej premiery tym więcej tego będzie na gamezilli i innnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 17 Listopad 2013 "Party Chat" jako "Impreza".... Boże, co za gamoń to tłumaczył... :wallbash: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelk 43 Napisano 17 Listopad 2013 Strasznie podoba mi się design Ps4. U mnie będzie stała w poziomie, aczkolwiek kupię ją dopiero za jakiś rok, lub później. Na chwilę obecna nie ma gier, które zachęcałyby mnie do przesiadki z Ps3, a i przynajmniej przejdzie też pierwsza fala najbardziej awaryjnych modeli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian1990004 35 Napisano 17 Listopad 2013 Nie wiem czy wiecie jak tak to sory za powtarzanie sie a jak nie wiecie to na niemieckim amazonie sa dostepne inne wersje kolorystyczne pada czerwona i niebieska. Mam pytanie czy konsola kupiona w niemieckim amazonie czy innym niemieckim sklepie bedzie sie czyms roznic od tej z polski oprócz oczywiscie książeczek w niemieckim języku bo w sumie nie rozumiem czemu ludzie nie zamawiaja tam wychodzi napraede duzo taniej za bundla ze wszystkim kamerka 2pady konsola i kill 500euro gdzie u nas najtansza konsola jest za ok 1800zl a takiego bundla widzialem najtaniej tylko w ultimie i o 200zl drozej ktore mozna przeznaczyc na gre jak sie zaoszczedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EnCarsYa 0 Napisano 17 Listopad 2013 Tym bardziej, że na pudełku jest info o 14 dniach plusa "at no additional cost". Orientuje się ktoś jak to dokładnie jest? Pamietam, ze z Xbox 360 takze nie bylo zadnych kodow ale 3 konta utworzone na nowej konsoli automatycznie mialo 30 dni Golda. Wiec moze podobnie bedzie z PS4 Pierwsze logowanie w PS4= 14 dni PSN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 17 Listopad 2013 "Party Chat" jako "Impreza".... Boże, co za gamoń to tłumaczył... :wallbash: zapewne ten sam, który tłumaczył interfejs w ps3- słynne wpisz się zamiast tradycyjnie używanego w Polsce zaloguj :D (to tylko taki przykład ale kiepskich tłumaczeń w PS3 jest więcej :) ) ciekawe czy w PS4 gry w końcu będą miały wszystkie opcje audio w ustawieniach a nie zależne od XMB- pozwoliłoby to na ustawienie raz na zawsze angielskiego jezyka systemu i granie w polskie wersje gier :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marko 49 Napisano 17 Listopad 2013 Wygląda na to że kierownice z PS3 będą działały na PS4 a przynajmniej będą miały wsparcie w grze Drive Club Czego nie można powiedzieć o Xbox one Wyglada że kierownice nie będą działały ze starego Xboxa :p http://www.simdriving.net/news/all-ps3-compatible-wheels-to-work-on-ps4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żywy 690 Napisano 17 Listopad 2013 Nie źle skonstruowana a źle złożona. Skad ta pewnosci? Obudowe zaprojektowali i zlozyli doslownie pare miesiecy temu, wiec nie mieli zbytnio czasu jej przetestowac. Juz jest panika na forach a przeciez doslownie dopiero byla premiera, ciekawe jak bedzie z uplywem czasu, ale jesli faktycznie obudowa/uklad chlodzacy nie wyrabiaja to do konca roku jeszcze niejedna PS4 padnie. "Party Chat" jako "Impreza".... Boże, co za gamoń to tłumaczył... :wallbash: Pewnie tem sam od "Posiadany" w CoDach ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crash5 29 Napisano 17 Listopad 2013 Czy jest szansa , że do premiery W EU zmieni się coś pod względem awaryjności konsol oczywiście na + ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blackhawkPL 153 Napisano 17 Listopad 2013 http://gamezilla.komputerswiat.pl/publicystyka/2013/11/komentarz-pierwsze-chwile-z-playstation-4 Pierwsze chwile z PS4. Czy tylko ja czytając ten tekst doznaje dziwnego uczucia w brzuchu? (a do tego przeklinam w myślach, że muszę czekać jeszcze dwa tygodnie?) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 17 Listopad 2013 gamezilla "PlayStation 4 w porównaniu do PlayStation 3 jest głośne" nie miało być ciszej aby? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 17 Listopad 2013 W czasie grania nie ma to najmniejszego znaczenia bo i tak dzwiek z glosnikow lub sluchawek jest glosniejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 18 Listopad 2013 Czy jest szansa , że do premiery W EU zmieni się coś pod względem awaryjności konsol oczywiście na + ? Jeżeli problem rzeczywiście występuje, to nie ma szans,konsole i na USA i na Europę były produkowane w tym samym momencie i czekają na premierę ;) Ale nie przejmowałbym się i czekał parę dni jak to się wszystko rozwinie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 18 Listopad 2013 PS4 rozebrane na czynniki pierwsze http://www.ifixit.com/Teardown/PlayStation+4+Teardown/19493 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dempsey 44 Napisano 18 Listopad 2013 (edytowane) Wywiad z Jin Ryan z 15 Listopada prosto z naszego kraju :) http://www.eurogamer.pl/articles/2013-11-18-jim-ryan-przyklad-polski-potwierdza-ze-warto-sie-starac Edytowane 18 Listopad 2013 przez Dempsey Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 18 Listopad 2013 Sony ma za to inne plany związane z Europą. Plany dotyczące cyfrowej dystrybucji. W sklepach zacznie pojawiać się nowy rodzaj produktów - kody na gry do pobrania z PlayStation Store. - Polska jest jednym z państw, w których da się zauważyć jeszcze pewien rodzaj niechęci do zakupów przy użyciu karty kredytowej przez Internet. Sprzedawanie cyfrowych wersji gier w formie fizycznego produktu, z kodem w środku, to nasz sposób dotarcia do takich klientów. Wyeliminowali jedną, główną zalete cyfrowej dystrybucji- niższe ceny a teraz dają możliwość klientowi, żeby sam zrezygnował z drugiej- kupowanie bez wychodzenia z domu i czekania na kuriera. Plus w bonusie do takiego "zakupu" ograniczone prawo własności do tego, co się kupiło. Oni chyba naprawde mają klientów za szarą, bezmyślną mase. Kto normalny pójdzie do sklepu i kupi kod do gry zamiast grę na nośniku w podobnej cenie? Nie dlatego ludzie wolą iść do sklepu bo nie lubią płacić kartą przez neta panie Ryan. Chyba, że chodzi tu tylko o te wszystkie indyki dostępne tylko cyfrowo to ok ale i tak mi to wygląda na kolejny mały kroczek na drodze do urobienia klienta i przestawienia go całkowicie na cyfrową dystrybucje na ich warunkach- ceny z dupy i brak rynku wtórnego. Szklana kula mi mówi, że coraz częstsze będą sytuacje gdzie gier na nośnikach będzie brakować na półkach bo mały nakład ale kodów nigdy nie braknie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 18 Listopad 2013 Strasznie podoba mi się design Ps4. Jakby ktoś był ciekaw, to kształt PS4 zwany jest w matematyce parallelogramem (albo bardziej swojsko równoległobokiem). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 18 Listopad 2013 @drk2 te same mam odczucia po przeczytaniu artykułu- oni kompletnie nie rozumieją dlaczego pozycje w PSS się w Polsce słąbo sprzedają. I tak do tej pory mieli nieźle za sprawą slotów- sam chętnie tak kupiłem choćby TLOU. W przypadku PS4 i to praktycznie ukrócili więc jaki niby miałby mieć powód by kupić grę za 220-260PLN skoro w sklepie ją znajdę za 190 i jeszcze mogę sprzedać bez naginania prawa?... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach