kevcio23 110 Napisano 3 Grudzień 2013 Czemu jak ustawiłem automatyczne wyłączenie konsoli po 1h to przechodzi tylko w stan czuwania ?Wydaje mi sie ze sony traktuje wylaczenie konsoli jako wlasnie stan czuwania. To definitywne wylaczenie jest przed odpieciem z gniazdka itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 3 Grudzień 2013 Mimo wszystko, jeśli nie planujemy niczego ściągać to polecałbym pełne wyłączenie. Nie podoba mi się to ostrzeżenie o utracie danych i uszkodzeniu systemu, a jak wiemy awarie prądu się zdarzają. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niciej 28 Napisano 3 Grudzień 2013 (edytowane) Egzemplarz, który ja testowałem pracował porównywalnie do mojej ps3 slim, a może nawet ciszej? bo napęd(chyba) pracuje bardziej kulturalnie niż w ps3. Gry to killzone shadow fall, b4, resogun. Konsola od 29.11.13(gdzieś od południa) do soboty wieczora cały czas pracowała praktycznie, granie, ściąganie itd i jest upchnięta na dość ciasną półkę, żadnej taryfy ulgowej. Na razie działa dalej, twarda sztuka i cicha. Edytowane 3 Grudzień 2013 przez Niciej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BIGPUN 13 Napisano 3 Grudzień 2013 To może i ode mnie kilka słów o tym jak zakupiłem konsolkę... W moim MM chętni stali od 5 rano. Sklep otwierają od 9. Ja podjechałem o 8.55I byłem jakiś 70 przed wejściem. Po otworzeniu centrum wszyscy olali listę kolejkową i rzucili się do Media. Tam ochrona pkt 9 otworzyła bramki i się zaczęło...akcja jak z kabaretu Animrumru. Ludzie biegli po sobie, przepychali się, kopali. Rzucili się na paletę jak zombie w WWZ na ludzi. Kto złapał konsolę trzymaj ją przy piersi i odczołgiwał jak najdalej, byli też skoczkowie, partyzanci. Kilku strategów atakowało naprzemiennie to z lewej to z prawej flanki... Jednak konsol zabrakło po 15 sekundach.Po bitwie efekt był przerażający, smutne twarze, zrozpaczone. Przegrani wałęsali się wśród zgliszczy standów i pustych palet. Byli ranni. Pewna pani skaleczyła się o krawędź palety. Był lament, dusze przeżarte robakiem zwątpienia...W tym obrazie wtem pojawił się łon... Na białym rumaku. To Bigi spokojnie ze swoim preorderem przyszedł po odbiór konsoli. Mój egzemplarz został mi przyniesiony z magazynu i udałem się w blasku światła i w rytm muzyki "they see me rollin, they hatin'..." do kasy. konsolka zastąpiła na półce PS3, które trafi do pokoju syna: i nasz ukochany dashboard: 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrekoka 34 Napisano 4 Grudzień 2013 Panowie chyba mam problem z netem na pS4.Mam predkość 7 mb,na teście wychodzi mi szybkość pobierania 2.3Mb/s.Na laptopie jak robie za każdym razem speed testa,wychodzi mi 6 z kawałkiem.Gdy zresetowałem rooter przez pierwsze 10sek konsola ściągała mi na maxa,ale własnie po chwili znów zaczyna mulić.Ktoś wie gdzie tkwi problem?Dodam że wszystko idzie po kablu,nie przez żadne wifi rifi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 4 Grudzień 2013 Panowie chyba mam problem z netem na pS4.Mam predkość 7 mb,na teście wychodzi mi szybkość pobierania 2.3Mb/s.Na laptopie jak robie za każdym razem speed testa,wychodzi mi 6 z kawałkiem.Gdy zresetowałem rooter przez pierwsze 10sek konsola ściągała mi na maxa,ale własnie po chwili znów zaczyna mulić.Ktoś wie gdzie tkwi problem?Dodam że wszystko idzie po kablu,nie przez żadne wifi rifi. Problem jest bardziej w Twojej (i dużej ilości użytkowników) niewiedzy. Speedtest to są serwery które służą do pomiaru prędkości łącza - połączenie jest wykonywane od ciebie do tych konkretnych maszyn (które zazwyczaj nic innego poza testowaniem tego łącza nie robią). Są maszyny na których wyciągam tyle ile powinienem, czyli 120mb/s a inne nie pójdą wyżej niz 30 ~40mb/s.Wszystko zależy od położenia, drogi jaka wykonuje połączenie i jeszcze wielu czynników. Test połączenia w Playstation (3 i 4) to test połączenia konsoli z PSN które służy wielu celom jest zazwyczaj zapchane - zwłaszcza w dniach zaraz po premierze czy w dniu update sklepu. Ten test można sobie wsadzić w tyłek. On jest tylko po to żeby sprawdzić czy jest połączenie ...a jakie szybkie? To już zależy od obciążenia serwerów a nie wydajności konsoli. Odpal na konsoli jakiś dobry speedtest który nie wymaga flash'a. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żywy 690 Napisano 4 Grudzień 2013 (edytowane) Problem (juz od 7 lat) tkwi w PSNie, on jest, byl i bedzie wolny tak dlugo, jak nie zainwestuja w dodatkowe serwery. A jako, ze teraz multi ma byc przymusowo platne licze wlasnie, ze w koncu cos z tym zrobia, bo zadne dedyki nie pomoga grom skoro sygnal i tak i tak bedzie najpierw przechodzil przez zamulony PSN. @UP: Akurat ten wbudowany speedtest to jedyny miarodajny, bo to w koncu on laczy sie z serwerami po ktorych sie gra, z ktorych sciaga sie gry, dema, patche itd., bo co z tego, ze na pierwszym lepszym speedescie w przegladarce pokazuje mi 50MB, jak ten wbudowany 10, i z taka tez predkoscia wszystko z PSNu sie sciaga. Edytowane 4 Grudzień 2013 przez Żywy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 4 Grudzień 2013 Panowie chyba mam problem z netem na pS4.Mam predkość 7 mb,na teście wychodzi mi szybkość pobierania 2.3Mb/s.Na laptopie jak robie za każdym razem speed testa,wychodzi mi 6 z kawałkiem.Gdy zresetowałem rooter przez pierwsze 10sek konsola ściągała mi na maxa,ale własnie po chwili znów zaczyna mulić.Ktoś wie gdzie tkwi problem?Dodam że wszystko idzie po kablu,nie przez żadne wifi rifi. To jest raczej pytanie do supportu Sony Playstation. Dlaczego uważacie, że w tym temacie można zgłaszać jakieś swoje problemy i oczekiwać pomocy? To jest temat o konsoli Playstation, a nie help desk. Poza tym jak ktoś miałby ci pomóc? Co ma zrobić? Jedyne co to może napisać jakieś dyrdymały wzięte z innych części internetu. Masz problem? Załóż nowy temat, albo poszukaj istniejącego, poczekaj na akceptacje i nie śmieć w głównym wątku! P.S. No i już za twoim postem kilku się wpisało i z tematu zrobiły się porady herbaty o sieci w PS4. No ludzie! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrekoka 34 Napisano 4 Grudzień 2013 Panie Administratorze,co pan taki nerwowy.Sephiro,dziekuje za uzupełnienie mojej niewiedzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 4 Grudzień 2013 Panie Administratorze,co pan taki nerwowy.Sephiro,dziekuje za uzupełnienie mojej niewiedzy. Jakbyś z rana musiał usunąć 130 postów z czego jakieś 60 dotyczyło ustawienia konsoli pion/poziom, następne kilkadziesiąt to japan czy china, i reszta traktująca o kinie domowym i innych bzdetach to też by ci się ciśnienie podniosło. No, a teraz koniec marudzenia. Przemianowałem jeden z tematów żeby służył pomocy. Tam sobie można pytać do woli, płakać i liczyć na farta. Problemy z PS4 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 4 Grudzień 2013 czas pracy pada na baterii to jakis zart. Pad rozladowuje sie w 1 dzien, gdzie na padzie od ps3 mozna bylo grac 4-5 dni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 4 Grudzień 2013 @Snosch Pamiętaj że pad posiada: - wejście na słuchawki - głośnik - lightbar - touchpad To musi zjadać baterię. @Kill Współczuję z całego serca. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 4 Grudzień 2013 @Snosch Pamiętaj że pad posiada: - wejście na słuchawki - głośnik - lightbar - touchpad To musi zjadać baterię. szkoda ze oprocz wejscia na sluchawki reszta jest bezuzyteczna i tylko zjada prad. siedze sobie na kanapie z padem w reku, i smigam po menu ps4. Nagle widze ze cos mi przeskakuje...... Patrze, a corka obsluguje sobie PS4 ...... pilotem od TV Samsung. Normalnie wszystko smiga w PS4 z pilota Samsung. Ciekawe ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 4 Grudzień 2013 szkoda ze oprocz wejscia na sluchawki reszta jest bezuzyteczna i tylko zjada prad. siedze sobie na kanapie z padem w reku, i smigam po menu ps4. Nagle widze ze cos mi przeskakuje...... Patrze, a corka obsluguje sobie PS4 ...... pilotem od TV Samsung. Normalnie wszystko smiga w PS4 z pilota Samsung. Ciekawe ;) Specyfika obsługi po HDMI przez urządzenia zewnętrzne - w PS3 tez można było poruszać się po XMB pilotem od telewizora gdy ta opcja była włączona w konsoli ;) Jak wyłączam TV a PS3 jest w XMB, to tez mi się automatycznie wyłącza. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelos21 14 Napisano 4 Grudzień 2013 Wylaczcie dzwiek w padzie, bedzie dluzej zyl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio007 35 Napisano 4 Grudzień 2013 mały tescik ustawilem trine demko do pobrania 2,6gb ;) w około 5 minut pobrało mi 100mb przy włączonej konsoli, włączyłem w stan czuwania na 7 minut i konsola pobrała wtedy 600mb gry ;) jak widać różnica kolosalna w pobieraniu w trybie czuwania a normalnej pracy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 5 Grudzień 2013 Firesprite: Sony’s Studio Liverpool Lives Again http://uk.ign.com/articles/2013/12/05/firesprite-sonys-studio-liverpool-lives-again?abthid=52a0fa96857182b547000041 Powraca Wipeout? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom21 61 Napisano 5 Grudzień 2013 Panowie mam pytanko do posiadaczy ps4 którzy przesiadali się z ps3. Jak ze znajomymi? Widzimy tych co mają jeszcze ps3 czy oni się usówają czy jak? Bo szkoda by ich stracić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adriann 19 Napisano 5 Grudzień 2013 Znajomi, trofea - wszystko przechodzi. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryderyk123 95 Napisano 6 Grudzień 2013 Panowie mam pytanko do posiadaczy ps4 którzy przesiadali się z ps3. Jak ze znajomymi? Widzimy tych co mają jeszcze ps3 czy oni się usówają czy jak? Bo szkoda by ich stracić... Ale Oni Ciebie niestety nie zobaczą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pg5frankie 13 Napisano 6 Grudzień 2013 jak nie zobaczą ? ja mam znajomych i normalnie widzę w co grają na jakiej platformie i oni też... kolega napisał co ogrywam i jak mi się ps4 podoba jak tylko online się pojawiłem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 6 Grudzień 2013 jak nie zobaczą ? ja mam znajomych i normalnie widzę w co grają na jakiej platformie i oni też... kolega napisał co ogrywam i jak mi się ps4 podoba jak tylko online się pojawiłem :) Ty z poziomu PS4 widzisz aktywność twoich znajomych... Twoi znajomi z poziomu PS3, nie widzą Twojej aktywności - dla nich jesteś ciągle offline... Fajnie, gdyby Sony w którejś aktualizacji, rozwiązało ten problem... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrYcHu 8 Napisano 6 Grudzień 2013 (edytowane) Ktoś wie ? Ile można mieć maksymalnie aktywnych kont "podstawowych" na jednej ps4 i czy można bez problemu pobrać grę z konta podstawowego US i grać w daną grę na swoim koncie podstawowym EU i zdobywać na tym koncie trofea. Mówa tutaj ciągle o kontach podstawowych bo na kontach gość to wiem że nie ma takiej opcji. Edytowane 6 Grudzień 2013 przez KrYcHu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 6 Grudzień 2013 Podobno 16 kont. Co do grania w grę z konta US na swoim to odpowiedz brzmi - tak można grać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sew 118 Napisano 6 Grudzień 2013 Panowie jutro odbieram swoją PS4 mam pytanie czy w pakiecie konsola + killzone + pad jest w środku acces do ps+ a jak tak to na ile ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach