Skocz do zawartości
kill

PLAYSTATION 4/SLIM/PRO

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 9.04.2015 o 13:01, OddThomasPL napisał:

co ciekawe gdy nacisnę mocno od góry MATOWĄ część obudowy to cichnie. Przed chwilą zabrałem te nóżki spod konsoli i...też się uspokoił(WTF?).Czyżby nieskręcona zbyt solidnie konsola?

Te wszystkie hałasy,które mnie denerwują i wprawiają w wibracje całą konsolę i stolik pod nią znikają gdy postawię system pionowo,ale o zgrozo wtedy coś się dzieje z wentylatorem.Dobiega z niego coś jak szuranie o obudowę(?).

możliwe, że nie poskręcali czegoś do końca :D

z tego co pamiętam to sony kliedyś zalecało przy problemach z napędem podokręcać śrubki trzymające napęd pod tym błyszczącym plastikiem

więc możesz sprawdzić czy się niepoluzował napęd.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 9.04.2015 o 14:47, Singularity napisał:

możliwe, że nie poskręcali czegoś do końca :biggrin:

z tego co pamiętam to sony kliedyś zalecało przy problemach z napędem podokręcać śrubki trzymające napęd pod tym błyszczącym plastikiem

więc możesz sprawdzić czy się niepoluzował napęd.

Mógłbyś mi dokładniej wytłumaczyć?

Kiedyś wyczytałem w necie,że kosz dysku twardego mógł się poluzować i sprawdziłem ściągając panel osłaniający HDD, wszystko było dokręcone.

Gdzie dokładnie są te śrubki od napędu? Myślałem,że trzeba rozebrać konsolę "do góry nogami",żeby dostać się do napędu?

Miałbyś może linka do tego info Sony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 9.04.2015 o 16:08, OddThomasPL napisał:

Miałbyś może linka do tego info Sony?

linka nie mam ale poszukaj tu na forum, w google porad o ps4 i problemy z BD a powinno Ci znaleźć. Pamietam ze to raczej od góry było pod HDD. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 9.04.2015 o 16:42, Singularity napisał:

linka nie mam ale poszukaj tu na forum, w google porad o ps4 i problemy z BD a powinno Ci znaleźć. Pamietam ze to raczej od góry było pod HDD. 

Dzięki za odpowiedź.Szukam i szukam,próbuję wpisywać w google różne frazy i póki co nie mam wyników.Może w końcu trafię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 min szukania

tutaj patent ze śrubką 

http://faq.pl.playstation.com/app/answers/detail/a_id/9577/p/0/session/L3RpbWUvMTQwMzY5NTQxNS9zaWQvaVVPZU9IWGw%3D

Ludziom z problemem napędu na infolinii sony kazali tak robić i niektórym pomogło.

1. Proszę zdjąć odblaskową część pokrywy zgodnie z zaleceniami Kroku 1 instrukcji "PS4 Reczne wysuwanie zablokowanej plyty" dostępnej na stronie:http://faq.pl.playst...WQvaVVPZU9IWGw=
2. Proszę znaleźć śrubę ręcznego wysuwania płyty i dokręcić ją zgodnie z ruchem wskazówek zegara do momentu poczucia oporu (proszę nie dokręcać z użyciem siły)
3. Proszę założyć odblaskowy panel umieszczając go nad odsłoniętą częścią urządzenia PS4, około 1/4 cala od szwu. Nastepnie przesunąć panel w kierunku szwu do usłyszenia klikniecia w momencie umieszczenia go na swoim miejscu.
4. Proszę podłączyć kabel HDMI, zasilanie oraz wszelkie inne przewody, które zostały odłaczone w Kroku 1.
5. Proszę podłączyć urządzenie PS4 do gniazda zasilania, aby sprawdzić, że wszystkie elementy systemu działaja prawidłowo. 

Edytowane przez Siudak83
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak trochę z innej beczki, może komuś się przyda :)

Nie warto plusa przedłużac od razu po wygaśnięciu. Zalecam chwilę poczekac, a wcześniej czy później Sony wyślę Wam na pocztę kodzik na +2 miechy gratis (dostałem go zaraz po ukazaniu się nowej oferty na kwiecień, a subskrypcja skończyła się w połowie marca). Można domniemywac, że jest to stała zagrywka ;)

Ps. [cebula] Z racji tego, że rabatu stricte na plusa już ze 2 lata nie widziałem, to 14 mies. za 144 zł (doładowania z allegro) można uznac za dobry deal. [/cebula] :P

Edytowane przez Laptok
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 10.04.2015 o 17:51, Laptok napisał:

Nie warto plusa przedłużac od razu po wygaśnięciu. Zalecam chwilę poczekac, a wcześniej czy później Sony wyślę Wam na pocztę kodzik na +2 miechy gratis (dostałem go zaraz po ukazaniu się nowej oferty na kwiecień, a subskrypcja skończyła się w połowie marca). Można domniemywac, że jest to stała zagrywka ;)

o ile się dostaje cokolwiek od Sony na pocztę nie wliczając potwierdzeń zakupów :D  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, jeśli się nie zaznaczy Xem odpowiedniej opcji w ustawieniach konta, to nawet spamu nie raczą podesłać :P

Edytowane przez Laptok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 10.04.2015 o 18:26, Singularity napisał:

o ile się dostaje cokolwiek od Sony na pocztę nie wliczając potwierdzeń zakupów :D

Coz ja dostalem 2 tyg temu nawet kod na film z psstore :) wiec od czasu do czasu cos wpadnie ^_^

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ps. [cebula] Z racji tego, że rabatu stricte na plusa już ze 2 lata nie widziałem, to 14 mies. za 144 zł (doładowania z allegro) można uznac za dobry deal. [/cebula] :P

Oooo... Dobrze wiedzieć! Mam nadzieję, że takie coś mi wpadnie, bo za kilka dni kończy mi się abo, a na półce już czeka przedłużenie plusa. To chwilkę poczekam :P Chociaż będzie mi brakowało multi. Ile czasu czekałeś? :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kod został wysłany zaraz po wprowadzeniu nowej kwietniowej oferty, pewnie tak dla zachęty ;) a Plusa straciłem w połowie marca.

Edytowane przez Laptok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie wspominał ktoś kiedyś coś, że przerwa subskrypcji plusa może spowodować brak możliwości ponownego pobrania niektórych gier z biblioteki ? :) i że lepiej zachować ciągłość ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie warto plusa przedłużac od razu po wygaśnięciu. Zalecam chwilę poczekac, a wcześniej czy później Sony wyślę Wam na pocztę kodzik na +2 miechy gratis

Przeczytaj dokladnie instrukcje w mailu. Kod dziala tylko przy przedluzaniu konta bezposrednio z ps store. Musisz kupic doladowanie przez konsole. Nie dzialaja zdrapki. Wiem bo mialem taka sama sytuacje. Kupilem doladowanie na allegro i mi nie przedluzylo. Na infolini mi powiedzieli ze trzeba doladowac przez sklep kupujac bezposrednio od nich. Mam nadzieje, ze dobrze wytlumaczylem :) Innymi slowy nie przycebulisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, wszystko odczytałem :D Jeśli chodzi o doładowania z allegro, to chodziło mi o karty 100 zł. Po 2x doładowaniu uzbierałem 200 zł (za cenę 144), które przeznaczyłem na zakup subskrypcji na 12m. Oczywiście wcześniej wpisałem kodzik na +2m. i ostatecznie wyszło tak jak wcześniej napisałem, jeszcze 5 zyla zostało. Relacja była post factum :P

@haobao W przyrodzie nic nie ginie ;) jeśli już to Ci Sony zrobi burdelu w bibliotece gier ściągniętych, ale nic nie tracisz.

Edytowane przez Laptok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.ppe.pl/news-35072-odchudzone_xbox_one_i_playstation_4_beda_potezniejsze_od_standardowych_wersji.html

Ciekawe ile prawdy w tym jest. Były już takie przypadki chyba w 3DSie że kolejne modele były nieco szybsze. To że slimy wyjdą to pewniak. Pytanie czy będą miały tą samą moc co teraz czy jednak coś poprawią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie to więcej niż prawdopodobne. WIele już zostało o obecnych konsolach powiedziane / napisane, więc nie ma potrzeby się powtarzać. Cóż za problem wydać konsolę, która po prostu pozwoli grać w lepszych detalach, ale dla odmiany do tych na pc - z góry ustawionych opcjach (bez szczegółowej zabawy). Konsole się rozwijają. Dawniej właśnie w Xbox 360 doszło na przykład HDMI. Rynek się rozwija, a konsole także się zmieniają. Możliwe, że w końcu uda się osiągnąć 60fps w Uncharted 4. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już od samego startu konsol twierdziłem, że powinni wydać wydać jakąś nową wersję konsoli, która by oferowała o wiele większą moc obliczeniową, take PS4.5 bądź PS4+. Wiadomo cena byłaby o wiele wyższa, ale oferowałaby spory skok wydajności w stosunku to obecnej wersji i może wtedy poczulibyśmy prawdziwego next gena. Nie ma co się oszukiwać, PS4/xOne już na starcie były sporo w tyle w stosunku do PC. Sam osobiście nie jestem fanboyem, posiadam wszystkie konsole Sony jakie wyszły, a także PC ze średniej półki i jeśli są to multiplatformy to wolę grać w nie na PC, gdzie zawsze mam wyższą jakość i mogę wszystko dostosować pod siebie. 

Już widzę, jak fani konsol, nagle nie mają żadnych zastrzeżeń co do modernizacji, co często wytykają PC - "będziesz zmieniał sprzęt co rok, żeby Ci gry chodziły". Na pewno jest to jakiś krok do przodu, tylko pytanie co ile dostaniemy taką "lepszą" konsolę i czy moc będzie faktycznie znacząco większa. Z drugiej strony, jeśli pójdą w tym kierunku to wcale nie będzie musiało wychodzić PS5, albo nazwą tak, któryś model tylko dla formalności. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wydadzą takiej konsoli, to jest bzdura i plotka. Dlaczego niby mieliby to zrobić, wkładać koszta i się nadwyrężać jeżeli Ps4 sprzedaje się bardzo dobrze?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden znajomy niby zna jakiegos serwisanta sony ktory mu powiedzial ze w ostatnim kwartale tego roku bedzie nowy model konsoli. Ale pewnie jakies drobne roznice tak jak to mialo miejsce miedzy cuh-111X vs cuh-100X..

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie coś jak PS4.5 przeczy idei konsol jako takich, gdzie każdy ma ten sam sprzęt a nie loteria. Już widzę, jak deweloper szykuje 2 wersje gry- pod konsolę słabszą i mocniejszą (czyli w zasadzie 4 wersje bo jeszcze xbox) Nie po to Sony i MS robili konsolę z deweloperami żeby teraz im komplikować tworzenie gier :D

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś chce PS4.5 to niech sobie kupi PCeta.

Przecież zawsze będzie tak że nikomu nie dogodzisz. Teoretycznie przy wyjściu takiej tuningowanej konsoli będą jęki i stęki że czemu więcej ramu, a nie np. procek czy dysk większy. A może pad lepszy, albo dwa, albo trochę zmodyfikowany w stronę pada od xboxa. I tak blablabla do usranej śmierci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 12.04.2015 o 15:59, Singularity napisał:

takie coś jak PS4.5 przeczy idei konsol jako takich, gdzie każdy ma ten sam sprzęt a nie loteria. Już widzę, jak deweloper szykuje 2 wersje gry- pod konsolę słabszą i mocniejszą (czyli w zasadzie 4 wersje bo jeszcze xbox) Nie po to Sony i MS robili konsolę z deweloperami żeby teraz im komplikować tworzenie gier :biggrin:

A jednak nowy 3DS jest mocniejszy od starego ( niewiele ale jednak ). Gry nie będą robione dla różnych konsol tylko ewentualnie na nowych wersjach będą chodzić lepiej albo skrócą się czasy ładowania. Póki co to plotka więc nie ma co gdybać. Poza samą architekturą mogliby w końcu dołożyć te 10 groszy do lepszej gumy na padach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 10.04.2015 o 16:09, Siudak83 napisał:

3 min szukania

tutaj patent ze śrubką 

http://faq.pl.playstation.com/app/answers/detail/a_id/9577/p/0/session/L3RpbWUvMTQwMzY5NTQxNS9zaWQvaVVPZU9IWGw%3D

Ludziom z problemem napędu na infolinii sony kazali tak robić i niektórym pomogło.

1. Proszę zdjąć odblaskową część pokrywy zgodnie z zaleceniami Kroku 1 instrukcji "PS4 Reczne wysuwanie zablokowanej plyty" dostępnej na stronie:http://faq.pl.playst...WQvaVVPZU9IWGw=

2. Proszę znaleźć śrubę ręcznego wysuwania płyty i dokręcić ją zgodnie z ruchem wskazówek zegara do momentu poczucia oporu (proszę nie dokręcać z użyciem siły)

3. Proszę założyć odblaskowy panel umieszczając go nad odsłoniętą częścią urządzenia PS4, około 1/4 cala od szwu. Nastepnie przesunąć panel w kierunku szwu do usłyszenia klikniecia w momencie umieszczenia go na swoim miejscu.

4. Proszę podłączyć kabel HDMI, zasilanie oraz wszelkie inne przewody, które zostały odłaczone w Kroku 1.

5. Proszę podłączyć urządzenie PS4 do gniazda zasilania, aby sprawdzić, że wszystkie elementy systemu działaja prawidłowo. 

Dziękuję,za znalezienie tego materiału.Chociaż u mnie chodzi o dziwny hałas,klekot,a nie problemy z wysuwaniem płyty.

Podejrzewam,na podstawie teardownów PS4 z sieci,że coś się odkręciło/obluzowało i "dzwoni".

Niemniej kto wie może ten patent też pomoże w tej sprawie.

Edytowane przez OddThomasPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, a to nie jest tak, ze im mlodsza konsola, to tym gorsza? :D (Ps3 ps3 slim ps3 super slim)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 12.04.2015 o 18:11, wili23 napisał:

Panowie, a to nie jest tak, ze im mlodsza konsola, to tym gorsza? :biggrin: (Ps3 ps3 slim ps3 super slim)

niby tak ale poki co PS4 nie ma nowych wersji :D

W dniu 12.04.2015 o 17:09, OddThomasPL napisał:

Dziękuję,za znalezienie tego materiału.Chociaż u mnie chodzi o dziwny hałas,klekot,a nie problemy z wysuwaniem płyty.

Podejrzewam,na podstawie teardownów PS4 z sieci,że coś się odkręciło/obluzowało i "dzwoni".

Niemniej kto wie może ten patent też pomoże w tej sprawie.

spróbuj poprzesuwać ps4 (tylko wylacz je najpierw/ wyjmij płytę)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi