Skocz do zawartości
ramirez19pl

Lista działających Headsetów z PS4

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś podłączal sharkoony 5.1 x-tatic dolby digital v2? Wszystko chodzi pięknie tylko jest problem z mikrofonem, podlaczam do pada i nie wykrywa mikrofonu, ktoś wie jak sobie z tym poradzić?

Edytowane przez br0nas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamówiłem Creative HS-720 sugerując się tym filmikiem na YT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamówiłem Creative HS-720 sugerując się tym filmikiem na YT.

i działają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mówił Hardcorowa parka na YT to tak.

Mam fajne sluchawki ale nie maja mikrofonum a sluchawki dodane przez samsunga do telefonu działają ale 0 basu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś miał słuchawki Turtle Beach to można za pomocą tego kabelka który przesyłam w linku podłączyć również mikrofon od nich. Zwróćcie tylko uwagę czy dane słuchawki są wymienione po prawej stronie jako kompatybilne z tym. Wtedy w opcjach głosu pojawia się nowa opcja gdzie wyjście chatu możemy przestawić na słuchawki.

http://www.turtlebeach.com/product-detail/cables-parts/ps4-chat-cable/464

Problem w tym, że do nas Amazon nie chce tego kabelka wysyłać. Natomiast jestem na 99% pewny, że każdy kabel jack-jack 3.5mm do 2.5mm będzie spełniał swoją rolę. Kupiłem za 2 złote (zamiast 5 funtów), na Allegro i dam wam znać jak przyjdzie czy działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do sharkoon x-tatic digital sa takie przejsciowki?

Edytowane przez FreshPrince

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja znalazlem cos takiego: https://www.hama.com/00115423/hama-insomnia-ice-overhead-headset-for-ps4 Można to kupić w granicach 100zł. Wiem, że to jest tylko stereo. Może ktoś miał przyjemność testować takie słuchawki? Interesuje mnie jakość dzwięku. Czy jest jakiś bas? Czy brzmi to raczej jak bym słuchał z drugiego pokoju :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C360_2013_12_20_20_16_23_888.jpg

Creative fatal1ty plus autorska przejściówka w wersji 3.2   :whistling:  Dźwięk stereo jest, chat jest, wyciszanie i regulacja głośności są ;) Chciałbym tym wynalazkiem pozdrowić Sony. Środkowym palcem.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kuba_K_2

Nie rozumiem gdzie tu miejsce na środkowy palec.

Przecież Sony jakby nie chciało żeby słuchawki działały na mini jacku przez pada, to by tam nie dawały takiego gniazda ...

Gniazdo wygląda na standardowe i takie samo jest w PS Vita więc nie rozumiem całego zamieszania. Powinny dizałać wszystkie słuchawki na kablu mini jack. ...chyba że źle rouzmuję to niech ktoś mnie proszę oświeci.

Gratulacje natmiast za pomysłowość i zrobienie przejściówki którą można kupić na allegro i zaraz się pojawią "tylko te jedyne i właściwe" przejściówki specjalnie do PS4, albo 1000 w jednym które zostaną w gnieździe na stałe itp. itd. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim zaczniesz wykpiwać, zapoznaj się z tematem ;) Zwykłe przejściówki na 4pin oczywiście są, ale z padem nie działają bo Sony zamienia podłączenie pinów w jacku. Palec się należy za to, że konsola za prawie 2k nie obsługuje headsetów, które przez ostatnie lata promowała, a wiele z pozostałych nie działa prawidłowo.

PS. Dla zainteresowanych:

1 lewy

2 prawy

3 wspólna masa

4 mikrofon

Edytowane przez Kuba_K_2
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kuba

Daj znać jak to działa. Czy dobrze cię słychać i czy ty dobrze słyszysz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ BUSABA

Daj znać jak Kuba da znać, czy dział i czy go dobrze słychać, i czy głosu nie zniekrztałca, na na piskliwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim zaczniesz wykpiwać, zapoznaj się z tematem ;) Zwykłe przejściówki na 4pin oczywiście są, ale z padem nie działają bo Sony zamienia podłączenie pinów w jacku. Palec się należy za to, że konsola za prawie 2k nie obsługuje headsetów, które przez ostatnie lata promowała, a wiele z pozostałych nie działa prawidłowo.

PS. Dla zainteresowanych:

1 lewy

2 prawy

3 wspólna masa

4 mikrofon

Dzięki za wyjaśnienie. W takim razie bardzo przepraszam za poprzedni post. Przy okazji wyjaśniłeś mi czemu mi mikrofon nie działa przy podłączeniu Sony Pulse z telefonem/tabletem.

Tak z ciekawości - ten schemat zadziałałby w drugą strone? Tzn. gdy słuchawki mają zamienione piny (Son Pulse)? Pytam bo nie działa mikrofon jak je podpinam do tableta kablem ;)

...chyba że wtedy schemat trzeba odwrócić jakoś?

Jak mi zacznie mikrofon dizałać z tablecikiem to ode mnie też dla nich paluch.

Pewnie napiszesz "co za problem samemu zrobić?", ale ja mam chore oczy i przy kilku sekundach skupiania wzroku przy książce czy lutownicy obraz mi się rozmazuje. Przy TV/Konsoli/komputerze jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz poszukać przejściówki zamieniającej 3 i 4 pin. Ale znalezienie takiego dziwaka nie będzie łatwe, podejrzewam że raczej nie możliwe. Poszukaj woojeck Google prawdę ci powie. Ale ja raczej nastawiał bym się na robótki ręczne metoda chałupniczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla laika takiego jak ja, było to nie lada wyzwanie. Gdybym od razu wiedział co i jak podłączyć, to za te 20-30 zł chłopacy w sklepie elektrycznym by mi to zrobili na poczekaniu. Co do Twojego pytania, to jeśli tablet obsługuje 4-pin, a pewnie tak jest, to zamiana 3 <->4 powinna zadziałać. Jeśli chodzi o gotowe przejściówki, to na rynku są Lu-1 i Lu-2, ale nie mam pewności, czy działają z ps, więc nie ryzykowałem (wydaje mi się, że zamieniają piny na zgodne z ps, w drugą stronę nie zadziałają)

PS. dzięki rembix :P

Edytowane przez Kuba_K_2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wyjaśnienie. W takim razie bardzo przepraszam za poprzedni post. Przy okazji wyjaśniłeś mi czemu mi mikrofon nie działa przy podłączeniu Sony Pulse z telefonem/tabletem.

Tak z ciekawości - ten schemat zadziałałby w drugą strone? Tzn. gdy słuchawki mają zamienione piny (Son Pulse)? Pytam bo nie działa mikrofon jak je podpinam do tableta kablem ;)

...chyba że wtedy schemat trzeba odwrócić jakoś?

Jak mi zacznie mikrofon dizałać z tablecikiem to ode mnie też dla nich paluch.

Pewnie napiszesz "co za problem samemu zrobić?", ale ja mam chore oczy i przy kilku sekundach skupiania wzroku przy książce czy lutownicy obraz mi się rozmazuje. Przy TV/Konsoli/komputerze jest OK.

poszukaj adaptera do iPhone, ipada, taki jak ten http://www.amazon.com/3-5mm-Headphone-Adapter-iPhone-Recessed/dp/B000WKQ8LS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ktoś już testował czy działają słuchawki Tritton AX 180?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem kabelek z przejściówką ale na 2 piny,to dla tego nie działa???mam turtle px3.Nie wiedziałem,że ma to jakieś znaczenie

Tzn. tak mi się wydaje,że 2 piny,jack ma 2 poprzeczne paski,to chyba to bo na słuchawkach od tel.są 3.

coś mi się wydaje,że bzdury piszę,wszystkie te kabelki wyglądją tak samo,oprócz słuchawek od tel.może kupiłem uszkodzzony kabel i dla tego nie działa?

Edytowane przez Warga13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Dwie kreski" oddzielają od siebie 3 piny, lewy, prawy i masę.

Potrzebna jest taka przejściówka (trzy "kreski")

Adapter-Hama-Jack-3-5-4Pin-Wt-2Xjack-3-5

z takim układem kabelków

ssss.jpg

Z tego co wyczytałem, układ ten sam co w iphonie.

Edytowane przez Kuba_K_2
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuba czzyli słuchawki nie działają z winy kabla?tylko czy oba jacki muszą mieć po 4 piny?ten do słuchawek i ten do pada?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Dwie kreski" oddzielają od siebie 3 piny, lewy, prawy i masę.

Potrzebna jest taka przejściówka (trzy "kreski")

Adapter-Hama-Jack-3-5-4Pin-Wt-2Xjack-3-5

z takim układem kabelków

ssss.jpg

Z tego co wyczytałem, układ ten sam co w iphonie.

Czyli kupuje sobie takie coś, podpinam słuchawki od PC i mi działa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

px 3 chyba jednak nie zadziałają tyko na kablu łączącym pad z słuchawką,ponoć to tylko czat aby był głos z gry trzeba podłączyć ten mały przekażnik pod tv???oświećcie mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi