Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W mojej starej Slimce 320 nic nie oznacza od ponad dwóch lat ~.~ Od nowości mam po 40 minutach lekką suszarkę i jakoś przywykłem, nie miałem z nią najmniejszych zgryzów. Najstabilniejsza konsola w mojej kolekcji.

Jeżeli mam mieć takie szczęście przy PS4 z głośnością, to chociaż niech tak pożyje jak trójka ;]

Dziwna sprawa, to co pisałem że nie mogę się zalogować do PSN to chyba wina mojego routera. Jak odpalę najpierw PS3 i zaloguję się tam do PSN to potem mi w PS4 działa normalnie :E Ma ktoś pomysły jak to ogarnąć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrdel, to już jest pytanie na temat problemów z siecią.

Sprawdź przekeirowania portów, UPnP, czy DMZ jeżeli używasz. Możliwe że coś masz poblokowane na routerze lub wręzc przekierowane na PS3. W końcu to nadal jest PSN więc obie konsole będą na tych samych portach działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z fifą na ps4 gra poprostu zamula podczas meczu miał może ktoś taki problem?????  Do tego w battlefiedzie jak mam celownik właczony to też mi jakby obraz przeskakiwał ????proszę o pomoc bo kupę kasy wydałem na ps4 a tu taki zonk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie.... To jest sprawa mechaniczna. Wiatraczek trze o obudowę? Zrobi kilka tysięcy obrotów i się dotrze. To tak jak z samochodem czy inną maszyną - aby pracowała dobrze, to wszystkie mechanizmu muszą się zgrać ze sobą. Dajcie im trochę czasu. A jeżeli aż tak bardzo wam to przeszkadza, to możecie spróbować psiknąć na wiatrak odrobinę smaru silikonowego. Zmniejszy tarcie, i ograniczy nieprzyjemne efekty dźwiękowe. Tylko żeby zaraz żaden mózg nie pomyślał że WD-40 też się nada :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już jest ok, powywalałem wszystkie przekierowania dla PS3 (niby były disabled ale zawsze) i teraz zalogowało się bez udziału trójki. To nie pierwszy raz kiedy robi mi router sieczkę >.>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z fifą na ps4 gra poprostu zamula podczas meczu miał może ktoś taki problem?????  Do tego w battlefiedzie jak mam celownik włączony to też mi jakby obraz przeskakiwał ????proszę o pomoc bo kupę kasy wydałem na ps4 a tu taki zonk

Mówisz o grze online ? 

Jeśli tak to obstawiał bym winę neta twojego :)

Jeśli w singlu takie rzeczy to może coś napęd szwankuje ale to czysta teoria.

Co do Fify ogólnie widać ze w grze nie zawsze wszystko jest pięknie trochę jej brakuje zawsze na nią można zrzucić winę ;)

BF4 grałem dopiero 15 minut wiec nie wiem jak to jest z tą grą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marekrybnik :

zacznij od zainstalowania softa , ktory wazy ponad 800 mega przez tryb awaryjny, punkt 7, nie chce sie powtarzac ale to naprawde jest lekiem na wiele takich dziwnych rzeczy ;)

Edytowane przez Czarnuchh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety trafiłem na wadliwy model,a jeszcze nie spotkałem się ,żeby ktoś miał podobny problem,a mianowicie.... nie ma żadnego dźwięku (czy to z poziomu menu ,czy w jakiejkolwiek grze). Jedyna opcja ,żeby cokolwiek usłyszeć to podłączenie do pada tej słuchaweczki i ustawienie ,żeby cały dźwięk szedł przez nią. Wtedy rzeczywiście wszystko chodzi jak należy.Próbowałem chyba wszystkiego: podłączałem konsolę do innego TV, przy pomocy innego kabla HDMI,później przywracałem system, po telefonicznej konsultacji z centrum obsługi klienta sony ściągałem aktualizację i instalowałem ją przez pendrive'a z poziomu trybu bezpieczeństwa ,dalej nic. Nie wspomnę o bezskutecznym dłubaniu w ustawieniach. Także niestety,ale poległem i odsyłam konsolę do Sony do Warszawy i niby mają mi wysłać nową,ale jak będzie to zobaczymy w poniedziałek. Jak to mówią: jak masz pecha to i palec w dupie złamiesz  :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jeju kazdemu moze chodzic wentylator inaczej. Nikt nie podaje w jakich warunkach gra.

- salon czy maly pokoj?

- blisko grzejnika?

Poczekajcie chwile. Praca konsoli steruje firmware lub bardziej BIOS. Na chwile obecna nie moga ogarnac dzialania PSN a wy chcecie cichutki wentylatorek?

Mialem wszystkie Ps3 i stary fat byl jak suszarka, ale przetrwal do dzis...

Ja niestety trafiłem na wadliwy model,a jeszcze nie spotkałem się ,żeby ktoś miał podobny problem,a mianowicie.... nie ma żadnego dźwięku (czy to z poziomu menu ,czy w jakiejkolwiek grze). Jedyna opcja ,żeby cokolwiek usłyszeć to podłączenie do pada tej słuchaweczki i ustawienie ,żeby cały dźwięk szedł przez nią. Wtedy rzeczywiście wszystko chodzi jak należy.Próbowałem chyba wszystkiego: podłączałem konsolę do innego TV, przy pomocy innego kabla HDMI,później przywracałem system, po telefonicznej konsultacji z centrum obsługi klienta sony ściągałem aktualizację i instalowałem ją przez pendrive'a z poziomu trybu bezpieczeństwa ,dalej nic. Nie wspomnę o bezskutecznym dłubaniu w ustawieniach. Także niestety,ale poległem i odsyłam konsolę do Sony do Warszawy i niby mają mi wysłać nową,ale jak będzie to zobaczymy w poniedziałek. Jak to mówią: jak masz pecha to i palec w dupie złamiesz  :blink:

Jaki to tv. Zobacz czy nie masz ustawionej opcji puszczania dzwieku na sluchawki lub kino a nie glosniki tv. Kazde wyjscie hdmi ma swoje ustawienia w nowych tv.
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marekrybnik :

zacznij od zainstalowania softa , ktory wazy ponad 800 mega przez tryb awaryjny, punkt 7, nie chce sie powtarzac ale to naprawde jest lekiem na wiele takich dziwnych rzeczy ;)

Możesz jaśnie opisać, o co chodzi z trybem awaryjnym i o jakim UPie piszesz ?

Konsolę mam już przytyraną z 10-12h, wczoraj wieczorem kumpel wpadł na meczyk w Fifę i było to samo, zero dźwięków, reset konsoli i wszystko wróciło do normy. Zdarzyło się to raz.

Edytowane przez INKOGNITO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz jaśnie opisać, o co chodzi z trybem awaryjnym i o jakim UPie piszesz ?

Konsolę mam już przytyraną z 10-12h, wczoraj wieczorem kumpel wpadł na meczyk w Fifę i było to samo, zero dźwięków, reset konsoli i wszystko wróciło do normy. Zdarzyło się to raz.

Musisz wejsc w tryb awaryjny konsoli czyli wcisnac POWER i trzymac go do momentu gdy pojawi Ci sie informacja na ekranie o podlaczeniu pada za pomoca kabla. Pozniej bierzesz ostatni punkt (chyba 7), wkladasz pendrive na ktorym jest soft i zatwierdzasz.

Na penie musi byc taka struktura PS4 --> UPDATE --> plik z softem

To musi byc pelny soft,a  nie aktualizacja. 

tutaj jest link, ja mam to zainstalowane.

http://duk01.ps4.update.playstation.net/update/ps4/image/2013_1117/rec_818a99ff70ce3193aeab3e95160379d6/PS4UPDATE.PUP

pozdro!

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie histeryzujmy i nie piszmy o większości. Moja stoi w pionie i nic się jej nie dzieje, zapewniam, że mnóstwo innych graczy ma podobnie. To, że w pewnym momencie zacznie pracować głośniej, tzn. że wykonuje jakąś pracę. Instaluje łatkę, instaluje grę, zrzuca na dysk konsoli dane z gry (miałem tak przy okazji pierwszego odpalenia NFSa). W Killzone i BF4 głośniej pracują wentylatory, bo wyświetlany obraz jest konkretniejszy.

@kevcio23 - nie gadaj bzdur tylko zobacz jak konsola stoi na pudełku, w którym ją do domu przyniosłeś. Ew. zajrzyj do instrukcji, gdzie wyraźnie pisze co i jak.

Kazdy kto sprobowal twierdzi ze konsola w poziomie pracuje ciszej wiec nie wiem gdzie gadam bzdury :) To bylo mówione odnosnie głośności. Testy pokazaly tez ze w poziomie jest kilka stopni mniej . Mi na wygladzie tak nie zalezy wiec trzymam w poziomie. Kazy robi jak lubi.
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam prośbę o podanie informacji o miejscu wyprodukowania konsoli Chiny/Japonia. Moja PS4 jest made in china , pracuje poprawnie, troszkę jest słyszalna (coś koło Ps3) , narazie brak innych oznak awaryjności. Z tego co ostatnio czytałem to niema konsol japońskich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam konsole japonską kupiona w media expert .

Zauważyłem że kilka razy po odpaleniu gry był dźwięk i czarne tło

Po wyłączeniu i włączeniu gry problem znikał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki to tv. Zobacz czy nie masz ustawionej opcji puszczania dzwieku na sluchawki lub kino a nie glosniki tv. Kazde wyjscie hdmi ma swoje ustawienia w nowych tv.

Ten mój tv nie jest nowy, grałem na nim na ps3 i nie było żadnych problemów.Poza tym sprawdzałem na dwóch różnych telewizorach, jeden bez żadnego sprzętu ,a drugi z kinem domowym. Podłączałem różnymi kablami HDMI i efekt taki sam,czyli kompletny brak jakichkolwiek dźwięków. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam prośbę o podanie informacji o miejscu wyprodukowania konsoli Chiny/Japonia. Moja PS4 jest made in china , pracuje poprawnie, troszkę jest słyszalna (coś koło Ps3) , narazie brak innych oznak awaryjności. Z tego co ostatnio czytałem to niema konsol japońskich.

Nikt z Japończykiem tutaj nie zagląda ;)

Kolega ma PS4 japońskie (Warszawa zestaw z FIfa i AC4).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam konsole, o zgrozo! Wyprodukowaną w Foxconnie w Chinach i działa bardzo dobrze, nie widzę różnicy w miejscu produkcji, jeżeli są użyte te same materiały, a całość jest wykonana w identycznej technologii. Konsole na USA mogły być wadliwe, ale to była chyba jedna z początkowych partii, moja konsola posiada Date Code: 3D, tak więc została wyprodukowana w październiku lub listopadzie 2013 roku, więc jest dosyć nowa i jak na razie działa idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam konsole, o zgrozo! Wyprodukowaną w Foxconnie w Chinach i działa bardzo dobrze, nie widzę różnicy w miejscu produkcji, jeżeli są użyte te same materiały, a całość jest wykonana w identycznej technologii. Konsole na USA mogły być wadliwe, ale to była chyba jedna z początkowych partii, moja konsola posiada Date Code: 3D, tak więc została wyprodukowana w październiku lub listopadzie 2013 roku, więc jest dosyć nowa i jak na razie działa idealnie.

A gdzie można sprawdzić tą datę z ciekawości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie można sprawdzić tą datę z ciekawości?

Pod spodem gdzie masz oznaczenia miejsca produkcji masz Date Code, cyferka oznacza rok produkcji, np. 3 - 2013, a literka przedział w miesiącach, np. C - lipiec, sierpień, wrzesień, a D - październik, listopad, grudzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jak sprawdzacie reka czy konsola jest nagrzana, to czy po naprzyklad 3 godzinach jest bardzo ciepla?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja również z Chin, nie mam z nią najmniejszych problemów, nawet nie zauważyłem żeby była jakaś nadto głośna, ale może po prostu mniej wrażliwy jestem.

Edytowane przez LoRaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam także chinola :-)

I jest mega cicha :-)

PS3 FAT chodził jak czołg co mi nie przeszkadzało, PS3 slim dużo ciszej niż FAT, ale PS4 jest bardzo cicha, a katuje ją nonstop i w pionie i poziomie tak samo cicha.

Czym więcej czytam fora to moja PS4 jest bardziej wadliwa ;-) także spokojnie, delektujmy się nią i niedoszukujmy się problemów ;-)

Moje PSNID: kleju

Dodawać do znajomych;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten mój tv nie jest nowy, grałem na nim na ps3 i nie było żadnych problemów.Poza tym sprawdzałem na dwóch różnych telewizorach, jeden bez żadnego sprzętu ,a drugi z kinem domowym. Podłączałem różnymi kablami HDMI i efekt taki sam,czyli kompletny brak jakichkolwiek dźwięków.

Wtedy jedynie reset lub flash nowego firmware. Jesli by bylo podpiete pod zestaw to wtedy mozna by bylo zwalic na ARC, bo sa czesto problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.