Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Technologia produkcji to jedna sprawa, i nikt tutaj się nie czepia Chin jeżeli chodzi o jakość produktu a o samo jego złożenie.

Co z tego że wiatrak działa i jest dobrze wykonany jak jest nie dokręcony i konsola nie ma chłodzenia?

Co z tego że gniazdo HDMi jest dobrze wykonane jak podczas składania konsoli zostało tak pogięte że kabla się nie da wsadzić do końca?

Mi tma generalnie wisi gdzie jest konsola produkowana, ważne żeby działała ale dostali ludzie informacje że niektórzy studenci przychodzący na zaliczenie do Foxonn tak składali konsole żeby nawet nie dało się ich odpalić, i te konsole dostało USA co było wyraźnie widać w wielu przypadkach. Jest skutecznie zasiana panika przed PS4 z Chin ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mojemu koledze konsola wyrzuca płytę,może miał ktoś taki problem??????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktos jeszcze plamy(niedomalowania na obudowie)?? Ogólnie to strasznie mnie to wqrwia, moze to błachostka ale płacac 2 koła papieru za konsolę oczekuję produktu dopracowanego w kazdym szczegule. jesli chodzi o hdmi u mnie tez troche wtyczka wystaje tak jak na zdjeciu powyzej ale wszystko działa prawidłowo. Wtyczki poprostu nie da sie mocniej wsadzic bo samo gniazdo hdmi jest takie płytkie i niesądze zeby w innych konsolach było głebsze, problem nieprzesyłania sygnału musi byc gdzies indziej, moze zle dolutowali gniazdo hdmi do płyty głównej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każda z konsol na starcie miała problemy: xbox 360 przegrzewał(i hałasował jak suszarka 1:1), ring of death i do widzenia(mi osobiście padł po 6 tygodniach od startu). Pierwsze ps3 fat podobnie YLOD i sajonara, moja nie padła, wymieniłem z czasem na slima, padła nowemu właścielowi. Z xboxami padnięcia były masowe, z ps4 nie ma jakiejś tragedi z tego co słyszę narazie tzn ktoś tam musi mieć pecha i nie ma co się spinać bo było to do przewidzenia. Nie sądzę by kraj produkcji miał jakolwiek wpływ na awaryjność, a całą sprawę z tym sabotażem traktuję trochę z przymrużeniem oka tzn ktoś ,,internetowo" podał się za tego studenta(ów) tak?A ktoś pomyślał, że mógł to być jakiś troll(e)? Nikt nikgo na rękę nie złapał czy są jakieś dowody czarno na białym?Jak byłybły Sony wypuściło by na rynek sabotowany produktu?I można tak spekulować dalej.

Edytowane przez Niciej
  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak czytam niektóre posty tutaj to jestem za eutanazją ;) 181 wpisów z czego bodajże dwa z faktycznym opisem uszkodzonych Ps4. Zważywszy że w pierwotnym założeniu miały się tu pojawiać informacje wyłącznie o uszkodzonych konsolach to można pogratulować poziomu offtopu. Zamiast tracić czas na oglądaniu konsol pod światło i mierzeniu grubości lakieru na obudowie skupcie się na graniu. Wszyscy na tym skorzystamy.

BTW Ja też mam Bug`a na obudowie :sad: Ranga większości opisanych tu "problemów" jest mniej więcej na tym poziomie co mój ;)

7yrave7e.jpg

Porysowanie, niedomalowanie itp. też jest uszkodzeniem i obniża wartość produktu. Rozumiem, że kupując np. nowy samochód interesuje Cie tylko to by jeździł, natomiast wszelkie ubytki w lakierze, głośna praca układu wydechowego są dla Ciebie akceptowalną normą :D

Jak czytam Twoją wypocinę też jestem za eutanazją!

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Nie chce juz obchodzić od tematu ale pleciesz bzdury.. Samochod jeszcze pelni jakas funkcje reprezentacyjna, konsola ma sluzyc do grania. A kolega do glosnej pracy sie nie przyczepil. Ma na mysli bzdurne dyskusje o dupie Maryni, podczas gdy temat mial sluzyc jako pomoc np w decyzji oddania na gwarancję, czy stwierdzenia usterki konsoli. To ze konsola pod swiatlem jest bardziej czarna nia nie jest. Chyba ze to trolling :p

Edytowane przez kevcio23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Nie chce juz obchodzić od tematu ale pleciesz bzdury.. Samochod jeszcze pelni jakas funkcje reprezentacyjna, konsola ma sluzyc do grania. A kolega do glosnej pracy sie nie przyczepil. Ma na mysli bzdurne dyskusje o dupie Maryni, podczas gdy temat mial sluzyc jako pomoc np w decyzji oddania na gwarancję, czy stwierdzenia usterki konsoli. To ze konsola pod swiatlem jest bardziej czarna nia nie jest. Chyba ze to trolling :P

No niestety uszkodzenie jest to temat zdecydowanie bardziej obszerny niż Ci się wydaje. Funkcja reprezentacyjna samochodu to retoryka podobnie jak plecenie bzdur, według np. mojej opinii Ty pleciesz teraz bzdury. Wszystko zależy od punktu zaczepienia.

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt pozostanie faktem, dostaliśmy konsolę za nie małą kasę i niestety wykonanie jeśli chodzi o kolor, odbarwienia itd jest nieakceptowane, normalna rzecz, kupuje coś i chce mieć produkt pełny bez wad, zarówno technicznych jak i wad wizualnych, w czym problem? Nie powinno tak być i już. Dajmy się dalej robić firmom w konia to będziemy dostawać coraz gorszy sprzęt jakościowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziały gały co brały, nikt nie bronił wam aby przed pójściem do kasy obejrzeć na sklepie swojego Ps4 i po stwierdzeniu wad na obudowie odłożyć je na półeczkę i grzecznie poczekać na kolejne dostawy. Analogia do zakupu samochodu jest totalnie z czapy, wartość inwestycji w obu przypadkach jest tak różna że podejście do tematu też ciężko porównywać. Rozumiem że dla niektórych te 2000 Pln to bardzo dużo pieniędzy, dla mnie zresztą również ale jeśli tak bardzo istotna dla was jest nieskazitelność produktu pod każdym względem to niewielkim nakładem sił można było przyłożyć się do sprawdzenia stanu konsoli przed zakupem. Osoby które otrzymały ps4 kurierem są w jeszcze lepszej sytuacji, mogą przecież odstąpić do dziesięciu dni od swojego zakupu i dostać zwrot kasy bez podawania przyczyny, nawet tak błahej jak cień czy mikro-rysy na obudowie. Lepiej jednak zalewać forum żalami pod tytułem jak to złe firmy chcą nas wydymać i oczekiwać ogólno pojętego zrozumienia i współczucia. No way!

A Biedronka była nasza polska, pełna wad i prowizorek, zepsuła się zresztą po chwili i musiałem ją wyrzucić bo producent nawet gwarancji rozruchowej nie zapewnił. Taka karma ;)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odcisk palca mam na obudowie :/. I cala konsola do wymiany, ku..a.

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wam tez konsola tak szybko zbiera kurz? A konkretnie polyskujaca powierzchnia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wam tez konsola tak szybko zbiera kurz? A konkretnie polyskujaca powierzchnia?

Faktycznie masz problem z PS4*

*patrz załączone pliki

post-9364-0-82430700-1386243575_thumb.jp

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, teraz niestety czas na mnie :(

Konsole odebrałem juz jakieś pare dni temu, ale dopiero wczoraj wieczorem miałem pierwsza okazje sie pobawić. No i tak, na starcie przy ogarnianiu konta konsola pierwszy raz sama sie wyłączyła.. Wlaczyć jej w żaden sposób nie mogłem, wiec pozostało mi odłączenie jej od prądu. Pomyślałem ze to jednorazowy wygłup mojego nowego dziecka i walczyłem dalej. Było spokojnie do czasu włożenia płyty z killzonem.. I tu chce na wstępie powiedzieć ze nie wiem czy to problem wlasnie z ta gra (niestety na ten moment innych nie mam) czy konsolą, dlatego zdecydowałem sie napisać tutaj. W trakcie instalacji killzone'a konsola sie resetuje.. No ale to nie główny problem jeśli pozniej tą instalacje kończy. Zaczynam grać! Włączam single playera i obserwuje jak w pewnych momentach troche przycina obraz i głos w trakcie filmiku. Wszystko wraca do normy, gram minutę a tu jeb! Błąd CE-34878-0.. Konsola w przepiękny sposób mnie o tym informuje i wyrzuca z gry do menu konsoli. No i tak za każdym razem :( błąd pojawia sie w rożnych miejscach, ostatnio udało mi sie nawet pierwszy level przejść :D także to tyle, jak myślicie, to wina konsoli czy gry? Miał ktos tak? Mysle ze bez reklamacji sie nie obejdzie.. Co zrobic!

Eee świetnie... pisząc posta zostawiłem ps4 włączona bo chciałem napisać do ziomka wiadomość o moim nieszczęściu, no ale niestety nie dałem rady :P konsola postanowila sie zawiesić a pozniej trzykrotnie sie włączać ;) No ale przynajmniej wiem ze to nadkonsola jest chu*owa.

Pozdrawiam serdecznie! Jestem taki spokojny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekaw jestem ilu z was pójdzie za ciosem i odda konsolę do reklamacji z powodu ryski lub niedomalowanego elementu? "0" ( słownie- zero), zgadłem?

szczere gratulacje, tak naprawdę na te 191 wyprodukowanych postów realnych konsol-trupów były ze trzy. więc nie sprawdziła się czarna wersja scenariusza że chinole zrobili dywersję i sprzęt składali i psuli złośliwie .

Edytowane przez okoni
  • Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... przynajmniej wiem ze to nadkonsola jest chu*owa...

Przynajmniej miałeś równo pomalowaną ;)

A na serio to sugeruje zwrócenie jej do sklepu, odzyskanie gotówki i kupienie nowej sztuki z nadchodzącej dostawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przynajmniej miałeś równo pomalowaną ;)

A na serio to sugeruje zwrócenie jej do sklepu, odzyskanie gotówki i kupienie nowej sztuki z nadchodzącej dostawy.

No powiem Ci ze nie do końca :P tylko jak to możliwe ze zauwazyliscie to mając przed sobą działająca konsole i stertę gier?!

Miejmy nadzieje ze RTV euro AGD tez dostaną jakos wkrótce nowa partie konsol!

Aha, a dla szukających sensacji i chętnych do zaatakowana ChRL to oglaszam ze tak, moja konsola to chińczyk!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tutaj nie chodzi o to, że ktoś będzie latał i zwracał konsolę bo plastik jest nie równo pomalowany, chodzi tylko o to jakiej jakości w dzisiejszych czasach jest sprzęt oferowany, dotarło do was? Osobiście nic nie mam do konsoli, kurzy się, grzeje, wiatraczek słychać raz tak a raz nie, normalna rzecz to konsola i tak jest, ale po prostu zwracam uwagę na takie rzeczy, bo producenci coraz gorzej traktują klientów i tyle. I nie rozumiem skąd od razu hejty? 

Edytowane przez rafcio007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam za to pytańsko odnośnie dotykowych przycisków wysuwania/włączania konsoli. Obydwa przyciski nie zawsze chodzą tak jak powinny, tzn. nie zawsze chcą działać na moje polecenie czyt. przyłożenie palucha. I tu pytanie, czy ktoś spotkał się, że owe przyciski czasami nie łapią? Czy to wina może moich dużych paluchów bądź nieumiejętnego przykładania palców do przycisków? Piszę, bo głowiłem się ostatnio nad tym, a za ch#% nie mogę skminić jaki na to patent jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez czasem mam wrazenie ze roznie lapia. Widocznie konsola juz tak ma ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dotarło do was?

a do ciebie dotarło że czytanie po raz 10743 że plastik i farba która znajduje się na nim jest dla niektórych nie do zaakceptowania jest już lekko nużące ?

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.