Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zlewam taki problem ale odnotuje że u mnie się pojawił:

kiedy gram sobie co jakies pół godziny nagle konsola wchodzi na wysokie obroty(napęd) i przez około 10 sekund chodzi niczym letni wiatrak na najwyzszych obrotach - po 10 sekundach dźwięk zanika i znów normalnie działa - cyklicznie co poł godziny się tak dzieje... 

ps. konsola z każdej strony ma w cholere przestrzeni (stoi "na półce" z grami przez obawę o uszkodzenie jej przez mą latorośl). 

ps2. nie nagrzewa się

edit: zapomniałem dodać - dzieje się tak tylko kiedy płyta jest czytana / gry z psn póki co nie odnotowałem probolemu  ;)

Konsola sprawdza czy płyta jest nadal włożona do czytnika

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszła do mnie konsola instalowała sie aktualizacja teraz mam czarny ekran i niebieskie światełko miga co robić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukać numeru do serwisu, niestety :/  choć spróbuj włączyć tryb awaryjny ( przytrzymaj przycisk power )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam obylo sie bez serwisu:) Tryb bezpieczny aktualka i chodzi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś ma może problem z zalogowanie się do PSN? Działa internet - strony się otwierają a nie przechodzi testu połączenia internetowego. PS3 jak i PSVITA logują się bez problemu. Różne ustawienia próbowałem.... a jak się"zaloguje" to widać znajomych ale np. BF4 nie ma połączenia.

DMZ użyj dla adresu IP PS4 w routerze. U mnie było dokładnie to samo, pomogło wywalenie nr poza przyznawaną pulę dhcp (niżej niż 100), zablokowanie maca dla danego ip i otworzenie dla tego ip portów. Teraz działa jak talala, przedtem musiałem mieć zawsze włączoną Vitę, żeby mi zalogowało i działało.

sam obylo sie bez serwisu:) Tryb bezpieczny aktualka i chodzi  :biggrin:

Bo większość tego typu problemów da się rozwiązać własnie trybem awaryjnym. Jeżeli konsola nie wstaje w ogóle od startu to wtedy jest padaka, ale jak się wysypie podczas aktualki to zawsze można ją reanimować.

Ja nie zamierzam włączyć auto updateów do czasu jakiegoś na prawdę stabilnego softu, czyt 2-2,5 . Jakoś nie widzi mi się obudzić rano i dowiedzieć się, że nocna aktualka zabiła mi czarnulę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrdel,

Samo sie nie zainstaluje. Ściągnie sie samo, to fakt, ale trzeba już samemu - ręcznie włączyć aktualizację oprogramowania. Czekaj cierpliwie.

Edytowane przez SephiroT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy spotkaliscie sie z czyms takim, ze w trakcie grania obraz na sekunde zanika, albo przechodzi taki szary pasek jakby ktos ruszal kablem i sa zaklocenia na telewizorze, pare razy mnie cos takiego spotkalo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy spotkaliscie sie z czyms takim, ze w trakcie grania obraz na sekunde zanika, albo przechodzi taki szary pasek jakby ktos ruszal kablem i sa zaklocenia na telewizorze, pare razy mnie cos takiego spotkalo...

Reklamuj konsole póki możesz, kumpel reklamował w tym autoryzowanym serwisie sony i po 10 dniach miał już nową konsolkę u siebie ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłbym inny HDMI dla spokoju. Może on szwankuje... 

U mnie na 5m hdmi nieraz zdarza się zanik obrazu na sekundę-dwie, ale to wiem że kabel przerywa. Na innym działa bez problemu ale z meblowego punktu widzenia póki co nie mogę zastosować innego rozwiązania :<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie, kabel z zestawu do dupy, zmienilem na moj stary z PS3 i smiga elegancko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DMZ użyj dla adresu IP PS4 w routerze. U mnie było dokładnie to samo, pomogło wywalenie nr poza przyznawaną pulę dhcp (niżej niż 100), zablokowanie maca dla danego ip i otworzenie dla tego ip portów. Teraz działa jak talala, przedtem musiałem mieć zawsze włączoną Vitę, żeby mi zalogowało i działało.

Pomieszałem w routerze i jak na razie działa. Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,mam takie dla niektorych banalne pytanie.A mianowicie chcialbym sie zapytac .Mieszkajac za granica jak kupie PS+ na koncie glownym (niemieckim) to bede mogl grajac na podkoncie polskim sciagac darmowe gry z PS+ polskiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jest z aktualizacją systemu/gier na czuwaniu. Mam cały czas konsole na czuwaniu a po włączeniu mam info, że mam system do zaktualizowania i BF4 do zaktualizowania.... myślałem, że jak mam czuwanie i włączony pobieranie na czuwaniu to zrobi to z automatu... a tu dupa :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega sie pyta czy Sony center moze przyjac jego wadliwą konsole jesli zakupil w innym sklepie ? Gwarancje i fakture ma jak co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega sie pyta czy Sony center moze przyjac jego wadliwą konsole jesli zakupil w innym sklepie ? Gwarancje i fakture ma jak co.

to telefon w rękę i niech dzwoni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jest z aktualizacją systemu/gier na czuwaniu. Mam cały czas konsole na czuwaniu a po włączeniu mam info, że mam system do zaktualizowania i BF4 do zaktualizowania.... myślałem, że jak mam czuwanie i włączony pobieranie na czuwaniu to zrobi to z automatu... a tu dupa :sad:

Jest takie założenie ale na razie to chyba nie działa, podobnie jak wznawianie gry z trybu czuwania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy brak połączenia z psn może być spowodowany jakaś usterką konsoli bo net śmiga aż miło a z psn ni chu..nie mogę sie połaczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest takie założenie ale na razie to chyba nie działa, podobnie jak wznawianie gry z trybu czuwania.

Jak nie działa? Poprawki się pobrały? Pobrały. To teraz trzeba paluszkiem ładnie nakierować na odpowiednią opcje i wykonać aktualizacje. Podobało by się jakby w środku nocy podczas automatycznej aktualizacji wywaliło prąd i konsola zbrickowana na amen? Nie sądzę. Więc może chwila zastanowienia zanim się zacznie bezpodstawnie buczeć na forach.

Poza tym trzeba ręcznie i świadomie akceptować Regulaminy podczas aktualizowania, a tego konsola za nas nie ma prawa robić.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas próby zalogowania się do PSN wyskakuje mi taki komunikat: Wystąpił błąd e-800084da.

Wie ktoś ja temu zaradzić? Dodam, że próbuje zalogować się pierwszy raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas próby zalogowania się do PSN wyskakuje mi taki komunikat: Wystąpił błąd e-800084da.

Problem z psn(chyba),mam podobnie :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.