Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie mam czy jak odpale nieswoja grę na ps4 to pozniej wlasciciel gry będzie moglw nią bez problemugracna swojej konsoli?wiem że gdzieś było Ale niemogę tego znalezc przez tapatalka. Wrazie czego prosze usunąć tego posta a admina poproszę o linka na PW gdzie uzyskam odpowiedź. Bo rozumiem że niema opcji by grę postawić w pelni na dysku i i moc z niej korzystac bez płyty gdyż płyta jest potrzebna do weryfikacji ?(za pięknie by było) Dobrze rozumuje? Wybaczcie lamerskie pytanie ale to moja pierwsza konsola i niewiem jak to do końca wygląda.

Edytowane przez tomekagu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie bez problemu grać,płytka musi być w napędzie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem ps4. Pytania: czy wentylator jest u was tez taki glosny? Gdzie sprawdzic produkcje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie jak zmienic NAT bo mam paru znajomych jak razem wchodza do party nie slysza sie wiecie jak to ogarnac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie działa? Poprawki się pobrały? Pobrały. To teraz trzeba paluszkiem ładnie nakierować na odpowiednią opcje i wykonać aktualizacje. Podobało by się jakby w środku nocy podczas automatycznej aktualizacji wywaliło prąd i konsola zbrickowana na amen? Nie sądzę. Więc może chwila zastanowienia zanim się zacznie bezpodstawnie buczeć na forach.

Poza tym trzeba ręcznie i świadomie akceptować Regulaminy podczas aktualizowania, a tego konsola za nas nie ma prawa robić.

No właśnie problem w tym, że się nie pobrały. Dopiero po włączeniu z czuwania, komunikat, że dodano do pobranych i dopiero zaczyna pobierać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Siemka mam problem z automatycznym wyłączeniem się PS4 w przypadku bezczynności otóż:

Ustawiam automatyczne wyłączanie PS4:

- Ogólne (gry) ---wyłączanie po 20 min

- Odtwarzanie multimediów wyłączanie po 1h

- nie zaznaczam żadnej opcji w "trybie czuwania"

I robię coś takiego:

Kiedy pozostawię PS4 w bezczynności w menu konsoli to wyłącza się prawidłowo po 20 minutach.

Natomiast kiedy zrobię to samo ale z grą tzn. odpalę grę i zostawię konsolę aby się wyłączyła to niestety ale nie wyłącza się ani po 20 minutach ani po 1 godzinie moje pytanie brzmi DLACZEGO? Przecież powinna się wyłączyć? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem tak gram tylko w gry z pss te f2p i z ps+ i mój wiatrak prawie wogle nie chodzi ale wiadomo gry jak killzon bf czy ac4 są bardziej wymagające więc nie mogę powiedzieć jak by się zachowywał w stresie ze tak powiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale chyba to nie ma wiele wspólnego z moim postem :P

Ale wiesz, że nie jesteś sam na tym forum?

No właśnie problem w tym, że się nie pobrały. Dopiero po włączeniu z czuwania, komunikat, że dodano do pobranych i dopiero zaczyna pobierać...

To jeszcze teraz wejdź w opcje i ustaw co ma się pobierać podczas stanu czuwania, skoro nie zrobiłeś tego podczas pierwszego uruchomienia konsoli ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wiesz, że nie jesteś sam na tym forum?

Ok sorki ale denerwuje mnie ten "mały" problem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam problem może nie z samym PS4 a z kontem PSN. 

Zdobyłem trochę trofeów i w systemie mam ustawione synchronizacje z PSN ale jak wejdę do PSN z poziomu PC to nie ma ich. Dodatkowo pisze żebym skorzystał z PS3 ale przecież go nie mam.

Gdzie popełniam błąd?

52ab71e0509f4.jpg

A jak widać w przenośnym identyfikatorze się pojawiają ;]

Edytowane przez Pusiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem wprost, sygnaturka od sony jak i przeglądanie trofeów na ich stronie to żenada. Trzeba ją aktualizować ręcznie, nie zawsze to wychodzi, dodatkowo jest strasznie mało informacji. Bawiłbym się innymi nieoficjalnymi które są o niebo lepsze. Chwytaj swój profil :biggrin:

http://psnprofiles.com/Ma_Pus

Edytowane przez kevcio23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie czemu na moim profilu na ps site nie ma troików z ps4?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z sluchawka dolaczona do ps4.. Czy tez macie tak slaba jakos dzwieku? Prawie nic nie slychac jak z kumplem rozmawiam.. Wydaje mi sie ze dobrze mam wlozona wtyczke. Czy wtyczka musi byc tak wsadzona ze tego srebrnego widac tylko minimetr tzn tylko te ostatnie kolko przy czarnej gumie czy moze jeszcze widac wiecej? Masakra..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety taka jest jakość i nic na to nie poradzisz może z aktualizacją coś się zmieni ale wątpię :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy próbuję połączyć się z routerem przez Wi-Fi to przy teście połączenia internetowego mam tak:

uzyskaj adres IP                   Sukces

Półączenie internetowe       Niepowodzenie

tutaj http://www.playstationlifestyle.net/2013/11/18/sony-details-the-most-common-ps4-error-codes-and-how-to-deal-with-them/ znalazłem takie rozwiązanie, ale nie wiem co z tym zrobić

CE-33991-5

• Description: Get the status of the non HTTP_GET_200 in Internet Connection.
  • Action: Retry Internet Connection test.

Jak próbuję się zalogować do PSN:

NW-31485-1

Restart routera i konsoli nie pomaga.

Miał ktoś podobny problem? Udało się komuś z nim poradzić?

Czy tylko ja nie miałem w zestawie headseta?

Edytowane przez Iflower

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z sluchawka dolaczona do ps4.. Czy tez macie tak slaba jakos dzwieku? Prawie nic nie slychac jak z kumplem rozmawiam.. Wydaje mi sie ze dobrze mam wlozona wtyczke. Czy wtyczka musi byc tak wsadzona ze tego srebrnego widac tylko minimetr tzn tylko te ostatnie kolko przy czarnej gumie czy moze jeszcze widac wiecej? Masakra..

Niestety taka jest jakość i nic na to nie poradzisz może z aktualizacją coś się zmieni ale wątpię :sad:

Słuchawka wygląda marnie ale działa. Słychać przez nią może nie idealnie ale głośno i wyraźnie. Swoją funkcje pełni dobrze. Jeżeli kolegę źle słuchać to może mieć źle mikrofon (daleko, lub na plecach itp) lub zbiera mu mikrofon z kamerki a nie ze słuchawki.

Zawsze można sobie kupić słuchawki od iPhone, jakiegoś telefonu komórkowego czy inne tego typu - wtedy można mieć i stereo i mikrofon po kablu z pada.

Gdy próbuję połączyć się z routerem przez Wi-Fi to przy teście połączenia internetowego mam tak:

uzyskaj adres IP                   Sukces

Półączenie internetowe       Niepowodzenie

tutaj http://www.playstationlifestyle.net/2013/11/18/sony-details-the-most-common-ps4-error-codes-and-how-to-deal-with-them/ znalazłem takie rozwiązanie, ale nie wiem co z tym zrobić

CE-33991-5

• Description: Get the status of the non HTTP_GET_200 in Internet Connection.
  • Action: Retry Internet Connection test.

Jak próbuję się zalogować do PSN:

NW-31485-1

Restart routera i konsoli nie pomaga.

Miał ktoś podobny problem? Udało się komuś z nim poradzić?

Możliwe że masz zablokowane porty na routerze albo coś źle skonfigurowane.

Konfiguracja PS4 wygląda podobnie jak na PS3 i tych samych portów używa.

http://manuals.playstation.net/document/en/ps4/settings/nw_test.html

Sprawdź sobie ustawienia połączenia w PS4 oraz przepatrz ustawienia routera.

Jak nie wiesz o cho chodzi, to zawsze się można połączyć zdalnie z PC i wszystko posprawdzać i ci to poustawiać.

Jak zadziała to postawisz jakieś piwo i będzie OK ;)

Jak coś to pisz na GG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co trzeba zrobić żeby każdy siebie słyszał w party bo mam np zenek słyszy wszystkich ale nie słyszy tylko jarka i tak zawsze nie zależy to od kto założył pary wiecie jak to ogarnac ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A "jarek" lub "zenek" nie ma przypadkiem NAT3 i poblokowanych portów?

Trzeba by było potestowac różne opcje i rozwiązania.

Jak chcesz porobić testy, to dodaj mnie na PS4 - S3phi40T - i sprawdzimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam pytanie. Czy jest możliwość rozjaśnienia konsoli? Nie wiem czy to związane jest z jakąś oszczędnością energii czy jest inny powód. Jak przełączam na TV to jest ok. więc to nie wina telewizora a w grach i menu jest strasznie ciemno. Kolor biały jest szary. Przeszukiwałem w ustawieniach i nie wiem gdzie zmienić jasność lub wyłączyć oszczędność energii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się. W menu też jest ciemny obraz i widać to gołym okiem. Znaczek PS4 zamiast biały jest szary. Mam też Xboxa 360 i nigdy w grach nic nie zmieniałem i wszystko ok było

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co trzeba zrobić żeby każdy siebie słyszał w party bo mam np zenek słyszy wszystkich ale nie słyszy tylko jarka i tak zawsze nie zależy to od kto założył pary wiecie jak to ogarnac ??

A "jarek" lub "zenek" nie ma przypadkiem NAT3 i poblokowanych portów?

Trzeba by było potestowac różne opcje i rozwiązania.

Jak chcesz porobić testy, to dodaj mnie na PS4 - S3phi40T - i sprawdzimy.

W ostateczności może on mieć wewnętrzne ip. Miałem taki problem kiedyś na PS3, z kumplem nie mogłem gadać w Black Opsie chociaż obydwaj mieliśmy NAT 2 i ip konsoli dodanej do DMZ. Problem był przez to, że obydwaj mieliśmy wewnętrzne ip. W BF3 która ma dedykowane serwery problem nie występował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie wyglada to tak, że jak kupiłem w dzien premiery konsole i wlozylem 1sza plytke z ps3 (cos ghost) to zaczelo mi wypluwac.

postawilem na bok i wessalo :)

pozniej bylo ok. moze ze 2 razy wyjechala plyta i trzeba bylo odlaczac kabel bo czytnik w kolko "smigal"

od tamtego czasu spokoj az do dzis

podlaczylem pada do ladowanie i dalem na stan czuwania.

siedze przy kompie i slysze ze konsola sama sie wlacza i plytka wyjechala ;)

znowu czytnik latal i wlozyc nie mozna bylo plytki

reset, pion i jest ok mozna grac - spokoj

hmm nie wiem co mam myslec. uwalona czy co? :)

mial ktos podobnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie wyglada to tak, że jak kupiłem w dzien premiery konsole i wlozylem 1sza plytke z ps3 (cos ghost) to zaczelo mi wypluwac.postawilem na bok i wessalo :)pozniej bylo ok. moze ze 2 razy wyjechala plyta i trzeba bylo odlaczac kabel bo czytnik w kolko "smigal"od tamtego czasu spokoj az do dzispodlaczylem pada do ladowanie i dalem na stan czuwania.siedze przy kompie i slysze ze konsola sama sie wlacza i plytka wyjechala ;)znowu czytnik latal i wlozyc nie mozna bylo plytkireset, pion i jest ok mozna grac - spokojhmm nie wiem co mam myslec. uwalona czy co? :)mial ktos podobnie?

Obejrzyj sobie na youtube film NrGeek na ten temat,on mial taki sam problem wyslal na gwarancje o wymoenili mu konsolke na nowa po 11 dniach;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.