Singularity 320 Napisano 27 Październik 2014 W dniu 27.10.2014 o 17:02, Pips napisał: Zastanawiam się jak wygląda sprawa z głośniczkiem w padzie jeśli korzystamy ze słuchawek? Czy wtedy to co powinniśmy słyszeć w padzie, jest słyszalne w naszych słuchawkach? Czy w pewnym sensie tracimy informacje które docierają do głośniczków w padzie? I czy można głośniczek w padzie całkowicie wyłączyć byśmy słyszeli to co powinno do niego trafiać, w tv/słuchawkach? generalnie trzeba go ręcznie ściszyć w menu konsoli bo tylko niektóre gry mają w sobie opcję wyłączenia go. Przykładowo w TLOU:rem wymusiłem aby to co było na głośniczku szło na optyk na słuchawki a głośniczek był off ale niektóre gry tej opcji nie mają jak choćby KZSF (albo jestem ślepy i nie zauważyłem tego :P ) i to co na głośniczku pada leci tylko tam dlatego grając w KZSF zdejmuję na chwilę słuchawki z głowy jak wiem, że na głośniku (mocno ściszonym) coś będzie (a co trudne nie jest bo ten patent przemawia tylko gdy np. znajdziemy jakiś audiobook) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pips 16 Napisano 27 Październik 2014 Czyli nieprzemyślana głupota a szkoda. Może kolejne gry wezmą to pod uwagę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregor_TSK 226 Napisano 28 Październik 2014 Panowie mam pytanie, jako że stałem się szczęśliwym nabywcą TB Stealh 500p. W instrukcji mam napisane aby w ustawieniach wyjścia audio PS4 ustawić Digital Out Optical -> Dolby Digital 5.1ch (dlaczego nie DTS 5.1ch) / format audio Bitstream (Dolby) (dlaczego nie DTS). Na pudełku od słuchawek napisane że są to słuchawki DTS, dlaczego wiec tak to ustawiać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 28 Październik 2014 (edytowane) W dniu 28.10.2014 o 19:14, Gregor_TSK napisał: Panowie mam pytanie, jako że stałem się szczęśliwym nabywcą TB Stealh 500p. W instrukcji mam napisane aby w ustawieniach wyjścia audio PS4 ustawić Digital Out Optical -> Dolby Digital 5.1ch (dlaczego nie DTS 5.1ch) / format audio Bitstream (Dolby) (dlaczego nie DTS). Na pudełku od słuchawek napisane że są to słuchawki DTS, dlaczego wiec tak to ustawiać ?Ustaw to tak, jak jest w instrukcji. To nie są słuchawki DTS, tylko DTS Headphone:X - czyli coś w stylu Dolby Headphone, albo Dolby Pro Logic... Poniższy cytat, chyba najlepiej to obrazuje: Cytat What if we told you surround sound doesn’t have to be confined to a multi-speaker home theater set-up, and that all you needed was a simple pair of headphones? Headphone:X makes all this possible with an incredible technology that simulates the 3D environment of the audio’s original mixing stage. And that means your movies, music and games sound exactly the way the artist intended. PS. I jeśli można, to proszę o parę zdań o tym HS'ie. I gdzie go zakupiłeś, oraz za ile... Edytowane 28 Październik 2014 przez kloose 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregor_TSK 226 Napisano 28 Październik 2014 Dzięki za odpowiedz. Tak też ustawiłem. Nie mam doświadczenia w temacie słuchawek więc napisze tak na szybko w porównaniu do mojego TB P11. Wykonanie dużo lepsze, nie są takie plastikowe jak z bazaru (P11 niestety są,). Dźwięk dużo lepszy- bass bez porównania. Fajna sprawa z presetami - kilka ustawień, mnie najbardziej przypadł boost bass i trouble. Ogólnie dla mnie są bardzo wygodne. Kupiłem w sklepie game.co.uk Zapłaciłem niecałe 104 funty wraz z przesyłką do Polski (czekałem 9 dni roboczych). Na tą chwilę więcej nie mogę napisać bo bawiłem się nimi ze 20 min (brak czasu). Jak masz jakieś konkretne pytania to śmiało. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 28 Październik 2014 Akurat na te konkretne odpowiedziałeś (cena i miejsce zakupu), ale jak już się dłużej pobawisz, to napisz jak się ten DTS Headphone sprawuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
isco 0 Napisano 29 Październik 2014 Witam. Kupilem na allegro najtansza karte muzyczna usb. Mam z nia problem .... Do komputera jak i ps3 da sie ja podlaczyc normalnie lecz do ps4 juz nie. Nie wchodzi do tego usb. Co moze byc nie tak? Pomoze gdy kupie kabel przedluzajacy usb ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 29 Październik 2014 W dniu 29.10.2014 o 08:50, isco napisał: Witam. Kupilem na allegro najtansza karte muzyczna usb. Mam z nia problem .... Do komputera jak i ps3 da sie ja podlaczyc normalnie lecz do ps4 juz nie. Nie wchodzi do tego usb. Co moze byc nie tak? Pomoze gdy kupie kabel przedluzajacy usb ? Obudowa karty, jest po prostu za gruba. Przedłużacz pomoże... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aki1986 57 Napisano 29 Październik 2014 Dobra na 90% kupuje Goldy w progamingshop.pl, ma ktoś jakieś doświadczenia z tym sklepem ? Waham się trochę jeszcze nad Pulsami ale opinie o 95%pękających egzemplarzy odstraszają mnie :/ Różnica w jakości dzwięku jest znacząca? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 29 Październik 2014 (edytowane) W dniu 29.10.2014 o 18:16, Aki1986 napisał: Dobra na 90% kupuje Goldy w progamingshop.pl, ma ktoś jakieś doświadczenia z tym sklepem ? Waham się trochę jeszcze nad Pulsami ale opinie o 95%pękających egzemplarzy odstraszają mnie :/ Różnica w jakości dzwięku jest znacząca? W Pulsach masz wibracje i możesz załadować więcej presetów (w Goldach tylko jeden). Poza tym, różnica w dźwięku nie jest znacząca... PS. A o opinię o tym sklepie, możesz zapytać @SephiroT'a... Edytowane 29 Październik 2014 przez kloose Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aki1986 57 Napisano 29 Październik 2014 Dzieki, na opineo ma bdb opinie ale nigdy nie zaszkodzi zapytać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 29 Październik 2014 Sklep jak każdy tyle że magazyn mają w Bratysławie. Wysyłają UPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregor_TSK 226 Napisano 29 Październik 2014 Możesz jeszcze zastanowić się nad TB Stealh 400 za 449zł w Redcoon. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 29 Październik 2014 W dniu 29.10.2014 o 20:30, Gregor_TSK napisał: Możesz jeszcze zastanowić się nad TB Stealh 400 za 449zł w Redcoon.Pozwolę sobie na jednorazowe gdybanie, bo nie miałem jeszcze na głowie tego HS'a. Wcześniej trochę się nim podjarałem, ale jak przyjrzałem się temu co oferują, to jednak zapał trochę opadł. Te słuchawki mają tylko dźwięk dwukanałowy, co prawda leci on do nadajnika po optyku, ale tylko jako Linear PCM (czyli stereo). Nie ma nawet żadnej emulacji dźwięku przestrzennego. Lepiej chyba zostać przy Goldach, albo dopłacić do tych Twoich (500p)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lebson 0 Napisano 29 Październik 2014 Witam mam pytanie a mianowicie zakupiłem słuchawki ASUS Cerberus i chciałbym się dowiedzieć jak skonfigurować mikrofon. Mowa oczywiście o mikrofonie na "pałąku" konsola go nie widzi, ten na kablu działa ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 29 Październik 2014 W dniu 29.10.2014 o 21:47, lebson napisał: Witam mam pytanie a mianowicie zakupiłem słuchawki ASUS Cerberus i chciałbym się dowiedzieć jak skonfigurować mikrofon. Mowa oczywiście o mikrofonie na "pałąku" konsola go nie widzi, ten na kablu działa ok.Tam nie ma co konfigurować, bo oba mikrofony lecą tym samym przewodem. Sprawdź czy mikrofon jest dobrze dociśnięty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lebson 0 Napisano 30 Październik 2014 W dniu 29.10.2014 o 22:19, kloose napisał: Tam nie ma co konfigurować, bo oba mikrofony lecą tym samym przewodem. Sprawdź czy mikrofon jest dobrze dociśnięty... Ok dzięki za wskazówkę, wszystko działa :) Poprostu trzeba go wpiąć pod katem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomisior 110 Napisano 30 Październik 2014 Chłopaki jaki macie ustawiony format audio w ustawieniach PS4 (priorytet) linear PCM, bitstream (dolby) czy bitstream (DTS)? Wybór tej opcji ma wpływ na to jaki dźwięk odpali nam się w grze? Ustawiłem teraz docelowo DTS i na kinie domowym przy puszczaniu muzyki graja mi tylko dwa głośniki. W grze hula wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 30 Październik 2014 Zawsze PCM czyli surround bez kompresji. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 30 Październik 2014 W grze hula wszystko, bo pewnie gra obsługuje dźwięk wielokanałowy. Muzyka pewnie takiego czegoś nie oferuje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bryzyt 3 Napisano 30 Październik 2014 Ale mam szczęście. Już dawno złożyłem zamówienie na elite 800 i byłem jako jeden z pierwszych. Jako bonus dostałem Star Wars Official Gaming Headset. :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 30 Październik 2014 W dniu 30.10.2014 o 20:40, Bryzyt napisał: Ale mam szczęście. Już dawno złożyłem zamówienie na elite 800 i byłem jako jeden z pierwszych. Jako bonus dostałem Star Wars Official Gaming Headset. :) :) :)Hmm... no to gratulacje :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bleq 51 Napisano 31 Październik 2014 (edytowane) W dniu 30.10.2014 o 20:02, SephiroT napisał: Zawsze PCM czyli surround bez kompresji. Wybacz, ale ja wole jako 'zerojedynki' obrabia mi DAC w klocku po drugiej stronie kabla, czyli bitstream; zawsze... Edytowane 31 Październik 2014 przez bleq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 31 Październik 2014 @bleq, ekspertem nie jestem i za takiego się nie uważam. Wydawało mi się że mniej więcej (z naciskiem na więcej) wiem o czym piszę, zwłaszcza że @Kloose później pisał i mnie nie poprawiał w tym temacie. :D Możesz troszkę bardziej rozwinąć temat? Z góry dzięki! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 31 Październik 2014 Ale co tutaj poprawiać? Pytanie brzmiało: "Jak macie ustawiony format audio" ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach