sew 118 Napisano 13 Sierpień 2014 Oby gameplay był w starym stylu jak znaczniki nad piłkarzami. Jak co roku sprawdzę PESa bo wygląda ciekawie. Ale już nie uwierzę w nic dopóki sam nie zagram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 14 Sierpień 2014 Lons FIlmik spoko, poziom graczy już niezbyt. Ja kufa mać chciałbym jakiś filmik gdzie wpadnie screamer... a najlepiej kilka żeby wiedział, że to nie przypadek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pescar 98 Napisano 14 Sierpień 2014 czy wersja na ps4 i pc będzie tą samą grą czy będą dwie różne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrakoPL 62 Napisano 14 Sierpień 2014 Miałem to wklejać ale mnie uprzedziłeś. Na tym gameplayu rzeczywiście to dobrze wygląda ale jak ktoś napisał niema się czym podniecać bo 2014 tez sie wszyscy zachwycali. Coś co mi się od razu rzuciło w oczy to to że chyba wróciła fizyka piłki z 2013 co by było krokiem milowym do przodu. Co tez sie rzuciło w oczy na minus to to że chyba zrezygnowali z tych rozpalających serc. Po roku? To w takim razie po co oni to implementowali? A i widać niema już kropeczek przy wolnych chyba że ktoś to wyłączył w opcjach. No wyszedł im ten gameplay na tym filmiku nie powiem. Nie wszyscy...Ja od razu pisałem że cos jest nie tak ...Zawodnicy biegali jak jacys porąbani sprinterzy co sie potwierdziło później.Wiadomo że trzeba dostać demo w łapy i ograc to żeby coś stwierdzić.W demo z 14 zagrałem kilkanascie razy i wrociłem do 13stki bo gra była slaba i wszyscy od razu o tym [pisali...Potem tłumaczenia ze to wczesna wersja wyciekła itd... Tu widać opinie ludzi ,którzy chwalą nową część. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 14 Sierpień 2014 Lons nie zaczynaj sie zas jarac bo ktory to juz z rzedu giniesz za pesa a pozniej placzesz i jeczysz jak to jednak sie pomyliles. Poczytaj nasze gadki z zeszlego roku i poprzednich lat chlopie bo nie wyciagasz wnioskow. Zaczekajmy do premiery.pogramy, ocenimy bedziemy wiedziec wiecej.Ja nawet po demie nie zdecyduje czy kupie pesa bo jak wiemy dema tez sie roznily od finalnej. Poza tym tryb online musi byc z 21 wieku a nie ze sredniowiecza do czego konami nas przyzwyczailo. Ja bankowo kupie f15 na premiere, a jak po paru tygodniach od premiery pesa okaze sie ze jest ok to go kupie. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UniteD 189 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) Drako Ty to akurat "co miesiac" miales inna opinie o pesie 14 z tego co pamietam. Raz ze genialny, a ci co marudza, ze slaby nie potrafia w niego grac i sa fifiarzami a za chwile pisales, ze w tego pesa sie nie da grac, by po chwili byl genialny. poczytajcie siebie troche w watku z 14stki bo teraz kazdy "expert pesa" pali głupa, jak to nie jechal pesa od poczatku. Kur.a miejcie troche jaj w tych internetach do przyznania..tak pomylilem sie. Edytowane 14 Sierpień 2014 przez UniteD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 14 Sierpień 2014 Tak pomyliłem się :( Mylę się od 7 lat :( Dalej wierzę :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UniteD 189 Napisano 14 Sierpień 2014 Ja tez mam nadzieje, ale nie dam sie dymac i tak kiepskiemu PR japoncow bo po 5 latach wyciagnalem wnioski. Jak wyjdzie dobry pes to go kupie, a te wszystkie filmiki, zapowiedzi japoncow, pochlebne opinie testerow juz przerabialismy i wiemy jak sie konczylo. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrakoPL 62 Napisano 14 Sierpień 2014 Tak teraz sie nie da w niego grac...Po kazdym patchu gra sie zmieniała stad zmiana opini.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) Te całe patche wołają o pomstę do nieba. Najgorsza rzecz jaka trafiła sie Pesowi. Ja tylko mam nadzieję, że KONAMI wreszcie wyda pełnowartościowy produkt i skończy raz na zawsze z patchowaniem tej gry. Odpalam pełną wersją gry w listopadzie 2014 roku i kończę w listopadzie 2015 roku grając przez ten cały okres w tę samą grę. Jak to było w Pesie 5 i 6. Edytowane 14 Sierpień 2014 przez LonsFenomenoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) :whistling: Edytowane 17 Sierpień 2014 przez LonsFenomenoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) Hmm... Weź tu bądź mądry. Z jednej strony ciągnie do tej Fify i BPL, z drugiej tak jak powiedział- do tej utraconej od części 6, magii PESa. Dema rozstrzygną. Wróciłem właśnie z pracy i piję piwo, także podzielę się moimi rozmyśleniami- to, że gram w PESa od dawna wiadomo, broniłem go zaciekle jakby była to moja druga połówka i było tak do edycji 2013, chociaż ostatnie lata wyglądały na takie jakby mojej drugie połowie coś strzeliło do głowy i przestało zależeć. Błądziła, popełniała masę błędów, ja jednak ślepo zakochany dalej byłem przy niej. Rok temu miarka się jednak przebrała i BOOM!, separacja. Nie rozwód, bo obcowałem z jej wersją z 2012/13 roku, zdradzając ją przy tym czasem na boku z Fifą, która się zauroczyłem. Nie jest ideałem, ale nie ograniczała mnie tak bardzo, co było moja największą bolączką. Tak zauroczony nie myślałem już poważnie o związku z PESem, zostałem zawiedziony, a może i zdradzony, do tego jak ktoś ze mną zadrze nie ma łatwego życia. Zemsta i wredność to moje drugie oraz trzecie imię w takiej właśnie sytuacji... stąd też bywam uszczypliwy i nie dowierzam w to co mówi otoczenie, o tym, że moja druga połowa się zmieniła, zrozumiała parę spraw, dojrzała, stara się wrócić na właściwy tor i znowu chce być ze mną. Informacje odbijają się ode mnie jak od muru, a ja pełen zawiści nie przyjmuję nic do głowy. Nowa koleżanka Fifa jest całkiem fajną partnerką, nie marudzi, wygląda ślicznie, mogę z nią robić co chcę, nie ogranicza mnie. Jest fajnie, nawet bardzo... ale gdzieś w sercu tęsknię. Tęsknię bardzo mocno, za tym CZYMŚ. Czasem czuję się jakbym przeglądał stare zdjęcia, grając w "5" ( <3 ) na PS2 i myślę kiedy się to popsuło. Chciałbym bardzo żeby tamte czasy wróciły... stare, dobre i footbolowo piękne czasy. Edytowane 14 Sierpień 2014 przez Szejk 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) Ja np nie wiem jak wogule w fifę można grać. pes 14 w pewnym momencie mnie tak wkur... że zagrałem w fife i .... no nie da się to coś nie przypomina nawet piłki nożnej. Sylwetki piłkarzy to jakiś żart jak i same modele. Pes w tym aspekcie po prostu wgiata w glebę fifę, następne uczucie ciężkości zawodnika w fifie nic takiego się nie czuje jak jakieś lalki tego jest multim hotspoty, animacja która teraz jest śmieszna przy pesie, fizyka piłki która jest największą bolączką fify (choć w pesie 14 tez się bardzo zbliżyła do tej z fify). No niema ta gra nic czym mogła by przyciągnąć bo jeśli licencjami to niema szans u mnie żeby to wziąć dla licencji. Fifa we wszystkim co się dzieje poza boiskiem bije pesa po pysku niemiłosiernie tak że go niema ale to co dzieje się na boisku to nawet ta słabiutka 14 niszczy ta fifę w pył niema ani jednego aspektu w którym na boisku fifa przewyższa pesa nawet tego złego 14-stkę. No ale to własnie jest tragedia że pes się wogule porównuje do fify i co się dzieje na boisku. To tylko pokazuje jak pes obniżył loty. Kiedyś za porównanie fify do pesa można było zostać tak ośmieszonym że szok. To prawda Fifa goni ale jej silnik to dla mnie coś całkowicie nie do przyjęcia gierka mega przystępna gdzie z miejsca można wskakiwać i grać. Wiadomo jak się wyćwiczy to można i tam wymiatać ale porównywać skill pesa i fify to coś śmiesznego dla mnie. Nawet ta spier... 14 jest 100 razy bardziej skillowa niż fifa. No ale mówię to nie ratuje pesa bo on tez jest tragiczny. Po prostu sa 2 bardzo słabe gry które bija się o widza. Teraz też dopiero listopad premiera to jest po prostu wstyd dla pesa. Tyle chwalenia że przełożone na ps4(od 2 lat niby robią tiaaaaa) że są gotowi i zwarci i co wychodzi na to że nawet tej gry jeszcze gotowej nie mają. Słabiutko. Że ktoś może wogule myśleć że to wychodzi w listopadzie żeby to dopracować to nie umiem w to uwierzyć. Gra jest po prostu nie gotowa stąd te poślizgi co jest nie do pomyślenia mając tyle czasu. I ta sprzedaż w listopadzie wręcz nie mogę się doczekać jak ogłoszą ile sprzedali kopii i teraz nawet jak ten pes się uda to zobaczą słupki sprzedaży które będą marne i znowu zaczną kopać przy tym i znowu coś spier.. To jest całe konami. Wszystko na opak w tej firmie. Mają szczęście że mają tego MGS bo wtedy to już tej firmy by dawno nie było. Edytowane 14 Sierpień 2014 przez vincent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evo666 867 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) :down: http://gamezilla.komputerswiat.pl/zapowiedzi/2014/8/gc-2014-pro-evolution-soccer-15-%C2%AD-pierwszy-kontakt-z-pilka Czyli dalej gramy w fife Edytowane 14 Sierpień 2014 przez evo666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) Czytałem to. Akurat to co tam jakiś misiek napaćkał mało mnie interesuje. Zreszta napisał to tak jakby na video popatrzał ale nieważne. Decyzja będzie podjęta po demie ale nie decyzja czy fifa czy pes tylko czy się będzie grało w pesa czy wogule się nie będzie grało w konsolowa piłkę chyba że fifa by rzeczywiście zaskoczyła ale po gameplayach widać niema na to żadnych szans. Jeśli zmienią ten silnik(on był nowatorski w latach 2009-2011 ale nie dziś) w fifie to będzie się można zastanawiać . Dla mnie niema alternatywy tylko mierny pes który miejmy nadzieję w końcu jakoś zaskoczy i będzie to przynajmniej poprawna gra ale widząc date premiery to można mieć tylko negatywne myśli co oni znowu porobili że nie mają tego gotowe na wrzesień mając 2 pełne lata na dłubanie przy tym. Edytowane 14 Sierpień 2014 przez vincent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evo666 867 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) Czytałem to. Akurat to co tam jakiś misiek napaćkał mało mnie interesuje. Zreszta napisał to tak jakby na video popatrzał ale nieważne. Decyzja będzie podjęta po demie ale nie decyzja czy fifa czy pes tylko czy się będzie grało w pesa czy wogule się nie będzie grało w konsolowa piłkę chyba że fifa by rzeczywiście zaskoczyła ale po gameplayach widać niema na to żadnych szans. Jeśli zmienią ten silnik(on był nowatorski w latach 2009-2011 ale nie dziś) w fifie to będzie się można zastanawiać . Dla mnie niema alternatywy tylko mierny pes który miejmy nadzieję w końcu jakoś zaskoczy i będzie to przynajmniej poprawna gra ale widząc date premiery to można mieć tylko negatywne myśli co oni znowu porobili że nie mają tego gotowe na wrzesień mając 2 pełne lata na dłubanie przy tym. Kolega z hejtem na fife zdrowo przesadza. Jezeli cie nie interesuja zadne opinie ludzi ktorzy juz w to grali to co ty na forum robisz, chces przekonac do swoich racji? Aż szkoda polemizowac i lepiej zostawic ten monolog bez komentarza. Powyzsze pytanie bylo retoryczne, nie oczekuje odpowiedzi... Edytowane 14 Sierpień 2014 przez evo666 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) Kolega z hejtem na fife zdrowo przesadza. Jezeli cie nie interesuja zadne opinie ludzi ktorzy juz w to grali to co ty na forum robisz, chces przekonac do swoich racji? Aż szkoda polemizowac i lepiej zostawic ten monolog bez komentarza. Powyzsze pytanie bylo retoryczne, nie oczekuje odpowiedzi... To nie hejt to moje odczucia. Gdybym chciał hejtować i z tego czerpać jakąś dziką satysfakcję to siedziałbym w dziale fify i tam pisał niepochlebne teksty a tak nie jest. Napisałeś tu o fifie więc się do niej odniosłem jakie mam odczucia. Pomyśl trochę zanim coś napiszesz to nie boli. Nie pozdrawiam. Edytowane 14 Sierpień 2014 przez vincent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pasiak85 7 Napisano 14 Sierpień 2014 Może 2lata to za mało,dla nas kupa czasu a dla nich nie wiadomo.tak patrząc na Fife to wychodzi na co roku ale to wciąż ta sama gra,tylko dochodzą dodatki,ktore mnie nie ruszają.80% fanów Fify kupują ja dla FUT.Gdy by nie ten tryb to pewnie tak kolorowo by nie miała.Pes co roku szuka inne rozwiązania,wiec ja tam bym ich jeszcze nie skreślał. Za miesiac bedziemy juz pisać o naszych odczuciach po ograniu dema a nie o tym co nam pokazują w Tv:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seba82 22 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) @evo666 Jakbyś poczytał obiektywne opinie co do nowego Pesa, albo chociaż poświęcił kilka minut na obejrzenie gameplaya, to nie linkowałbyś takiej chu..zy ii wyciągnąłbyś sam wnioski. Koleś pograł zaledwie 20 minut, podania -zbyt celne, wyniki hokejowe, bramkarze słabi,blablabla, ja po filkmikach tego nie widzę?. Sam czekam na demo i sam grę ocenię, ale moim zdaniem albo gość totalnie lami w Pesa, albo świadomie takie głupoty napisał. Edytowane 14 Sierpień 2014 przez seba82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) Fifa to nie rewolucja, to ewolucja. Po co zmieniać coś co jest dobre i się sprzedaje? I nie pisz, że się mylę... nie wiem jaka jest oficjalna liczba, ale nie może mylić się kilkanaście (kilkadziesiąt?) milionów ludzi grających w Fifę. Edytowane 14 Sierpień 2014 przez Szejk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) Jestes w błędzie bo za czasów PS2 Fifa sprzedawała sie tez w ilości 7-8 baniek. Mylili sie ci co grali w tego gniota? Sam sobie odpowiedz na to pytanie. Edytowane 14 Sierpień 2014 przez LonsFenomenoo 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) Nie jest tak, że teraz PES sprzedaje się w ilości 2-3mln, a Fifa no nie wiem... koło 10? Nie wiem skąd wziąłeś takie liczby Lons... jeśli nawet szło tyle kopii to był jakiś balans między obiema kopankami, a teraz jest przepaść. Tak na szybko znalazłem ile sprzedało się kopii Fify 13- 4,5mln... przez pierwsze 5 dni. Edytowane 14 Sierpień 2014 przez Szejk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torpedoem 142 Napisano 14 Sierpień 2014 Lons, poczytaj sobie evo-web. Tam sie nikt tym pesem nie podnieca. Raczej odwrotnie. Niech Ci to da do myślenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) No wiesz, daj Pesowi Premier League, Bundeslige i wsparcie w kazdym kraju jakie ma Fifa to uwierz mi, ze równowaga bedzie szybciej niz myślisz. Pes nawet jakby gameplayem był zdecydowanie lepszy nie masz szans wygrać sprzedazowo z Fifa. Lons, poczytaj sobie evo-web. Tam sie nikt tym pesem nie podnieca. Raczej odwrotnie. Niech Ci to da do myślenia.Ze co? Hehe. Ja siedzie na Evo Web non stop takze wiem co tam ludzie piszą. Podchodzą z dystansem do Pes 2015 nauczeni doświadczeniem z poprzednich lat. Większość jest zdecydowanie ZA. Edytowane 14 Sierpień 2014 przez LonsFenomenoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aki1986 57 Napisano 14 Sierpień 2014 :down: http://gamezilla.komputerswiat.pl/zapowiedzi/2014/8/gc-2014-pro-evolution-soccer-15-%C2%AD-pierwszy-kontakt-z-pilka Czyli dalej gramy w fife chyba ty i cała brać , jak niema wartej gry lepiej w nic nie grac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach