Krosek 627 Napisano 15 Sierpień 2014 Post z Twittera: @TerranceDware I'm back from #gamescom2014 and I am in shock. I have been a Fifa player for over 20 years, but by god,#PES2015 is better than #FIFA15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seba82 22 Napisano 15 Sierpień 2014 seba82 a co mnie to obchodzi, czy Ty coś cofniesz, czy też nie. Wiem co piszę, nawet w filmie od Playstation access padają dwie bramki z dobitek. Nie pisz tylko, że one są naturalnie, bo naturalnie to bramkarze parują piłkę daleko na aut albo różny, a nie tak jak te dwie. Do tego taka bramka pada bodajże w pierwszym filmie jaki się pojawił i który wrzuciłem na forum. Nie będę się kłócił jak z dzieckiem w piaskownicy, ale jak wół widać że w materiale od playstation access, jedyna bramka po dobitce uderzyła najpierw w słupek, bramkarz nawet nie parował a Fred ją wpakował do siatki. Nie wiem po ch.j taki kit wciskasz, albo ślepy jesteś. Gorsze babole wpadają, nie tylko w Pesie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 15 Sierpień 2014 (edytowane) Wreszcie ktos ocenia czysty gameplay, a nie podnieca sie cała otoczka. Wielki szacun dla teamu Pro Evo. Gamescom zdobyty :) Edytowane 15 Sierpień 2014 przez LonsFenomenoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 15 Sierpień 2014 seba82 fakt, zobaczyłem teraz, że ta jedna bramka poszła od słupka. Nie zmieniam jednak zdania co do tego, że często te dobitki wpadają. Optymistyczna wiadomość z tą nagrodą, czyli jakiś cień nadziei jest... trzymam kciuki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 15 Sierpień 2014 (edytowane) Z opisu gościa co grał na targach wynika, ze graficznie jest średnio w porównaniu z Fifa, ale gameplayem juz przewaga znaczna. Takze jak ktos nastawia sie na grafikę to juz teraz moze Pes 2015 odpuścić, a z tego co wiem to sporo osób tutaj na te kwestie patrzy. Edytowane 15 Sierpień 2014 przez LonsFenomenoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torpedoem 142 Napisano 15 Sierpień 2014 Tym co jakies typki z targow pisza, tez nie mozna sie za bardzo sugerowac. Juz nie raz okazywalo sie, ze pieprzyli TOTALNE bzdury. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 15 Sierpień 2014 (edytowane) Walić grafikę. Chcę swobody i płynności jaką miał wcześniej... chcę w końcu strzelić soczystą bramkę z 30 metrów! Podbijam Torpedoem- co roku grono ludzi pisało jaki to PES jest boski, król wrócił itd. Dlatego spokojnie, ale już ta nagroda daje światełko nadziei. Nie martwiłbym się gdyby premiera miała być za miesiąc, ale jak ktoś już napisał- do listopada daleko, a to oznacza wiele rzeczy do spieprzenia Edytowane 15 Sierpień 2014 przez Szejk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 15 Sierpień 2014 (edytowane) Pieprzyli, ale od lat Pes nie wygrał na Gamescomie z Fifa, od lat. Teraz to sie zmieniło :) Cos w tym musi byc, ze Team Pesa wzorował sie na 5 odsłonie w next genowej mechanice :) Edytowane 15 Sierpień 2014 przez LonsFenomenoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falcon87pl 108 Napisano 15 Sierpień 2014 Śmieszą mnie wszystkie teksty na temat trójkątów i sprintów skrzydłami :) Zarówno w fifie jak i w pesie można tego nadużywać, więc nie jest to jakiś specjalny argument. Ostatnie lata spędziłem z fifą i jak gram z kumplami (podania na częściowej asyście) to potrafię trójkątem rzucić napastnikowi prostopadłą po ziemi ze swojego 40 metra tak, że wyjdzie sam na sam - kwestia setek godzin spędzonych z serią. Albo to co robią goście po necie, że od razu przy rozpoczęciu meczu trzymają L1, żeby zagrać one-two, cofają się kawałek do tyłu i rzucają L1+trójkąt do napastnika który od razu leci na 25 metr rywala - jak ktoś ma opanowane i rzuca piłkę np. na CR7 czy Zlatana to też ciężko zatrzymać :) Nie wspomnę już o bieganiu skrzydłem i wrzucaniu na główki. Co roku ten sam problem - rozum mówi fifa, serce pes :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 15 Sierpień 2014 Skąd to info, że się wzorowali na 5? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 15 Sierpień 2014 Przez tę nagrodę, w moim przypadku rozum się już zastanawia i nie jest do końca pewny wyboru Fify, hehe. :) Choć najlepiej byłoby mieć obydwie gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falcon87pl 108 Napisano 15 Sierpień 2014 U mnie rozum zastanawia się za każdym razem jak czyta, że jest bardzo dobra reakcja zawodników na wychylenia gałki i strzały dają frajdę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 15 Sierpień 2014 (edytowane) Sierpień. Gra wygrywa na targach. Do premiery jeszcze kupa czasu. Pozytywne opinie. Nad gra cały czas pracuja. Bedzie dobrze :) Wreszcie po tylu latach Pes idzie na serio w szranki z Fifa. Mniej gadają, wiecej robią. To zwycięstwo podniesie ich jeszcze bardziej na duchu, ze jednak mozna...... :) Edytowane 15 Sierpień 2014 przez LonsFenomenoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 15 Sierpień 2014 Jak wielu, wiele czasu grałem w Pes 3-6 oraz ISS Pro na PSX. Jednak na PS3 przesiadłem się na Fifę, gdyż za każdym razem jak grałem w PES'a, to bramkarze popełniali takie babole, że głowa mała. Dla mnie ten element jest istotny. Także dobrze by było gdyby sędzia odpowiednio dobrze gwizdał faule, bo z tym były takie żarty, że znajomy co ze mną grał się wkurzał, a ja płakałem ze śmiechu z niedowierzania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seba82 22 Napisano 15 Sierpień 2014 (edytowane) Jedna z opinii (tłumaczenie z holenderskiego) Overall he was positive but did encounter a few concerns:- The reviewer finds attacking a bit overpowered compared to defending, which seems to be more difficult compared to previous versions.- This is especially true because the high trough ball via the middle seems to be an all too easy way to put your attacker one on one with the keeper. The reviewer is concerned this may lead to exploits. Meanwhile, he finds attacking via the sides to be less effective, thus some balancing is needed here. He do notes the AI is surprisingly good when it comes to positioning.- There still is the occasional 'frozen' player who seems to be stuck in an animation after performing an action.- Responsiveness is much better then 2014 but can still be improved.- He does point out that player positioning and passing skills are important factors for better control. Some tweaking is needed here because he had some troubles with players who saw the ball bounce of their feet in an unrealistic way.Translation of his closing thoughts:"PES2015 puts my worried mind to rest, but the developers still have some work to do in the coming months. The final game may even be a little more responsive for my taste and the sweet spot concerning timing and positioning still has to found. Also, the balance between attacking and defending still needs work. If those points will be fixed then thankfully we will have a worthy Pro Evo this year." Link do oryginału, jakby ktoś chciał : http://nl.ign.com/pro-evolution-soccer-2015/70361/preview/pes-2015-preview Więcej takich ciekawostek na evo-web jakby ktoś chciał poczytać. W sumie wynika, że po gameplayu ciężko ocenić grę, najlepiej jest zagrać, więc teraz tylko czekam na pełną wersję :) Edytowane 15 Sierpień 2014 przez seba82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torpedoem 142 Napisano 15 Sierpień 2014 Fajnie, jak bede mogl kupic i fife i pesa i byc z obu gier zadowolonym :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krosek 627 Napisano 15 Sierpień 2014 Ja tak samo. Dla mnie: FIFA - Fut i Liga Angielska PES - Liga Mistrzów i Liga Europejska Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baku83 511 Napisano 16 Sierpień 2014 Ja tam sie nie jaram, bo rok temu bylo podobnie, fajne gameplaye, zachwyty ludzi, a na premiere kazdy pamietata jak bylo. Ja wtedy swoj preorder zlozylem juz w lipcu :D teraz na spokojniej podchodze do tego. A to ze pes wychodzi prawie 2 miesiace pozniej niz fifa to dla mnie plus, bo najpierw ogram fife, a jak wszystko bedzie dobrze po premierze pesa to sie go zakupi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aki1986 57 Napisano 16 Sierpień 2014 Ja tak samo. Dla mnie: FIFA - Fut i Liga Angielska PES - Liga Mistrzów i Liga Europejska hmm Ja tam gry dla gameplayu kupuje , dlatego tez pes 14 po miesiącu sprzedałem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 16 Sierpień 2014 Dobra wiadomość odnosnie edycji. Brak limitow oraz stadium editor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adasiulko 140 Napisano 16 Sierpień 2014 Szczerze to co z tego, że są wszystkie stadiony z BPL skoro w online to nie ma znaczenia bo nie zagrasz na dowolnym stadionie, a większość gra zespołami 5*, z różnych lig. Offline może miałoby to znaczenie, ale np. dla mnie nie ma bo offline w FIFIE to nudy, schematy, powtarzalność. A w PESie jak mieli wszystkie stadiony z La Liga to znowu nie dali trybu ligi, a nie każdy chce grać w ML. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 16 Sierpień 2014 (edytowane) Taka ciekawostka .Gość, ktory w rankingu Fifa zajmuje 5 miejsce na świecie stwierdził , ze Pes 2015 pod względem gameplayu jest lepszy od Fifa 15. Edytowane 16 Sierpień 2014 przez LonsFenomenoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torpedoem 142 Napisano 16 Sierpień 2014 jak oni moga to wszystko stwierdzac po rozegraniu 5 meczów? Przeciez exploity wychozda dopiero online... No i standardowo - lagi, odwieczna bolaczka i rozlaczanie gier. To musi hulac tip top 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 16 Sierpień 2014 Musi :) Jak 17 listopada zobaczę cyrki z serwerami to sprzedaje PS4 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falcon87pl 108 Napisano 16 Sierpień 2014 (edytowane) Który pes z ostatnich dobrze chodził online? Coś mi się kojarzy, że po którymś patchu dla 2012 albo 2013 pisało sporo osób, że gra się jak offline. Może coś ogarną w tym roku :) Ja PS4 prawdopodobnie kupię w pierwszym kwartale 2015, więc "beta-testerzy" sprawdzą do tego czasu jak chodzi online. Jak będzie kiepsko to zawsze można pograć w PES na PC co jakiś czas. Edytowane 16 Sierpień 2014 przez falcon87pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach