Skocz do zawartości
pablos_83

Pro Evolution Soccer 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę przyznać, że wygląda to fajnie, FIFA już mi się okropnie przejadła, jak Konami nic nie zepsuje to może zrobię powrót do serii.

Ale, że to Konami to na pewno nie będę brał na premierę, wolę poczekać parę dni. ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu nie wierze w to co widzę na kolejnych filmikach - zawodnicy zwrotni, sędziowie nie gwiżdżą co chwilę idiotycznych fauli, każdy wślizg nie kończy się faulem/kartką, soczyste strzały, patrzenie na samo rozgrywanie piłki bez żadnych zwodów sprawia już przyjemność, bramkarze całkiem przyzwoici z tego co widzę, brak buga że obrońca dogania napastnika tyłem  :shok:  Po prostu szok :)

PS: Tak, wolę żeby zawodnicy byli "nienaturalnie" zwrotni i reagowali na wychylenia analoga, niż zamuleni. Jak będę chciał porać w symulator to pójdę na orlik albo na halę :) Tutaj piłkarze mają reagować na to co się naciska na padzie i ma to dawać satysfakcję, a nie totalne zamulenie i tłumaczenie niedociągnięć silnika "to prawie symulacja, tak musi być".

To nie szok. Po prostu po 14 wszystko co wyjdzie będzie się wydawało mistrzostwem świata co jest oczywiście naturalne. Co do drugiej twojej wypowiedzi to 100 %prawda. Pamiętam jak w temacie 14 pisałem że gra ma pozostać grą bo jeśli się będzie dążyć do pełnego realizmu to się nie da w to po prostu grać bez wkur.. na taką grę. Zostałem oczywiście wyśmiany. Były tłumaczenia że przez te zajebiste animacje właśnie tak to ma wyglądać. No tak naciskam przycisk podania albo strzału i zamiast strzelić piłkarz robi te swoje animacje w nie skończoność i jest blokowany no pięknie jest realizm ale gdzie tu reagowanie na komendy. To jest gra i ma pozostać grą ma to natychmiast reagować na moje komendy nawet animacje niech nieprawidłowo zadziałają daję podanie i ma to wykonać. Dobrze prawisz. 

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ma jedno do drugiego?To że będzie gra mega realna to zawodnicy nie moga reagowac poprawnie na komendy? Pes 14 był zjebany i tyle .... Popatrzmy na top spina 4 ... symulator pełną gebą ,a zawodnicy reagowali idealnie na komendy :) To samo będzie teraz w pesie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dlaczego ale troche mi przypomina ta edycja WInning Eleven 7 :) Główki były tam mocarne , dużo bardziej skuteczne niz w PES12 i tutaj też dziwnie duzo widać bramek z głowek na różnych filmikach często nawet z kryciem 1/1. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak i wszyscy przyznaję wygląda naprawdę smakowicie. Kiedy jakieś demko ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze, że wygląda bardzo fajnie. Jednak chyba mimo wszystko FIFA dalej bardziej mnie przekonuje i to właśnie ją zakupię. Jednak jeśli będzie taka okazja to PESa też z chęcią bym przetestował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm szkoda, że w Pes 2015 ponownie będzie można wypuszczać zawodnika, aby leciał do przodu. Mimo wszystko mam nadzieję, że nie będzie takiego spamowania tym sposobem jak to ma miejsce w 14, zero logiki tylko wypuszczanie gracza i podanie lobem :wallbash: .

Zawsze była taka różnica cen zamawiając pre order Pesa?
http://www.amazon.co.uk/Konami-5050013380908-Pro-Evolution-Soccer-2015/dp/B00KL1Y4ZU/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1408461798&sr=8-1&keywords=Pes+2015

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że na wszystkie platformy tak samo stoją. Widać co nowszy sprzęt to droższe gierki, na ps5 taki PES bedzie za 60f pewnie już ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rok temu tez tak wygladalo przed premiera:)

Rok temu TAK to "wyglądało" :

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, nie ma co ryzykować PES i wezmę na pre Fifa, dam PESowi czas jak 2015 będzie dobry to kupię 2016 w ciemno pod warunkiem że wyjdzie w podobnym czasie jak Fifa.

Edytowane przez BogitoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ryzykujesz ewentualnie z 50 zl.. Gruba inwestycja. Warto rok zwlekac ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ryzykujesz ewentualnie z 50 zl.. Gruba inwestycja. Warto rok zwlekac ;)

^^ mam mało kasy bo buduje restauracje z hotelem:) zamiast PES i Fifa wole kupić np lepsze drzwi :) dlatego place tylko to czego jestem w 100%pewny. A Fifa 15 będzie w 100%dobra wiec w tym roku decyduje się na Fifa 15 Edytowane przez BogitoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^^ mam mało kasy bo buduje restauracje z hotelem:) zamiast PES i Fifa wole kupić np lepsze drzwi :) dlatego place tylko to czego jestem w 100%pewny. A Fifa 15 będzie w 100%dobra wiec w tym roku decyduje się na Fifa 15

za te 50 zł to kupisz lepsze drzwi główne do hotelu? czy do restauracji? czy do każdego pokoju w hotelu? czy do wybranego pokoju? jesteś chyba pierwszym człowiekiem na świecie który napisał że ma mało kasy bo buduje restaurację z hotelem.. poza tym po czym jesteś 100% pewny że fifa będzie dobra? po poprzednich częściach? po filmikach z youtube? naprawdę 100%? ani procenta że może jednak nie będzie dobra? ten hotel z restauracją to na pewno dobra inwestycja? też jesteś 100% pewny że warto wszystko co masz w niego inwestować? :)

• Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że się oplaca, to jest rozwijanie bieżącego interesu :) i mam kasę ale w tej chwili nie na gry :) Mam masę rzeczy do zrobienia wiec każdy zarobiony grosz jest wrzucany w studnie bez dna haha . A Fifa będzie OK bo od 2009 mimo swoich wad jest lepsza od PES :(

Edytowane przez BogitoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za te 50 zł to kupisz lepsze drzwi główne do hotelu? czy do restauracji? czy do każdego pokoju w hotelu? czy do wybranego pokoju? jesteś chyba pierwszym człowiekiem na świecie który napisał że ma mało kasy bo buduje restaurację z hotelem.. poza tym po czym jesteś 100% pewny że fifa będzie dobra? po poprzednich częściach? po filmikach z youtube? naprawdę 100%? ani procenta że może jednak nie będzie dobra? ten hotel z restauracją to na pewno dobra inwestycja? też jesteś 100% pewny że warto wszystko co masz w niego inwestować? :)

Sleight of mouth - poziom ekspert :biggrin:

Ja przez 4 lata od PES 2010 kupowałem na premierę i sprzedawałem za jakiś czas, ale po tym co ludzie pisali na forum o PES 2014 już nie testowałem na premierę. Jestem ciekawy jak wersja na PS3/PC będzie się różniła od tej na PS4. Tak czy inaczej na PC na pewno będę grał w PESa, bo do dzisiaj mam jednego kumpla co nadal gra na klawiaturze i grywamy w PES 6 albo 2008 co jakiś czas, więc w końcu będze można się przesiąść na nowszą wersję :)

Edytowane przez falcon87pl
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi