SephiroT 5981 Napisano 25 Wrzesień 2015 Zastanów się i pomyśl. Jeżeli on ci udostępnia swoje konto i nie potrzebuję Twojego to przecież wszystko jest OK tylko że w jedną stronę ;) Jeżeli on nie potrzebuje odstępu do Twoich gier to przecież będzie działać. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojcik_dan 332 Napisano 25 Wrzesień 2015 Ok. Zmyliło mnie to, żę wszędzie jest napisane, że trzeba się wymienić kontami. A mi chodzi o to, że na jego koncie będziemy kupować gry wspólnie i on mi da poprostu swoje konto żebym ja mógł grać na swoim a on i tak będzie na swoim profilu. Ja nie moge mu dać swojego konta bo znowu ja na swoim koncie kupuje wspólnie gry z bratem, który moje konto ma przypisane. W takim razie będzie działać. Wielkie dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 27 Wrzesień 2015 pany wymieniam sie kontem ze szwagrem. Moje konto jest zakupowe ktore szwagier u siebie ma jako podstawowe. Gdy szwagier chce sciagnac jakas gre zakupiona wchodzi przez www na stora i klika POBIERZ na PS4. Ja nie moge tak zrobic bo non stop jest CZEKANIE...Moge tylko wejsc pobrac gre poprzez BIBLIOTEKE w menu konsoli. Czy to normalna rzecz ? tak jest jak sie na dwoch konto dzieli ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 27 Wrzesień 2015 Tak, to normalne bo jego konsola jest podstawowa dla Twojego konta. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zippi 0 Napisano 28 Wrzesień 2015 Witajcie, w pierwszym poście nie ma dokładnej instrukcji jest wiele pytań bez odpowiedzi nie znalazłem też niczego na szybko w google dlatego proszę o pomoc. chciałbym kupić FIFE 16 PS4 na pół ze znajomym. Na szybko dowiedziałem się, że najlepiej założyć osobne konto na PS Store i tam zrealizować zakup. Zarówno ja jak i znajomy mamy PS+ gramy na osobnych konsolach. Czy mógłby ktoś krok po kroku napisać w jaki sposób udostępnić grę dla swojego i znajomego konta tak abyśmy mogli grać na swoich profilach? Czy będziemy mogli grać jednocześnie na przykład ze sobą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 28 Wrzesień 2015 Pytasz o rzeczy nie możliwe. Jedyna opcja to ta: 2 konsole 1 konto / 2 konta 1 konsola czyli jak kto lubi: Mam 2 konsole. Jak mogę mieć dostęp do gier na moim koncie na obu konsolach? Na jednej konsoli ustawiamy konto jako Konto podstawowe a na drugiej jako Konto Normalne . Czyli jeden kupuje Fifę na swoim własnym koncie (nie zakupowym) i udostępnia je drugiemu. Drugi ustawia je jako podstawowe. Wtedy możecie grać razem na swoich własnych profilach. W skrócie: Jeden gra na koncie z grą drugi na swoim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zippi 0 Napisano 28 Wrzesień 2015 (edytowane) Czyli jeden kupuje Fifę na swoim własnym koncie (nie zakupowym) i udostępnia je drugiemu. Konto gdzie mam aktywowany PS+ jest przy okazji kontem zakupowym, do osoby z którą planuję "zrzutę" mam pełne zaufanie. Skoro nie mogę zrobić osobnego konta i udostepnić dla 2 kolejnych, to kupuję grę na koncie którego normalnie używam - konto zostanie jako podstawowe na mojej konsoli. Znajomy loguje się na to konto i pobiera FIFĘ na swoją konsolę, przy logowaniu wybiera konto podstawowe? Po pobraniu odpala grę choć raz z mojego konta, wylogowuje się i może grać na swoim? Dobrze rozumiem? Edytowane 28 Wrzesień 2015 przez zippi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 28 Wrzesień 2015 Nie do końca. Konto cały czas musi być podstawowe na konsoli kolegi a nie na Twojej żeby miał dostęp do Fify i innych gier z Twojego konta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zippi 0 Napisano 28 Wrzesień 2015 W każdej chwili mogę zmienić typ konta na konsoli z podstawowego na normalne? Czy coś stracę w moim przypadku? Na tym koncie mam wszystkie gry z PS Store i PS+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba6113 42 Napisano 28 Wrzesień 2015 Na konsoli możesz sobie zmieniać ile chcesz pod warunkiem, że kolega nie będzie miał ustawionego go jako podstawowe. Na stronie natomiast możesz zmieniać raz na pół roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zippi 0 Napisano 28 Wrzesień 2015 Widzę, że innego wyjścia nie mam trochę inaczej to wcześniej zrozumiałem. No nic dziękuję za pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 28 Wrzesień 2015 ...bo to działa inaczej iż na PS3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anginsan 3 Napisano 30 Wrzesień 2015 Czy dobrze rozumuje ? Kupuje jakaś grę na psn za przykładowo 250 zł ustawiam u siebie konto jak podstawowe. Wystawiam na allegro slot za 125 zł i koleś ustawia u siebie jak normalne. Wszystko legalne bez możliwości bana i blokady ? I czy koleś jakiś cudem będzie mógł aktywować swoje konto jak podstawowe gdy moje będzie już aktywne ? czy też wywali mu błąd? i będzie mógł dać tylko konto normalne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 30 Wrzesień 2015 Źle rozumujesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anginsan 3 Napisano 30 Wrzesień 2015 A jaki jest prawidłowy tok rozumowania lub gdzie popełniłem błąd >? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 30 Wrzesień 2015 Wystawiam na allegro slot za 125 zł Tu popełniłeś błąd. Reszty się sam domyśl. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anginsan 3 Napisano 30 Wrzesień 2015 Hehe ok, ciekawie się z tobą dyskutuję i rozumiem dlaczego w takiej formie ta dyskusja się odbywa. A więc rozumiem, że sprzedaż slota łamię regulamin, więc ok to mi wystarcza nie lubię ładować 250 zł w piach. Czy dobrze rozumuje ? ver.2 poprawiona ? Kupuje jakaś grę na psn za przykładowo 250 zł ustawiam u siebie konto jak podstawowe. Dogaduję się z kumplem z pracy, który też ma ps4 na zakup pół na pół Wszystko legalne bez możliwości bana i blokady ? I czy koleś jakiś cudem będzie mógł aktywować swoje konto jak podstawowe gdy moje będzie już aktywne ? czy też wywali mu błąd? i będzie mógł dać tylko konto normalne Za pomoc dziękuje :thanks: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 30 Wrzesień 2015 Źle się do tego zabierasz. Biedny Janusz który kupiłby takie konto od ciebie będzie mógł grac tylko i wyłącznie na tym koncie na którym kupił grę bo jest podstawowe u Ciebie. Co innego jak byś po ograniu dezaktywował konto na konsoli i puścił dalej - tu nie ma żadnego problemu bo wtedy z kontem kupujący może zrobić co chce. Ewentualnie są jeszcze zombiaki ale to by było już kurewstwo z Twojej strony bo po zmobiaku prędzej czy później pojawia się kłódka na grze. W ten temat już dla własnego dobra lepiej nie wchodzić, chyba że chcesz sobie narobić negatywów i smrodu. Jeżeli chcesz zminimalizować koszta związane z kupnem cyfrówki to kup z jakimś kolegą któremu ufasz i w pierwszym poście masz wyjaśnione jak się dzielić bez problemów i legalnie. Wszelka odsprzedaż zombiaków "jednorazowo do pobrania" i kont których nie można aktywować jako podstawowe u siebie to jest zwykłe Januszowanie, oszukiwanie i łamanie regulaminu SEN a jak dobrze zinterpretować to i prawa. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anginsan 3 Napisano 30 Wrzesień 2015 Oki, czyli bawienie się w kurestwo odpada bo nie chce kogoś oszukiwać na 10 zł a tym bardziej na 250 :) Dziękuje za informację Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ulik10 40 Napisano 7 Październik 2015 (edytowane) W skrócie, mam z bratem dwie konsole na której dzielimy się grami, jedną z nich jest wiedźmin, kupiony na jego koncie. Czy gdy zakupi on season pass na dodatki u siebie, to czy z mojego konta też będę mógł z nich normalnie korzystać? Tak czy nie? Edytowane 7 Październik 2015 przez ulik10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 7 Październik 2015 Tak. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolos28 550 Napisano 9 Październik 2015 (edytowane) Mam pytanie obecnie mam dwa konta na swojej konsoli, moje z wykupionym PS+ oraz narzeczonej bez plusa. Oba są ustawione jako podstawowe. Ogólnie moja narzeczona ma te konto tylko do gry w Just Dance. Myślałem nad usunięciem tego konta aby grała w tą grę na moim koncie (wiem, będzie widoczne u mnie, że w to zagrywam - to był główny powód stworzenia jej drugiego konta) Rozumiem, że najlepiej przed usunięciem jej konta dezaktywować jako podstawowe? Czy w przyszłości będę mógł stworzyć ponownie te konto i ustawić je jako podstawowe? Jeszcze pytanie czy jest możliwość grania w takie gry jak FIFA 16, NBA 2k16 na jednym koncie używając dwóch padów (chodzi o kanapowe rozgrywki z przyjaciółmi :) ) Edytowane 9 Październik 2015 przez Kolos28 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 9 Październik 2015 ...a po co chcesz je usunąć z konsoli? Przeszkadza Ci? Dezaktywujesz i usuwasz użytkownika. Konto fizycznie dalej istnieje. Po prostu nie ma go na konsoli. Żeby grać w 2 osoby musisz mieć jakiś drugie konto więc zostaw jej konto albo niech druga osoba loguje się jako "gość". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kolos28 550 Napisano 9 Październik 2015 Właśnie pomyślałem, że jest to głupie abym usuwał jej konto :P W sumie mógłby ktoś grać jako gość ze mną ale chyba łatwiej na takie rozgrywki udostępnić konto narzeczonej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 9 Październik 2015 Łatwiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach