DeraIeS 42 Napisano 19 Listopad 2014 (edytowane) Ze tak sam siebie zacytuje Co prawda to prawda. Glownie gra sie S&D, Flagi i Hardpoint z tego co mi wiadomo. W dodatku to prawda ze connection potrafi dac jednemu teamowi przewage, ale ogarniety team znajdzie i na to sposob. Trzeba po prostu zmienic styl gry i grac w taki sposob by kontrowac przeciwnika, albo po prostu nie wychodzic na pojedynki 1v1 i ustawic sie tak zeby to przeciwnik wyszedl Ci pod lufe. Edytowane 19 Listopad 2014 przez DeraIeS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Okulista 69 Napisano 19 Listopad 2014 Kazdy wie ze ta gra nie nadaje sie na klanowki a powodem jest polaczenie.Domi nie jest grane na klanowkach.Byku prosze cie :D Polaczenie jest inne na s&d czy hp? Wyobrazcie sobie final i zostaje 1vs1.Kto wygra?Zycze powodzenia i jak najwiecej lag compensation po waszej stronie :D Ps Pisze z tel i przepraszam za brak znakow.Kieruje to do czepialskich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeraIeS 42 Napisano 19 Listopad 2014 (edytowane) Domi bylo grane na wczesniejszych codach, ale teraz bardziej popularny jest hardpoint. Co do 1v1 kto wygra to jest duzo czynnikow wplywajacych na zwyciestwo ktorejs z osob. Edytowane 19 Listopad 2014 przez DeraIeS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
duzyBYK 99 Napisano 19 Listopad 2014 (edytowane) Kazdy wie ze ta gra nie nadaje sie na klanowki a powodem jest polaczenie.Domi nie jest grane na klanowkach.Byku prosze cie :D Polaczenie jest inne na s&d czy hp? Wyobrazcie sobie final i zostaje 1vs1.Kto wygra?Zycze powodzenia i jak najwiecej lag compensation po waszej stronie :D Ps Pisze z tel i przepraszam za brak znakow.Kieruje to do czepialskich. Właśnie dlatego największe turnieje odbywają się na lanach. Tam nie masz problemów z połączeniem. Domi nie gra się na klanówkach. W Bo2 nikt już tego nie grał, w Ghosts z przymusu. Za dużo w tym trybie kampy. HP, CTF i SND to najbardziej emocjonujące tryby, teraz prosy widzę grają jeszcze Uplink. Nie marudź Regi na połączenie i na innych ludzi na pubie że nie grają objective bo na to nigdy nie bedziesz miał wpływu. Jak chcesz grę bez lagów to pozostaje ci singiel albo zakładaj team i śmigaj po lanach :) Na dedykach też są lagi i problemy z połączeniem. Wszystko zależy od dystansu jaki dzieli cię z dedykiem. Edytowane 19 Listopad 2014 przez duzyBYK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeraIeS 42 Napisano 19 Listopad 2014 Byku, ale tak czy siak zdarzaja sie takie immortale czasami ze az rece opadaja. Ja praktycznie caly czas mam tak ze strzelam do kolesia, jest kilka hitmarkow, on nadal biegnie, a tu nagle bec i leze w mgnieniu oka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Okulista 69 Napisano 19 Listopad 2014 Byku nikt tu nie pisze o lanie bo lan jak najbardziej.Mi chodzi o p2p ktore jest tragiczne w 2014 roku.Nikt tu nie marudzi a stwierdzam fakty.Mam ci przypomniec wasz wkurw na meczu TMD vs PRL ktory znajduje sie na moim kanale? ;) Cod nadaje sie tylko i wylacznie do zabawy i nie ma mowy tutaj o zadnej rywalizacji. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
duzyBYK 99 Napisano 19 Listopad 2014 To były dawne czasy Regi. My wkurzaliśmy się na ich połączenie i nie mogliśmy nic ugrać ale jak sam wiesz oni przegrywając marudzili na nasze. Ten mecz był bardzo specyficzny. Jak widzisz my dalej gramy klanowo w różne gry i cały czas nas to bawi. Ty stwierdzasz że cod nie nadaje się na klanówki a ja mam odwrotnie i gdyby nie one już bym nie grał w tą serię. Prawda jest taka, że cod mimo swoich błędów jest dalej najbardziej rozwiniętą grą esportowo na konsole. Bf miał być jakąś alternatywą a okazał się być praktycznie niegrywalny klanowo. Klany tam to śmiech na sali. W codzie przynajmniej nawet w pl jest kilka ogarniętych ekip. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emtek 134 Napisano 19 Listopad 2014 Nowa aktualizacja: https://community.sledgehammergames.com/community/sledgehammer/blog/2014/11/19/advanced-warfare-community-update-1119 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 19 Listopad 2014 BF4 obecnie jest dużo lepszy ale nadal uważam, że lagi tam są dużo większe niż w CoD. Większa liczba graczy, wielkość map itd. Co do samego Cod to zgodzę się z okulistą nie wyobrażam sobie tutaj gry na publicznych serwerach za sprawą wspaniałego lag compensation, niestety póki activision nie zrobi postawi serwrerów dedykowanych to żadne aktualizacje nic tutaj nie zmienią. Nie może być tak, że gra która zgarnia takie kolosalne pieniądze i rozwija się w kierunku e-sportu ma nadal mathmaking oparty o hostowanie przez graczy. Tyle w tym temacie. Swoją drogą uważam, że jest to najlepszy CoD od czasów modern warfare to niestety do pełni szczęścia tylko tego brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Okulista 69 Napisano 19 Listopad 2014 No i cacy Byku :) Ja wiem swoje a ty swoje :D Co do aktualizacji.Nic mi nie zassało dzisiaj.Mam nadzieje ze odejdą od tego chorego matchmaking,który dobiera nam przeciwników po statach a nie regionach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 20 Listopad 2014 No i cacy Byku :) Ja wiem swoje a ty swoje Co do aktualizacji.Nic mi nie zassało dzisiaj.Mam nadzieje ze odejdą od tego chorego matchmaking,który dobiera nam przeciwników po statach a nie regionach. Aktualizacja była tylko na PC pewnie konsole dostaną jutro (czyt. dzisiaj). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferdas_mufc 9 Napisano 20 Listopad 2014 Czy istnieje możliwość gry online z kolegą obok na split-screenie? Usilnie wmawia mi że tak mimo że jak zapraszam drugie konto na mojej konsoli to nie da się dołączyć do sesji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 20 Listopad 2014 Kolega ma PS+? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferdas_mufc 9 Napisano 20 Listopad 2014 No tak, chodzi mi o gre na jednej konsoli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 20 Listopad 2014 Oboje musicie mieć PS+ żeby grać na jednej konsoli. Umiem czytać. Ale nie jestem pewien czy ty umiesz napisać o co ci chodzi. Chcesz dołączyć gracza o innym PSN ID, czy gracza z konta podrzędnego tej samej konsoli? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferdas_mufc 9 Napisano 20 Listopad 2014 Moze zle to tlumaczylem, juz mowie: zalozmy mam na konsoli dwa konta: stasiek. koko100, na koko100 jest plus, ktory tez oczywiscie na tamtym drugim jest aktywowany. teraz koko100 wchodzi w cod online i zapraszam stasiek ,czyli kolege obok z drugim padem, on zgadza sie na zaproszenie na coda: ale wyskakuje za każdym razem błąd, że nie może dołączyć do sesji czy jakoś tak.Być może tak się nie da, ale kolega upiera się że jest opcja żeby na podzielonym ekranie dwaj gracze na jednej konsoli mogi grać online np w Team deatchmatch na jednej sesji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 20 Listopad 2014 No bo się da. Masz pełną wersję zainstalowaną na swoim koncie głównym? Czy kupiony slot? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferdas_mufc 9 Napisano 20 Listopad 2014 Mam płytkę, normalnie zainstalowaną, a mógłbyś napisać krok po kroku jak to robić, czy robię dobrze ale ciągle nie wiadomo czemu nie może go dołączyć ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 20 Listopad 2014 Oba pady są włączone i zalogowane PRZED uruchomieniem CoDa? Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Musicie sami rozkminić co robicie nie tak ;) To raczej nie jest trudne, żeby na ekranie lobby nacisnąć :x: aby się dołączyć :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferdas_mufc 9 Napisano 20 Listopad 2014 Hmm na to nie zwróciłem uwagi, dzisiaj po pracy przetestuje, dzieki za rady. W sumie mi wydawalo sie ze dobrze wszystko robimy, ale za kazdym razem błąd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grassek 120 Napisano 20 Listopad 2014 Ja w innym Codzie w lobby wciskam x i ja gram zalozmy grassek a kumpel obok grassek (1). Moze sprobuj sie tak polaczyc zamiast zapraszac drugie konto... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek1422 42 Napisano 22 Listopad 2014 BF4 obecnie jest dużo lepszy ale nadal uważam, że lagi tam są dużo większe niż w CoD. Większa liczba graczy, wielkość map itd. Co do samego Cod to zgodzę się z okulistą nie wyobrażam sobie tutaj gry na publicznych serwerach za sprawą wspaniałego lag compensation, niestety póki activision nie zrobi postawi serwrerów dedykowanych to żadne aktualizacje nic tutaj nie zmienią. Nie może być tak, że gra która zgarnia takie kolosalne pieniądze i rozwija się w kierunku e-sportu ma nadal mathmaking oparty o hostowanie przez graczy. Tyle w tym temacie. Swoją drogą uważam, że jest to najlepszy CoD od czasów modern warfare to niestety do pełni szczęścia tylko tego brak. Co do BF4 to ostatnio sobie odpaliłem na chwilę (ostatnio grałem głównie w CoD), zagrałem jedną rundę i stwierdziłem, że sprzedaję. Wydawało mi się, że ta gra strasznie laguje, no i faktycznie teraz dopiero zobaczyłem przewagę 60FPS (CoD) w porównaniu do 30FPS (BF4). Masakra po prostu. No i po przesiadce z CoD'a wszystko wydawało się ociężałe (brakowało mi egzo :P ). Wiadomo każdy woli co innego, kiedyś tylko w BF grałem, ale teraz skusiłem się na grę konkurencji i jestem zadowolony. Chociaż nad matchmakingiem mogli by popracować, bo czasem takie cyrki przecież są, że to się w głowie nie mieści. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rambo8 362 Napisano 22 Listopad 2014 Co do BF4 to ostatnio sobie odpaliłem na chwilę (ostatnio grałem głównie w CoD), zagrałem jedną rundę i stwierdziłem, że sprzedaję. Wydawało mi się, że ta gra strasznie laguje, no i faktycznie teraz dopiero zobaczyłem przewagę 60FPS (CoD) w porównaniu do 30FPS (BF4). Masakra po prostu. No i po przesiadce z CoD'a wszystko wydawało się ociężałe (brakowało mi egzo :P ). Wiadomo każdy woli co innego, kiedyś tylko w BF grałem, ale teraz skusiłem się na grę konkurencji i jestem zadowolony. Chociaż nad matchmakingiem mogli by popracować, bo czasem takie cyrki przecież są, że to się w głowie nie mieści.To fakt-tez to mocno odczuwam Ja gram w obie bo lubię CODa za szybka rozgrywkę a BFa za klimat wojenny,którego brak w coraz bardziej kosmicznym CODzieDla mnie ideał to byłby mix tych dwóch gier ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
duzyBYK 99 Napisano 22 Listopad 2014 Co do BF4 to ostatnio sobie odpaliłem na chwilę (ostatnio grałem głównie w CoD), zagrałem jedną rundę i stwierdziłem, że sprzedaję. Wydawało mi się, że ta gra strasznie laguje, no i faktycznie teraz dopiero zobaczyłem przewagę 60FPS (CoD) w porównaniu do 30FPS (BF4). Masakra po prostu. No i po przesiadce z CoD'a wszystko wydawało się ociężałe (brakowało mi egzo :P ). Wiadomo każdy woli co innego, kiedyś tylko w BF grałem, ale teraz skusiłem się na grę konkurencji i jestem zadowolony. Chociaż nad matchmakingiem mogli by popracować, bo czasem takie cyrki przecież są, że to się w głowie nie mieści. Bf działa w 60fpsach. To właśnie cod klatkuje czasami. Rozgrywka jest płynniejsza jak dla mnie w BF ale szybsza w codzie. Obydwie gry są dobre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PLasgoogle 469 Napisano 22 Listopad 2014 To zależy co sie porównuje.Przykładowo Duży podbój 64 graczy,Targ Pereł=20kl/s ,ale jeżeli porównamy BF4(12 graczy) i CoD(12 graczy) to nie widzę różnicy jeżeli chodzi o framerate. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach