Skocz do zawartości
GT Sunday Cup

GT Sunday Cup - Droga Do F1

Rekomendowane odpowiedzi

Kwalifikacje udane drugiej miejsce startowe, czysty start i jazda za kubolem jak cień gdzieś na 5 okr lewa przednia opona była juz zajechany i zacząłem tracić dystans do lidera zmiana opon na WT (taka strategia) i dopada mnie error i rholek który wybiera dość głupie miejsce do wyprzedzania i wypycha mnie na ścianę uszkodzone auto zjazd do boxu na naprawę i wymianę opon. Od tego momen zaczęła sie gonitwa za czołówka co prawda przez chwile byłem tak zły ze zacząłem popełniać błędy ale w konsekwencji zebralem sie w sobie i dojechałem na 5 miejscu to i tak dobrze zważywszy na ilości wizyt u mechaników i ze ostatnie (chyba) 10 okrążeń jechałem uszkodzonym autem .

Edytowane przez sieniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spojrzałem na powtórkę i.. troszkę głupio się czuje z powodu sienia. Szkoda że tak się to skończyło, nie wyglądało to tak groźnie z mojej perspektywy, co prawda nie czuje się winny tego zajścia, bo po pierwsze ewidentnie było widać, że jesteś od nas wolniejszy, wiadomo że walka o pozycję, ale troszkę opuścić można było każdy z nas na tym tracił, było to zbędne, druga sprawa, że miejsce dobre jak każde inne, tym bardziej że byłem już przed Tobą, wchodziłem od wewnętrznej, miałem pierwszeństwo. Pech chciał że zahaczyłem o bandę i się od niej odbiłem lekko, przez co mieliśmy kontakt, uszkodził mi się tył, ale to nic z Twoim gongiem w bandę.

Szkoda że error wywinął orła, bo powalczylibyśmy do samego końca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rholek luz odpuściłem ale jak widac za mało trudno sie mowi incydent wyścigowy. Natepnym razem bedzie inna strategia i moze uda sie uniknąć tego typu sytuacji wazne ze walczyłem do konca a nie wyszedłem z pokoju bez poszanowania rywali :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh szkoda szkoda... tak dobre wyscigu do polowy to nie mialem juz dlugo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maj pierw o wyścigu:

Słabe kwalifikacje dopiero 11, pod koniec 1 okr. kontakt z DROPSIKIEM i rozwalone koło! dalej 7 okr. na trzech kołach ,następne kółka w miarę czysto, drugi pit, oszczędzanie opon przynosi korzyści w postaci awansowania coraz wyżej,

nawet na 2 miejsce! NIESTETY dublowanie ROGALA skończyło się skasowaną furą (nie mógł się zdecydować którą stroną mnie przepuścić, wpakowałem mu się w dupsko!!!) Trzecia wizyta w picie pod koniec trochę goniłem za INO ale miał lepsze opony nie dałem rady i 4 pozycja, a mogła być 2!!!

Teraz druga sprawa:

Ostatni raz mieliśmy "GOŚCI" podczas wyścigu!!! Od tej pory nikt kto nie posiada LICENCJI nie wezmie udziału w wyścigu!!! Zasady zdobycia LICENCJI są jasne,  LUKASZASADA odbył z nami trening,

przetestowaliśmy go w boju ! DOSTAŁ LICENCJE I NIE NAROZRABIAŁ ( nie licząc opon za co dostaje zgodnie z regulaminem -4 pun!) 

SŁAWKOWI się nie dziwię w obydwu przypadkach został SKASOWANY przez "GOŚCI" co nie podlega dyskusji po obejrzeniu powtórki!!!Tym panam podziękujemy! (LIGA TO ELITA)

Zachowanie SHARENTA, wyszedłem bo się rozwaliłem to jakiś żart!!! Wnioskuje o wprowadzenie do regulaminu kary w postaci ZAKAZU STARTU W NASTĘPNYM WYŚCIGU za takie zachowanie!!!

Odejmowanie punktów to za mało, nie którym na nich nie zależy!!! 

Gratulacje dla pierwszej trójcy!!! :fans:

ELMIJO77.png

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zachowanie SHARENTA, wyszedłem bo się rozwaliłem to jakiś żart!!! Wnioskuje o wprowadzenie do regulaminu kary w postaci ZAKAZU STARTU W NASTĘPNYM WYŚCIGU za takie zachowanie!!!

Przeczytaj mój post jeszcze ze 3x to może zrozumiesz, dlaczego wyszedłem. Żartem jest wypaczenie wyścigu i radochy z jazdy poprzez głupie błędy gry. Ty może lubisz sadomasochizm ale ja wczoraj osiągnąłem swój limit i nie wstydzę się troski o swoje zdrowie psychiczne. Jeśli chcesz to składaj sobie wnioski. Walnij jeszcze ze 150 wykrzykników i wielkich liter to może reszta zobaczy i dopniesz swego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile też nie lubię jak ktoś wychodzi w trakcie wyścigu, sam nigdy nie wychodzę nawet jak ktoś mnie rozwali i jadę na końcu stawki, to skoro się zobowiązałem to kontynuuje wyścig, o tyle dyskwalifikacja na kolejny wyścig dla takiej osoby to zdecydowanie zbyt wiele. Tak naprawdę nie szkodzi innym, nie oszukuje, sama decyduje że nie chce ani jednego punktu. Co najwyżej w kolejnym wyścigu niech ma przesunięcie o 5 pozycji podczas kwalifikacji, czyli po starcie niech przepuści z 5 osób i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Co najwyżej w kolejnym wyścigu niech ma przesunięcie o 5 pozycji podczas kwalifikacji, czyli po starcie niech przepuści z 5 osób i tyle.(...)

Chyba wystarczy -4 za takie zachowanie. No chyba, że narozrabia i dopiero wyjdzie to -8. Wątpię żeby ktoś po tygodniu pamiętał, że ma przepuścić 5 osób...

Mimo wszystko lag nie jest dla mnie usprawiedliwieniem chociażby dlatego, że sam co jakiś czas kończę w boksie po takiej akcji - a to ktoś mi nagle stoi przed maską i bum... albo dostaję strzała w zad... na bandach przed zakrętem kończąc. Dziwne jest dla mnie wychodzenie z pokoju z tego powodu i zasłanianie się zdrowiem psychicznym. Przecież wyścigi w Małej Lidze to i tak tylko zabawa...

(...)Gdy powstawal pomysl stworzenia malej ligi jako zbioru roznych sciganek to zamysl byl dobrej zabawy plus duzo wspomnien...(...)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra panowie. Moim zdaniem zrobimy tak...

Po pierwsze jesli chodzi o wychodzenia z wyscigu...to przeanalizujmy. (ja jeszcze powtorki nie widzialem wiec tak sie wypowiadam w oparciu o to co przez ucho uslyszalem)

Slawek wychodzi bo nowy zawodnik (chyba rassbass) zepsul mu auto. Zdarzylo sie mu to raz pierwszy. Mam nadzieje ze ochlonie i dalej bedzie z nami.

Nastepny byl Sharent... ktory wkurwil sie na wlasne bledy i gdy juz mial dosc to opuscil pokoj.

Kolejny dropsik ktorego wypieprzylo z pokoju

Nastepny byl ravpolska ktory byl goscinniem w wyscigu..

Zatem reasumujac... ta ogromna ilosc osob wychodzacych... goscia nie dyskutujemy, Dropsik mial problem od niego niezalezny, Slawomir pierwszy raz wyszedl z wyscigu po takiej akcji.

Sharent natomiast z tego co widze ma tendencje do denerwowania sie i koniec koncow do wychodzenia... ale z tego co mi sie wydaje to zrobil to byc moze 2 raz w przeciagu ostatnich 2 eventow... Zatem nie jest to jakas jeszcze nagminnosc wielka. Fakt uprasza sie Shazze o wiekszy luz i spokojniejsze podchodzenie do zdarzen losowych i po prostu o  kontunuacje jazdy...

Dlatego tez ja bym kar nie dawal bo w sumie dopiero teraz ludzie podniesli larum zwiazane z wychodzeniem, Umowmy sie ze na chwile obecna uwaga zostala zwrocona.

Natomiast sprawe ktora uwazam powinna byc rozwiazana juz teraz ot to sprawa GOSCI...

Moja wina byl fakt aby osoby nowe tak frywolnie braly udzial w wyscigu.... Dlatego tez (jak to mialo miejsce w przypadku teraz tego wyscigu) goscie nie beda brali udzialu w wyscigu. Teraz moze troche odrazu zlagodze temat goscia.... Spolecznosc ludzi smigajacych codziennie w gt6 (ino, elmijo...itp itd..) jest spora i wy znacie sie czasami po prostu tylko z toru.... ale jednak sie znaciie i mozecie zaswiadczyc o fakcie takim ze dana osoba jezdzi z poszanowaniem zasad.  Dlatego tez chcialbym zaproponowac aby jesli juz jakis gosc jechal to musi sie wypowiedziec w pokoju przynajmniej kilka osob ktore mialy stycznosc z ta osoba.

Troche mieszam aby jednak ulatwic troche naplyw nowej krwi do ligi... Jednak co najwazniejsze trzeba tez respektowac to co zrobil Lukaszasaa :) on zglosil sie pojawil na treningu i zapisany zostal poprawnie.  Dlatego tez starajmy sie naciskac ludzi ktorzy chca z nami jechac aby tu sie zapisali (ewentualnie zapisali przez kogos) i aby na ten trening raz przyszli....

Tak wiec suma sumarum... Sprawy wychodzenia nie karajmy (ale uswiadommy wszystkim ze taki problem jest) a Gosci traktujmy troche bardziej rygorystycznie.

Videlo bedzie jakos w czwartek (zalezy tez od Elmijo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego eventu też coś napstrykam... a co ? Powtórki już działają to zaszaleję... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie organizacyjne... czy chcecie a by wyniki z wyscigu i kwalifikacji znajdowaly sie pod torem danego eventu (bierzacego) w poscie 1,oraz czy fimy tez maja sie tam znajdowac??  Pozatym galerie Elmijo tez chcecie pod wyscigami w poscie pierwszym??

No i jakby co to zachecamy do tworzenia wlasnych galerii foto i video kazdy moze byc Borkiem i Kossakiem...

W sprawach obrobki video zalecam zglosic sie do errora a do foto to do Elmijo.

Edytowane przez Mala Liga LTE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie organizacyjne... czy chcecie a by wyniki z wyscigu i kwalifikacji znajdowaly sie pod torem danego eventu (bierzacego) w poscie 1,oraz czy fimy tez maja sie tam znajdowac??  Pozatym galerie Elmijo tez chcecie pod wyscigami w poscie pierwszym??

Tak właściwie powinno być.

To co aktualne to aktualne ... a to co było to ... leci do archiwum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Morze i trochę  przesadziłem z karą za wychodzenie , i nie chodziło mi o ukaranie ciebie SHARENT, bo nie istniejące zapisy regulaminu nie działają wstecz tylko o to żeby była jakaś kara na przyszłość.

Bo co gdy dojdzie do sytuacji, 17-18 chętnych do wyścigu czyli 1-2 osoby nie jedą z braku miejsca, a potem w czasie wyścigu ktoś się rozwala na 1-2 kółku i stwierdza że dalej nie jedzie i wychodzi!

ELMIJO77.png

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ELMIJO sorry za to pierwsze kółko kompletnie tego nie kojarze a nie mam powtórki bo jak już mówiłem wywaliło mnie.. co do wychodzenia również jestem za jakaś karą jeśli to celowe działanie, odziwo w wyścigu mimo 10 poz w qual, po kilku kółkach awansowałem na p5 zjechałem do pitu na zmiane opon ale że drops jest drops zamiast na średnie zmieniłem na POśrednie... i pod koniec kółka bylo baaaam, znowu pit spadłem na bodajże 9 pozycje i wywaliło.. beke mam sam z siebie z powodu tych opon, ERROR nie uwzględniaj mnie w relacji :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Morze i trochę  przesadziłem z karą za wychodzenie , i nie chodziło mi o ukaranie ciebie SHARENT, bo nie istniejące zapisy regulaminu nie działają wstecz tylko o to żeby była jakaś kara na przyszłość.

Bo co gdy dojdzie do sytuacji, 17-18 chętnych do wyścigu czyli 1-2 osoby nie jedą z braku miejsca, a potem w czasie wyścigu ktoś się rozwala na 1-2 kółku i stwierdza że dalej nie jedzie i wychodzi!

Spoko, będzie jakaś kara za wychodzenie - dostajemy kary i nie ma gadania. Ale jak do tej pory takiego zapisu nie widziałem.

Zresztą, jak Error zauważył, zdarzyło mi się to chyba drugi raz od początku istnienia Małej Ligi (wliczam tu nawet 2 pełne sezony F1, gdzie nie opuściłem wyścigu ani razu). Zrozum tylko, że czasem człowiekowi może podnieść się ciśnienie i wtedy nie myśli się "no dobra, trzeba ochłonąć i jechać dalej" tylko "no ja pier....le, znowu mam spieprzony wyścig przez tych żółtków które nie potrafią dobrze zrobić gry". Akurat wcześniej jeździłem sobie nawet offline i też co chwilę gra mi się lagowała. A potem to samo w wyścigu. Jakbym dostał od kogoś pewnie bym się tak nie wkurzył, ale tym razem już nie wytrzymałem. Na przyszłość postaram się w takim przypadku jechać dalej, nie używajcie jednak argumentu że liga to tylko zabawa, bo każdy może mieć inne nastawienie. Ja akurat nie walczę o złote gacie, ale przyjemność daje mi konkretne ściganie i rywalizacja. Same jeżdżenie "dla funu" nie daje mi funu ;) i jestem pewny, że jeszcze kilka osób regularnie zajmujące czołowe pozycje może myśleć podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) zjechałem do pitu na zmiane opon ale że drops jest drops zamiast na średnie zmieniłem na POśrednie... i pod koniec kółka bylo baaaam, znowu pit spadłem na bodajże 9 pozycje i wywaliło.. beke mam sam z siebie z powodu tych opon (...)

Oooo... jest akcja... Error działaj ;)

ERROR nie uwzględniaj mnie w relacji :biggrin:

To już po zawodach jest... ;)

Normalnie ZONK sezonu :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie mysle czy nie zrobic osobnego filmiku :) z muzyka z benny hilla ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od początku to końca kółka - czyli dzwona z tą nutą... i masz 1784 like'i za 10 minut "roboty" :yes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno pytanko do Was chopy.

Wy włączacie sobie ten SRF czy też off? Nie mylić z ASM :)

Pytam z ciekawości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno pytanko do Was chopy.

Wy włączacie sobie ten SRF czy też off? Nie mylić z ASM :)

Pytam z ciekawości.

Wszystko OFF poza ABS=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem gdzieś koło 10 lapa, dajcie spokój każdemu może sie zdarzyć :whistling:

Edytowane przez drops

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzech zawodników otrzymuje kary za ostatni wyścig w postaci:

20 BATÓW za brak numeru startowego!!! dla ROGALA i KUBOOLA!!!

Tokyo-R24_exhwhsq.jpg

100 BATÓW  za przejechanie dwóch mechaników!!! dla ERRORA !!!

Tokyo-R24_exhwrrw.jpg

ELMIJO77.png

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurka.. Auto kupiłem przed wyścigiem, i mi wypadło z głowy.. Karę przyjmuję :sad:

Edytowane przez MrKubool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

500 BATÓW za brak informacji kim jest rogal dla Elmijo.

Rogal ma numer, ale taki który pojawia się tylko o 5:40 o wschodzie słońca na Monzy, może mieć tunning, którego GT nie blokuje, i jako jedyny ma wyścigowe jeszcze miększe.

Wydawało mi się, że jest to oczywiste i proste. Proste jak precel.

Widocznie nie jest za co musisz zostać ukarany. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.