Skocz do zawartości
gacekwisla

Wpłata pieniędzy na konto PSN

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 26.05.2013 o 15:39, pakasiedlce napisał:

jak wprowadzić hasło? UDAŁO się !!!! dodałem kartę, tak z ciekawości dodałem kartę do konta i teraz mi ją przyjęło bez problemu

Hasło jest takie same jak do konta PSN. W jednym miejscu masz po prostu mozliwość zaznaczenia, czy chcesz transakcje potwierdzać hasłem. IMO super sprawa, np. na imprezie nikt nie zrobi Ci psikusa jak wejdzie do PS Store.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos próbował płacić w PSN kartą "Zasilacz" ? Bo skoro nie idzie IPKO to może to bedzie jakas alternatywa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IPKO idzie...

Musisz wejść w KARTY , SZCZEGÓŁY KARTY,LIMITYi ustawić dzienny limit płatności internetowych :)

Powinno działać :) Ale ręki nie dam uciąć sobie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie działa z kartą w PKO. Pisze ze błędne dane. A limit jest ustawiony.

Więc ponawiam pytanie: Czy ktos próbował płacić w PSN kartą "Zasilacz" ?

Edytowane przez Kober

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie , czytam i dalej nie mogę sobie poradzić a wujek google już spi... Wczoraj kupiłem na allegro kartę w postaci PDF PRe paid BZWBK aktywowalem karte wplacilem na nia 60zl , nastepnie zalogowalem sie do ps story , podalem numer dane moje takie same jak na karcie no i oczywiscie klapa , w ustawieniach tez zmienilem na takie same jak podalem na karcie wszystko nawet same duze litery uzylem i tez lipa , ale zalogowalem sie do tego banku bzwbk i z 60zl zrobilo mi sie 58zl i teraz nie wiem czy to bank mi cos schrupal ? czy to jakas weryfikacja ? chociaz na allegro pisali ze 0zl oplat itp 

tu daje linka do allegro http://allegro.pl/karta-internetowa-bz-wbk-plac-nia-w-internecie-i3263540808.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łooo matko :D zadziałało , zamiast dodawać fundusze kliklem od razu przejdz do platnosci i gicior ;D masakra porąbane te ps :+xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, czy da się jakoś zapłacić/dodać środki do portfela PSN za pomocą elektronicznego portfela Moneybookers? Bo nie chce mi się czekać 3 dni aż pieniądze dojdą na kartę Visa z MB, a bym sobie dziś zakupił The Last of Us i pograł już dziś....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem już wszystkiego i mam dość postanowiłem w końcu założyć temat..

Otóż gdy próbuję dodać moją kartę z PKO to wyświetla się raz że podaje złe dane a raz Wystąpił błąd (1).

Tak samo jest z kartą internetową Bzwbk.

Natomiast gdy próbuję dodać kartę przez stronę internetową na PC to wyświetla mi się że podaje zły numer karty.

Co mam robić już nie wiem.. Chce aktywować PS+ i nie mogę..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 29.06.2013 o 09:59, endoc1784 napisał:

Próbowałem już wszystkiego i mam dość postanowiłem w końcu założyć temat..

Otóż gdy próbuję dodać moją kartę z PKO to wyświetla się raz że podaje złe dane a raz Wystąpił błąd (1).

Tak samo jest z kartą internetową Bzwbk.

Natomiast gdy próbuję dodać kartę przez stronę internetową na PC to wyświetla mi się że podaje zły numer karty.

Co mam robić już nie wiem.. Chce aktywować PS+ i nie mogę..

Próbuj do skutku też tak miałem, aż w końcu po kilku dniach mi się udało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem

dodałem swoją karte PKO Visa i niestety PSN odrzuca ... ok pogodziłem się z tym ,bo dowiedziałem się ,że PKO karty są ignorowane nie tylko na PSN ,więc zalożyłem prepaida BZWBK i jest to samo ... ja się pytam co jest grane? PayPal i Google Play też odrzuca ...

//edit

nieaktualne dowiedziałem się ,że muszę mieć 1 PLN na niej.

Edytowane przez Tycior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam kartę debetową w Pekao Mastercard Debit PayPass, z poziomu konsoli dodałem ją bez problemu do konta, ale podczas próby doładowania portfela wyświetla, że Nie można dodać funduszy ! i ciągle ten sam problem :shok: Próbowałem też dodać inną kartę, którą posiadam w mBanku, (VISA Electron) to z poziomu konsoli ciągle wyświetla, że dane są nieprawidłowe a na kompie, że nieprawidłowy numer karty. Błagam pomóżcie, bo zaraz się wykończę 

Edytowane przez Prezmaczek1989

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli karty obsluguja platnosci internetowe to sprawdz, czy przypadkiem limitu nie masz ustawionego na 0zl w banku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 23.08.2013 o 15:08, fryz napisał:

Jesli karty obsluguja platnosci internetowe to sprawdz, czy przypadkiem limitu nie masz ustawionego na 0zl w banku.

Co do Pekao nie mam pewności, ale ta z mBanku na pewno obsługuje i limity też mam ustawione a mimo to nie mogę jej nawet dodać. A ta z Pekao się ładnie dodaje ale nie mogę dodać funduszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj nr. karty i cvv to zaraz sprawdzę czy u mnie działa:P

Długo tak masz? Może jakiś chwilowy błąd na PSN, aczkolwiek moja debetowa karta Visa Electron PayPass nie obsługuje płatności internetowych. Zasadniczo patrz czy ma kod zabezpieczający z tyłu - jeśli ma, to powinna działać, może wystarczy poczekać, a może zadzwonić do polskiego oddziału i podpytać. Zawsze jest też wyjście rezerwowe - darmowe pre-paidy do płatności internetowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kod z tyłu ma, z tego co wiem to obsługuje transakcje internetowe. Jedyne co to wyczytałem, że Sony często blokuje kartę na 48h za byle pierdoły i myślę, że to może być to. Poczekam i spróbuje później. A możesz coś więcej powiedzieć tych darmowych prepaidach ? Bo wiem, że np. w mBanku jest taka karta, ale ona kosztuje 25zł a o darmowych nie słyszałem. Wkurza mnie to, bo człowiek chce kupić grę, napchać im portfele a tu się nie da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie duzo Ci nie powiem, sam bez problemu place kredytowa z mBanku, ale ludzie tutaj polecali pre-paida z WBK chyba, szczegolow poszukaj gdzies w tym watku, bo temat sie stosunkowo czesto przewijal;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 23.08.2013 o 15:50, Prezmaczek1989 napisał:

Kod z tyłu ma, z tego co wiem to obsługuje transakcje internetowe. Jedyne co to wyczytałem, że Sony często blokuje kartę na 48h za byle pierdoły i myślę, że to może być to. Poczekam i spróbuje później. A możesz coś więcej powiedzieć tych darmowych prepaidach ? Bo wiem, że np. w mBanku jest taka karta, ale ona kosztuje 25zł a o darmowych nie słyszałem. Wkurza mnie to, bo człowiek chce kupić grę, napchać im portfele a tu się nie da.

Jeżeli pomimo podania nieprawidłowych danych karty, lub z powodu limitów transakcyjnych, próbowałeś ponownie dokonać płatności, to SONY blokuje konto na 24h (niestety nie wyświetlają wówczas żadnego komunikatu). Jeżeli z limitami masz wszystko ok, to po tym czasie będzie działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 23.08.2013 o 14:57, Prezmaczek1989 napisał:

Posiadam kartę debetową w Pekao Mastercard Debit PayPass, z poziomu konsoli dodałem ją bez problemu do konta, ale podczas próby doładowania portfela wyświetla, że Nie można dodać funduszy ! i ciągle ten sam problem :shok: Próbowałem też dodać inną kartę, którą posiadam w mBanku, (VISA Electron) to z poziomu konsoli ciągle wyświetla, że dane są nieprawidłowe a na kompie, że nieprawidłowy numer karty. Błagam pomóżcie, bo zaraz się wykończę 

Posiadam dokładnie taką samą kartę z PEKAO i też miałem taką sytuację. Okazało się, że Sony przy każdej transakcji bierze dodatkowo 54 gr, które jest określane jako "blokada płatności", a potem zwracane na kartę. Gdy miałem na karcie 30 zł i za dokładnie taką kwotę chciałem kupić, to odrzucało mi płatności. Jednak gdy już miałem 31 zł, to transakcja przeszła bez problemu. Teraz przy każdym zakupie przelewam sobie na kartę o tę złotówkę więcej i każda transakcja przechodzi bezproblemowo.

Podejrzewam, że u Ciebie sprawa wygląda identycznie, więc po prostu dodaj sobie do karty 1-2 zł i powinno zadziałać. Karta po poprzednich operacjach nie powinna być zablokowana. Przy czym musisz pamiętać, że minimalna kwota jaką możesz dodać na PSS za pomocą karty wynosi 20 zł. Jeśli więc chcesz kupić coś za np 17 zł, to i tak musisz dodać dwie dyszki do portfela. Zakupy powyżej 20 zł mogą zaś być realizowane już co do grosza.

Edytowane przez _Matheo_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 23.08.2013 o 18:42, _Matheo_ napisał:

Posiadam dokładnie taką samą kartę z PEKAO i też miałem taką sytuację. Okazało się, że Sony przy każdej transakcji bierze dodatkowo 54 gr, które jest określane jako "blokada płatności", a potem zwracane na kartę. Gdy miałem na karcie 30 zł i za dokładnie taką kwotę chciałem kupić, to odrzucało mi płatności. Jednak gdy już miałem 31 zł, to transakcja przeszła bez problemu. Teraz przy każdym zakupie przelewam sobie na kartę o tę złotówkę więcej i każda transakcja przechodzi bezproblemowo.

Podejrzewam, że u Ciebie sprawa wygląda identycznie, więc po prostu dodaj sobie do karty 1-2 zł i powinno zadziałać. Karta po poprzednich operacjach nie powinna być zablokowana. Przy czym musisz pamiętać, że minimalna kwota jaką możesz dodać na PSS za pomocą karty wynosi 20 zł. Jeśli więc chcesz kupić coś za np 17 zł, to i tak musisz dodać dwie dyszki do portfela. Zakupy powyżej 20 zł mogą zaś być realizowane już co do grosza.

Chce kupić GTA IV za 31zł, konto, do którego przypisana jest karta jest moim głównym kontem, więc środków nie brakuje. Sony za każdym razem pobiera sobie 50groszy a mimo to wyskakuje komunikat, że dane karty są nieprawidłowe. Wpisałem wszystkie możliwe dane dokładnie tak jak w umowie z bankiem, środki mam, Sony pobiera kaucję, więc już nie wiem co może być nie tak  :shok: A czy kolega w jakiś sposób ustawiał limity na transakcje internetowe dla tej karty w Pekao24 ? Bo ja już nie mam sił. Chce grać a mi nie dają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak próbowałeś kilka razy to zablokowało na bank sony kartę na 24h-48h musisz poczekać i spróbować później.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 25.08.2013 o 11:18, Prezmaczek1989 napisał:

Chce kupić GTA IV za 31zł, konto, do którego przypisana jest karta jest moim głównym kontem, więc środków nie brakuje. Sony za każdym razem pobiera sobie 50groszy a mimo to wyskakuje komunikat, że dane karty są nieprawidłowe. Wpisałem wszystkie możliwe dane dokładnie tak jak w umowie z bankiem, środki mam, Sony pobiera kaucję, więc już nie wiem co może być nie tak  :shok: A czy kolega w jakiś sposób ustawiał limity na transakcje internetowe dla tej karty w Pekao24 ? Bo ja już nie mam sił. Chce grać a mi nie dają.

Widocznie twoją kartą nie da się płacić online, chyba że wcześniej płaciłeś wtedy nie wiem co się dzieje.

Kaucja na 99% jest zwracana, google robi tak samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 23.08.2013 o 14:57, Prezmaczek1989 napisał:

W dniu 25.08.2013 o 11:18, Prezmaczek1989 napisał:

Czekaj, czekaj. Masz kartę debetową? Bo chyba źle wcześniej przeczytałem Twój pierwszy post i źle się zasugerowałem. Ja posiadam kartę pre-paid Pekao MasterCard Debit PayPass. Masz dokładnie taką samą? Bo to ważne. A moja działa tak jak kredytówka i wszystkie zakupy w PSS przechodzą bez problemu. Żadnych limitów nie musiałem ustawiać, bo były ustawione odgórnie. Mogę je za to dowolnie zmieniać. Skoro za każdym razem pobiera Ci 50 groszy (dokładnie 54) to na 99% możesz normalnie dokonywać zakupów za jej pomocą, bo płatności przechodzą. Jedynie coś blokuje dalszy zakup. Być może faktycznie zablokowało Ci kartę na 24-48h i musisz odczekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Orientuje się ktoś, gdzie mogę w chwili obecnej kupić pewną zdrapkę do Store?

2. Czy jak kupię 3 zdrapki i będę chciał ich użyć na raz, to nie będzie jakiś komplikacji?

// U mnie w media expert są po 99,99zł i nie wiem czy brać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam niemiecką kartę Maestro i mi nie działa. Muszę kupować te doładowania a zlikwidowali karty po 50 pln i po 100 muszę brać. To chyba beznadziejny przypadek? Bez zmiany karty nie pójdzie? Zmiana PSN na niemiecką wersję nie wchodzi w grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 30.08.2013 o 15:14, fryderyk123 napisał:

1.Orientuje się ktoś, gdzie mogę w chwili obecnej kupić pewną zdrapkę do Store?

2. Czy jak kupię 3 zdrapki i będę chciał ich użyć na raz, to nie będzie jakiś komplikacji?

// U mnie w media expert są po 99,99zł i nie wiem czy brać.

1.Kupić możesz w Empik, Mediamarkt, a nawet w Tesco w Olsztynie, alternatywa to Allegro tam z reguły masz trochę taniej, w jaki sposób dokonasz zakupów zależy wyłącznie od Ciebie

2.komplikacji żadnych nie będzie :thumbsup: .

W dniu 30.08.2013 o 20:28, MisiekMati1993 napisał:

Mam niemiecką kartę Maestro i mi nie działa. Muszę kupować te doładowania a zlikwidowali karty po 50 pln i po 100 muszę brać. To chyba beznadziejny przypadek? Bez zmiany karty nie pójdzie? Zmiana PSN na niemiecką wersję nie wchodzi w grę.

. Doładowań po 50 złoty nigdy nie było, przynajmniej ja się nie spotkałem :thumbsup: .Natomiast co do karty kredytowej, to dane konta musza być takie same jak dane karty, masz polskie konto i niemiecka kartę, więc tu może być problem, i jeszcze jedna ewentualność, polski sklepik ceny w zł = polska karta kredytowa. Jak się mylę niech ktoś poprawi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi