m0rph 3307 Napisano 11 Lipiec 2015 Spotkałem się także z BLODem mojej premierowej PS4 - nie powstrzymało to innych przed zakupem :pardon: Trafisz wadliwy egzemplarz to go wymienisz - proste, nikt Ci tutaj nie przysięgnie, że Twoja konsola będzie bezawaryjna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulletPOL 203 Napisano 11 Lipiec 2015 (edytowane) W dniu 11.07.2015 o 09:55, czeskimaster napisał: Nie szukam dziury, tylko jak się zdecyduje nie chce takich przebojów jak odlatujaca ps4. Dlatego się pytałem czy ktoś się już z tym spotkał. Tyle :-) PS4 odlatuje jak helikopter przy obciążeniu i tego już nie zmienisz. Xbox One to niebo a ziemia jeżeli chodzi o kulturę pracy, a piszczące cewki wszędzie się zdarzają, jeżeli coś takiego się przytrafi to MS wymienia konsole na nowe, więc spokojna głowa ;) Panowie, można już grać w World Of Tanks, zaraz będę testował Edytowane 11 Lipiec 2015 przez BulletPOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 11 Lipiec 2015 No właśnie, jakoś tak się porobiło, że nigdy nie grałem w WoTa.. Wciągnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BulletPOL 203 Napisano 11 Lipiec 2015 W dniu 11.07.2015 o 10:06, m0rph napisał: No właśnie, jakoś tak się porobiło, że nigdy nie grałem w WoTa.. Wciągnie? No ja właśnie też nie, ale moi PC-towi znajomi mają jobla na punkcie tej gry, więc kiedyś trzeba spróbować. A może wciągnie, wtedy jakiś mały plutonik się zrobi i jadymy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 11 Lipiec 2015 Sunset obok Forzy Horizon 2 to dla mnie bezapelacyjnie najlepsza gra 2014 roku, tyle czystej nieskrepowanej zabawy co ja mialem z ta gra... takie gry juz niestety nie powstaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torba_Piany 97 Napisano 11 Lipiec 2015 :P 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 11 Lipiec 2015 Po paru dniach wertowania netu, godzin na YT, i zabawy przy stand w Media Markt odpuszczam sobie XOne. Może i kontroler lepszy pod każdym względem i konsola pokazuje większą kulturę pracy ale na tym plusy się dla mnie kończą. Na sieć tak uwagi nie zwracam, ponieważ w multi praktycznie nie gram. Patrząc na gry, jedynie forza horizon 2 i gears 4 mnie kręcą. Halo MCC, to samo co ogralem na x360 tylko dopakowana. Tomb raider podobno stracił status ex (albo w ogóle nie był tylko dla MS) Patrząc na ps4 (uncharted 4,horizon, ratchet, na bank tlou 2,i pewnie God of War nowy (kiedyś tam), zostaje w stacji sony. Jakoś nie mogę się przekonać do polityki MS, fajnie że dbają o sieć, konsolę itp ale mam wrażenie że gry pomału idą na drugi plan, może wiedzą doskonale że pod względem gier nie mają za dużo do zaoferowania i idą w stronę hardware. Takie moje zdanie w te słoneczne sobotnie popołudnie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 11 Lipiec 2015 (edytowane) @harran Horizon 2 ma tryb arcade sterowania oraz sim, wiec pewnie znalalzlbys cos dla siebie, wielu ocenia te gierke jako "simcade" bo mozna polaczyc arcadowe ulatwienia z simem lub na odwrot, opcje sa bardzo bogate. W dniu 11.07.2015 o 11:54, czeskimaster napisał: Patrząc na ps4 (uncharted 4,horizon, ratchet, na bank tlou 2,i pewnie God of War nowy (kiedyś tam) No i to jest problem PS4, "kiedys tam" - ja wole poki co kupic Xa i pograc w exy ktore sa i beda jeszcze w tym roku niz trwac na pustyni do czasu uncharted, a potem cholera wie ile znowu bedzie trzeba czekac na np tlou2. Ale z drugiej strony ja nigdy nie mialem problemu ze sprzedawaniem i kupowaniem nowego sprzetu, dosc czesto obracam konsolami w domu. Edytowane 11 Lipiec 2015 przez (͡° ͜ʖ ͡°) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 11 Lipiec 2015 Patrze pod kątem jednej konsoli, fakt najlepszym rozwiązaniem jest posiadać jedną i drugą ale to się wiąże z większymi wydatkami i czasem którego i tak mało na granie. Do tego na ps4 plusa mam na ponad rok, plus do ogrania 3 ex, plus resztę gier wraz z dużymi dlc. Więc na tą chwilę odpuszczam sobie XOne. Bardziej póki co podchodzą mi gry z ps4, a dla horizon 2 i gyrosow nie będę konsoli sprzedawać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wan_zen 29 Napisano 11 Lipiec 2015 (edytowane) W dniu 11.07.2015 o 11:54, czeskimaster napisał: Po paru dniach wertowania netu, godzin na YT, i zabawy przy stand w Media Markt odpuszczam sobie XOne. Może i kontroler lepszy pod każdym względem i konsola pokazuje większą kulturę pracy ale na tym plusy się dla mnie kończą. Na sieć tak uwagi nie zwracam, ponieważ w multi praktycznie nie gram. Patrząc na gry, jedynie forza horizon 2 i gears 4 mnie kręcą. Halo MCC, to samo co ogralem na x360 tylko dopakowana. Tomb raider podobno stracił status ex (albo w ogóle nie był tylko dla MS) Patrząc na ps4 (uncharted 4,horizon, ratchet, na bank tlou 2,i pewnie God of War nowy (kiedyś tam), zostaje w stacji sony. Jakoś nie mogę się przekonać do polityki MS, fajnie że dbają o sieć, konsolę itp ale mam wrażenie że gry pomału idą na drugi plan, może wiedzą doskonale że pod względem gier nie mają za dużo do zaoferowania i idą w stronę hardware. Takie moje zdanie w te słoneczne sobotnie popołudnie :-) Akurat w kwestii gier xbox na dzień dzisiejszy ma więcej do zaoferowania niż ps4, ale wiadomo wszystko kwestia gustu. Ps4 ma zapowiedzianych kilka mocarnych tytułów (uncharted 4, horizon, last guardian), tylko kto wie ile jeszcze przyjdzie nam na nie poczekać... Do tego fatalna infrastruktura sieciowa, za którą płacimy, to złodziejstwo w biały dzień. Nie dziwię się, że coraz więcej ludzi traci cierpliwość. Ze swojej strony powiem, że całą poprzednią generację spędziłem na xboxie 360 teraz przesiadłem się do stajni sony głównie ze względu na exy, w temacie których ms na koniec generacji się nie popisał i jak na razie stwierdzam, że ps4 nie dorasta xboxowi do pięt. Poczynając od jakości wykonania, przez infrastrukturę sieciowa, na dashboardzie kończąc, to zupełnie nie ta liga. Na razie mam jeszcze kilka remasterów do ogrania z racji tego, że nie miałem ps3, więc na razie się z ps4 nie rozstaje. Co nie zmienia tego, że już mi brakuje gowa na multi, spędziłem w nim wiele niesamowicie miodnych godzin..heh. btw zazdroszczę słonecznego popołudnia, bo u mnie pochmurno i zimno Edytowane 11 Lipiec 2015 przez wan_zen 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 11 Lipiec 2015 (edytowane) W dniu 11.07.2015 o 12:03, czeskimaster napisał: Patrze pod kątem jednej konsoli, fakt najlepszym rozwiązaniem jest posiadać jedną i drugą ale to się wiąże z większymi wydatkami i czasem którego i tak mało na granie. Do tego na ps4 plusa mam na ponad rok, plus do ogrania 3 ex, plus resztę gier wraz z dużymi dlc. Więc na tą chwilę odpuszczam sobie XOne. Bardziej póki co podchodzą mi gry z ps4, a dla horizon 2 i gyrosow nie będę konsoli sprzedawać. Tak szczerze bez trollingu to nie polecam posiadania obu konsol, sam swego czasu mialem xa, ps4 i wii u jednoczesnie i wygladalo to tak ze jedna konsola miala exa, a reszta sie kurzyla grubo tracac w miedzyczasie na wartosci, wg mnie bardziej sie oplaca sprzedac konsole ktorych sie nie uzywa i za jakis czas [np premiery exow] nabyc uzywke, potem znowu cos sprzedac - dzialam na tym system dosc regularnie i poki co stratny 100-200zl jestem, tylko ze to jest opcja dla bardziej zapalonych graczy ktorzy chca ograc jak najwiecej exow od tych wszystkich firm. Teraz ostrze zabki na halo, gearsy, forze i tomb raidera, nie moge sie doczekac, a jak je ogram to kto wie, moze do tego czasu uncharted 4 wyjdzie ... i znowu bedzie posucha do czasu horizon? Dla mnie rzecz jasna, bo taki ratchet to nie moj klimat. Edytowane 11 Lipiec 2015 przez (͡° ͜ʖ ͡°) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 11 Lipiec 2015 Spoko, jeszcze do tego mam vite więc ps plus się dubluje plus często gram na vicie na remote play, więc suma sumarum za dużo poszło inwestycji w sony żeby jednym ruchem sprzedać wszystko i kupić XOne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wili23 258 Napisano 11 Lipiec 2015 To moze powoli odkladac na druga konsole? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 11 Lipiec 2015 (edytowane) Nie dam rady :-D, i tak mam mało czasu na granie (ledwo kończę kolejne produkcje ) z vity i ps4, więc kolejna konsola raczej odpada. Taki far cry 4.... Uparłem się że przejdę na 100%, po 20 h gry Save mi się nie chciał załadować, więc od nowa lecę. Jak sobie pomyślę o GTA 5,watch dogs, dying light, I wiedźmin 3, to mam co robić :-) Edytowane 11 Lipiec 2015 przez czeskimaster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 11 Lipiec 2015 Możemy już skończyć omawiać Twoje personalne dylematy gracza i wrócić do tematu? Będę zobowiązany. Temat jest nowy, ludzie chcą coś fajnego poczytać O KONSOLI, a od kilkunastu postów co wejdę to czytam urzekające historie nieszczęśliwego gracza. Wypad marudzić gdzie indziej ;) Nie oczekuję odpowiedzi, więc lepiej nie ryzykować. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 11 Lipiec 2015 (edytowane) Obiecałem opisać swoje pierwsze wrażenia, więc późno bo późno, ale czynię to poniżej: XBOX ONE pierwsze wrażenia użytkownika wszystkich konsol Sony i dwóch Nintendo: Część pierwsza co mnie rozczarowało: Konsolę zamówiłem na morele.net w środę. Chciałem być sprytny, bo w piątek miałem na 13 do pracy, więc plan był taki, co by posiedzieć w czwartek trochę dłużej już z nową konsolą. Niestety "nr 1 w Polsce" szczyczący się mega-hiper-duper szybką wysyłką i realizacją zamówień jedyne co robi szybko, to dzwoni 5 minut po złożeniu zamówienia z propozycją dodatkowego rocznego ubezpieczenia ;) W międzyczasie dostaniecie emaile z informacją o stanie zamówienia i o tym, żeby pod żadnym pozorem nie wpłacać kasy dopóki nie dostaniecie informacji, że zamówienie jest już w statusie "gotowe". Ok, więc sobie czekam i pracuję. Zamówienie złożyłem o 14.01, pełen nadziei na następną nockę z XO. W końcu przychodzi upragniony email z informacją, że mogę opłacić (dzięki!) zamówienie i jeśli zrobię to przed godziną 16, to towar zostanie wysłany jeszcze tego samego dnia, a kurier powinien pojawić się najpóźniej dnia następnego. Radość, niezdrowe podniecenie, uśmiech a la Joker z "Mrocznego Rycerza", gumisiowe podskoki - wszystko to mija z chwilą spojrzenia na godzinę wysłania do mnie tegoż emaila, mianowicie 16.37.... No nic, płacz i płać jak mówi przysłowie, a matka tych od nadziei się tobą zaopiekuje. Następnego dnia cisza przez jakiś czas, a ja w pracy... nerwowo spoglądający na smartfona i upragnionego emaila o nr wysyłki... O 14.01 (a jak! 24h od zamówienia) dzwonię do morelek... W tym miejscu miałem Wam opisać rozmowę, ale nie ma sensu. W skrócie dowiedziałem się, że skoro wpłaciłem po 16 pieniądze, to nie mam co się dziwić, że dopiero dziś wyślą przesyłkę, bo oni zawsze wysyłają po 16 Piątek - na 13 do pracy, godzina 11.40 klop i lektuta PSX Extreme (autobus o 12.02) telefon dzwoni... -dzień dobry, kurier, mam dla pana przesyłkę -zdąży pan w 10 minut, bo autobus mam 12.02? -powinienem.... Zamówiłem taksówkę... Kurier dotarł, a dzięki opcji z taksówką miałem czas na szybki unboxing. Część 2 co mi się podoba: Taxi na 12.30, więc mam pół godziny. Otwarcie pudełka i pierwsze zaskoczenie in plus - kabel hdmi, zasilacz, headset, wszystko świetnie wykonane, z logo Xbox lub MS (nie to co u Sony), ale o tym pisał już Kill wklejając foty, więc zerknijcie kilka stron wstecz. Zaskoczenie in minus (na tamtą chwilę) to brak kabla do ładowania pada. Po chwili kolejny opad szczęki, bo pad jest na baterie paluszki, a te dołączone do zestawu są oryginalne od Duracell zamiast jakiejś chińszczyzny. W pudełku oprócz konsoli i akcesoriów jeszcze kod na 14 dni darmowego Golda i kod na grę Halo Master Chief Edition. Ok, konsola wygląda na nową, ale na padzie i samej konsoli brak folii, więc szybkie pytanie na forum (troll mode on związane z przyzwyczajeniem do PS) i jazda do pracy. Na zasilaczu i wszystkich akcesoriach folie są. Po pracy i zakupach standardowe przy nowym sprzęcie odkurzanie za szafką rtv, wycieranie kurzy, a nawet "mycie telewizora" Po tym wszystkim wreszcie chwila sam na sam z nowym nabytkiem. Ktoś słusznie zauważył, że Xbox One jest nie fotogeniczny - sama konsola wygląda, hmmmm... majestatycznie? Jest ładna i tyle. Stabilna, dobrze spasowana konstrukcja, prezentująca się dostojnie. Pierwsze odpalenie - czekam na jakieś "piknięcie", szum wiatraków, czy "łiiiiit łiiiijuuuu" (sorry, nie wiem jak inaczej to opisać) jakie wydaje chociażby moja ps4, a tu... cisza, WTF?! Pierwsza myśl - zepsuta, nie działa! dopiero po chwili zauważyłem, że logo Xbox świeci się na konsoli.... Wejście w menu wita nas standardowym "hello", które po zmianie regionu zamienia się w "cześć". Dalej jest już "za rączkę" jeśli chodzi o podstawowe ustawienia konsoli. Szybkie ustawienia profilu i gamertaga, które na zajawce dwa dni wcześniej stworzyłem na lapku, potem grzebanie w menu. Wystarczyło zalogować się na dane, które podałem z lapka na stronie MS i wszystko hula. Tutaj mała uwaga - menu może nie jest proste jak w ps4, ale naprawdę w kilka chwil ogarnąłem co i jak, więc ten zarzut jest śmieszny. Wiele funkcji jest dużo lepiej rozwiązanych niż w PS4, jak choćby łączenie z internetem, czy dodawanie karty płatniczej. Łącze WI Fi łoniak znalazł bardzo szybko i równie szybko pobrał niezbędne aktualizacje (ponad 400mega przy moim łączu 6mbit/sek pobrał i zainstalował naprawdę szybko). Kartę banku również przyjął bez problemów, co zaowocowało natychmiastowym wykupieniem przeze mnie EA Access na rok ;) Tymczasem ps4 do dziś stroi fochy odnośnie mojej karty i sama wie lepiej co mogę za jej pomocą kupić, a co nie ;) (już ps3 jest mniej wybredna). Jedyne co mnie zaskoczyło, to dość długie instalowanie się gry na dysk. Mam FH2 na płycie i (o naiwności) myślałem, że włożę i pojadę :P a tu instalacja, aktualizacja itepe i tede... Jakby to była kobieta, to bym zmienił Jako, że pora była późna, to dodałem do kolejki Fifa15 i poszedłem spać. Dziś po pracy pierwsze testy gier, dlatego ten tekst tak późno... Część 3 jak to jest przesiąść się z PS na Xbox zwłaszcza w kwestii pada: Pierwsze zetknięcie z padem i wszystkie obawy o tym, że czeka nas nowa nauka pryskają jak bańka mydlana... Podstawy: zatwierdzenie to A, cofnięcie B... te przyciski są ulokowane dokładnie w tych samych miejscach co analogicznie :x: i :circle: w DualShocku, więc nawet nie musiałem zerkać na pada. Wszystko odbywa się intuicyjnie jeśli mieliście do czynienia z padem od Sony. Sam pad jest bardzo wygodny i dobrze leży w dłoniach. Analogi i jakość ich wykonania w porównaniu do DS4 to temat rzeka, poruszany również na tym forum, więc nie się powtarzał. Samo rozmieszczenie analogów i krzyżaka jest inne, ale o tym napiszę w kolejnym punkcie, mianowicie: Część 4 gry: Miałem mało czasu, więc oprę się na dwóch grach. Pierwsza to ex na XO. W FH2 jeszcze za dużo nie pograłem, ale już wiem że to gra dla mnie. Jakby ktoś miał wątpliwości - nie lubię ścigałek, a jedyna do tej pory, która mnie urzekła, to Burnout Paradise (platyna included). W FH2 poczułem się jak w domu mimo, że zdążyłem zagrać może godzinkę, dwie. Już wiem, że będę miał radochę jak przy BP. Sandboxowe wyścigi, w których możecie jechać gdzie chcecie i nikt nie zmusza Was do niczego są świetne, a chęć odkrywania nowych fur, lokacji, wyścigów i bicia kolejnych rekordów rodzi się sama podczas grania. Nowe auta odnajdujemy jak gołębie w GTA, czy skarby w Uncharted i inne tego typu znajdźki. Do tego multum ustawień dzięki którym w tej grze odnajdzie się zarówno fan symulatorów jak i arcade, czego chcieć więcej? Druga z gier to nieśmiertelna Fifa15, którą ściągnąłem dzięki EA Access za darmo. Szybkie logowanie do konta Origin i mamy wszystkie nasze osiągnięcia (lvl, punkty easfc) które zdobyliśmy na plejce, teraz również na xboxie. Co zabawne - wpadły mi z automatu achivementy za wbicie ponad 15 lvl i otworzenie 20 paczek w fut, chociaż otworzyłem na xboxie tylko jedną Oczywiście klub fut tworzymy od nowa, ale to standard. W kwestii sterowania poczułem się jak ryba w wodzie, bo układ przycisków pozostał bez zmian. Nawet moje alternatywne sterowanie zostało zassane z konta Origin i strzał mam pod X (w plejce :square: ) więc ani razu nie musiałem zerkać na pada, po prostu grałem. Nieco wyżej umieszczona lewa gałka nie przeszkadzała mi wcale, natomiast położenie krzyżaka już tak. Płynne zmienianie taktyki w meczu (gracze Fify wiedzą o co kaman) było troszkę upierdliwe. Natomiast i tak uważam, że jest to kwestia przyzwyczajenia. Jako, że Fifa15 jest grą, którą ograłem na PS4 baaardzo mocno, to odniosę się na jej podstawie do porównań obu konsol. Pierwsze co rzuca się w oczy to... kur&%@ gdzie się podziało te brakujące 180 linii rozdzielczości?! Moje oczy!!! Dobra, żartowałem. Druga sprawa, to trawa, która na ps4 jest bardziej gęsta. A nie, czekaj... to przecież boiska piłkarskie, tu nie ma gęstej trawy... ;) Konkludując - różnicy nie zauważyłem żadnej. Ale pewnie znajdą się tacy, co zauważą. A właściwie sorry, jest kilka różnic - w fut na XO są legendy, czyli gracze, którzy skończyli kariery, na PS4 nie ma... W fut na XO 1000 fifa points kosztuje 65 zł, a jak macie EAA to 61 zł, tymczasem na PS4 84zł... Jeśli chodzi o gameplay to ten sam syf na obu konsolach. Tyle, że (może przypadek) na XO mi nikt jeszcze nie uciekł z meczu ;) Część 5 konkluzje: W chwili gdy to piszę pobieram UFC z EA Access, a potem mam zamiar Battlefield 4, Need for Speed, NBA, NHL, Madden i wiele innych, których normalnie bym nie kupił. Za 80 zł rocznie to jest świetna okazja dla takiego gracza jak ja. Przy okazji sprzedam z PS4 Assasins Creed Black Flag (wstyd się przyznać kupione z konsolą i nie ograne do dziś) oraz Fifa15 (są tu na forum tacy, co się cieszą, że w lipcu kupili za 159zł ) i może kupię za to Ryse, albo jeszcze co innego. W każdym razie do czasu ukazania się EX'ów od Sony, które nadal kocham i czekam z niecierpliwością, będę przynajmniej miał w co grać :) Pewnie pominąłem wiele kwestii, które chciałem tu opisać, ale wybaczcie - jest weekend - xbox + whisky. Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku. Zarówno tych, którym chciało się czytać post bijący te Magellana (bez spinki ziom, lubię czytać Twoje posty), jak i tych co nie dotrwali do końca p.s. obecnie się nudzę (co widać po wielkości posta), bo żona gra w FH2 Edytowane 11 Lipiec 2015 przez Sithman 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baku83 511 Napisano 12 Lipiec 2015 Pytanie odemnie czyli od osoby nie majacej nic wspolnego z zadnym xboxem. Jak wyglada kwestia baterii w padzie? Na dlugo one wystarczaja i czy jest jakis komunikat ze baterie sa slabe? Zawsze mnie zastanawialo dlaczego w Xboxie dali normalne baterie a nie akumulatorek. Moja nastepna konsola chyba wlasnie bedzie X. Tak sobie juz zapowiedzialem ze jak cos sie stanie z ps4 to bedzie zmiana konsoli. Chyba ze udaloby sie sprzedac ps4 za taka cene aby kupic nowego X? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 12 Lipiec 2015 Moje pierwsze baterie dołączone do zestawu wytrzymały 2 tygodnie intensywnego grania dzień w dzień. Przy czym komunikat o ich wyczerpywaniu się zaczął się pojawiać na 5 dni przed ich całkowitym upadkiem :) Trochę mnie to drażniło ale postanowiłem sprawdzić jak faktycznie długo wytrzymają. Teraz załadowałem akumulatorki Eneloop o pojemności 1900 i wskaźnik ledwo drgnął po paru dniach. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baku83 511 Napisano 12 Lipiec 2015 To widze ze tez przewage w tym aspekcie ma X. Ehhh 4 the players :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 12 Lipiec 2015 No to jest faktycznie magia, jak te dwa małe dzyngle mogą tak długo trzymać :/ @sithman - gratuluję i już zazdroszczę tego feelingu odkrywania nowości :) Weź Ori - największe moje zaskoczenie na X1 - dodatkowo jest w promo. Wypali Ci patrzałki oczojebną zajebistością dodając do tego wielki fun z gry :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 12 Lipiec 2015 Kiedyś uważałem xboxowe rozwiązanie z wymiennymi akumulatorkami za złe i śmieszne. Ale jak to bywa w przypadku tej konsoli, jak się samemu spróbuje to się zdanie bardzo szybko zmienia. Rozwiązanie z bateriami jest wygodniejsze. Wbrew pozorom ciągłe ładowanie pada od Playstation jest upierdliwe. Trzeba się narobić ;) No i w przypadku braku długiego kabla nie można grać :) To uczucie kiedy odkładasz pada od x'a na półkę i nie musisz się pitolić z kablami by następnego dnia móc pograć... Widzę tylko jedną niedogodność poza oczywistym kosztem dobrych aku. Pad może nam paść podczas gry multi i tracimy jakieś 10 sekund na wymianę baterii __________________________________________________________________ Jak wygodnie jest kupować na Xboxie cyfrówki! Wchodzimy na stronkę przez PC, wszystko szybko się wczytuje. Klikamy na wybranej pozycji Kup Teraz. Jak mamy dodany PayPal to zakup jest natychmiastowy. Nic więcej nie musimy robić a konsola - wyłączona, już pobiera kupioną zawartość. Żadnego kolejkowania i przeklikiwania kolejnych okien. I tutaj kolejna mała rzecz, która cieszy. Na Xboxie nie ma podziału na Pobieranie i Instalowanie. Gra instaluje się podczas pobierania i jest gotowa do gry natychmiast jak pasek dojdzie do 100%. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fakers 54 Napisano 12 Lipiec 2015 Właśnie kupiłem Ori ale jak będzie słabe to Kill oddajesz hajs ;-))) bo to przez Ciebie to Ty mnie namówiłeś ;-) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 12 Lipiec 2015 Ja? Ja sam kupiłem 5 minut temu. To przez m0rpha! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fakers 54 Napisano 12 Lipiec 2015 No to po połowie się zrzucić zawsze mniej będzie bolało hje hje Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grecky 1422 Napisano 12 Lipiec 2015 Dalej gracie na VHS? Hehe, beka. Podjąłem decyzję. Sprezentuję sobie pod choinkę XOne :) Do tego czasu będę śledził temat regularnie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach