Sir Siekier 861 Napisano 18 Lipiec 2015 Czuje, że mogą być różne wersje. Piekarz? :) Pipol oznacza pierdole, goscia niezbyt rozgarnietego.. ogolnie dosyc negatywne ma znaczenie to slowko. Tak przynajmniej bylo w latach 90 ubieglego wieku na polnocy Polski. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoL 189 Napisano 18 Lipiec 2015 (edytowane) Teraz to dostałem pocisk... Dobrze, że ewoluowałem do PiPoLiNiO :D Tyle, że w gwarze poznańskiej pipol oznacza też piekarza o którym pisałem wyżej Natomiast według gwary pałuckiej pipol - elegancik, sztywniak. Tyle w kwestii OT:) Edytowane 18 Lipiec 2015 przez PiPoL 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 18 Lipiec 2015 ale chyba jednak mogles wywnioskowac z mojej wypowiedzi w ktorej jako pierwszy uzylem tego slowa ze nie ma ono dobrego zabarwienia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiPoL 189 Napisano 18 Lipiec 2015 Mogłem wiele rzeczy. Piekarz czy elegancik nie znaczy nic złego. To, że Ty znasz inną wersję, no cóż, może coś w tym jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gucio79 157 Napisano 18 Lipiec 2015 Panowie mam pytanko. Czy istnieje jakiś model kierownicy kompatybilny jednocześnie z PS4 i Xbox One, ewentualnie jakieś przejściówki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pela222 552 Napisano 18 Lipiec 2015 (edytowane) Panowie mam pytanko. Czy istnieje jakiś model kierownicy kompatybilny jednocześnie z PS4 i Xbox One, ewentualnie jakieś przejściówki ?Oczywiście ze istnieje : Fanatec clubsport wheel Base v2 ;) Edytowane 18 Lipiec 2015 przez pela222 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aborygen 44 Napisano 28 Lipiec 2015 Co myślicie o tym warto zainwestować ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pela222 552 Napisano 28 Lipiec 2015 (edytowane) Napewno warte rozważenia. Ja nie zdecydowałem się bo samego koła g25 bym nie sprzedał (gdybym zostawił sobie pedały). Tak g25 sprzedałem za 135 eur. A jak miałem szukać używanych pedałow (? Potencjometry? Koszt ok 50 eur - takie tylko znalazłem) i policzył koszty to chyba lepiej kupić t3pa pro. Ale jak masz pedały albo możesz tanio kupić to spoko opcja. Edytowane 28 Lipiec 2015 przez pela222 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aborygen 44 Napisano 29 Lipiec 2015 Zrobiłem filmik z ustawieniami kierownicy może komuś przypadną do gustu pozdrawiam. https://www.youtube.com/watch?v=Yk3uvlbTnXY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 29 Lipiec 2015 (edytowane) Spoko, tyle że nic nowego tym filmem nie wnosisz. Dodatkowo masz włączone wygładzanie w ustawieniach fury, pierwsza rzecz którą należy wyłączyć. Edytowane 29 Lipiec 2015 przez mataman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 3 Sierpień 2015 No i stało się, wczoraj po długiej przerwie odpaliłem sobie PC i te badziewne pedały od T300 klękły już na amen. Ktoś wymieniał je bez pośrednio u Thrustmastera? Jest sens się w to bawić? Bo tak szczerze najchętniej to bym je dał jakiemuś dziecku na ulicy, bo nawet za stówę nie chciały się sprzedać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pela222 552 Napisano 3 Sierpień 2015 No i stało się, wczoraj po długiej przerwie odpaliłem sobie PC i te badziewne pedały od T300 klękły już na amen. Ktoś wymieniał je bez pośrednio u Thrustmastera? Jest sens się w to bawić? Bo tak szczerze najchętniej to bym je dał jakiemuś dziecku na ulicy, bo nawet za stówę nie chciały się sprzedać. Ja reklamowanej u thrustmaster. Wchodzisz na stronke. Wysyłasz email ze zgłoszeniem usterki (krótko opis). Dostalem email z prośbą o zdjęcie od spodu (numer pedałow), scan dowodu zakupu i za kilka dni dostałem email ze wysłali mi nowe pedały ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 3 Sierpień 2015 No dzięki, napisałem już własnie do nich. Zobaczymy, niech wyślą nowe w takim razie. Ale chyba i tak kupuje T3PA, bo te standardowe to straszny badziewie jednak, najwyżej spróbuje opylić albo zostawię na czarną godzinę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pela222 552 Napisano 3 Sierpień 2015 Ja zostawiłem te zepsute a te co przysłali juz tez są w kartonie na strychu ;) używam fanatec csr elite ;) teraz jest dobrze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 3 Sierpień 2015 A jak podpiąłeś pedały Fanateca pod T300? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pela222 552 Napisano 3 Sierpień 2015 A jak podpiąłeś pedały Fanateca pod T300?www.basherboards.com - adapter cpx... Skromne 4 miesiące czekania i podlaczylem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 3 Sierpień 2015 Wątek o kierownicach dla PS3 umarł wiec tutaj wrzucę pytanie. Stojak do t300rs właśnie do mnie dodarł póki co bedzie do niego przymocowana moja stara DFP, i teraz pytanie oglądając filmy montażowe wynika z nich ze pedał hamulca w t3pa jest idealnie na środku tam gdzie ramie stojaka WSP, czy nie przeszkadza to w użytkowaniu. Nie ukrywam ze w sierpniu/wrześniu przymierzam sie do zakupu t300rs a co za tym idzie pewnie i lepszych pedalow bo patrząc na opinie o tych oryginalnych to trochę smutek mnie ogarnia (dobra baza nie tłumaczy kijowej jakości pedalow) Tak wiec mam nadzieje ze niedługo dołącze do grona zadowolonych z t300rs, a potem z racji tego iż wiadomo z która konsola ta kierownica działa zakupie w końcu konsole obecnej generacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 3 Sierpień 2015 Nie przeszkadza, poza tym można trochę przesunąć w lewo nakładki na hamulcu i sprzęgle. Ale chyba i tak kupuje T3PA Lepiej dołożyć do Pro ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 3 Sierpień 2015 (edytowane) Nie przeszkadza, poza tym można trochę przesunąć w lewo nakładki na hamulcu i sprzęgle. Lepiej dołożyć do Pro ;) Nie wejdą mi na stojak ;) Mata, powiedz mi jedno bo miałeś/masz te T3PA. Czy tam jest coś metalu w środku? Bo widzę że te wątłe ramionka pedałów są plastikowe... a baza od T3PA jest dużo szersza od tych standardowych badziewnych więc powinno być okej. Co do WSP i T3PA Tutaj gość sobie dość dobrze radzi, więc powinno być okej Edytowane 3 Sierpień 2015 przez toreso Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pela222 552 Napisano 3 Sierpień 2015 (edytowane) Co do pedałow to myślę że jak uzywales DFP to będziesz zadowolony. Ja miałem g25 i jak zobaczyłem jak wyglądają org pedały od t300 to... chciałem je jak najszybciej zmienić. ;) nim podlaczylem fanatec to minęły 4 miesiące (czas oczekiwania na adapter cpx ) i powiem że po wykonaniu modyfikacji tych oryginalnych jest naprawdę przyzwoicie. Ja wymieniłem sprężyne na twardszą pod pedałem hamulca oraz aby stworzyć wrażenie progresywnosci przykleilem gumowe nóżki pod tym pedałem. Ostatecznie było naprawdę spoko. Gdybym juz nie miał fanatec i zamówionego cpx to pewnie jeździłbym na tym do dziś Edytowane 3 Sierpień 2015 przez pela222 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 3 Sierpień 2015 No jak ci nie wejdą? Masz WSP? Nie ma problemu z montażem. W T3PA pedały są zamocowane na metalowych elementach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 3 Sierpień 2015 No jak ci nie wejdą? Masz WSP? Nie ma problemu z montażem. W T3PA pedały są zamocowane na metalowych elementach. Wersja Pro tyż wejdzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 3 Sierpień 2015 Bez żadnego problemu, wrócę do domu to strzele fotkę ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeraJacek 2089 Napisano 3 Sierpień 2015 O właśnie, byłbym zobowiązany :D Kurcze, no to poczekam trochę i poszukam jakiejś okazji na te Pro w takim razie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 3 Sierpień 2015 A to obiecana fota ;) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach