Jump to content
Sign in to follow this  
danon

I Turniej FIFA 16 FUT PS4 - REGULAMIN, ROZMOWY, PYTANIA

Recommended Posts

Czy można pod tabelą z wynikami wkleić listę z zapisów w której byłby podany nick z forum i PSN ID? Ułatwiło by to wpisywanie wyników, bo wielu ma bardzo różne nicki PSN i na forum a skakanie po dwóch tematach jest niewygodne

mówisz, masz ;) dzięki za sugestię

Tak z ciekawości bo i tak się nie załapie  :D
Pojawiła się już rozpiska co do nagród ? Bo szukam i znaleźć nie mogę :P

Tak z ciekawości bo i tak się nie załapie   :biggrin:

Pojawiła się już rozpiska co do nagród ? Bo szukam i znaleźć nie mogę :P

tak jak pisałem wcześniej, dzisiaj się pojawi, bo do wczoraj byli jeszcze kupowani zawodnicy ;)

• Like 1

No to jak wejdziesz to wystaw mi tych zawodników bo czekam z kupnem, a jutro na konsoli mnie nie będzie.

W pierwszym poście tego tematu wrzuciłem rozpiskę nagród :) od razu wytłumaczę jak rozdzieliłem coinsy: 20 (uczestników) x 15 000 (wpisowe) - 5% (podatek EA) = 285 000 coinsów do rozdzielenia. Po zsumowaniu wszystkich miejsc wychodzi 280 000, ponieważ 5 000 coinsów poświęciłem na 13 brązowych paczek z których miałem 50 brązowych zawodników (5200),większość kart treningu itp. poszło na zawodników, żeby łatwiej można ich było znaleźć na rynku transferowym, zostało kilka koszulek i trenerów. Wiem, że nagrody nie są jakieś mega atrakcyjne, ale myślę, że poziom i możliwość rywalizowania z najlepszymi z tego forum rekompensuje niskie nagrody :) może w następnej edycji po uzgodnieniu z Wami, wpisowe będzie większe ;)

Edited by danon

W pierwszym poście tego tematu wrzuciłem rozpiskę nagród :) od razu wytłumaczę jak rozdzieliłem coinsy: 20 (uczestników) x 15 000 (wpisowe) - 5% (podatek EA) = 285 000 coinsów do rozdzielenia. Po zsumowaniu wszystkich miejsc wychodzi 280 000, ponieważ 5 000 coinsów poświęciłem na 13 brązowych paczek z których miałem 50 brązowych zawodników (5200),większość kart treningu itp. poszło na zawodników, żeby łatwiej można ich było znaleźć na rynku transferowym, zostało kilka koszulek i trenerów. Wiem, że nagrody nie są jakieś mega atrakcyjne, ale myślę, że poziom i możliwość rywalizowania z najlepszymi z tego forum rekompensuje niskie nagrody :) może w następnej edycji po uzgodnieniu z Wami, wpisowe będzie większe ;)

No i super. Gramy dla zabawy, nie coinsów, wiec nagrody to tylko dodatek :) Proponuje, zebys sobie odpalil dodatkowo na 3-4 paczki za fatyge i poswiecony czas :)
  • Like 1

Ewentualnie w nast. edycji można zrobić wpisowe w polskich złotych ;)

• Like 1

No i super. Gramy dla zabawy, nie coinsów, wiec nagrody to tylko dodatek :) Proponuje, zebys sobie odpalil dodatkowo na 3-4 paczki za fatyge i poswiecony czas :)

o nie, nie, nie. Po pierwsze to także świetnie się bawię (chociaż mam mało czasu przy ps4 ostatnio),a po drugie może zabrzmi to trochę masochistycznie, ale lubię takie zamieszanie organizacyjne i siedzenie w cyferkach (skrzywienie zawodowe) ;)

Ewentualnie w nast. edycji można zrobić wpisowe w polskich złotych ;)

jestem za! po lidze zamierzam stworzyć ankietę z pytaniami o organizację, wpisowe, liczbę uczestników i takie tam, żeby każdy powiedział co myśli :)

Jak przyjdzie grac na kase to bedzie niewypał. Po co robic tutaj jakis hazard? Mi sie podoba, ze moge pograc z "namacalnymi" ludzmi, a nie jakimś skulonym niemcem.

• Like 1

Będzie nutka emocji, mówimy tu o symbolicznych sumach, ewentualnie jakieś nagrody rzeczowe itp

Będzie nutka emocji, mówimy tu o symbolicznych sumach, ewentualnie jakieś nagrody rzeczowe itp

Np robot kuchenny, ew skarpety? ;D

Jak przyjdzie grac na kase to bedzie niewypał. Po co robic tutaj jakis hazard? Mi sie podoba, ze moge pograc z "namacalnymi" ludzmi, a nie jakimś skulonym niemcem.

to jest tylko pomysł ;) są plusy i minusy, ale wszystko będzie zależało od Was (wiem też o tym, że ktoś kto zajmie miejsca 1-5 zgodzi się bez problemu, bo ma większą szansę na wygraną i chciałby zarobić na niezły graniu)

to jest tylko pomysł ;) są plusy i minusy, ale wszystko będzie zależało od Was (wiem też o tym, że ktoś kto zajmie miejsca 1-5 zgodzi się bez problemu, bo ma większą szansę na wygraną i chciałby zarobić na niezły graniu)

Jesli bedzie cos tajiego, to ja moge zageac. Ale ja gram dla przyjemnosci, a jak bedzie w grze kasa, to wazystko noze spowodowac niepotrzebne spibki i nagonki. Poza tym w zyciu nie znajdzisz tylu chwtnyc zeby to mialo sens , bo ktos kto teraz zajmie ostatnie miejsce nie bedzie placil, z gwarancja ze przegra wszystko xd

To juz lepiej wieksze wpisowe zrób. Np po 30 k od gracza czy cos

Hehehe, na kase to możemy zagrać od nowej edycji Fify 16 :) Wtedy to będzie miało sens :)
pozatym, na sto procent taka liga straci wielu użytkowników a i przy okazji nie zyska zbyt wielu.

Ewentualnie, umówmy się że zwyciezca dostaje flakon dobrej whisky i to wszystko :)

jestem za! po lidze zamierzam stworzyć ankietę z pytaniami o organizację, wpisowe, liczbę uczestników i takie tam, żeby każdy powiedział co myśli :)

Każdy z uczestników czy również prawo wypowiedzi ma osoba,która patrzy na wszystko z boku? Nie będzie to traktowane jako atak na organizatora? danon nie odbierzesz to jako atak?

Pytam serio,przyglądam się z boku i mocno WSZYSTKIM również organizatorowi kibicuje,ale minusy czy też rzeczy do poprawień widzę kilka :)

PS. Jak będzie wola to napiszę po zakończeniu turnieju,jeszcze raz trzymam kciuki i kończcie to szybko,bo chcę brać udział w przyszłej edycji(bo z tego co widzę nie jest zagrożona) - mogę być nawet w 10 lidze :P

Gra o kasę to poroniony pomysł, to ma być zabawa a wtedy zrobi sie turniej debilnych meczy w których nie skill sie będzie liczył a to kto bardziej potrafi wykorzystać ułomności tej gry . Kasę przeznaczycie na dzieci , zony kochanki a nie na hazard. Takie mam zdanie

Edited by evo666
  • Like 4

Jestem przeciwny graniu na pieniądze z trzech powodów. Po pierwsze hazard mnie nie kręci i zwyczajnie taki turniej byłby dla mnie nudny. Po drugie zniechęci to nowych graczy do brania udziału w lidze. danon chcesz rozwijać ligę a w ten sposób ja zabijesz, bo słabsi gracze będą bali się dołączyć. Po trzecie tam gdzie pieniądze tam spory. Teraz liga ma koleżeński charakter, żartujemy z naszych błędów i porażek a po meczu nikt się na nikogo nie gniewa. Gdy w grę wejdą pieniądze nie będzie już tak kolorowo

• Like 4

Turniej o kasę miałby sens w grze bez skryptów :P Jakoś nie widzę meczu o 1 miejsce w tabeli(większa wygrana), który wyglądałby jak mój mecz z Piachem...

Edited by vkkaaa

Trochę niefortunnie napisałem dlatego niektórzy mogli mnie źle zrozumieć: Panowie, NIE zamierzam zamieniać wpisowego na kasę, chyba że WY tak zdecydujecie ;) Z tego co widzę sporo osób jest przeciwnych dlatego już teraz można powiedzieć że ten pomysł jest słaby.

Chciałbym żeby w lidze były jakieś inne nagrody, wiec spróbuję przeprowadzic kontratak na naszą kochaną korporacje. Było kilka firm zainteresowanych spronsoringiem (nagrodami byłyby np. subskrypcje ps plus, czy gry w wersji cyfrowej) i żal z tego rezygnować! A zacznę od dokładnego przeczytania regulaminu forum, spróbuję ich jakiś zagiąć ;)

Każdy z uczestników czy również prawo wypowiedzi ma osoba,która patrzy na wszystko z boku? Nie będzie to traktowane jako atak na organizatora? danon nie odbierzesz to jako atak?

Pytam serio,przyglądam się z boku i mocno WSZYSTKIM również organizatorowi kibicuje,ale minusy czy też rzeczy do poprawień widzę kilka :)

PS. Jak będzie wola to napiszę po zakończeniu turnieju,jeszcze raz trzymam kciuki i kończcie to szybko,bo chcę brać udział w przyszłej edycji(bo z tego co widzę nie jest zagrożona) - mogę być nawet w 10 lidze :P

skończ już ddemon się czepiać, bo jak masz jakieś wątpliwości z kolegą, to załatwiajcie sobie prywatnie.

• Like 3

skończ już ddemon się czepiać, bo jak masz jakieś wątpliwości z kolegą, to załatwiajcie sobie prywatnie.

popieram, juz sie boje ze ddemon zacznie znowu swoje wywody robic , czepiac sie "czemu jeszcze nie ma tego i tamtego". Zrobimy podsumowanie na koniec i wyciagniemy wnioski. gra sie super, zarzadzanie super, wiec idziemy w dobrym kierunku. Po tych wszystkich pretensjach ddemona mozna dzisiaj stwierdzic ze w niczym nie miales racji i danon jak najbardziej wywiazuje sie ze swojej roli organizatora... z nawiązką! chyle czoła :thumbsup:

• Like 1

Ale czemu odrazu czepiać?przeciez luzne spostrzeżenia, kazdy jest użytkownikiem tego forum i chcemy jak najlepsze rozgrywki więc jak wroce do domu,bo pisze z kom.napisze co moim zdaniem poprawic - naprawde minusów jest niewiele glownie pkt regulaminowe ktore latwo obalic i popsuc rozgrywke

Ale czemu odrazu czepiać?przeciez luzne spostrzeżenia, kazdy jest użytkownikiem tego forum i chcemy jak najlepsze rozgrywki więc jak wroce do domu,bo pisze z kom.napisze co moim zdaniem poprawic - naprawde minusów jest niewiele glownie pkt regulaminowe ktore latwo obalic i popsuc rozgrywke

nie pisz! błagam :blink:

Edited by evo666
  • Like 1