Skocz do zawartości
matinx

Pro evolution soccer 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Obecna edycja PES'a jest bardzo "ułomną" symulacją

To taka arcadowa symulacja

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A raczej symulacją nie jest bo jakoś nie widzę by w realu Bayern posyłał co drugim zagraniem prostopadłą na Robbena. A czemu nie, skoro symulacja mówi, ze to najlepszy sposób?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko siłą drużyny się liczy? Nie raz w online Division gram sobie brazylijskimi czy angielskimi typu Stoke, Sunderland i ogrywam Bayern, Real czy Barce. Jeżeli masz tylko pomysł i koncepcję gry to możesz wszystko, więc nie mów że drużyna ma znaczenie.

Sent from my m2 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko siłą drużyny się liczy? Nie raz w online Division gram sobie brazylijskimi czy angielskimi typu Stoke, Sunderland i ogrywam Bayern, Real czy Barce. Jeżeli masz tylko pomysł i koncepcję gry to możesz wszystko, więc nie mów że drużyna ma znaczenie.

I weź ty z takim dyskutuj hahahahaha.

No nie da się :D

BTW brawo chłopie, naprawdę brawo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I weź ty z takim dyskutuj hahahahaha.

No nie da się :D

BTW brawo chłopie, naprawdę brawo

Coś nie tak napisałem? Spotkałem się grając Bayernem czy Barcelona na słabe drużyny ratingiem, ale gość miał np. 900 ratingu to już łatwo nie było.

Czasem sam daje radę zagrać bardzo dobry mecz słabą drużyna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja na moją żonę zagram Stoke City vs jej Bayern to wygrywam 8-0 ale to nie znaczy, że wybór drużyny jest nie istotny, albo to, że Bayern nie jest OP.

Wiesz o co kaman?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja na moją żonę zagram Stoke City vs jej Bayern to wygrywam 8-0 ale to nie znaczy, że wybór drużyny jest nie istotny, albo to, że Bayern nie jest OP.

Wiesz o co kaman?

Tak, wiem. Ale pisanie że wszystko zależy od drużyny to istna głupota... 

...

...

...

mózgu też trzeba użyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, wiem. Ale pisanie że wszystko zależy od drużyny to istna głupota...

...

...

...

mózgu też trzeba użyć.

W Call of duty (kampania) mimo skryptu prowadzącego cie za rękę też trzeba użyć mózgu. Nieprawdaż?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

W Call of duty (kampania) mimo skryptu prowadzącego cie za rękę też trzeba użyć mózgu. Nieprawdaż?

W kampanię w Call of Duty nie grałem :)

Od kiedyż to PES16 zaskryptowany?

Edytowane przez One™
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wiadomo że nie tylko. Ale tak w 70%. Więc nie łap za słówka bo dobrze wiesz o co chodzi i truegrand ma rację. Oczywiście trafią się sieroty co nawet bayern im nic nie da. Ale własnie drużyna bayernu pięknie pokazuje jak ta gra żle została zrobione a mianowicie że overall zawodników odpowada za własnie tak na moje oko 60%-70% a skill na 30-40% procent max.  To widać, ktoś kto temu przeczy po prostu się oszukuje. Błędem tego pesa jest to że to juz nie jest gra skillowa. Wraz z tym nowym silnikiem konami wyszło na masowego odbiorcy który cieszy się że bayernem kogoś pokonał nawet nie wiedząc jak ten overall zawodników mu pomógł. To po prostu tak widać że aż dziw mnie bierze że sa jeszcze ludzie którzy to negują.

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojej da sie ograc Bayern grając Stoke ale tylko jesli rywal jest duzo słabszy. Ot i wszystko. PES16 jest arkajdem co samo w sobie gry nie skresla bo sa ludzie którzy lubia szybkie piłki, gdzie jest alcja za akcje. Skresla ja fatalny online i skryptowana gra z cpu. Tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śledzę wątek od dłuższego czasu i... nic tu nie idzie znaleźć prócz pytań graczy + płaczu całej reszty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śledzę wątek od dłuższego czasu i... nic tu nie idzie znaleźć prócz pytań graczy + płaczu całej reszty...

No to wez na klatę dyskusje. Bądź merytoryczny i sprowadź rozmowę na właściwe tory. Bo wpadają tu takie typy jak ty tylko wtedy gdy już coś się w tym temacie zaczyna dziać i wyrzyguje takie właśnie bełkoty. Jest próba rozmowy o taktyce? cisza bo obserwujesz ty i kilku innych, ktoś zapyta o to jak grać w obronie? Cisza bo ty znów jak zwykle obserwujesz, ktoś zapyta o to jak kryć? Znów to samo ^^ sami merytoryczni obserwatorzy. Uaktywnicie się ty i kilku innych krzykaczy tylko wtedy gdy temat wchodzi na tor który tobie nie pasuje, bo dla ciebie ta gra jest idealna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest próba rozmowy o taktyce? 

Co do taktyki to tu chyba nawet niema o czym gadać :) 4-3-3 wysoko presing, gra z kontry i niema nic lepszego na ten silnik gry. Niekiedy mam wrażenie że oni tworząc tą część pracowali na realu i barcelonie z 4-3-3 i pod te ustawienie stworzyli tą grę. JA zawsze lubiłem stare poczciwe ustawienie z lat 90-tych czyli 4-4-2 . I choć lepiej mi się gra tym ustawieniem to 4-3-3 jest skuteczniejsze a którego nienawidzę no ale gra została tak skonstruowana że własnie w tym paściarskim ustawieniu więcej bramek strzelam choć dużo gorzej mi się rozgrywa piłkę niż moim ukochanym 4-4-2. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak gram tymi słabszymi zespołami, to przykładowo stawiam na typową grę defensywną. Ostatnia 4 normalnie rozłożona, a pomocnicy defensywni ściśnięci w środku :) Napstnik szpica i dwóch pomocników bocznych.

Jeżeli gram lepszymi to 4-3-3, krótkie podania, linia trzymana na 3-4 kreskach, agresywna i się przyuczam powoli do fluida :) Ogólnie lubię grać szybką piłkę, podanie, podanie, podanie i jak się da to strzał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja od 20 lat grałem 442 z Ball possession. Obecnie w MyClub gram 433 i contra. I dzisiaj może wejdę do 3 ligi po kilku dniach gry i długiej przerwie. Na Ball possession z 6 bym nie wyszedł. Ale nie wiem co mi dzisiaj zafunduje gra bo gram ten MyClub i czasem się śmieje pytając siebie co ja w ogóle kur... robię :D ale aby grać MyClub PES 2016 trzeba podejść do tego z przymrużeniem oka bo to gra dla dzieci, problemem jest fakt, że brak alternatyw :)

Ja bez fluida nie ruszył bym tej gry haha. To daje sporego boosta taktyce.

Edytowane przez TrueGrand

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja od 20 lat grałem 442 z Ball possession. Obecnie w MyClub gram 433 i contra. I dzisiaj może wejdę do 3 ligi po kilku dniach gry i długiej przerwie. Na Ball possession z 6 bym nie wyszedł. Ale nie wiem co mi dzisiaj zafunduje gra bo gram ten MyClub i czasem się śmieje pytając siebie co ja w ogóle kur... robię :biggrin: ale aby grać MyClub PES 2016 trzeba podejść do tego z przymrużeniem oka bo to gra dla dzieci, problemem jest fakt, że brak alternatyw :)

Ja bez fluida nie ruszył bym tej gry haha. To daje sporego boosta taktyce.

Hheh mnie aż zdziwiło że grasz tego myCluba. JA to cholerstwo porzuciłem już dawno. Ten tryb to w zasadzie osobna gra z handicapem takim przez te chemistry team że to głowa mała. W tym trybie to dopiero gra pomaga lub przeszkadza w zależności jaki się ma chemistry. A jak trafi się 2 graczy po wyżej 90 a takich przeciwników w tym momencie będzie już z 80-90% to to zapier.tak że jest to dla mnie nie do przyjęcia. Ten tryb jest zaje.. jak od początku się go gra przez 2 miesiące góra gdzie się buduje ten team mozolnie. Potem to już w zasadzie czekają na ciebie drużyny lepsze od bayernu i na chemistry team od 95 wzwyż. A wtedy to już się nie da grac jak widzisz jak oni wręcz w ciebie wnikają.

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wkurwiające jest cytowanie posta, jeśli ma sie pisac zaraz pod nim :/ no chyba, ze ma sie zamiar odniesc do czesci wypowiedzi tylko, wtedy cytuje sie jakis fragment.

Co lezy w PES to równiez nacisk na gre na asystach. Bo jak dasz manual albo blisko tego to kazde zagranie zabiera ci wiecej czasu, pasek sily musi sie nabic. Na asystach pilka goni jak po sznurku z predkoscia swiatla. Czyli jestes dwa razy wolniejszy niz facet z calym wspomaganiem

Podania na dobieg- znyt szybkie. Mozna je przez to za szybko zagrac. W Fifie o nie ciezko bo bite na pałe sa przecinane przez si. Tu wchodza jak dzikie. A dołozmy brak matchmakingu (buaaa ha ha i tak juz przez 7 lat ) i tempo gry jak z formuły 1 no i mamy dramat. Wisienka na torcie jest gra z cpu czyli skrypt.

A co do LM to konami ma licencje tylko do offline tak ze tu wstrzymajcie konie z wyzwiskami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czasem zagram X zamiast TRÓJKĄTA na dobieg i wychodzi ;)

Ja tam w myClub pięć meczy zagrałem i powiedziałem NIE! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hheh mnie aż zdziwiło że grasz tego myCluba. JA to cholerstwo porzuciłem już dawno. Ten tryb to w zasadzie osobna gra z handicapem takim przez te chemistry team że to głowa mała. W tym trybie to dopiero gra pomaga lub przeszkadza w zależności jaki się ma chemistry. A jak trafi się 2 graczy po wyżej 90 a takich przeciwników w tym momencie będzie już z 80-90% to to zapier.tak że jest to dla mnie nie do przyjęcia. Ten tryb jest zaje.. jak od początku się go gra przez 2 miesiące góra gdzie się buduje ten team mozolnie. Potem to już w zasadzie czekają na ciebie drużyny lepsze od bayernu i na chemistry team od 95 wzwyż. A wtedy to już się nie da grac jak widzisz jak oni wręcz w ciebie wnikają.

Bo sprzedałem fulla. Gram za darmo wiec mało wymagam od takiego produktu.

Oczywiście gra pisze scenariusze abym miał emocje :) np wczoraj wszedłem do 4 ligi wszystkie mecze wygrywam, gra idzie, że czuję sie masterem i w zasadzie nie muszę się wysilać aby wygrać 6-1 bo napastnicy dostają piły takie jakie nie planuje haha ale wygrywam. I gdy potrzeba mi 1 punktu do awansu a ja mam 3 mecze wtedy wszystko się przestawia :) są wolni, podania nie dochodzą. Ale ok wiem, że gra robi mnie w ch... a ja muszę każde podanie dopiescic, podawać tylko gdy wiem, że na 100% nikt nie doskoczh do podania bo przecież gość jest naboostowany i gra tikitake, że głowa mała. I dochodzę do sytuacji podbramkowych które mozolnie buduję ale napastnicy marnują koncertowo setki Hahaha. Dostaje 2 dzidy i plecy 2 do 0 wtedy się śmieje i wiem, że nie wejdę do 3 ligi albo muszę trafić na totalnego nie ogara z 60 TS. Oczywiście startuje nowe rozdanie i znów chodzą jak po koksie a ja jem hamburgera niszcząc biedaków 7-0 bo robi się samo graj. Ale ja to biorę na miękko :) gram za free a od darmowego produktu nie mogę oczekiwać kokosów. Ja liczę na to, że w 2017 roku wyjdą 2 gry czyli arkadowy i oskryptowany (jak obecnie) Free MyClub 2017 dla dzieci i mniej automatyczny retail PES 2017 z możliwością wyłączenia w game setting friendly match lobby " player emotions" dla bardziej wymagających graczy.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak za darmo to moze byc kupa? Zazdroszcze wolnego czasu wiec. Albo wspolczuje ze nie masz co z nim robic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wisienka na torcie jest gra z cpu czyli skrypt.

Na PC można ściągać sobie różne zmodyfikowane gameplaye. Można robić wiele różnych kombinacji które testowałem. Niestety moderzy narzekają, że skryptów nie da się w tej edycji zlikwidować bo trzeba by było pisać od nowa grę. Mimo zmian w zachowaniach AI i diametralnie różnych gameplay ów gra w Master league to komedia :) ale na kanapę PC ma kilka genialnych gameplay ów które "obnażają" Konami.

Czyli jak za darmo to moze byc kupa? Zazdroszcze wolnego czasu wiec. Albo wspolczuje ze nie masz co z nim robic

Wolę darmową kupę na wycieraczce niż za 200 PLN. Zapłacił byś komuś 200 PLN aby ci nasrał na wycieraczke?

Skąd wiesz ile gram w PES i ile mam czasu? Po czym wnioskujesz, że mam go nadmiar?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym ze grasz w cos o czy sie bardzo zle wypowiadasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No bo od zawsze kupuje konsole tylko dla piłki nożnej. Od czwsow Playstation 1, to jest jak uzależnienie :)

Nie chce sprzedawać konsoli bo po niegrywalnym online PES 2008 sprzedałem Xbox 360 aby szybko znów kupić po zagraniu kilku meczy w Fifa 09

Ufam, że znów zostanę zaskoczony i wyjdzie dobra piłka! Do wydania Dooma wolę pograć w darmowego PES a niż oglądać wojny magazynowe w TV ;-) (mam w MyClub kilkadziesiąt gier w sumie więc mało) a jak następne piłki będą słabe będę grać w oldschoolewego nowego Dooma.

Czy już w twoich oczach nie jestem człowiekiem godnym pożałowania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi