mikelsgrom1 166 Napisano 24 Marzec 2016 Panowie nie warto się tak stresować przed Świętami Wielkanocnymi. Na rozluźnienie atmosfery proponuję pomalować pisanki hehehe ja już rzadko do PESa zaglądam czasem pyknę w dywizję kilka meczy wieczorem i tyle bez spiny i podniety. Jestem bardzo ciekaw jak będą reklamować kolejną edycję. Chyba, że zaskoczą nowym silnikiem to by była bajka Ponarzekaliśmy, ponarzekaliśmy, a i tak czekamy z wypiekami na twarzy na następną edycję:) Zobaczymy co tam wymajstrują z następną odsłoną. Tym razem jednak będzie bez preordera:D Za dużo nerwów z ostatnimi dwiema odsłonami:P Dobrze, że przynajmniej kanapowo się spisuje, bo dopiero by była jazda:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TrueGrand 268 Napisano 24 Marzec 2016 (edytowane) Kupiłem gre w styczniu i po tyg sprzedałem. Testowalismy tą samą wersje. Z 10 dyw awansowałem do 6, mając prawie same zwycięstwa. Grałem Bayernem w ataku Robben i Lewy. Cały czas trójkąt i nikt nie potrafił tego przecinać. Przegrywałem jak przeciwnik strzelił mi min 3 gole. Tyle ze to bezsens. Na średnie kluby które preferuje losowalo mi Bayern, bardzo ciezko kogos na manual znalezc, online tez niestabilny. Moja ocena to 2+/6 za znośnego singla (tempo -1). Ok wiec przestan pierdoooolic ze nie grałem i sic sic sic ze jade po tobie bo ty krytykujesz gre. Smieszne bo ja tego PESa uwazam za o wiele wieksze scierwo niz ty. Wespnij sie na wyzyny intelektu: zarzut do ciebie jest taki ze non stop piszesz to samo to samo czaisz typie tooooo samooooo Ok, będę pisać teraz co innego aby cię troszkę połechtać :) Albo może nie zaglądaj do tego tematu? przecież gdyby nie jak to ty twierdzisz moje powtarzania się (zresztą ignorowanie często) to ten temat był by od dawna martwy. Cóż ja poradzę, że prócz nielicznych wyjątków większość jest prosta jak ty i tylko plują jadem nie mając wiedzy aby wejsc w jakiekolwiek dyskusje . BTW nie interesuje mnie czy grę kupiłeś w styczniu czy listopadzie. Grałeś w nią tydzień co sprawia, że wiedzę masz ciut większą od mojej żony Edytowane 24 Marzec 2016 przez TrueGrand Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaArCiO. 33 Napisano 24 Marzec 2016 Panowie nie warto się tak stresować przed Świętami Wielkanocnymi. Na rozluźnienie atmosfery proponuję pomalować pisanki hehehe ja już rzadko do PESa zaglądam czasem pyknę w dywizję kilka meczy wieczorem i tyle bez spiny i podniety. Jestem bardzo ciekaw jak będą reklamować kolejną edycję. Chyba, że zaskoczą nowym silnikiem to by była bajka Nie mów hop, że bez preordera będzie!!!jako stary pes-owiec co roku mówię sobie, że poczekam a i tak lecą od razu do sklepu bądź też cyfrowa wersja jak przy obecnej edycji masakra co gra może robić z człowiekiem hehehe. Jedynym wielkim plusem tej serii dla mnie są strzały z daleka zawsze lubiłem walić bomby jak trochę miejsca jest a tutaj one są zajebiste, czasem nawet kosztem lepszego wyniku. Mam pytanie, bo nie dokońca rozkminiam jeżeli przełączam się na bramkarza to, który guzik jest odpowiedzialny za rzucanie się czy po prostu sam się rzuca? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 24 Marzec 2016 Twarze Polaków po aktualizacji https://youtu.be/C6An2YuCxN8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono87 171 Napisano 24 Marzec 2016 To są jakieś zmiany w rozgrywce czy nie, bo muszę pobrać całą grę od nowa. I nie wiem czy warto. Buty i twarze mnie nie interesują ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TrueGrand 268 Napisano 24 Marzec 2016 (edytowane) Powiem ci po 20 meczach. Zagrałem tylko dwa mecze w Online Div FC Barcelona vs Bayern i gra była o wiele mniej Arcadowa niż przed patchem, ale to nic nie znaczy.Każdy kto gra MyClub czy Dywizje w PES 2016 wie, że do tego aby gra była bardziej arcade lub mniej wcale nie potrzeba 3.5 gigowego patcha. Trudno po kilku meczach ocenić zmiany w gameplayu zwłaszcza, że wracam po dlugiej przerwie od online div. Wiadomo też, że Konami dba o powroty i, że wszystko musiało mi wychodzić co spowodowało, że wygrałem 7-0 i 8-1 Obiektywną ocene będzie można wydać po przynajmniej 20 meczach. EDIT. Ale patrząc jaki piach grali moi przeciwnicy i co z nimi robiłem (zostali zrobieni w ch... )obawiam się, że jaki by ten gameplay nie byl będą druki w dywizjach . Edytowane 24 Marzec 2016 przez TrueGrand Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
84siwy84 34 Napisano 24 Marzec 2016 Ja też jak "walnełem powrota" to same wygrane, turniej z 3 agentami Euro za pierwszym podejściem z palcem w dupie wygrane... W dzisiejszych czasach wszystko jest zmanipulowane. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono87 171 Napisano 24 Marzec 2016 Wyłączyłem po jednym meczu. To dalej samograj z kiepskim online. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kazikosky 270 Napisano 25 Marzec 2016 Jak gram z bratem offline to ci bramkarze, czasmi naprawdę wyciągają piękne piłki, wchodzę na my club a tam wynik 9-2, jakie ti jest bezsensu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jodzio 197 Napisano 25 Marzec 2016 Ten dodatek Euro to cała wielka sciema. Mieć licencję i dac jeden stadion ? Śmiech na sali. Nie wszystkie stroje na licencji? Przecież jak prawa miało EA tam mieliśmy wszytko. Rozczarowalem się kompletnie Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TrueGrand 268 Napisano 25 Marzec 2016 Na takie rzeczy potrzeba kasy. A skąd kasa, skoro gra się nie sprzedaje i miesiąc po premierze rozdaje sie ją za darmo aby w ogóle działał matchmaking ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 27 Marzec 2016 (edytowane) Wpadł wczoraj do mnie kumpel. Sporadycznie pykający w Fifkę. Strasznie zdziwiony, że w momencie podania czy dośrodkowania trzeba też odpowiedni ruch gałką wykonać. Lub że przy przyjęciu piłki trzeba klepnąć R2, żeby piłkę skleić do stopy :-) A gdy zmieniłem mu sterowanie na full manual to kibice na stadionie mieli 40% posiadania piłki :-) Później włączyłem Madden NFL :-) ale to już inna bajka. Edytowane 27 Marzec 2016 przez adick007 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fredi_Bobik 12 Napisano 28 Marzec 2016 Ten dodatek Euro to cała wielka sciema. Mieć licencję i dac jeden stadion ? Śmiech na sali. Nie wszystkie stroje na licencji? Przecież jak prawa miało EA tam mieliśmy wszytko. Rozczarowalem się kompletnie Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka Tak, pamiętam Euro 2012 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdekO_o 160 Napisano 28 Marzec 2016 Czy ta gra zaliczyła jakiś spadek w grafice? Czy może to jest tak zawsze, że wersja demonstracyjna gry ma lepszą grafikę? Grałem w demo we wrześniu i grafika mnie urzekła, gram teraz w pełną wersję i jestem rozczarowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TrueGrand 268 Napisano 28 Marzec 2016 Nie, raczej grafika w fullu nie różni się od dema. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 31 Marzec 2016 (edytowane) http://www.gamezilla.pl/recenzje/2016/03/recenzja-dlc-euro-2016-do-pro-evolution-soccer-2016#fp=ksgame Recenzja dodatku hehe. Mnie dziwi że ludzi dziwi marność tego dodatku wiedząc jaką firmą jest konami. Ja już w dniu podania wiadomości o pozyskaniu przez konami licencji na euro mówiłem że dostaniemy banerki, piłeczkę i to wszystko. Mnie np konami zaskoczyło że w ogóle dali jeden stadion bo byłem pewny że nic takiego nie będzie miało miejsca. Ludzie którzy liczyli na jakiś tryb euro chyba postradali zmysły. Nędzarze z konami sa sprytni dając to gówn... za darmo bo mają wymówkę aby ich się nie czepiać bo przecież za darmo. Ch... z tym że ładują to do pudełek i znowu sprzedają to jako Euro 2016 pes. Masa i naiwniacy znajdą się zawsze. Jednego ale wybaczyć nie mogę. Zawsze w połowie roku jak wychodził duży patch to zmieniały sie overalle zawodników a teraz nawet to olali. Taki Martial w chwili obecnej wchłania bez popity takiego rooneya a w grze overall 79. Vardy to samo a w pesie dalej 81. Tego jest multum. Tego tym śmieciom wybaczyć nie mogę. Widać że idioci ślęczeli nad ryjami grajków i na tym zmarnowali cały czas zamiast zająć się overallami zawodników które są dużo bardziej ważne niż pyski. Zdania o tej firmie nie zmieniam. Z tym zarządzaniem do 3 lat musza paść bo to będzie jakiś cud jeśli dłużej na rynku się utrzymają. Edytowane 31 Marzec 2016 przez vincent 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikelsgrom1 166 Napisano 2 Kwiecień 2016 No właśnie. Dużo ludzie jest co nie chodzi po forach i wiadomościach o grach, a pójdzie do sklepu, zobaczy pudełeczko EURO 2016 i jako napalony kibic kupi. To, że gra będzie sygnowana teraz EURO 2016, to skandal jeśli popatrzymy na zawartość. I to pokazuje na prawdę gdzie mają już graczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TrueGrand 268 Napisano 2 Kwiecień 2016 (edytowane) Ja bym coś napisał na temat tej gry po najnowszym paczu, ale nie chcę narażać się na heit :D Edytowane 2 Kwiecień 2016 przez TrueGrand Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono87 171 Napisano 2 Kwiecień 2016 Ja chętnie poczytam hejty na tą grę. :D Grałem wczoraj ustawieniem z czterema CB i dwoma DM. Pierwszy mecz 1:0 dla mnie. Drugi mecz gram z kimś z ratingiem prawie 900. Na Robbena i Ronaldo ustawiłem krycie po jednym CB i DMF. Koleś nie istniał, oddał 2 strzały w meczu. Jak mu strzeliłem z kontrataku na 2:0 to wyszedł. Później gram z jakimś leszczem i po 80% jego podań z R2+trójkąt wychodził sam na sam. Jeden wielki burdel w mojej formacji obronnej. Aż zapisałem mecz i może zrobie film. Przegrałem kilkoma bramkami i do widzenia. This is PES 16. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TrueGrand 268 Napisano 2 Kwiecień 2016 To że bym musiał narzekać na tą tragiczną grę to nie ulega wątpliwości. Ale naraził bym się na zlot obrońców PESa czy na tych którzy przypomnieli by mi, że się powtarzam ale oczywiście w w PESa nie grają :) Jedynie mogę napisać, że w Online Division które pograłem po Data packu dzieją sie takie cyrki, że ta gra sięgnęła dna lub jak kto woli szczytów absurdu. Za to co się tam wyprawia powinien być kryminał :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono87 171 Napisano 2 Kwiecień 2016 Ja wiem. "Bo ze szwagrem przy piwku graliśmy i to najlepszy PES w historii. Takie bramy wpadały ..." No cóż różni gracze mają inne wymagania. I to że chcemy sprawiedliwej rozgrywki z dobrymi trybami sieciowymi to za wiele. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 2 Kwiecień 2016 Ja bym coś napisał na temat tej gry po najnowszym paczu, ale nie chcę narażać się na heit Hm a coś według ciebie się zmieniło po patchu? Bo ja nie widzę różnicy. A mówię o online competition. Gra mi się tak samo jak wcześniej ale chętnie poczytam o zmianach bo grałem tylko jeden turniej. W samej informacji o patchu pisało coś o zmianie graniem trójkątem czyli wypuszczenie ale tez nic nie zauważyłem. Być może za mało grałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TrueGrand 268 Napisano 3 Kwiecień 2016 (edytowane) Hm a coś według ciebie się zmieniło po patchu? Bo ja nie widzę różnicy. A mówię o online competition. Gra mi się tak samo jak wcześniej ale chętnie poczytam o zmianach bo grałem tylko jeden turniej. W samej informacji o patchu pisało coś o zmianie graniem trójkątem czyli wypuszczenie ale tez nic nie zauważyłem. Być może za mało grałem.Nie gram online competition bo za krótkie mecze. Natomiast Online division posiadało skrypt wprowadzający do meczu dramaturgie. Były to szybkie wyrównania czy też efektowne powroty z 3-0 do 3-3 itd. Po paczu te powroty są jeszcze efektowniejsze. Ja sam przegrywając 4-0 po pierwszej połowie w drugiej strzełem 4 gole i czułem, że moi piłkarze grają niemal sami ale gdy było 4-4 w 80 minucie gra wracała do normalności. Więc dla mnie tylko "10 minut meczu " to była uczciwa rywalizacja online bo resztę 80 minut to festiwal głupoty Konami. Miarka się przebrała gdy po pierwszej połowie wygrywalem 6-0 moim Southampton vs FC Barcelona .Gosc wydawał się być noobem ale w 2 połowie najebał mi 7 goli w tym bramkarzem a ja nie mogłem absolutnie nic zrobić. Nawet stawiając 5 obrońców i 2x DM (anchor i destroyer)gdy jeszcze miałem 2 gole przewagi ale już wiadome było, że gra mnie dyma. Strzeliłem samobója, dostalem gola bramkarzem i przegrałem. Absurd, absurd i jeszcze faz absurd :) Moi piłkarze grali jak na tym gifie. Edytowane 3 Kwiecień 2016 przez TrueGrand Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 6 Kwiecień 2016 (edytowane) Aaa mówisz o online division. Tego trybu nie gram po losowaniu w 80% na bayern i resztę real na przemian z barcą także ten tryb dla mnie nie istnieje. O myClubie nie warto wspominać bo to inna gra która w ogóle nie bazuje na skillu tylko na chemistry drużyny. U mnie w tej piłce istnieje tylko online competition i offline i jest w miarę ok choć tez widać te skrypty ale uczciwie trzeba przyznać że z roku na rok jest tego coraz mniej choć przyznać trza tez że za wolno te zmiany idą i ta piłka musi przestać istnieć bo to niema co się męczyć. Widać że konami jest w 2016 roku tak na poziomie robienia gier z wczesnych lat 2000.( tryby online to potwierdzają w 100%) To wszystko wyjdzie nam na zdrowie jestem tego pewny. Ktoś tę lukę zapełni na bank. Dają mi w pełni skillową piłkę to na trybunach mogą być tekstury z psx-a, gorsze animację niż są teraz i ogólnie może być gorsza grafika, mogę też no name,ami grać. Jakieś turnieje online sensowne ale muszą być bo to co jest w pesie to niesmaczny żart z graczy. Zresztą dodatek euro pokazuje że nic się w konami nie zmieniło. Firma dalej jest w zapaści. Teraz tylko czekac aż następnego mgs-a fani nie kupią bo niema kojimy i mamy kolejną firmę która się zwinie z tego biznesu. Gdyby nie MGS to tej firmy by już dawno nie było. Dla świętego pokoju niech oni idą w te pachinko a my tak jak mówiłem tez będziemy zdrowsi wiedząc że niema już konami bo życie co rok majakami jak to pes wyrwie z butów jest już śmieszne. Edytowane 6 Kwiecień 2016 przez vincent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TrueGrand 268 Napisano 6 Kwiecień 2016 Problemem jest to, że online competition, online division i vs mecze z kumplami ( online) przegrywam wszystko po kilka do zera. Na 50 meczy może z 2 zwycięstwa i jeden remis z kumplem. Gram w PESa ze sporą grupą ludzi i wygrywalem, przegrywałem, było różnie ale obecnie moi piłkarze nie chcą biegać, a w online division gość z Rattingiem plus minus 290 zlał mnie Libanem vs Real 4-0 Co ciekawe ja jako jedyny grałem MyClub i gdy byłem w 3 lidze przestałem w to coś grać. Po 2 tygodniach przerwy nagle wszystko w czape, skrypty uniemożliwiają granie w ataku bo napastnicy wręcz cofają się a nie wychodzą na pozycje a środek obrony ucieka do boków. Mam wrażenie, że jestem zmuszany do powrotu do MyClubu, zresetowalem drużynę, ale dalej jest to samo. Kumple sugerowali, se to może być coś z łączęm, ale ja im życzę tak dobrego łącza jakie ja mam. Do tego wiem, że podobne cyrki w tym czasie ( po paczu ) dopadły innych graczy na anglo jezycznym forum. Gram bo nie ma alternatywy i liczę, że w końcu Konami odpuści. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach