Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Niestety niekiedy (w Fifie 15)dopada mnie problem z NATem. Wyskakuje komunikat o ustawieniach restrykcyjnych oraz info by zmienić na otwarte. Wystarczy wtedy 3-4 razy wyszukać przeciwnika do gry i zaczyna normalnie hulać. Czym to jest spowodowane?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jest to tylko w tej grze to jest to na 99% spowodowane tym, że przeciwnik ma źle ustawiony internet?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli w innych działa ok to albo wina gry/dziwnych wymagań albo innego gracza.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy da się grać online korzystając z internetu lte? przeprowadzam się z bloku do domu i tam nie ma kablówki więc zastanawiałem się nad mobilnym z nc+. tylko nie wiem czy da radę na tym pograć bez lagów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da sie grac.

Ostatnio tomo grywal z internetu mobilnego z orange (nc+ ma chyba z nimi umowe) i nie zuwazylem zeby lagowal, ale niech on sie wiecej wypowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy da się grać online korzystając z internetu lte?

Korzystam z Lte od 2 lat grywając po sieci nie zauważyłem żadnych problemów.

Lagów praktycznie nie mam , ping w granicach 50 ... konsola pokazuje,że mam download 20 mb upload 3 mb

Antena do poprawy sygnału LTE najlepiej na dachu obowiązkowo ! Wtedy dopiero cieszyć się idzie z dobrego internetu.

Używam Plusa i Cyfrowego Polsatu ( w tym drugim musieli mi zmienić ustawienia z Nat3 na 2 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana routera z starego na nowszy poprawi ping? Mój ping jest dość wysoki - ponad 100 - i chciałbym go zmniejszyć. (Wiem, że po kablu najlepiej, ale zostaję przy WiFi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a jak ten ping mierzysz dokładnie?

Najbardziej miarodajny będzie ping z PC do google.

Otwórz wiersz poleceń i wpisz ping -t google.pl

Odczekaj z minutę i wciśnij ctrl+c.

Wynik average (przeciętny) będzie tym co cię interesuje.

Reply from 46.28.247.93: bytes=32 time=23ms TTL=54

Ping statistics for 46.28.247.93:
    Packets: Sent = 83, Received = 83, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 13ms, Maximum = 112ms, Average = 22ms
Control-C
^C
C:\Users\SephiroT>

Ping konsoli ... to już inna bajka.

Podaj model obecnego routera. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ping mierzę przez ten test dostępny w BF4, bo na tym multi mi najbardziej zależy. Twoim sposobem spróbuję później...

Mój router to Planex GW-AP54SP. Jeszcze mam inne urządzenia podpięte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, jeżeli w tle coś ściągasz ms innym urządzeniu to ping będzie wyższy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, wiem. Ściągać raczej nic nie ściągam gdy gram. A jest sens zmieniać ten router?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Później zerknę co to jest bo teraz gram multi w DA z ekipą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra panowie, prosze o poradę. Mianowicie potwornie wolno idzie mi ściąganie z PSN.

Mam łącze radiowe 10/1 mbitów, ps4 przez fifirifi, siła sygnału między 80% a 90%.

Właśnie skończyłem ściągać warframe z aktualizacją czyli ok 4,4Gb, zajęło to ... 4 godziny w tym ok 2,5 godz. w trybie czuwania.

Sprawdziłem ustawienia routera, przypisałem konsoli stałe IP i dodałem je do DMZ. DHCP, NAT, UPnP włączone.

Na lapku download jest taki jak powinien, na konsoli ściagam już któres z kolei demo czy grę i ciągle jest padaka, o różnej porze dnia czy wieczora. Co raz mniej jestem przekonany, że ciagle trafiam na słabiznę na serwerach.

Ping sobie zmierzyłem do www.google.com i średnio wyszedł mi 17ms więc chociaż o to jestem spokojny.

Edytowane przez azrael88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, wymień konsolę bo serwery Sony oraz Digital Extrimes mają słabą przepustowość.

Czysto teoretycznie z pełną prędkością łącza ściągał byś to co najmniej godzinę. 

Na słaby transfer nic nie poradzisz ... zwłaszcza dzisiaj kiedy weszły miesięczne gry z Plusa i cała Europa ściąga "darmochę".

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, OK :)

Jestem widać przewrażliwiony. Zresztą zrobiłem test, podłączyłem ps3 i zacząłem sciągać jakieś demko - idzie z bardzo podobną prędkością. Także nic nie poradzę.

Ze swojej strony chyba wszystko ustawiłem dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie przeważnie idzie z 1/4 prędkości łącza.

Mi na 120mb też max 40mb idzie chociaż jest na kablu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra panowie, prosze o poradę. Mianowicie potwornie wolno idzie mi ściąganie z PSN.

Szybkość twojego internetu nie ma żadnego znaczenia. Sciągasz z taką prędkością na ile pozwalają serwery Sony. Prawda jest taka że dopiero wyszli z jaskini :) i jeszcze bezczelnie potrafią brać za to pieniądze

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie.... walić serwery Sony. Demo czy update mogę sobie ściągnąć przez noc.

Ważne żeby w multi było OK, prędziej czy później (pewnie prędzej :) ) wbiję w jakiegoś BF4, Destiny albo inny pożeracz czasu (no i the Division jak się pokaże) i chciałbym komfortowo grać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponowałbym BF'a. Tanio wyrwiesz, o wiele więcej zawartości niż w Destiny a i serwery dedykowane są więc komfort grania multi jest duży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tych co mają Fun Boxa dodam od siebie małą ciekawostkę.Mianowicie chodzi o ipv4 i ipv6.Gdy w do loginu neostrady dodam ipv6,to w przypadku Cod AW mam Nat otwarty.Gdy usunę ipv6,mam średni :) nawet jak mam włączone uPnP i dodam DMZ,nic to nie daje.Na ipv6 nie mogę ustawić DMZ bo ta opcja jest zblokowana,jedynie co jest automatycznie ustawione to tylko uPnP,ale nie muszę wtedy już nic kombinować bo jest,niby dobrze.W przypadku Pesa,wiem że ich serwery to padaka,ale gdy grywam online,rzadko kiedy ale czasami potrafi mnie wywalić i to podobno z mojej winy.Dostaje komunikat że moje połączenie jest za słabe :) Także kombinuje i obserwuje na jakich ustawieniach jest lepiej,bo są cuda na kiju ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Później zerknę co to jest bo teraz gram multi w DA z ekipą.

No i jak? :) Coś da zmiana routera?

Mój ping:

Ping statistics for 46.28.247.113:
    Packets: Sent = 71, Received = 70, Lost = 1 (1% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 18ms, Maximum = 40ms, Average = 21ms
Control-C
Edytowane przez Wojti99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lost = 1 (1% loss),

Puść ping na dłużej i sprawdź czy dalej gubi pakiety.

To nie powinno mieć miejsca.

Router jest stary - ja bym go zmienił. Obsługuje na wifi standard A B G - brak N - czyli wifi z założenia będzie miało marny transfer i może działać kiepawo przy internecie.

Całkiem możliwe że również sam fakt że podpięte są inne urządzenia powoduje ci automatycznie wyższy ping.

Zmieniaj zmieniaj na coś nowszego i szybszego.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi